Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

evet kekik de koyuyorum hatta pulbiber de
somonu altına da bulasan tadı yine yavan yine yavan. Bir o bir de alabalık rize de üretim tesisinde yedim.akarsu suyuyla dönüyordu sistem, güya doğal suyunda büyümüşler.bol tereyağlı.hatta tereyağında yüzüyordu yine beğenmedim. Yağ bile tad vermemişti o kadar yavandı yani

çitflik balıkları tavuk yemiyle aynı bileşenlere sahip yemlerle besleniyomuş.o yüzden ha tavuk ha çiftlik balığı yemişsin çok da bir şey farketmiyor bence

Sen sevmediğin için öyle geliyordur canım ben kabuklu deniz ürünleri hariç geri kalan tüm balık türlerini severek yerim

Bu akşamada çipura yapıyorum

Bende öyle biliyorum canım o yüzden sızmayı salatalarda mezelerde kullanıyorum

Sence hangisi daha lezzetli peki
Bizde somonu rahatlığı için alırız
Hem kılçığı rahat çıkıyor, hem çabuk yıkanıp pişiyor.
Ayrıca kendi zaten yağlı balık, tereyağında pişse vıcık vıcık olmazmı

Somon yağlı balıktır çok yağ koyulmaz ben tereyağıda sevmiyorum

Alabalık yağsızdır onun yağı biraz daha fazla olmalı tereyağı alabalığa yakışır ama ben onuda zeytinyağıyla yapıyorum alabalık buğulamada çok güzel olur bir iki gün sonrada onu yapayım bol sarımsaklı domatesli yeşil biberli ohhh mis
Sağol canım benim

evet somon ve alabalığın öyle ahım şahım bir lezzeti yok diğer balıklarla kıyasladığında. somonu ızgarada pişirdiğimde sadece limon, sarımsak, tuzla soslarım. bazen çok çok az zeytinyağı olabilir. somon çok yağlı bir balık gerçekten.
ama alabalığı tereyağında severim. zaten çok almayız.
somonu sevmemin nedeni; etlerinin iri olması, kılçığı kolay çıkartılıyor, farklı tarifler yaptığım için hepsine uyuyor. yoksa diğer balıklar daha lezzetli.
bir de ben ithal somon almıyorum artık. çok beyazlar. havuz balıklarının havuzda hareket alanları çok kısıtlı olduğu için öyle olurmuş. aşırı yağlılar yani. içim almıyor soğudum iyice. karadeniz somon bulunca ondan alıyorum derin dondurucuya atıyorum. iyi oluyor.

ama tabi şöyle bir deniz levreğinin, çuprasının, mezgitinin lezzeti olmuyor

Sen sevmediğin için öyle geliyordur canım ben kabuklu deniz ürünleri hariç geri kalan tüm balık türlerini severek yerim

Bu akşamada çipura yapıyorum
bence de sen sevdiğin için öyle geliyorçuprayı severim.hele ki ızgarası müthiş olur
aşkitellam belki de size çiftlik gelmiyordur.malum evropa da yaşıyorsun somonu tereyağında yapmadım hiç alabalıkdan bahsettim

hah işte onu demek istiyorum. Zaten çok balıkçıl bir insan değilim de olursa da yerli ve milli tercih ediyorum genelde

benim eşime kalırsa denizden babası çıksa yer.hem de üç öğün.o kadar balık hastası

Madem muhabbet balıktan açılmış iki kelime demesem olmaz
Bence balıklar ikiye ayrılır hamsi ve diğerleri
Hiçbiri hamsi lezzeti vermiyor bana

ayy ağzına sağlık senin

tek geçerim
karadenizliler nasıl da belli oluyor
balık ve deniz ürünlerini genelde severim. mesela deniz mahsüllü makarna of offf midyeli kalamarlı karidesli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…