2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
günlerimiz aynı canım bende bugün itibari ile 10+5 im miyde bulantılarıma bakılırsa gayetiyi durumda inşallah öledir:Saruboceq:[/QUOTE]
canım nasıl mide bulantılrına bakılırsa iyi durumda benim bulantım yok gerci 6 hafta 4 gunlugum ama ole yazınca korktum smdi bulantı olmayınca bişsey olmaz dimi bebişime

canım bebek çok rahat gözüküyo ama bazen kalp atışları gözükmeyebiliyo gaaz oluyo bişey çıkıyo görünmeyebiliyo, ben 2 kere yaşadım canım. ilkinde çok kötü oldum ordan kalkıp vajinal ultrasona nasıl yattığımı bilmiyorum ellerim ayaklarım titriyodu bebeğime bişey oldu diye. ve bu iyi bi hastanenn yeni ultrasonuydu.

evet canım kalp atışı dinlenen bi alet var yerimsenibenhepsiburadada görmüştüm galiba ama sonuçta hergün dinlemek çok da sağlıklımı. her ultrason aletinde dinlenmiyo doktorlar her seferinde önermiyo

canım ben 8. haftama kadar sürekli kanamalı lekeli geçirdim. içimde bişey kesilmiş gibi akıp gittiğini biliyorum kanların. senin gibi sadece içerde kanam olupta gelmeyende oldu tek çare dinlenmek kalp atışları duyulana kadar olan kanamalar tehlikeli ama kalbini duyduktan sonra önceye göre tehlike daha düşük.
ben hapşırınca bile çok kasılırsam kanamam oluyo ben sancıdan anlıyoyerimsenibenrum bazen ardındanda biraz açık kahve yada pembe leke geliyo geçiyo. bu renklerde leke görürsen korkma kanama geçmiş içinde kalanlar dökülüyodur.
hiç bişey yapma yat dinlen bacaklarınıda dümdüz uzatma ya altına bişey koy ya bir yere daya çok kasılmasın ben hafif topluyodum hep. her işimi eşim yaptı yemek getir topla bulaşık yıka süpür sil ütü yemeklerim kayınvalidemden geldi anca yeni yeni düzene girmeye başladım yavaş yavaş yapıyorum
merhaba kızlar bende 2010 ocak annesi olucam inşallah:kedi:umarım yüce rabbim sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip ederopuyorumnanaktan

hoşgeldin canım amiiiin inşallah hep mutluluklarımızı paylaşalım

iyiyiz canım sen nasılsın
hayırlamıyorum canım ama galiba bu si,ede beşik resimleri arasındaydı
beşik işte her beşikte ayaklandığında düşme olasılığı var sanırım ortasındaki yer kullanıma göre inip kalkıyo

arkadaşlar mrb akşamdan beri kasığıma ara ara sancı girip çıkıyo sizde de oluyormu her zamn olurdu ama akşamdan beri daha şiddetli giriyo

sabah aynıı şeyi konuşuyoduk canım minişin büyüyo yer açıyo kendine . merak etme
bebeişşşş büy

selam kızlar nasılsınız bugun dr gittik saatlerce test yapıldı troidlerimde sorun çıktı 2 hafta sonra tekrar bakılcak yine yüksekse ilaç kullancakmışım...

selam kızlar nasılsınız bugun dr gittik saatlerce test yapıldı troidlerimde sorun çıktı 2 hafta sonra tekrar bakılcak yine yüksekse ilaç kullancakmışım...

canım çok geçmiş olsun ya
inşallah normale ddönerde ilaç falan kullanmak zorunda kalmazsın
ama olursada ne yapalım sen ve bebeişin iyi olunda

hmm geçmiş olsun ecrin, inşallah şu 2 haftada geçer de, ilaca gerek kalmaz.
kuzucuk nasıl?

