Kız debelenmiyor ki yerde.Son bi kaç gündür sarmış durumda,Yere koydum mu bi bakmışın emekleyerek ulaşmış koltuğa.Bi de beceremiyor tırmanmasını,diz üstü oturuyor,uğraşıyor da uğraşıyor,ayağı altta kalıyor filan beceriksiz ağlıyo ondan sonra
Zaten sürekli ımlama modunda.Öff kafama ediyo bütün günkaydirigubbakcemile3
Ay Burcu benim adamı anlattın sanki.Nohuta,bulgur pilavına hasretim evlendiğimden beri..
Bende o yüzden çok seviniyorum Toprak değişik sebzeleri bayıla bayıla götürüyor inşallah hep böyle devam eder.
Değişik mama olarak Pazar günü zeytinli ekmek yaptım kahvaltıda.Verdim Toprak'ın eline.Zeytini nasıl versek diye düşünüyordum.
Didem sormuştu galiba mamayı nasıl yaptın diye onu yazim önce
5 gün önce yaptım mama,ama dediğim gibi günlük yapmadım bi haftalık yaptım.Ceviz ve çilek reçelinin meyvelerini çekip yaptım.Pişirdim muhallebi kıvamında oluyor zaten,sıcakken minik kavanozlara koyup kapattım.Kullanacağım zamanda kaynamış suyla karıştırıp,biberon maması kıvamına getiriyorum.
Dün Toprak biraz kabız gibiydi bende kayısıyla tek ölçülük yapim dedim onu yazim istersen,
1bardak (200 cc) su yahut süte,
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı tam buğday unu
çekilmiş ceviz ve kuru meyve
Arkadaşın bloguna koyucam ondan besin değerini çıkardımSizi de yazim
Protein
Yağ
Karbonhidrat
Şeker
Gümüş İyonu
lif
Sodyum
Potasyum
Fosfor
Vitamin: A-B1-B2-B3-B-6-C-D-E ve P
Demir
Fosfor
Magnezyum
Çinko
Omega: 3 ve 6
Folik Asit
Evvelki gün koşturmacadan meyvesini yiyememişti Toprak.Bende napim napim mamasına koyim muzu dedim.Aynı böyle mama yapıp,en son çektiğim muzu koydum..Kızlar varya biberonu bi çekişi vardıBitince de başladı ağlamaya:roflol:
İştahsız çocuklara deneyin derim,muz çok hoş bi tat veriyor.
canım hgb gayet iyi hct kaç
günaydınlarrr... üff ölü gibiyim. Miray'ın peşinde dolanmak gittikçe zorlaşıyor. :bbo:
dün dr kontrolümüz iyi geçti. beğendim dr u. güzeeel bi muayene etti. popsuna baktı çatlak için: çok şükür bi problem yok. boyu:72 cm ve kilosu: 9800 gr (sağlık ocağındakiler ilk kez tutturdu)
d vitamini ve demir damlası üzerine epey konuştuk. d vitamini vermeye ikna oldum: mantıklı açıklamalar yaptı. mutlaka kullan dedi. güneş bile ihtiyacı karşılamıyormuş. ama demir içinse doğal yolar için önerilerde bulundu:
pekmez bilindiği gibi, öyle büyük katkı sağlamıyormuş demir adına.
yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı eti ihmal etmemek gerekiyormuş: en çok demir onlarda var dedi.
günde 1 çay kaşığı mutlaka kırmızı et. haftada 1 yada 2 tavuk ve haftada 1 de balık verilecek.
gelişimi gayet normal seyrediyor: kalça ve kemik gelişimi ile alakalı egzersizler yapıp bazı kontroller yaptı.
gelelim kan ve idrar tahlili sonuçlarına: idrar tahlili için örnek veremedik. çünkü miray 16:00- 17:30 arası çiş yapmamakta direndi resmen.
kan tahlili sonuçlarına da akşam hastanenin sitesinden baktım. damla kulanmama göre fena değil sonuçlar. tabi daha iyi de olabilir.
demir: alt limiti 31 mirayın:30
ferritin (demir depo) : alt limit: 7 mirayın: 10
HGB alt limit: 12 mirayın: 11,9
fena değil gibi. dr bugün hastanede mi bilmiyorum. arayıp ona göre giderim.
Ay yaramaz diyom alınmazsın inşallah,resimlerde böle bi cinlik seziyorum nedenseDemir oranınız gayet iyi Hülyacım.
Zaten düşük olmasını beklerlermiş,öyle demişti doktorumuzda.
Bizimde o oranlarda,ferrum kullanmamanıza rağmen çok iyi demişti doktorumuz.
Sağlık ocağında da demişlerdi.Zaten düşük olur,daha fazla düşmesin diye önlem alıyoruz diyorlar.
