2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
kızlar içinizde en tecrübeliniz ben olaraktan söylüyorum yazdığınız herşey normal.gaz sancıları kasıkta veya göbekte seyirmeler(ki bu seyirmeler bebek kıpırdanmalarıdır gazla karıştırmayın)bunların hepsi normal şeyler.iç çamaşırınızın lastiğinden aşağıda değil yukarıdadır bebek şu anda .elinize gelen oyumru gibi şeyden daha büyüktür bebeğiniz.tabiki iç tarafa doğru da büyüdüğü için hepsini hissetmeniz mümkün değil öyle herşeye kafanızı takıp kendinizi üzmeyin.

büyüyo bebişleriniz maşallah:))
takmayın kafaya bişeyi,keyfine varın hamileliğin(demesi çok kolay:) )
ii düşünün ii olsun herşey,memeler öle büyüolar ki şaşıp kalıosunuz,küçülsün die bakıosınuz:))
ben en çok göbekteki çizgiyi beklemiştim,çıkmak bilmedi bi türlü,tabi bulantılarımdan ve kusmalarımdan soona:))
opuyorumnanaktan

tünaydınnnn

evet canım bende de o seyırmeler oluyor hatta sırt ustu yattıgımda tabıkı her zaman degıl arada denk gelıyorum pıt pıt karnımda bırseyın atmasına.cok hosuma gıdıyor oyle gorunce...hatta sey derler erken hıssedersen seyırmelerı erkek cocuk bıraz daha gec hıssedersen kız cocuk derler.ne kadar dogru tartısılır...

anaaaaaaa göbek çizgisimi onu senden duydum şimdi o nasıl bişey oluyo
bu arada daha önce topiğinizi takip ettim tickerinı çoktandır tanıyorum bebeğin çok hoşuma gidiyo çok şeker hihoyyyt maşallah

[

maşallah kuzuna
ay bende bi görseydim canım yaaa
sanada sorayım
şu aralar sol kasığımda ağrılar oluyo
sence normalmi
sendede oluyomu:sm_confused:

cnmm bende dün doktora aynı soruyu sordum sol kasığımda batma var hep olcak tabi dedi rahim büyüdükçe batmalar sancılar olcakmış olması daha iyi büyüdüğünü anlıyosun işte dedi :1hug:

bizde eşimle konuştuk.
şimdilik sadece 1 beşik alıcaz o kadar.
beşiği de yatak odamıza koyucaz.
gerçi çocuk odası için küçük bi oda var ama beşiğin yatak odasında olmasını istiyoruz
oda almıycaz bebeğimize
çünkü kirada oturuyoruz ve bebeğin odasını istediğim gibi boyayıp, süsleyemem.
kısmetse 2010 Kasım ayında kendi evimize taşınıcaz.
kendi evimize taşınırken bebeğimize güzel bi oda alıcaz. duvarlarına da güzel güzel stickerlar yapıştırıcam o zaman.
zaten o zaman o da 10-11 aylık olucak.

Bu haftalarda biyolojik olarak kıpırtı hissetmek mümkün değil canım.Düşünsenize anne karnında 12 haftalık bir bebeğin boyu6.5cm kilosu ise 18grmdır.18 grmlık bişeyin hareketini gözünüzle zor hissedersiniz.Bırakın rahim içinden vuracak ve siz göbeğinizde hissedeceksiniz.Bu mümkün değil.Evet bebek 2.aydan itiabern hareketlidir ama siz onun hareketini ancak bebeğin boyunun 16cm kilosunun 135grm olduğu 16. ila 20.hafta arasında hissedersiniz.

Bunu hangi doktora sorun böyledir.Benim 2.gebeliğim.8 yaşında bir oğlum var onda da aynen o şekilde oldu.

