2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

etkilemiyormuş canım
benimkide haftasından ileride
seviniyordum erken gelecek diye
öyle değilmiş

merhaba canım nasıl ya 32+0 iken 33+4 görünüyoruz anlamdım benim hiç öğle olmadı doktordada ultrasonda 33 hafta +1 görünüyorum ben burdada 33+1 hiç bi fark yok senin nasıl öğle oldu

gelişimi bakımından ölçümlerinde benim 31 hafta iken doktorum baş çevresi 30 haftayı ayakalrı 31 haftayı diye söylemişti bunumu diyorsun sen

Emzikle ilgili ilginizi çeker belki .....

Çoğu anne-baba doğumdan önce, "Bebeğimize emzik vermeyeceğiz!" gibi bir karar alır. Ancak bebek doğduktan bir süre sonra özellikle de geceleri ağlama krizleri dayanılmaz bir hal alınca, genellikle ilk işleri koşup emzik almak olur. Aslında emzik sanıldığı kadar suçlu bir bebek gereci değil. Zaman zaman anneyi ve bebeği rahatlattığı için uzmanlar tarafından öneriliyor. Ancak bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenmemesi açısından emzik kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Erener Ercan, konuyla ilgili anne-babalara önemli bilgiler verdi.

Emmek, bebekleri sakinleştirir...

Bebeklerin çok güçlü bir emme refleksi vardır. Bazı bebekler anne karnında bile parmaklarını emmeye başlarlar. Emmenin, beslenme için gerekliliği dışında bebeği sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkisi de vardır. Bebekler, genelde yorgun ve sıkıntılı olduklarında veya rahatlama ihtiyacı duyduklarında emmek isterler. İşte bu nedenle bebekler emziği severler.
Emzik kullanıp kullanmama kararı aslında anne-babalara aittir. Eğer bebek beslenme saatleri dışında da emme ihtiyacı içinde ise emzik verilebilir. Emzik bu emme dürtüsünü tatmin edebilir

Kızlar uyudum biraz, geçmişi okudum da amma yazmışsınız. Yastık sırılsıklam olmuş, gidip bi duş alayım yine offf bıktım...

hehe 3 bebekle adam nasıl uğraşacak...
Adam çılgın türk demekte haksızmı bize...
delikafaduldenvallahi oyle hahahhaa
kızlar ben yemek yapıyım görüşürüz opuyorumnanaktan
canim ben sozde uyumaya ciktim ya hahahasempatiksalakcinnisaga don sola don uyuyamadim kalktim kahve yaptim ictim sekerim,ellerine saglik,,
a.s.canim arkadasim merhaba
sakin oyle dusunme inanki cok yogun oldumu ben bile burdaki dostlara yazamyiorum yada kimse yetisemiyor YALNIS ANLAMADAN IBARETTIR;
ben zaten yeni gordum sahsim adina gormedim icin özur dilerim,
ama inan burdaki dostlar oyle deil arkadaslar kesin kalabalik diye fark etmiyordur,
sevgilerle esen kal guzel insan,opuyorumnanaktan
ohaoldumsmilecikolatam ben anormal bir insandim cahildim ozamanlar kiz
cok yiyordumki sisko dogsun hahasempatiksalakcinnibebegim guzel olsun diye simdik duusndummu ne cahillik,ama ilk cocuk bilgi yok aa birde yeme diyen uyaran yok,ozaman internet vs,de yoktu guzelim ama simdik bilgili tecrubeliyimbayanssulusmileayy simdikte kilo almayim diye gunde 5kez vs,yiyorum,
bazen resimlere bakinca cok guluyorum hahahaha ben tam bir dana hahah birgun koayrim resmimi gulmekten karniniz agirir,,
iste bilincli anne sen gibi dusunur,,ama ozamanalr cahildim18deydim,
ben çıkim kızlar eşim aradı hazırlanacakmışım çarşıya çıkacağız bayılmassam sıcaktan geldiğimde görüşürüz
opuyorumnanaktansekerim mihri cigim oohh sefan olsun gez vallahi
soyle icin acilir,Allahin izniyle birsey olmaz geldinde yazisirz optm
hoşbulduk canım.geçmişi okuyodum.bebiş de sen de iyisin di mi?
benimki ters duruyo
dönmezse sezeryan olucam.kısmet napalım
a.s.canim ben ve oglusum iyiyiz lakin okudum
ya uzuldum birazcik donmedine ama öyle cokta dusunulecek birsey deil
sakin üzulme guzel arkadasim saglikli olsunda :ecrin_bebek:bebegin ister sezeryan ister normal fark etmez aman halmaz:stress yapip ta bebegi telas etme ,,gecmisler olsunn
zamanli dogum olsun sezeryan allahin izniyle hemen ayaga kalkarsin,
züleyhadan haberi olan varmı nasıl olmuş bebek nasılmış facebooktaki sayfadan gördüm bende erken doğum yapmış... nasıl sorunlumuydu hamileleiği bilen varmı
özkem canim
nasilsiniz opuyorumnanaktanben ve bebisim iyiyiz sempatiksalakcinnidun yoktum ya bugun ogrendim bende sevgili ceylan soyledi saolsun insallah iyidir,

Ya canım çok sevinirim aslında, cumartesiye yetişi,rmi peki, kargoya versen?? Çok şahane olurdu yaa sıcaklarda gezemem...

kağan kocatepenin sitesinden kalan gebelik haftalırını okudum.İnşallah 38.haftada gelir bebişim

melek boz melosum
hastaneye girdimde biraktim:=)cunki kalkmam yasakti acilardan korkudan sigarayi unuttum,
eve geldim iki gun yine hic icmedim ama arada gunde bir ikitane iciyorum bu hafta onuda yarim iciyorum,icimden gelmiyor icmek,
kahvede sabah ne olursa olsun icmem lazim,gunde 2fincan vs,
:=)))

Ya canım çok sevinirim aslında, cumartesiye yetişi,rmi peki, kargoya versen?? Çok şahane olurdu yaa sıcaklarda gezemem...

canim bak saolsun arkadas yazmis yetisse super olurdu hem o kadar gezmene gerek kalmazdi hemde beden uyar hamile oda,,saolsun ins olur yetisir guzel olur,

Merhaba kaderdaşlar. Nasıl gidiyor hamilelik. Ben bu sıcaklar birazdaha devam ederse carkadak bayılacagım eylül gelemeden vallahi. Bi sorum olacak. Dogum sonrasında gecelikmi aldınız pijamammı ben haytaımda gelinliğin dısında elbisegiymedim yahu. General gibi yürüyorum çok komik oluyorum..bi gecelik eksikti

canım bedenin kaç
eğer ok dersen sabah veririm ctesi antepte olur.
boşu boşuna masraf etmeyin. onun terine kızına bişiy al zemuszemus

merhaba canim
hosgeldin,vallahi nasil olsun arkadasim ugrasip duruyoruz
ins sen iyisindir,ben gecelik almadim sadece hamilelik pijamasi almsitim doguma zaten burda gecelik giyiyorsun kompile soyunuyorsun ozellikle hastane iicin almadim ya evde kendi guzelim geceliklerim var onlari goturecem,penye pijamada iki kat alacam usurum diye,
yoksa onuda almam

ay cok halsiz yorgunum yaa:=(( uyumakta icimden gelmiyor uzanincasa sikiliyorum:=((
ah bir saglikla dogursaydim kusumu surada derdim teyzoslari oglusum uyudu yemek yedi vs,:=(((
Allahim hepimize saglikli dogum versin,kucaklamayi nasip etsin amin,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…