2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
arkadaşlar şaka bi yana gerçekten bebeğin oluşumundan tutunda hamilelikte kadının fizyolojisinde olanlar tam bir mucize...

Serviksteki Değişiklikler

Uterin serviks, gebelik esnasında fetusu korumak için sıkı bir şekilde kapalıdır ve pozisyonu ile de yukarıdan gelecek basınca karşı direnç oluşturacak şekildedir. Myometriumun 2/3'si veya daha fazlası düz adale hücrelerinden oluşurken, muskuler komponent servikste aşağıya doğru azalır. Sırasıyla serviksin üst kısmında %25, orta kısmında %16 ve alt kısmında %6'ya iner. Müsküler lifler korpustaki spiral demetlerin devamıdır. Servikste ana komponent kollagendir ve bu da büyük ölçüde glikozaminoglikanlardan ve bir miktar elastin liflerinden oluşur.
Kollagen, bağ dokusu hücrelerinde sentezlenir. Glikozaminoglikanların içinde bulunduğu dermatan kollagen liflerini sıkıca bağlar ve dermatan servikse gebelikteki sert şeklini verir.
Doğumda, uterus korpus ve fundus ile kıyaslanınca nisbeten büyük bir servikse sahiptir. Puberteden önce uterusun yaklaşık 2/3'ünü serviks oluştururken, pubertede özellikle korpus ve fundus büyür ve yaklaşık olarak serviks ve korpus eşit duruma gelir. Gebelikten sonra korpus uterusun 2/3'ünü oluştururken serviksin oranı 1/3'e iner.
Serviks başlıca bağ dokusundan ve az miktarda düz adaleden oluştuğundan, serviksteki değişiklikler korpustaki değişiklikler kadar çarpıcı değildir. Gebelikte servikste yumuşama ve siyanoz vardır, bu değişiklikler konsepsiyondan sonraki ayda bile görülebilir. Bu değişikliklerden sorumlu faktörler tüm servikste vaskülarite artışı ve ödem ile servikal glandlardaki hipertrofi ve hiperplazidir. Gebelikte serviks bağ dokusunda biokimyasal değişiklikler de olmakta ve su içeriği artmaktadır.
Endoservikal glandlar progesteron etkisi ile servikal tıkaç oluşturacak şekilde kalın bir mukus salgılarlar. Konsepsiyondan hemen sonra bu mukus tıkacı servikal kanalı kapatır. Travayın başlangıcında mukus plağının atılması nişan gelmesi olarak adlandırılır. Portio vaginalisin skuamöz epitelinin altındaki, eksternal os'a yakın glandlar prolifere olurlar. Bunlar kırmızı ve kadifemsi görünürler ve kolumnar epitel tarafından örtülürler. Gebelikle uyarılan bu normal değişiklikler, prolifere olan kolumnar endoservikal glandların ekstansiyon veya eversiyonuna neden olurlar. Bu frajil doku, Pap smear alınması gibi minör travmalarla bile kanama eğilimindedir.
Gebelikte servikal mukusun yapısında da değişiklik olur. Servikal mukus bir lama yayılıp kurutulacak olursa, gebelerin çoğunda progesteron etkisine bağlı parçalı kristalizasyon görünümü vardır. Bir kısım gebede ise estrogen etkisine bağlı Fern görünümü izlenir.
Gebelikte skuamokolumnar bileşke yakınındaki bazal hücreler histolojik olarak boyut, şekil ve boyanma

açıklayıcı bilgiler çok güzel kızlar sağolunnn
kızlar ben mide bulantısından çok şikayetçiyim sabah başlıyo taki ögelden sonra 3-4 e kadar
ne yemek ne su ne yesek çıkıyo ayy çok fena hele haftadır coştu resmen
acaba gittiğimde dr asoleyip ilaç felan kullansam mı sizinde varmı bolee şikayetleriniz:)

canım bende de sık sık oluyor
doktora sormustum mümkün olduğunca ilaç içme dedi
bende içmiyorum
sabah kalkmadan ağzına leblebi at
canın istemese dahi ye bi avuç
iyi geliyor
benim hep yanımda leblei vardır
şimdi beyaz leblebi yiyom şimdiden tuz yüklemesi yapmıyım die günde bi paket bitiyo gamyoncuiremsu

selam kızlar nasılsınz ya ne çok konumuşsunuz cumatesi öğleden sonra bakamadım sadece şimdi açtım dolmuşşşş
bu arada ben kullanıcı adımı değilştirdim

