Günaydın. Bi geçmiş okuyayım dedim ne kadar çok zamanımı aldı. Eflal emeklemiyor hala ya. Ve hala ters yüz dönemiyor. Ay bi problem yoktur inşallah. Gayet neşeli sağlıklı görünüyor ama hem kilomuz az hem de hareketlerimiz sizin bebişler gibi değil. Ayakta durmaya çalışıyor kendi bişey dikkatini çekince. Ama yürüteçte çok az duruyor ve ilerleyemiyor. Emekleyen bebeklere bayılıyorum ama bizimkinde hala tık yok
kız bu yeni olacak deprem zaten ayın 7 sine kadar 4.5 ve üzeri diyorDeprem olmadan söyleseydin ya .Pazar akşamı korktum valla duru ile tektik evde ablam aradı buraya gelin diye ayy ne yaparım nasıl çıkarırım kızımı diye ödüm koptu.sen öncesinde haber ver Didem.ben hiç takip etmiyorum valla.
Özlem yazmayı unuttum senin toprağını kumunu yerim ben asi delikanlı valla tam.
koltuğun minderleri çıkıyorsa minderleri yere koysanda orda depelense sende sürekli beli kırık modda gezmezsin valla iyice ağırlaştın.ben senin ayında 26-27 de valla başlamıştım ayy oram off buram diye.
de bakalım yeni mama çeşitleri neymiş...sende yemek konusunda aktivite çook.
Duru dün pırasa yedi.bebekken herşeyin tadına baktırın büyüyünce yemek seçmesin siz yemeseniz bile tadına baksın o yesin.Eşim patlıcan-kabak-taze fasulye-sogan olan yemek-etle sabze karışan yemek-brokoli-pırasa daha aklıma gelmiyor katiyen yemek.nohut-bamya-barbunya ayyyy belliki anası yesirmemiş aman ha siz ona özel yapın yedirin.ben kızım az daha büyüsün kızımla kendime göre yemek yapıp babayı aç bırakıcam.bazen kızıyorum küsüyorumda ancak öyle zor bela yiyor.
yarın sabahta öyle deneyeceğim canım...Günaydın herkese,
Didem şükürler olsun çok sevindim canım..
İpek ve Burak'a geçmiş olsun.
Hülyacım,midesi bulanan çocuğun çok husursuz olduğunu söylemişti doktorumuz,anlamıyor herhalde ne olduğunu yazıkkk ya.Nane-limon çayıyla mide bulantısını dindirin bari yavrucakın
Zeynepcim,yumurtadan sonra kaşıkla versen ıhlamuru öyle almaz mı acaba?
mydarling,ay ben senin ismini bilmiyorum kusura bakma böyle yazdım ama sorucam bi türlü nasip olmadı.Nasılsın işe başladın anlatsana biraz..Alışabildin mi? Bebikin nasılmış sen yokken bi fark var mı?
kızlar ya çok lakasız ma kadir sütçüyü takip ediyormusunuz bilmiyorum ama istanbula ayın 7 sine kadar 4.5 üzeri deprem diyor ben hep takip ediyorum tutuyor
Günaydın. Bi geçmiş okuyayım dedim ne kadar çok zamanımı aldı. Eflal emeklemiyor hala ya. Ve hala ters yüz dönemiyor. Ay bi problem yoktur inşallah. Gayet neşeli sağlıklı görünüyor ama hem kilomuz az hem de hareketlerimiz sizin bebişler gibi değil. Ayakta durmaya çalışıyor kendi bişey dikkatini çekince. Ama yürüteçte çok az duruyor ve ilerleyemiyor. Emekleyen bebeklere bayılıyorum ama bizimkinde hala tık yok
burak yine kusmuş( öğleden sonra izin alıp doktora götüreceğim..
kız bu yeni olacak deprem zaten ayın 7 sine kadar 4.5 ve üzeri diyor
Günaydın herkese,
Didem şükürler olsun çok sevindim canım..
İpek ve Burak'a geçmiş olsun.