kızlar dün bana idrar testi yapıldı idrar yollarımda iltihap varmış dr şuan ilaç yazamam 3.ayını doldur dedi ondan snra tedavi etçez bol bol su iç dedi şimdi internetten araştırdım gebelikte çok sık karşılşılan bi durummuş drdan mutlaka idrar testi isteyin

bebişi göremedimki dahiliyeye sevk ettiler testler için.bir de kadın dogumcuyla 2 li testi konuştum bana down veya kromozomları bozuksa aldırcakmısın dedi hayır dedim ozaman neden yaptırıyorsun hamileligini zehir etmek içinmi dedi.bende belki tedavisi olcak birşey olur dedim hayır dedi tedavisi olacak bir hastalık degildir kromozommve down dedi.ona göre düşün taşın yaptırmak istiyorsan yapayım dedi.kafam karıştı...ama ben bu çocugu hastada olsa aldırmam diyorsan gerek yok dedi.ama yok aldırırım diyorsan hemen yapalım dedi..

günlerimiz aynı canım bende bugün itibari ile 10+5 im miyde bulantılarıma bakılırsa gayetiyi durumda inşallah öledir:Saruboceq:
canım nasıl mide bulantılrına bakılırsa iyi durumda benim bulantım yok gerci 6 hafta 4 gunlugum ama ole yazınca korktum smdi bulantı olmayınca bişsey olmaz dimi bebişime[/QUOTE]

yok canım korkma tabiiki bişiy olmaz bebeğine allahız iznile ne mutlu sanaki miyde bulantısız doya doya yaşıyosun hamileliğini ne biliyim hani doktorlar teselli amaçlı mide bulantısı iyiye işarettir çocuğun sağlıklı geliştiğine derlerya ben o yüzden şettim seni üzmek yada korkutmak gibi bi maksadım yokdu canımŞeniz

belirtisi var mı bu durumun Drajee?

bu konu benim de çok kafamı karıştırıyor Ecrin..
allah göstermesin.. aman rabbim kimselere vermesin ama...
olur da, test sonucunda hoşa gitmeyecek sonuçlarla karşılaşırsak.. ne yaparız diye, ben de strese giriyorum düşününce.
bile bile, onu hayata hasta olarak getirmek.. ona haksızlık olur gibi geliyor bana.
diğer şekilde de, ''allahım bana verdiğini ben beğenmedim, al sana geri veriyorum'' der gibi olur diye düşünüyorum bazen..

ben de bu testleri çözemedim bi türlü kafamda. teee 4. ay oluyor amniyosentes olana kadar... o kadar büyümüş bebek aldırılmazki... peki o zaman onca test neden yapılıyor?

kızlar ben 10 haftalıkken ultrasona girdim doktor bebeğimin çok iyi olduğunu söyledi kalp atışlarınıda dinletti ama bebeğimin hareketlerini göremedim doktora soruncada sadece bebeğin normal dedi ama hareketlerini görmrm lazım diğe düşünüyordum çok kafama takıldı acaba 10.haftada görmemek normalmi çok steres yaptım ya bir sonraki randevuda 1 temmuzda nasıl geçer zaman bilmiyorum bi fikri olan varsa lütfen yazsın

bendede çıktım ama ben antibiyotik kulanmıştımCADIARZU

bende aynı şeyi konuştum. bir dahaki kontrole 2 li var dedi
ben zaten yaptırmak istemiyordum doktora sordum yapılacak bişey varmı dedim erken tedavi falan hayır yok dedi.
eğer sağlıklımı diye kurup kendini huzursuz edeceksen ve ben ya sağlıksızsa doğumda karşılaşıp kötü olurum dersen bakır dedi
sağlıklı denipe sağlıksız doğan olnuyomu dedim olmazmı tabiki oluyo dedi
içim iyice rahatladı. ben inanıyorum bebeğim iyi. sağlıkla gelecek bana. madem aldırmıycam teslim oluyorum tam oluyim. ne gelirse rabbimden Allah korusun doğumda bile neler olabiliyo en ufak hatayla.
bol bol dua edelim inşallah sağlıkla gelsin meleklerimiz

