Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Firmaya yazma imkanın varmı saram?
Bence Asit oranıyla ilgili o koku tad.

Z. Yangında asit oranı çok önemli.
Firmanın sayfasına bakayım canım ilgilenirlermi bilmiyorum

evet zeytinyağında asitlik seviyesi önemli diyetisyenimin kullandığı bir marka var hep tavsiye ediyordu ama çok pahalı doğal üretiyorlar ve ödüllü bir marka 0.2 asitlik seviyesi meyve suyu gibi çocuğuna içiriyormuş o kadar güzelmiş tadı

Fulyacım ben somonu sarımsak zeytinyağı ve tuzla sosluyorum sen nasıl yapıyorsun

Sağ ol canım. Burda olsan da sana da ikram etseydim. Eşim 15 gün önce lahana almıştı. Dolmasını çok severim yapsam dayanamam diye erteleyebildiğim kadar erteledim. Eşim gece gündüz isteyince bari cuma sonrası yapayım dedim. Ama biliyor musun öyle şişim ki şimdi.

Ben inste Bi sayfadan aldım.
Erken hasat soguk kullanım için.

Bitsin artık yufkan ve çukulata fulyacım. Yedim say....
bitti bitti merak etme. almayacağım artık çünkü irademe sahip olamıyorum. sanırsın ömrümde hiç yemedim, sanki sonra da yemeyeceğim. çok kızıyorum kendime.
yok merak etme zaten ben saf çikolatacıyım. öyle bisküvili gofretli falanlı filanlı sevmem.
Guzelmis bende ilk defa 2-3hafta once yemiştim. Karamelli olan güzeldi. Ben zaten halley de cok severim ona benziyor.
hımmm tahmin etmiştim halleye benzer olduğunu. ben halleyi pek sevmem. tatlı anlayışım çikolata, güzel ve kaliteli malzemeden yapılmış yaş pasta ve sütlü tatlılardır.
Yok kız hiç yenecek gibi değil bide ona bulaşma
yok yok merak etme bulaşmam ona da bulaşırsam artık moni saçımı başımı yolmayı bırak bacaklarımı ayırır
Fulyacım ben somonu sarımsak zeytinyağı ve tuzla sosluyorum sen nasıl yapıyorsun
en güzel sos o zaten. biz de öyle yapıyoruz hep ama bu sefer değişik bir tarif yapayım dedim akşam youtube tan idil yazar ın tarifiyle yaptım.
somonları küp küp doğradık. ayrı kasede 1 yk susam, 1 silme tk kimyon, 1 çk pulbiber, 1 çk kekik (aslında taze kekik), tuz, karabiber karıştırdık. somonları üzerine döktük. içine biraz da zeytinyağı ilave ettik. 1 limonu ince ince dilimledik. çöp şişlere 1 somon 1 limon şeklinde dizdik. döküm tavada çevire çevire pişirdik.
ama bence limon, zeytinyağ ve tuz somon için en lezzetli sos. özellikle kimyonu somonda pek sevmedim. daha sonra eski usül yapacağım.

Çok teşekkürler canım
sen de çok güzel ilerliyorsun. maşallah. bu hafta da güzel eksi bekliyorum senden

kızlar sızma yağı kullanın. iki çeşit alın. asitlik derecesi düşük olanı sıcak yemeklerde, poğaçalar, keklerde ve asitlik derecesi yüksek olanı da salata, meze, zeytinyağlılarda falan kullanırsınız. biz öyle yapıyoruz.
riviera zeytinyağı çok işlemde geçiyor. biz uzun zamandır almıyoruz. aeben sara_28

benimde tatlıdan anladığım baklava özellikle cevizli baklavaya bayılıyorum bayağıdır yemiyorum

Hmmm senin tarifte güzele benziyor ama balıkta baharat çok sevmiyorum belki karabiber oda mideme dokunuyor ama somon da şöyle bişey yapıyorum patatesleri elma dilim yapıp tuz kekik pulbiber sarımsak ve zeytinyağı ile tatlandırıp tepsiye dizip somonları üzerine koyup öyle fırına veriyorum süper ötesi oluyor

Canım ben Balıkesir'de yım direk üreticiden alıyoruz o kadar güzel oluyor ki hemde esimin dayısı hiç bir sorun yaşamadık dizem diyorlar asidi çok düşük oluyor

Haklısın canım bende fındık yağını çok tavsiye ederim harika bir lezzet ve hem yemeklere hem kek börek hamur işine çok yakışıyor ama salata meze türü şeylere kesinlikle sızma zeytinyağı kullanıyorumda sıcak yemekler için riviera alıyordum sorun yoktu ama artık almayacağım kesin

Baklava birde tereyağlı oluncaaaa.... Ben hamsiden başka balık sevmiyorum nedense yaa

Keşke öyle olsa herkes moralimi bozuyor kötü göründüğünü söylüyorlar
Aman canım yaa
Millet öyle desin dursun, benim için kimin dediği önemli
Bazıları fesatliktan diyor, o da hemen belli oluyor, onlara inat mutlu oluyorum

Son düzenleme:
Ben bir defasında zeytinyağıyla bulgur pilavı yaptım
Hiç beğenmedim, salatada kesinlikle zeytinyağı
Pişen yemekte tereyağı kullanıyorum
Bizim bölge hem etçil hem hamurişi sever, sebze çok sevmez. O yüzden zeytinyağlı yemek bilmem.
Sarma, dolma yaparsamda sıvı ayçiçek yağıyla yaparım

zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz en güzel sos bence. somona da patatese de. onu anladım.
Canım ben Balıkesir'de yım direk üreticiden alıyoruz o kadar güzel oluyor ki hemde esimin dayısı hiç bir sorun yaşamadık dizem diyorlar asidi çok düşük oluyor
canım bize de komşuların çevre illerde akrabaları var. biz de üreticiden alıyoruz. hatta bitmişti geçen hafta yeniden aldık. çok güzel oluyor hem de markalara göre daha hesaplı. malum zeytinyağı pahalı çünkü.
bir ara alıyorduk fındık yağı. uzun süredir almıyoruz. sen hangi marka alıyorsun özelden yazar mısın?

Yazdım canım

Somon konusunda damak tadımız aynı patatesde öyle ama patatese kekik de çok yakışıyor denemeni tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…