eski essrraa

bugün iğnemi yazdırmaya gittim bebeğimide gördm 6.9 mm olmuş çok şükür herşey yolundaydı

valla bende de aynı sorun var cnm...
sabah kalktığımda ayrı bir bulantı,kahvaltı yaptığım zamana kadar yayılıyor...
zorla yiyorum....
bir kaç saat sonra tekrar başlıyor...gün boyu böyle....
akşam hemen her gün çıkarıyorum...
doktorumu aradım geçen gece dayanamadım çünkü eğer her öğün çıkarıyorsan serum bağlamak zorunda kalırım sana ilaç veremem çünkü dedi...bende her öğün değil sadece akşam çıkarıyorum deyince gerek yok o zaman dedi...
baharatlı şeyler yeme, yağlı yeme,çok salçalı tuzlu yeme dedi...
bol bol beyaz leblebi ve çubuk kraker ye ve bol su iç dedi...
şu anda mide de çok asit olur bu da mide de ekşime ve yanma yapar dedi... çok yemek yememek gerekli sadece atıştırmalık küçük porsiyon ye dedi...

ndk canım beni de ekler misin listeye zahmet olmazsa son sat 26 nisan tahmini dogum tarihi 30 ocak yas 31 kilo 55 haftaya doktora gidecem ins.

hadi gözün aydın canım benimmm sata göre uyumlumu gidiyormuşsunuz, kalbini duymuştun dimi önceden, oyyy belirginleşmişmii ya ben cuma gördüm yine dayanamıyom tekrar mı gitsemmm 2 hafta sonra çağırdı yaa nasıl dayanırımmm

evet canım salı 2.7 mm di
bugün gidince dayanamadım baktım yine
evet büyümüş biraz çok şekerdisırnaşık şey
perşembe ünüde başka bi doktordan randevu almıştım yeni doktra gidicem onu deniycez iyise orda devam ediem
çok gördük bebeişi bu kadar ultrasonda iyi değil perşembeden sonra 2 haftada bir gdicem
ultrason 6+4 dedi yani 7 haftalık oluyorum
adetimde 7+4 gössteriyo bu durumda doğru dimi

juliet sende liste yapıyoosun canım galiba
sen yada ndk listede adımı değiştirebilirmisiniz

Son düzenleme:

ndk naber caım asıl gidiyor hamilelik sana ve burda bilelere sorcam klomen kullanalar agrı cektinizmi cektiyseiz kaç ıcı güde olmaya başladı be buğü 5. tabletimi içtim perşembe kotrole gitcem ilk iki gün agrım oldu sonra yok birsey birde doktor kaç gün cagırıyor bu klomele takibide kızlar kusura bakmayın topiğiizi işgal ediyorum ama

eklemezmiyimm tatliş anneee:1hug:
50. hamişimiz oldunnn :)))

yuppiiii evet son anda yakaladım sizi ocak annesi olarak takip ediyordum ilk zamandan beri ins. ben de ocak annesi olurum diye dua ediyordum dualarım gercek oldu cok sukur 50 de guzel sayı yuvarlak hesap bak sen ugurla baslattın bu topigi devamı da geldi ins sonuna kadar da hepimiz icin boyle ugurlu gider

nan benim yine 3 haftam var
ben napcam yaaaaaaaa

ndk cnm bana bir sözün vardı hani hamiş kalırsam listeye adımı dana gibi yazacaktın :))) yalancı anne hani ben ismimi listede göremiyorum

temam gülümm değiştiririmmmmmmm:1hug:
canımcımcım evet yumoşlar büyürken ağrı oluyorr, perşembe gittiğinde en az 10 milimlik yumoşlarını görürsünnn, bana doktor 3 günde bir bakıyordu klomen kullanırken 18 milim olunca da çatlatma iğnesi yapıldı, hadi hayırlısı olsun yaaa inşallah sende gel aramızaaaa:sm_cool:
inşallah canım benimmmmmmmmmmm, inanmak elde etmenin yarısıdır sen ocak topiğine girmeyi istedin inandınn geldin çok şükürrr tıpki ebru1987 zillisi gibi kaydirigubbakcemile3
nan benim yine 3 haftam var
ben napcam yaaaaaaaa
sen susss:mymeka: senin beben bizimkinden büyükk (ne alakaysaakaydirigubbakcemile3)
ndk cnm bana bir sözün vardı hani hamiş kalırsam listeye adımı dana gibi yazacaktın :))) yalancı anne hani ben ismimi listede göremiyorum

oyyy kıyamammm yaz bakem bilgilerinii en üste seni koyacammm:teytey::hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…