geçmiş olsun canım inşallah ilaca kalmadan 2 haftaya kadar geçer problemin geçmesede kafana takma çok önemli bişiy değil ilaçla düşürülüyo

evet canım idrar testi mutlaka istenmesi gereken bi tahlil zaten çoğu doktorda yapıyo benimde ilk gebeliğimde böyle bi problem yaşanmıştı ozamanki doktorum hamilelikten önce iltihap minumum seviyede bile olsa hamilelik esnasında iltihabın maksimum seviyeye çıkabileceğini belirtmişti ve ben ilk 3 ayımda çok zorluk yaşamıştım sızı yanma ve ilaç kullanamıyor olmakta işin acısı mecbur çekiyosunuz dikkat edin derim eğer bebişimin gelişi bize süpriz olmamış olsaydı hamilelikten önce ilk idrar yollarıma bakıtıcaktım ilkinde çok çektim bu dertten çünki ama şükrolsun şimdiye kadar bi problem yaşamadım yaşamamda:Saruboceq:

canım belki uyuyodur
bilmiyorum ama ilk aklıma o geldi. kesenin içinde oynayan bişey yokmuydu.çok da sıkma canını 10 gün göz açıp kapayana kaar geçer

selam teyzoşları
doktora gittik bugün
taklalar atıyordu oğlusum
pipisini gösteri bize
eşimle hala şoktayız biz hep kız beklliyorduk kaydirigubbakcemile3
doktor yinede %100 değil ama büyük ihtimal dedi
annemi aradım
aaaaa ben elbiseler almıstım dedi :roflol: :roflol:
millet benim ekşi sevdama kız diye yorumlamıstı
bundan sonra cin takvimi japon takvimi inanmam :roflol:
sağlıklıymış cok şükür

sac boyatma işini sordum mümkünse yaptırma dedi yada 4-5 aylıkken cok fazla bekletmeden yaptır dedi

bu sefer tartı 3 kg almısım doktor teyze cok iyi dedi normalmiş kaydirigubbakcemile5
şimdilik bu kadar
ben oğluşuma kek yapim cokacimcoook

jjuliet tebrik ederim kaçıncı haftadaydın bizede belki 13. haftadada ikili tarama testine gittiğimizde pozisyonu uygunsa söylerim dedi doktor şimdiden heycanlandım

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gösterdimi ayyy
zemuszemushihoyyytsositosositoalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin canım ya çok sevindim

hiç stres yapma bacım.
ben de ilk kalp atışlarını, herkese göre 5-6 gün geç duyabildim.. kendisini de geç görebildim.

göremedik ve duyamadık diye, doktorum hafif endşelendi ilk görülmesi gereken zamanda, 3 gün sonrasına kontrole çağırdı. yine tık yoktu.. sırf kese vardı ortada.
3 gün sonra yeniden çağırdı.. hem kalbini duydu hem kendi minicik varlığını gördük.
normalde görmemiz gereken günden 6 gün sonra gçrdük. doktorum da, ''endişelenmiştim'' diye itiraf etti.
ve geç döllenme falan değildi... gördüğümüz zamana uygun olarak, büyümüştü birden. tam haftasına uygun büyüklükteydi.

''senin ufaklık arada bizi yanıltacak galiba annesi'' dedi.

sen de endişelenme... sakın negatif düşünme.. rahat ol.
eğer bir aksilik hissetseydi doktorun hemen tekrar kontrole çağırırdı muhakkak.
her şey normaldir mutlaka ki, doktorun iyi olduğunu söylemiştir.

her bebek fırıl fırıl dönecek diye bişey yok.. seninki de sakin mizaçlıdır belki :) bence dua et de sakin bebek olsun... :)

a allahım o günü bize de göstersin.. hepimize yani.
ay çok duygulandım juli, kendim görmüşüm gibi heyecanlandım.. ağlaya ağlaya yazıyorum şimdi de... ne biçim bi kadın oldum ben ya böylle.

canım, allah sağlıkla kucağında göstersin meleğini... oğluşun demek :Ç))) oğluşuna iyi bak annesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…