kız valla ben okumamıştım şimdi baktım gerçekden öyle yazıyo sırf ben ac vercem diye atladığım bile oluyodu çok iyi oldu bu yaa..
merhaba kızlar nasılsınız erkek bebekler sunet oluyomus ınsallah hemen ılesır sunet olan bebıslerımız hasta olan bebıslere de hemen ılesınler hastalıkları ılerlemeden
burcu tatlım kaba ınsat dıl dayre toplu konut ya yapmıslar banyoya mutfaga bısıler ma bız onları ıstemedık kırdık herseyı ıcını tek kaba ınsat bıraktım dogal gaz tamam bugun elektırıkler yenılenıcek tı herseyı esım sıfır yapmak ıstıyo gucumuzun yetıgı yere kadar
zeynepcım bende sordum doktora balık yagı alsam ne dersınız dıye de balık yagına hıc gerek yok balık yagını gelısmemıs kılo almayan cocuklara onerıyoruz dedı oyle seylerle hıc ugrasma herseyınız cok ıyı dedı bana cuma balık yagı komsum verıyo ogluna senın dedıgınden ama 1 yasındakı cocugu 7 bucuk kılo ve oturamıyo bıle daha doktor ondan vermıs bende alcaktım ıyıkı doktora sordum
kızlar hiç sormuyosunuz yatır/kaldır nasıl gidiyo diye...
dün gece ipeği yatağına bıraktım 5 dk içinde uyudu ve gece 2 kez kalktı. birinde geri yatırdım diğerinde emzirdim yatırdım acıkmıştır diye.
azmin zaferi :icecream:
zeynep senin bitti benim başladıaynı sizin gibi sürekli ağlayarak uyandı ve yanıma alınca uyudu nasıl yapım ben yaa hele bana bi anlat..
canım diş çıkarıcak olabilir mi?
eğer diş çıkarma dönemindeyse yada hastaysa yaptıkların hiç bi işe yaramaz. önce o olasılığı bi değerlendir
ebruderın cnm dıslerı yoksa dısten yapıyodur kesın benım kızımda bu hafta gecelerı hep uyanıyo dıye cuma doktora sordum us damaga baktı dıs gelıyo ondan yapıyo cnm dedı avıl verdı aksamları mınıcık ver dedı rahatlatsın dıye
canım bişeyi yoksa mızmızlık yapıyo olabilir.çok şükür bi hastalık yok gibi altdan iki dişde çıktı seninle aynı gün baya gözüküyo ..
kızlar sıze doktorunuz bebeklerınızın dıslerıne surucegınız hap verdımı zymafluor ısmı erıtıp suruyom dıslere damaga
kızlar sıze doktorunuz bebeklerınızın dıslerıne surucegınız hap verdımı zymafluor ısmı erıtıp suruyom dıslere damaga
kimseler yoktur şimdi burda
burçincim geçmiş olsun çınara
bizim 4. dişimizde göründü çok şükür inş kuzum artık rahatlar kaç gündür çok huzursuzdu
kızlar
2 gündür fena gribim, cuma yazzdığım kızgırnlık yorgunluk değil hastalıkmış meğer.. 2 gündür yattım evde. bugün işteyim, fena değilim. burak'a bulaşmadan atlatırım inşallah.
burak paşamın 1 tane dişi çıktıııııııııııııııı... cumartesi çizgi gibi görmüştüm, pazar sabah baktım diş..çok güzel ya..
cumartesi doktora gittik biz de. hem kontrol için, hem de cocuk cerrahi ile görüştük, sünnet için.burak 9100 gr, 69 cm olmuş. kilosu gayet iyi ama ben de boyuna takıyorum tam sınırda. gerçi boyunu ölçerken burak debelendi ne kadar doğru bilmiyorum. ama bakıyorum da hep ortalamanın altında..kan damlasını değiştirdi doktor, dedim ben veremiyorum, ağlıyor. o da ferrum verdi, bunu yemeklerle birlikte verebilirsin, ihmal etme sakın dedi.. uzun zamandan sonra yeniden başladık kan damlasına.. çok şükür diğeri gibi kokmuyor bu..sabah akşam mamasına 4 damla damlatıyorum.
ilgilenenlen için sünnet de söyle olacakmış..pipiye bi krem süreceklermiş, o krem deriyi uyuşturacakmış. sonra iğne yapacaklarmış, sadece pipi bölgesi uyuşacacakmış..20 dk sünnet sürecekmiş, sünnetden 20 dk sonra da taburcu olucakmışız. evdeki bakımı çok kolaymış dediklerine göre..krem sürülecekmiş, şurupşarı verilecekmiş. pansumana vs. e gerek yokmuş.. sargısı ve dikişler 5 gün içinde kendi düşecekmiş. 1 hafta yada 10 güne kadar tamamn iyileşiyorlarmış. bu özel hastane. bi de üniversitede çocuk cerrahisi varmış,onunla görüşeceğiz, karar verip yaptıracağız..herşeyde olduğu gibi bu işi de iyice dideklemeden karar veremiyoruz..( kociş sağolsun..
