Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

İnstagramda ingilterede yaşayan bir türk diyetisyeni takip ediyorum her zaman bilimsel araştırmaları örnek göstererek paylaşım yapıyor ve işin psikolojik boyutuyla fazlasıyla ilgili.eşi ve en yakın arkadaşı psikolog.diyor ki canınıx çok çektipinde bir dilim pasta yiyip vicdan azabı çekmeyin önemli olan sürdürülebilirlik.yasaklar ve kısıtlamalar herzaman daha fazla yeme atağını başlatır.bir bsşka konu da sağlıklı bir kek kurabiye yaptın diyelim bundan miktarı çok fazla yiyene kadar( ayrıca yeterince tadı seni tatmin ermeyecek muhtemelen) sağlıksız dedipimiz ama canımızın çektiği pasta kurabiyeyi abartmadan ve pişmanlık duymadan masum ölçülerde yiyip orada durmalıyız.ben şuan bunu uygulamaya çalışıyorum.mesela akşam ince bir dilim pasta yedim canım çok çekti.sonrasında istesem bir dilim daha yşyebilirdim ama o dilimin bdni yeterince tatmin ettiğini söyledim kendime ve başka birşey yemedim.sen de bunu dene bence.

evet herşeyden az az mantığı. güzel ama ben onu biraz zor ayarlıyorum. değişik malzemelerle hazırladığım şeyleri daha ölçülü yiyebiliyorum. mesela ev yapımı çikolatayı az yerken, paket çikolatanın dibini görmek istiyorum. diyet kurabiyeyi ölçülü yerken beyaz unla şekerle yapılmış kurabiyeyi yutuyorum. en azında şu an için uygun değil bana. ama tabi yine de yeme bozukluğum olmadığı normal zamanlarda ölçüyü ayarlayabiliyorum.

bu arada o diyetisyenin adı ne canım ben de bakayım.

Selam ben menümü yazayım, tartıda baya bi eksi görünce biraz fazla gömdüm :)) yarın akşam inşallah yürüyüş ve sebze yemeye devam.bir akşam yiyip, bir akşam sevze beslenmeye karar verdim daha zinde hissediyorum kendimi,hem de çok acıkmıyorum
Menü
Saat 20.00
1 elma
....
Saat 20.45
menü bu ayrı ayrı yazsam olmuyor bir tabağa doldurduğum için, oğlanın makarnasını da yedim o ywmeyince :)
Su şu an için 2.4 lt
Spor bugün yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…