somonu altına da bulasan tadı yine yavan yine yavan. Bir o bir de alabalıkevet kekik de koyuyorumhatta pulbiber de
Sen sevmediğin için öyle geliyordur canımsomonu altına da bulasan tadı yine yavan yine yavan. Bir o bir de alabalıkrize de üretim tesisinde yedim.akarsu suyuyla dönüyordu sistem, güya doğal suyunda büyümüşler.bol tereyağlı.hatta tereyağında yüzüyordu yine beğenmedim. Yağ bile tad vermemişti o kadar yavandı yani
çitflik balıkları tavuk yemiyle aynı bileşenlere sahip yemlerle besleniyomuş.o yüzden ha tavuk ha çiftlik balığı yemişsin çok da bir şey farketmiyor bence
Bende öyle biliyorum canım o yüzden sızmayı salatalarda mezelerde kullanıyorumYa kızlar benim bildiğim kadarıyla sızma zeytinyağı sadece soğuk tüketilmeli asla ısıya maruz kalmamalı. Ben zeytinyağını çok az kullanırım . Ama eşim arkadaşından sipariş verip doğal alıyor. Su gibi tüketiyor diyebilirim
Sence hangisi daha lezzetli pekisomonu altına da bulasan tadı yine yavan yine yavan. Bir o bir de alabalıkrize de üretim tesisinde yedim.akarsu suyuyla dönüyordu sistem, güya doğal suyunda büyümüşler.bol tereyağlı.hatta tereyağında yüzüyordu yine beğenmedim. Yağ bile tad vermemişti o kadar yavandı yani
çitflik balıkları tavuk yemiyle aynı bileşenlere sahip yemlerle besleniyomuş.o yüzden ha tavuk ha çiftlik balığı yemişsin çok da bir şey farketmiyor bence
Afiyet olsunSen sevmediğin için öyle geliyordur canımben kabuklu deniz ürünleri hariç geri kalan tüm balık türlerini severek yerim
Bu akşamada çipura yapıyorum
Somon yağlı balıktır çok yağ koyulmaz ben tereyağıda sevmiyorumSence hangisi daha lezzetli peki
Bizde somonu rahatlığı için alırız
Hem kılçığı rahat çıkıyor, hem çabuk yıkanıp pişiyor.
Ayrıca kendi zaten yağlı balık, tereyağında pişse vıcık vıcık olmazmı
Sağol canım benimAfiyet olsun
evet somon ve alabalığın öyle ahım şahım bir lezzeti yok diğer balıklarla kıyasladığında. somonu ızgarada pişirdiğimde sadece limon, sarımsak, tuzla soslarım. bazen çok çok az zeytinyağı olabilir. somon çok yağlı bir balık gerçekten.somonu altına da bulasan tadı yine yavan yine yavan. Bir o bir de alabalıkrize de üretim tesisinde yedim.akarsu suyuyla dönüyordu sistem, güya doğal suyunda büyümüşler.bol tereyağlı.hatta tereyağında yüzüyordu yine beğenmedim. Yağ bile tad vermemişti o kadar yavandı yani
bence de sen sevdiğin için öyle geliyorSen sevmediğin için öyle geliyordur canımben kabuklu deniz ürünleri hariç geri kalan tüm balık türlerini severek yerim
Bu akşamada çipura yapıyorum
aşkitellam belki de size çiftlik gelmiyordur.malum evropa da yaşıyorsunSence hangisi daha lezzetli peki
Bizde somonu rahatlığı için alırız
Hem kılçığı rahat çıkıyor, hem çabuk yıkanıp pişiyor.
Ayrıca kendi zaten yağlı balık, tereyağında pişse vıcık vıcık olmazmı
hah işte onu demek istiyorum. Zaten çok balıkçıl bir insan değilim de olursa da yerli ve milli tercih ediyorum geneldeevet somon ve alabalığın öyle ahım şahım bir lezzeti yok diğer balıklarla kıyasladığında. somonu ızgarada pişirdiğimde sadece limon, sarımsak, tuzla soslarım. bazen çok çok az zeytinyağı olabilir. somon çok yağlı bir balık gerçekten.
ama alabalığı tereyağında severim. zaten çok almayız.
somonu sevmemin nedeni; etlerinin iri olması, kılçığı kolay çıkartılıyor, farklı tarifler yaptığım için hepsine uyuyor. yoksa diğer balıklar daha lezzetli.
bir de ben ithal somon almıyorum artık. çok beyazlar. havuz balıklarının havuzda hareket alanları çok kısıtlı olduğu için öyle olurmuş. aşırı yağlılar yani. içim almıyor soğudum iyice. karadeniz somon bulunca ondan alıyorum derin dondurucuya atıyorum. iyi oluyor.
ama tabi şöyle bir deniz levreğinin, çuprasının, mezgitinin lezzeti olmuyor
ayy ağzına sağlık seninMadem muhabbet balıktan açılmış iki kelime demesem olmaz
Bence balıklar ikiye ayrılır hamsi ve diğerleri
Hiçbiri hamsi lezzeti vermiyor bana
rakibem mutluluktan çoşalımmusmutlu pazarlarrrr
Madem muhabbet balıktan açılmış iki kelime demesem olmaz
hah işte onu demek istiyorum. Zaten çok balıkçıl bir insan değilim de olursa da yerli ve milli tercih ediyorum genelde
benim eşime kalırsa denizden babası çıksa yer.hem de üç öğün.o kadar balık hastası
karadenizliler nasıl da belli oluyorayy ağzına sağlık senin
tek geçerim
Ben de işte tam böyle düşünüyorumMadem muhabbet balıktan açılmış iki kelime demesem olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?