Hülyacım,midesi bulanan çocuğun çok husursuz olduğunu söylemişti doktorumuz,anlamıyor herhalde ne olduğunu yazıkkk ya.Nane-limon çayıyla mide bulantısını dindirin bari yavrucakın
Zeynepcim,yumurtadan sonra kaşıkla versen ıhlamuru öyle almaz mı acaba?
mydarling,ay ben senin ismini bilmiyorum kusura bakma böyle yazdım ama sorucam bi türlü nasip olmadı.Nasılsın işe başladın anlatsana biraz..Alışabildin mi? Bebikin nasılmış sen yokken bi fark var mı?
günaydınlarrr... üff ölü gibiyim. Miray'ın peşinde dolanmak gittikçe zorlaşıyor. :bbo:
dün dr kontrolümüz iyi geçti. beğendim dr u. güzeeel bi muayene etti. popsuna baktı çatlak için: çok şükür bi problem yok. boyu:72 cm ve kilosu: 9800 gr (sağlık ocağındakiler ilk kez tutturdu)
d vitamini ve demir damlası üzerine epey konuştuk. d vitamini vermeye ikna oldum: mantıklı açıklamalar yaptı. mutlaka kullan dedi. güneş bile ihtiyacı karşılamıyormuş. ama demir içinse doğal yolar için önerilerde bulundu:
pekmez bilindiği gibi, öyle büyük katkı sağlamıyormuş demir adına.
yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı eti ihmal etmemek gerekiyormuş: en çok demir onlarda var dedi.
günde 1 çay kaşığı mutlaka kırmızı et. haftada 1 yada 2 tavuk ve haftada 1 de balık verilecek.
gelişimi gayet normal seyrediyor: kalça ve kemik gelişimi ile alakalı egzersizler yapıp bazı kontroller yaptı.
gelelim kan ve idrar tahlili sonuçlarına: idrar tahlili için örnek veremedik. çünkü miray 16:00- 17:30 arası çiş yapmamakta direndi resmen.
kan tahlili sonuçlarına da akşam hastanenin sitesinden baktım. damla kulanmama göre fena değil sonuçlar. tabi daha iyi de olabilir.
demir: alt limiti 31 mirayın:30
ferritin (demir depo) : alt limit: 7 mirayın: 10
HGB alt limit: 12 mirayın: 11,9
fena değil gibi. dr bugün hastanede mi bilmiyorum. arayıp ona göre giderim.
Deprem olmadan söyleseydin ya .Pazar akşamı korktum valla duru ile tektik evde ablam aradı buraya gelin diye ayy ne yaparım nasıl çıkarırım kızımı diye ödüm koptu.sen öncesinde haber ver Didem.ben hiç takip etmiyorum valla.
Özlem yazmayı unuttum senin toprağını kumunu yerim ben asi delikanlı valla tam.
koltuğun minderleri çıkıyorsa minderleri yere koysanda orda depelense sende sürekli beli kırık modda gezmezsin valla iyice ağırlaştın.ben senin ayında 26-27 de valla başlamıştım ayy oram off buram diye.
de bakalım yeni mama çeşitleri neymiş...sende yemek konusunda aktivite çook.
Duru dün pırasa yedi.bebekken herşeyin tadına baktırın büyüyünce yemek seçmesin siz yemeseniz bile tadına baksın o yesin.Eşim patlıcan-kabak-taze fasulye-sogan olan yemek-etle sabze karışan yemek-brokoli-pırasa daha aklıma gelmiyor katiyen yemek.nohut-bamya-barbunya ayyyy belliki anası yesirmemiş aman ha siz ona özel yapın yedirin.ben kızım az daha büyüsün kızımla kendime gören yemek yapıp babayı aç bırakıcam.bazen kızıyorum küsüyorumda ancak öyle zor bela yiyor.
çok saol canım bende hafta sonu aldım yulaf unu içinde ayçekirdeği falanda olandan aldım akşama deneyeyim inşallah beğenirKız debelenmiyor ki yerde.Son bi kaç gündür sarmış durumda,Yere koydum mu bi bakmışın emekleyerek ulaşmış koltuğa.Bi de beceremiyor tırmanmasını,diz üstü oturuyor,uğraşıyor da uğraşıyor,ayağı altta kalıyor filan beceriksiz ağlıyo ondan sonra
Zaten sürekli ımlama modunda.Öff kafama ediyo bütün günkaydirigubbakcemile3
Ay Burcu benim adamı anlattın sanki.Nohuta,bulgur pilavına hasretim evlendiğimden beri..
Bende o yüzden çok seviniyorum Toprak değişik sebzeleri bayıla bayıla götürüyor inşallah hep böyle devam eder.
