2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .

jasmin arkadaşım aramıza hoşgeldin sende benim gibisin bende 31 aralıkta kist ameliyatı olmuştum bizde bebiş çok istiyoduk Rabbim nasip etti çok şükür Allahım bebişlerimizi bize bağışlasın stres yapma çok düşünme neolur neolacak diye rahat olmak gerek gerçi bunu ben yapamıorum ama olması gereken oymuş dua edelim hayırlısı olur inş

kızlar bişey sorcam ama...

ya eşim şu an rahatsız olduğu için ilaç kullanıyor antibiyotikler falan hepside ağır ilaçlar.....

biz korunmadan..... :jeyyar:

bi mahsuru olurmu sonradan pişman oldum ama....

biri bana cevap yazsın lütfen.... a.s.

yok canım bişey olmaz merak etme, zaten önenmli olan döllenmeden sonra senin ilaç kullanmamamn, eşinin kullanması etkilemez sen içini rahat tutşutarafagitti

valla bilmiom ki bajım ama içe boşanılmamasını tavsiye ediyolarmış hamilelikte, bizde dikkate almıyoduk ama artık korunuruz sanırım

ya hazır konu açılmışken sorayım doktorlar size ilşki konusunda yani hangi sıklıkla olmalıymış biz korkumuzdan çok yaklaşmıyoruz ama ateşle barut gibiyiz yanyana gelince dayanamıycaz diye Şeniz delikafadulden

tesekkur ederim ngezen evet allahım nasip etti cok sukru allah isteyen herkese de gondersin bebislerini arkadaslarıma derdim ben stres yapmayın diye insan ister istemez stres yapıyormus yaaa ben bir de burda uzaktayım kimse yok yanımda esimden baska ama insallah gelecegim pzara gunu turkiyeye doktor kontrolune ondan sonra biraz daha rahatlarım sanırım :CüvCüv:

kalp atışını duyana kadar yapmayın demişti doktor, sonra haftada 1 veya en fazla 2 yerimseniben

benim önceki hamileliğimde düşük tehdidi olduğu için dr um izin vermemişti, eğer böyle bir durum yoksa ki inşallah kimsenin olmaz dr lar bişey demiyor, ama genelde ilk 3 ay sabredin diyorlar kaydirigubbakcemile3

aaaa kapalı mı rahim ağzımızzz enemmmm:1shok::1shok: ilk defa duydummm

tabi, hamilelik oluştuğunda rahim ağzı girişinde tıkaç oluşuyor ve zaten bu tıkaçın düşmesiyle doğum başlıyor, bu tıkaç bebeğin düşmesini engelliyor, hatta bazı kadınlarda bu tıkaç yeterince oluşamıyor ve o yüzden rahim ağzına dikiş atıyorlar

Servikal yetmezlik nedir?
Rahim ağzı ya da tıbbi adıyla serviks rahimin dış dünya ile bağlantısını sağlayan ve vajinaya açılan en alt noktasıdır. Normal bir hamilelikte serviks kapalıdır.

Serviksin ilerleyen bir gebeliği taşıyamayacak kadar güçsüz olması ve doğum sancıları başlamadan açılması ise servikal yetmezlik olarak adlandırılır.

Servikal yetmezlik tanısı nasıl konur?
Servikal yetezlik tanısı genelde geriye yönelik olarak konan bir tanıdır. Altta yatan herhangi bir neden bulunmaksızın gebeliğin 2. trimesterda (genelde 18-22 haftalar arası) sonlanması genelde servikal yetmezlik tanısı koydurur. Tipik olarak su kesesinin aniden açılmasını takiben bebek ve diğer gebelik ürünleri ağrısız bir şekilde rahim dışına atılır. Fonkisyonel olarak yetersiz bir serviks varlığında ise anatomik olarak bir anormallik saptanmazken gebelik varlığında yukarıdaki durum ortaya çıkar. Anatomik yetersizlik varlığında ise var olan şekil bozukluğu söz konusudur.

Geç düşük ya da erken doğuma göre servikal yetmezlik tanısı koymak zor bir olaydır. Çünkü olayın gerçekten rahim ağzında bir yetmezliğe mi yoksa başka bir nedenle doğum sancılarının başlamasına mı bağlı olduğunu ayırdetmek son derece güçtür.Genelde yetmezliğe bağlı doğumlar 18-22 haftada olurken erken doğumlar 26. haftadan sonra görülür.

Tanıda bir başka kriter ise kramp ve ağrı varlığıdır. Ağrı olmaması servikal yetmezlik için tanı koydurucu olmasına karşın özellikle rahim ağzının iyice açıldığı durumlarda hafif hatta bazen şiddetli ağrılar olabilir. Benzer şekilde ağrı eşiği yüksek kişilerde erken doğumlarda ağrı hissedilemeyebilir.

Geçmişte tanıda gebelik olmayan dönemde rahim ağzındaki açıklığın ölçülmesi ile tanı konabileceği düşünülürken günümüzde bu yaklaşım yerini ultrason incelemesine bırakmıştır. Gebelik seyri sırasında belirli dönemlerde yapılan vajinal ultrason incelemelerinde serviks uzunluğunun ölçülmesi ve amniyon kesesinin serviks içindeki kanalda oluşturduğu hunileşme ile tanı konmaktadır.

çok doğru bilgialkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ayy sağolun kıslar içim rahatladı oh be gönül rahatlığıyla.... :jeyyar:

valla yaklaşık 1 yıldır okumadım kitap, website kalmadı, kaydirigubbakcemile3 doktoraya başlayacağım yakında kaydirigubbakcemile3

aramızda böyle bilgili ve bizi bilgilendiren birisi olması güzelkaydirigubbakcemile5

ne demek arkadaşlar... valla ben izin verdim kendime, 2 aydır çok çalıştık malum:):):) o yüzden rahat rahat uyuyorum, çok mu acımasızım bilmiyorum ama kociş bişey demiyo allahtan, o hala bebişin mutluluğuyla meşgul:)

eeeeeee orası tıkalıysa o iş nası oliiiiiiiiiiiiiiidelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…