Maşallah bu arada Miraya gelişimi de çok iyi.Ay cadoloz çok sevimli bişe bu yaramazzzzz kızz
opuyorumnanaktanohaoldumsmile aman allah korusun.ayın 7 sine 2 gün kaldı bu ayın 7 si dimi.annemdemi kalsak .benim ev 6 katlı ve ben 1. katta oturuyorum yuksek giriş valla 6 kat tepeme düşer aman Allah korusun kendim için değil kızım için korkarım.
annen bu arada bi nane limon yapsa belki iyi gelir.
yaa biliyonuz mu Cumartesi kızlar gelecek ya beni bi heyecan sardı :kedi:
ayyyyyyyy meleklerim geliyor ne güzel.sositososito
bence iyi gibi değerler.günaydınlarrr... üff ölü gibiyim. Miray'ın peşinde dolanmak gittikçe zorlaşıyor. :bbo:
dün dr kontrolümüz iyi geçti. beğendim dr u. güzeeel bi muayene etti. popsuna baktı çatlak için: çok şükür bi problem yok. boyu:72 cm ve kilosu: 9800 gr (sağlık ocağındakiler ilk kez tutturdu)
d vitamini ve demir damlası üzerine epey konuştuk. d vitamini vermeye ikna oldum: mantıklı açıklamalar yaptı. mutlaka kullan dedi. güneş bile ihtiyacı karşılamıyormuş. ama demir içinse doğal yolar için önerilerde bulundu:
pekmez bilindiği gibi, öyle büyük katkı sağlamıyormuş demir adına.
yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı eti ihmal etmemek gerekiyormuş: en çok demir onlarda var dedi.
günde 1 çay kaşığı mutlaka kırmızı et. haftada 1 yada 2 tavuk ve haftada 1 de balık verilecek.
gelişimi gayet normal seyrediyor: kalça ve kemik gelişimi ile alakalı egzersizler yapıp bazı kontroller yaptı.
gelelim kan ve idrar tahlili sonuçlarına: idrar tahlili için örnek veremedik. çünkü miray 16:00- 17:30 arası çiş yapmamakta direndi resmen.
kan tahlili sonuçlarına da akşam hastanenin sitesinden baktım. damla kulanmama göre fena değil sonuçlar. tabi daha iyi de olabilir.
demir: alt limiti 31 mirayın:30
ferritin (demir depo) : alt limit: 7 mirayın: 10
HGB alt limit: 12 mirayın: 11,9
fena değil gibi. dr bugün hastanede mi bilmiyorum. arayıp ona göre giderim.
canım benim çok sağol adım serap özlemcim.iyiyim sen nasılsın,dün ilk günümdü zorlandım biraz gittiğimde uyuyodu dayanamadım uyandırdım nasıl çırpınıyo anlatamam özlemiş evet ama daha anlayamadı sanırım ama tüm gece uyandı emdi uyudu bide dışarı çıksam arkamdan ağlıyo hep yanımda olmak istiyo sabahta bırakırken gelmek istedi bana
Bende iyiyim çok şükür güzelim.
Alışır inşallah canımmopuyorumnanaktan
Bak seni rahatlacı bi bilgi verim.
Çalışan annelerin bebikleri ayrılık korkusu geliştirmiyorlarmış.Çabucak öğreniyorlar yani.
Bi de çalışan annelerin bebiklerinin. uyku düzenleri daha çabuk yola giriyormuş.Yine ayrılık korkusundan.Çoğu bebek anasını istediği için uyanıyor geceleyin
opuyorumnanaktan
bence iyi gibi değerler.
kan damlasınıda demiride ihmal etmeyin derim. boşuna verilmiyor o ilaçlar...
günaydın herkese..
burak da hasta oldu tahmin ettiğim gibi. ama sadece grip değil sanırım, gece ve sabah kustu..
bakalım bugünü nasıl geçecek?
benim kızada antalyadan geldiginden beri iki gündür gece sık kalkıyo.off düzenimi degişti ne...
eşimdi burnunu çekip duruyo sabah sabah benden bi azar işitti..ben okadar dikkat ediyorum hasta olmamak için.çocutlara geer diye.(burda bi haftadır hava sogudu.ayaklarımıza çorap giydik bile.gece kapılarımız kapalı yatıyoz.ama gündüz süper güneş) benim adam hava soguk olmasına rağmen hala şortlu,askılı tisörtler.adam kendine dikkat etmiyo.bende kızdım üstüne bişey giy diye..ama aldı gibi geliyo gribi.uff
ipekte dün gece çok kalktı.((
hafif ateşi vardı
huzursuzdu gün içindede kusmuştu zaten
burnu da akıyor
doktoruyla görüştüm katarine başla dedi.