2010 ocak annelerinin en kıdemlisi bile sanırım ancak 1 ay sonra hissedecek hareketleri .O seyirmeler gaz olabilir,barsak hareketleri olabilir,kas hareketleir olabilir ama bebek hareketleri değil :CüvCüv:

kızlar ben sabah sabah ayılamadım daha
ben suan 12. haftama gırdım yanı 3. ayım mı bıtıyo benım???CADIARZU

Evet canım 12.hafta demek 12+0 ile 12+6 demek.12 hafta 6 günlük olduğunuzda artık 3.ayınızı bitirmiş 4.ayınıza geçmiş oluyorsunuz.

evt cnm katılıyorum hareketleri hissetmemiz mümkün diyil ayrıca bebişlerimizin kasları henüz kuvvetli vuracak kadar güçlenmedi evt hareket ediyolar ama hissettircek kadar sert diil bundan sonra güçlenmeye başlıycak kaslar

canım benim malesef yanıldığını söylemek zorundayım dr una sor bi dahaki gidişinde o da sana bazzı annelerin hissettiğini söyleyecektir zaten kaan kocatepenin sitesindeydi heralde yanlış hatırlamıyorsam orada da yazıyo bazen anneler bebeğin kıpırdanmalarını seyirme veya kelebeğin kanat çırpışları gibi hisseder diyo.yani bu benim şahsi fikrim değil.zaten biliyosun bebek bi sıvının içinde yüzüyo bebek kıpırdandıkça o sıvıda dalgalanmalar oluyo hissettiğimiz o dalgalanmalara biz bebek hareketleri diyoruz.yani o hissettiğimiz şeyler bebeğin tekmeleri değil tabiki.ayrıca ben ebelik bölümünde derslere giriyorum ve oradaki hocalarda aynı şeyleri söylüyorlar

herkese merhaba
ya ben bugün kendimi çok huzursuz hissediyorum.doktora gitmemize 2 hafta var ama ben bebeğimi çok merak ediyorum.birde aklıma kötü kötü şeyler geliyor hani hiç belirti olmadan kalbi falan duruyormuş.offf Allah korusun ya niye böyleyim bilmiyorum bugün.

aklına kotu seyler getırme canım.bebısın cok iidir inş.merak etme sen...

canım anne oluyoruz kolaymı sıkıntılar bitermi hiç ama ne olur bu kadarda sıkıntıya sokma kendini için rahatlayacaksa git doktora gör bebeğini

inş.canım niye böyleyim bugün hiç bilmiyorum.saçma sapan şeyler düşünüp kendi kendime ağlıyorum.daha önce hiç böyle olmamıştım.neyse sizide üzmeyeyim

canım bu duygularımızın tek açıklaması var: hormonlar! aynı şeyleri burada çok kişi düşünüyor kendi adıma konuşacak olursam her sabah kalktığımda oramı buramı yokladığımı gören kocam benim artık paranoyak olduğumu düşünüyor ve adama sürekli yaşıyodur di mi aşkım falan diye soruyorum...mesela dün de "benim çocuğum kesin özürlü olacak..." diye günümü zehir ettim..merak etme hamilelik zaten akıllı işi değil arada uçucaz sonra konucaz işte...geçiyo geçiyo...:CüvCüv:

doğru söylüyorsun canım sağol. bakayım iyi olmazsam 2 hafta beklemem giderim valla kovacak değil ya.

evt kesinlikle katılıyorum herşeyin sebebi hormonlar .benim de durup dururken ağlayasım geldi bu sabah.benim de aklıma geliyo arada acaba bebeğim yaşıyomu iyi mi özürsüz kusursuz mu diye.hatta bugün dr a gidecektim halbuki randevum pazartesi.aradım ama dr yokmuş şehir dışındaymış.yani bu gibi tedirginliklerin hepsinin altında hormonal değişiklikler yatıyo bi de ben sanmıyorum ki böyle şeyleri kafasına takıp üzülmeyen hamileler olsun.içimizi gönlümüzü ferah tutmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…