Değişik mama olarak Pazar günü zeytinli ekmek yaptım kahvaltıda.Verdim Toprak'ın eline.Zeytini nasıl versek diye düşünüyordum.
Didem sormuştu galiba mamayı nasıl yaptın diye onu yazim önce
5 gün önce yaptım mama,ama dediğim gibi günlük yapmadım bi haftalık yaptım.Ceviz ve çilek reçelinin meyvelerini çekip yaptım.Pişirdim muhallebi kıvamında oluyor zaten,sıcakken minik kavanozlara koyup kapattım.Kullanacağım zamanda kaynamış suyla karıştırıp,biberon maması kıvamına getiriyorum.
Dün Toprak biraz kabız gibiydi bende kayısıyla tek ölçülük yapim dedim onu yazim istersen,
1bardak (200 cc) su yahut süte,
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı tam buğday unu
çekilmiş ceviz ve kuru meyve
Arkadaşın bloguna koyucam ondan besin değerini çıkardımSizi de yazim
Protein
Yağ
Karbonhidrat
Şeker
Gümüş İyonu
lif
Sodyum
Potasyum
Fosfor
Vitamin: A-B1-B2-B3-B-6-C-D-E ve P
Demir
Fosfor
Magnezyum
Çinko
Omega: 3 ve 6
Folik Asit
Evvelki gün koşturmacadan meyvesini yiyememişti Toprak.Bende napim napim mamasına koyim muzu dedim.Aynı böyle mama yapıp,en son çektiğim muzu koydum..Kızlar varya biberonu bi çekişi vardıBitince de başladı ağlamaya:roflol:
İştahsız çocuklara deneyin derim,muz çok hoş bi tat veriyor.
maşallah cnm boyu kilosu iyimişgünaydınlarrr... üff ölü gibiyim. Miray'ın peşinde dolanmak gittikçe zorlaşıyor. :bbo:
dün dr kontrolümüz iyi geçti. beğendim dr u. güzeeel bi muayene etti. popsuna baktı çatlak için: çok şükür bi problem yok. boyu:72 cm ve kilosu: 9800 gr (sağlık ocağındakiler ilk kez tutturdu)
d vitamini ve demir damlası üzerine epey konuştuk. d vitamini vermeye ikna oldum: mantıklı açıklamalar yaptı. mutlaka kullan dedi. güneş bile ihtiyacı karşılamıyormuş. ama demir içinse doğal yolar için önerilerde bulundu:
yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı eti ihmal etmemek gerekiyormuş: en çok demir onlarda var dedi.
günde 1 çay kaşığı mutlaka kırmızı et. haftada 1 yada 2 tavuk ve haftada 1 de balık verilecek.
gelişimi gayet normal seyrediyor: kalça ve kemik gelişimi ile alakalı egzersizler yapıp bazı kontroller yaptı.
gelelim kan ve idrar tahlili sonuçlarına: idrar tahlili için örnek veremedik. çünkü miray 16:00- 17:30 arası çiş yapmamakta direndi resmen.
kan tahlili sonuçlarına da akşam hastanenin sitesinden baktım. damla kulanmama göre fena değil sonuçlar. tabi daha iyi de olabilir.
Canım Haluk Yavuzer kitabında 9.ayda bekleriz biz bebeğin emeklemesini diyor.Keza her çocuk emeklemez.Emeklemeden yürüyen çocuk daha çabuk yürür.Bi de emeklemek ve de bunun gibi atraksiyonlar fiziksel kapasite ister.Bebek öğrenir,anlar ama güç yetiremez.İşte her çocuk farklı zamanda güç yetirir.Hiç kafaya takcak bişe yok.Ayrıca da geç yürüse,geç konuşsa ne olur.Benim kuzim 4 yaşında konuştu.Bak şimdi dershaneye gitmeden Marmara hukuk kazandı bu sene,acayip zeki.Bu dönem hiç bişeyin kıstası değil.
Bu kadar yani bu hiç kafana takmaya değmez.Çocuğum mutlu bi sorunu yok gülüyor diyorsun..Asıl mesele bu.Vakti gelince herşeyi yapacak annesi,üzme kendini
günaydınlarrr... üff ölü gibiyim. Miray'ın peşinde dolanmak gittikçe zorlaşıyor. :bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?