burçin canım sizin nasıl 1.30 saat sürdü anlamadım..neyse çınar'cık iyiymiş şimdi çok şükür. bi de biz atlatsaydık..
işte böyle...
teyzeleri artık benm oğlum kendi kendine uyuyo
cumadan beri...
cuma günü ben bunu salladım tam 1saat nerdeyse uyumadı..
bende kızdım yeter artık ya dedim..hadi uyu öfff dedim.bıraktım odasından çıktım...
yarım saat falan bu ıh mııııhhhh dedi biraz kudurdu oynadı sesi geliyo..odaya girmedim hiç...
sonra yaırm saat sonra girdmki uyumuş şokk oldum...
öğlen yine yatağına bıraktım çıktım baktım yine uyumuş..
akşam yine yine baktık böyle gidiyor...
şimdide öyle uyudu maşallllaaah kuşuma..inş geçici bi süreç değildir...
böyle devam eder..kollarım ayaklarım kopuyodu sallamaktan....
selammm..
artık pek giremiyorum.bugünden itibaren evi toplamaya başlayacagım.zor döneme giriyorum.hafta sonu antalyadaydık.çok güzel geçti gzdik dolandık.off çok işim var.aktif olamıyorum ama sizede dayanamıyorum.bi bakayım dedim.öglen defnecik uyusun kolilerim geldi.mutfaktan başlayacagım.
bu arada iki kızımdada grip belirtisi var kötü degiller ama hapşurup duruyorlar çok korkuyorum şu dönemde bari hasta olmasalar ii olur..ben pirişan olurum..hasta olurlarsa haftaya otele gitmeyecegim.adam kızdı yeri ayarladım diyo.nyse...bu arada defne emekleyep oturamıyordu iki gürdü çok güzel oturuyo.bayagı .emeklerken oturur pozibyonada geçti.tamam gari bişeycik kalmadı.eksik...fazlada yemiyo canı istemiyo yaa sanırım hastalık ilirleyecekmi nee..ben arada bakarım size .bide geçmişe bakayım.istanbul buluştumu..
canım bişeyi yoksa mızmızlık yapıyo olabilir.
ben 5 gündür yatır/kaldır yapıyorum.şimdilik sadece gece uykuları için yapıyorum,gündüzleri çok zorlamıyor çünkü beni...
ilk gün 50 dk da uyudu
2.gün 40 dk da
3.gün yarım saate düştü
4.gün 15 dk sürdü
dünde 5 dk içinde kendi kendine daldı uykuya. sallamadım yada emzirmedim.
akşamları yatmadan önce sırasıyla aynı işleri yapıyoruz.
önce alt/üst değişiyor sonra yemek yeniyor
ilaçlarımız içiliyor
birazcık öpüşüp koklaşıyoruz sonra iyi geceler denip yatağa gidiliyor.
bi tane ayıcığı var yatağında duruyor hep ona sarılıyor 2 gecedir de. uyku arkadaşı gibi oldu.
uykusu geldiğini anladığım an (ipek 9-en geç 9.30 gibi uyur,sabah 6.30 la 7.30 arası bi saatte kalkar) yatağa koyuyorum. mızırdanıyo,sağa dönüyo sola dönüyo. ağlamadan almıyorum kucağıma. ağlarsa hemen kucağıma alıyorum,susar susmaz tekrar bırakıyorum yatağa. mızırdandığında sırtına patpat yapıyorum. ilk günler çok uğraştırdı bıraktığım an ağlıyodu kaç defa yatırıp kaldırdığımı saymadım bile.
2 gündür ağlamıyo mızırdanıyo ama hemen susuyo.
geceleride kalktığında aynısını yapıyorum. önce yatağında sakinleştirmeye çalışıyorum,ağlıyosa hemen alıyorum kucağıma,sustuğunda koyuyorum yerine.
acıktığına kanaat getirirsem emziriyorum sadece,onun dışında meme vermiyorum artık.
gazı varsa gazını çıkarmadan yatırma,o gazdan kıvranırken senin uyutmaya çalışman anlamsız olur. ipeğinde geceleri çok gazı oluyor. yatarken metsil damla veriyorum,gazını çıkarmadan uyutmamaya çalışıyorum. 50 cc falan rezene de iyi gelebilir.
böyle işte... ağlamadan yatağından kaldırmıyorum. 5-6 kere kalkıyodu dün gece 2 kere uyandı sadece. çok şükür normale döner gibi ama bakalım...
fiziksel güç te lazım maalesef. ilk günler 50 dk boyunda yatırıp kaldırmıştım. insanı zorluyor,sabır işi ama bi süre sonra alışıyolar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?