tam uykumuz düzeliyor derken hooop başa döndük. hasta oldu kuzum
günaydın açtımda işim vardı yazamadım çoook şükür bişeyciği yokmuş çocuk doktorunun halt yemesi elalemin doktoruna götürsen böyle olur hematolog iyice baktı kan tahlillerini hepsini yeniden baktı periferik yaymaya kendi özellikle baktı bişeycikler yok çok şüküt emin olmak için bizi tekrara kbb ye gönderdi ordada tekrar muayene olduk o esnada burnuda kanamay başlamazmı tam isabet oldu kadın hemen koterize etti damarı ama neva çıldırdı bu esnada çok zor muayene oldu geniz etine bakamadı geniz etide bu tür kanamalara neden oluyormuş haftaya pzt tekrar gidicez birde geniz etine bakılacak
nevada revnayı söylemeyi unuttum kızlar revnada cumadan beri emekliyor bide abla diyordu ama zorlanıyordu dünden beri vazgeçmiş şimdi nevaya bıla bıla diyor nasıl bağırıyor bir görseniz
Günaydın. Bi geçmiş okuyayım dedim ne kadar çok zamanımı aldı. Eflal emeklemiyor hala ya. Ve hala ters yüz dönemiyor. Ay bi problem yoktur inşallah. Gayet neşeli sağlıklı görünüyor ama hem kilomuz az hem de hareketlerimiz sizin bebişler gibi değil. Ayakta durmaya çalışıyor kendi bişey dikkatini çekince. Ama yürüteçte çok az duruyor ve ilerleyemiyor. Emekleyen bebeklere bayılıyorum ama bizimkinde hala tık yok
slm arkadaşlar anca gelebildim
Kime gittin Hulen?
Demir oranınız gayet iyi Hülyacım.
Zaten düşük olmasını beklerlermiş,öyle demişti doktorumuzda.
Bizimde o oranlarda,ferrum kullanmamanıza rağmen çok iyi demişti doktorumuz.
Sağlık ocağında da demişlerdi.Zaten düşük olur,daha fazla düşmesin diye önlem alıyoruz diyorlar.
Maşallah bu arada Miraya gelişimi de çok iyi.Ay cadoloz çok sevimli bişe bu yaramazzzzz kızz
Ay yaramaz diyom alınmazsın inşallah,resimlerde böle bi cinlik seziyorum nedense
bende aynen böyle düşünüyorum özlemcim.Valla Zeynepcim,kan ilaçları genel istatistiki bilgilere göre verilmeye başlandı ülkemizde.
Ben bünyesinin doğal yaşamla ayakta kalmaya alışması gerektiğini düşünüyorum çocuğumun.Bağışıklık sistemi doğal yollardan gelişmeli.
Bu benim düşüncem tabi.Tabi ki gerek olduğu yerde ilaçlara başvurucaz ama mesele gerek olduğu yerde diye düşünüyorum.
Benim halamın kızları doğduklarından beri kullanıyorlar.Geçende küçük olan kaç tane iğne yedi.Bi oran bile yükselmemiş.
Hapla yüksek olan demir oranı,hap kullanmayı kesince düşüyor.
Bi de bizim doktorumuz gayet iyi dedi.6.ayında yaptırmıştık testleri.
11.9...Doktor ne söylicek bakalım..
unutursan aksatırsan kalınırkızlar bişiy sorcam doğum kontrol hapı düzenli kullanıldığı zaman hamile kalınırmı ya hiç duydunuzmu hap kullanıp hamile kalan
fatoş 11 den 11 e kadar uyuyosa gayet normalgünaydın
özlemcim burcucum saolun canım cevap verdiğiniz için
burcucum valla 11 gibi uyuyo sabahta 11 de kalkıyo normal ozaman yarın doktor kontrolumuz var soracam bak bu sabah uyandırdım 10da kahvaltısını yemedi çünkü uykuus vardı tamamlayamadı ya o 1 saat yüzünden yemedi yattı uyuyo şimdi evet canım meyvesini kahvaltıya katıyorum
didemcim dün çatladım meraktan çok düşündüm noldu diye çok sevindim canım gözün aydın
hülya maşallah miraya
İpek-Burak-Ömer-:Mertkan geçmiş olsun kuzularım benim
sanmıyorum düzenli kullanırsan kalınmaz gibi ama yinede belli olmaz bu işler.hulyacm canım dün eşim geç geldi balık yapamadık bugün yapıcaz inş. yer cnm
zeynep çim cnm kuzenim hiç güvenli deil bizim komşu hapla hamile kaldı dedide ondan korktum düzenli içiyorum aksatmıyorum ben o aksatmıştır dedim ama aklıma takılıyo
bende aynen böyle düşünüyorum özlemcim.
ne diye boşuna veriyim ilaç diyodum ama maalesef kansızlığımız çıktı
değerlerimiz çok düşük
mecbur başladık
istemeye istemeye günde 20 damla veriyorum şimdi
hulyacm canım dün eşim geç geldi balık yapamadık bugün yapıcaz inş. yer cnm
zeynep çim cnm kuzenim hiç güvenli deil bizim komşu hapla hamile kaldı dedide ondan korktum düzenli içiyorum aksatmıyorum ben o aksatmıştır dedim ama aklıma takılıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?