Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Hayırlı pazarlar efendım
Takım balıkçı pazarına dönmüş

Benim tarifi de şöyle :
İri balıklar
Sogan biber domates bolca.
Toz ve pul biber. Tane karabiber. Sarımsak bolca. Birazda zeytin yağ. Balıgı da içine atıp güzelce harmanlarım.
Sonra balıklar üste gelecek şekilde tepsiye.
Tane karabiber tuzve defne yapragıda varsa offf.
Balıkların üstünede biraz tereyağ.

Sonra hafı yüksek bir derecede fırına.
Suyuna kendini ekmegi banarsın bilmem artık
Kaya levregi Somon çupre VS iri balıkların hepsi olur.

ben yıllardır zeytinyağı kullanıyorum, organik sertifikalı soğuk sıkım ve soğuk sıcak tüm yemeklerde ve her şey de. fındık yağım da hep vardır kızartmalar için.
riviera hiç kullanmadım, zeytinyağı safsa bozulmaz gerçek bal gibi senelerce kulanılabilir. ama karışıksa ve saklama koşulları uygun değilse her ürün gibi bozulabilir. bozulduğunu zannetmiyorum ama kokudan sebep zaten yiyemeyeceksiniz onunla pişen yemekleri o yüzden saklamana gerek yok bence. ya da azar azar karıştırıp bitirebilirsin, kızartmalarda da kullanabilirisn.

soruları duyar gibiyim, evet pilavı ve makarnayı da zeytinyağı ile yapıyorum. sadece pirinç pilavına çok minik tereyağ katıyorum zeytinyağını daha çok koyuyorum. tereyağını sadece eşim istediği için katıyorum, adam karadenizli tereyağla büyümüş
onu zeytinyağına alıştırana kadar göbeğim çatladı, yıllar önce çok minik salatalara ekliyordum zeytin kokuyo diyordu, ne kokcak patetes mi

aeben bazı durumlarda 2 öğün beslenme de kilo verme yavaşladığın da minik bir ara öğünle hizlaniyormus
Benimki öyle zaten Nil. Kahvaltı ara ve Akşam. 16 saatlik te açlık.
Ama bu hafta regl den mi nedir kilo gitmedi. Yada nazar oldum haftada 2.5 kilo verince
Ama bende ınadım hadi bakalım hodri meydan. Sabrediyom bu hafta

Ben somona hiç yağ koymadan fırında pişiriyorum
Hamsi zaten tavada yağda kızarıyor
Diğerlerinide sıvı yağ, limon, sarımsak, tuz, karabiberle sızlayıp fırına sürüyorum

Hiç bilmiyorum nerden geliyor
Zaten haftada 1 kez gelir türk bakkallarına
Erken gidersek alırız yoksa kalmaz bile

Ben somona hiç yağ koymadan fırında pişiriyorum
Hamsi zaten tavada yağda kızarıyor
Diğerlerinide sıvı yağ, limon, sarımsak, tuz, karabiberle sızlayıp fırına sürüyorum
Ha birde baraj balıgı pullu sazan var kokmaz tadını çok seviyorum. Onu sadece yagda kızartırım.

Madem muhabbet balıktan açılmış iki kelime demesem olmaz
Bence balıklar ikiye ayrılır hamsi ve diğerleri
Hiçbiri hamsi lezzeti vermiyor bana

Temizleyip pişiren olursa bende yok demem
Hepsi bana kalınca pratik olanı tercih ediyorum

Son düzenleme:
SPORSÜRE/ADETPUAN
NormalYürüyüşdk2 Puan
Tempolu Yürüyüşdk3 Puan
Lesliedk3 Puan
Eliptikdk4 Puan
Yüzmedk4 Puan
Jilliandk3 Puan
Cardiodk4 Puan
Zumbadk3 Puan
platesdk3 Puan
Stepdk3 Puan
pump it updk3 Puan
Squat50 adet25 Puan
Bisikletdk3 Puan
Bölgesel çalışmalardk/ 50 adet2 Puan/30 puan
İp atlama15 Adet2 Puan
adım500050 Puan
temizlik/dip bucak1 saat50 Puan

karadenizliler nasıl da belli oluyor
balık ve deniz ürünlerini genelde severim. mesela deniz mahsüllü makarna of offf midyeli kalamarlı karidesli
Kaç senedir oğlum karides alıyım pişir diyor
Ne aldırırım ne pişiririm
Bana onlar böcek hissi veriyor
Dükkanda bakamıyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…