• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 gün sonra evleniyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum

Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Biraz belirsizliklerin içindeyim ve bu durumdan çıkamıyorum, başka fikirlere ihtiyacım var. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim :)
Ben şu an nişanlıyım ve bir buçuk sene oldu. 2 hafta sonra da evleniyorum. Ama nişanlım benim bilmediğim ve benim üzerime yaptığı çok fazla hatayı yeni öğreniyorum - daha doğrusu 1 ay oldu- Nişanlım ocak ayı sonunda askerden geldi ve gitmeden önce bir arabası vardı onu satarak gitti. O parayla önce beyaz eşyalar alındı sonra para fon hesabı dediği bir bankaya yatırdı ve ben fazla sorgulamadım. İzne geldiğinde koltukları hallettik. Ailesi de emekli insanlar olduğu için fazla zorlamadan o sattığı araba parasıyla halletmeye çalıştık. (Arabayı 200 bine sattı.) Askerden geldikten bir buçuk ay sonra o paranın bittiğini söyledi ve bana şaka gibi geldi. Gelir gelmez de çalışmaya başlamadı, 1 ay kadar ev işleriyle uğraştığı için başlayamadı. Benden kredi çekmemi istedi. önce 40 bin ile başladık sonra geri ödemeli 110 bine çıktık. Çekilen her kredi 1 ay sonra bitiyor. Sorduğumda ise borçlar var onları ödedim şunu yaptım diye geçiştirip duruyordu, telefonuna bakmama bile izin vermiyordu normalde kurcalayan bir insan değildim. Neyse öğrendiğim bir uygulamaya alım satım yaparak 400 bin yatırmış hala da inanamıyorum. Benden 200 bin çekilmiş ve telefonumu alıp ben dersteyken biriktirdiğimiz parayı bile alıp yatırmış. Ailesinden de 110 bin lira. Olan bana oldu sanırım. Ne yapmalıyım, bu durumda bana tavsiyeleriniz ne olur ?
Valla geçmiş olsun. Evlilik hayatınız çok daha zor olur gibi geliyor bana yol yakinken vazgeçin. Verdiğiniz parayi kurtarabiliyorsaniz kurtarın. Cidden kimse için borca girilmez bu dönemde keşke hiç o toplara girmeseydiniz sizin için kötü olmus

Kuzenin konuyu açınca biz senin yerine burda sinir krizi geçirmiştik. Maşallah sen ne sakinsin öyle gülücükler falan. Allah akıl fikir versin sana. Müstakbel karısını ve ailesini dolandıran Bi hırsızla evleniyorsun. Hala daha emeklerim bilmem nelerim.
Öyle deme lütfen emek önemli. Asgarî ücretle 400 bin borç ödemek az emek isteyen birşey mi?

Bu konuyu acip fikir istedigine gore;
Evlen canimm tabi ki borc nedir odenir biter

Onca emek! Vermissin(nasil bir emekse)
Bir hata yapmis!
Bu hatayi kapatmak adina tekrar kredi cekip verebilirsin.

Sayet herseye devam edip evlenirsen 1 yil veya 2 yil sonra borclarin katlanmis olacak belki tekrar kredi cekmek icin baski goreceksin .bence alabildigin kadar parayi al aileden ve kurtul . borsa kripto isleri kumar gibi vazgecemiyor bazi adamlar .
Arkadaslarinda dedigi gibi evlilik islerini dusunmekten ziyade evlilik oncesi borcunu nasil kapatacsgini düşün

Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Biraz belirsizliklerin içindeyim ve bu durumdan çıkamıyorum, başka fikirlere ihtiyacım var. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim :)
Ben şu an nişanlıyım ve bir buçuk sene oldu. 2 hafta sonra da evleniyorum. Ama nişanlım benim bilmediğim ve benim üzerime yaptığı çok fazla hatayı yeni öğreniyorum - daha doğrusu 1 ay oldu- Nişanlım ocak ayı sonunda askerden geldi ve gitmeden önce bir arabası vardı onu satarak gitti. O parayla önce beyaz eşyalar alındı sonra para fon hesabı dediği bir bankaya yatırdı ve ben fazla sorgulamadım. İzne geldiğinde koltukları hallettik. Ailesi de emekli insanlar olduğu için fazla zorlamadan o sattığı araba parasıyla halletmeye çalıştık. (Arabayı 200 bine sattı.) Askerden geldikten bir buçuk ay sonra o paranın bittiğini söyledi ve bana şaka gibi geldi. Gelir gelmez de çalışmaya başlamadı, 1 ay kadar ev işleriyle uğraştığı için başlayamadı. Benden kredi çekmemi istedi. önce 40 bin ile başladık sonra geri ödemeli 110 bine çıktık. Çekilen her kredi 1 ay sonra bitiyor. Sorduğumda ise borçlar var onları ödedim şunu yaptım diye geçiştirip duruyordu, telefonuna bakmama bile izin vermiyordu normalde kurcalayan bir insan değildim. Neyse öğrendiğim bir uygulamaya alım satım yaparak 400 bin yatırmış hala da inanamıyorum. Benden 200 bin çekilmiş ve telefonumu alıp ben dersteyken biriktirdiğimiz parayı bile alıp yatırmış. Ailesinden de 110 bin lira. Olan bana oldu sanırım. Ne yapmalıyım, bu durumda bana tavsiyeleriniz ne olur ?
Bence evlenme, isterse gelinlik hazırolsun isterse en iyi eşyalar full alınmış olsun biri sana bunu yazsa ne dersin ne tavsiye verirsin. Üstüne borç takmış sana bu adam düzelmez daha evlenmeden böyle. Ailesine durumu anlat ve nişanı at

ya kesin evlencek te yine yazayim

kucağında bebeyle baba evine döneceğine babanın başını bari yakmaaaaaaaa

Hayat boyu tek başına hissetmek istiyorsan, yılların arkadaşlarının hayatına konfor, mal, mülk, huzur kattığını, sana ise umutsuzluk, güvensizlik, tükenmişlik getirdigini izlemek istiyorsan evlen.
Şimdi onca emek dersin.
5 yıl sonra salakmışım demek..

Keşkelere kalmaktan korkuyorum.
Peki ailenizden saklamak yerine neden anlatmıyorsunuz?
Onlarında ayrıl demesinden mi korkuyorsunuz?
Neyse ki nişanlının ailesinin B planı var altınları bozdurup borçları ödeyecekler.
Plansız yapılmıyor hiç birşey

Evlenme.

Bu yaptığı hırsızlık, ailenize anlatın borçları da kapatmasını isteyin. Aileniz böyle bir insanla evlenmenizi isteyecek değildir. Ömür boyu bu korkuyla yaşanır mı?

Sakın evlenme , dürust degil .ailene ve onun ailesine anlat senden cekilen parayi almaya calis

Basit ama hem bazı şeylerin yıkılmasını istemiyorum hem de onca emeğim o evde ki hayallerim çok zor geliyor.
Aile bahane, olay tamamen sende bitiyor. Sen bitirmek istemiyorsun aslında. Ailen eski kafalıysa senin bu mantıksız düşüncen ne oluyor?
Ailene durumu anlatsan zaten kızımın parasını yiyor derler onlar karşı çıkarlar. Karşı çıkmasa bile araya birileri sokulur ikna edilir.
O evdeki hayallerinin gerçek versiyonu ne söyleyeyim mi ben sana? Her gün tartışma, sorun, para mevzuları. Sürekli bu adam senden para isteyecek ve ne borçlar kapanacak ne de o saçma alım satımdan vazgeçecek. Hatta o kredi borçlarını siz ödeyeceksiniz bir de üstüne eve bakacaksınız. O kendi maaşı ile yine har vurup harman savuracak.
Ayrıca bu adam sizin internet bankacılık şifrenizi nerden biliyor? Bu güya sizden habersiz çekilen paralar pekte habersiz çekiliyormuş gibi gelmedi.
Lütfen aklınızı başınıza toplayın. Bırakın evlenmeyi o sizden gizli çektiği paraları da söke söke alın. Bir kere bu nişanın sizden gizli sizin paranızı çekince bitmesi gerekiyordu. Adam bildiğin dolandırıcı!

Back
X