bilmiyodum bunu bak.. hım.......
ah bi görsem şöyle 2-3 saat uyuduğu günü valla bayram ilan etcem akannehir
ah be zeynep 2 saat uyusa öper başıma koyarım inanki...
geçicek elbet de vallahi bi an önce 3-4 yaşına gelsin diyorum artık
gecede 2-3 kez kalkmaya razıyım,hatta gelinlik çağa bile gelebilir direk :)
bizim yatak odasını değiştirmek cok zor sibel evin şekli şemali yüzünden (biraz şekilsizde :1ninca: )
o yüzden yatak ortalı duruyo
yastık dizer öyle alırım ipeği yanıma ancak
duvara dayanmıyor malesef
sizin bebeler nasıl oyuncaklarla oynuyo kızlar artık kereme çıngırak tarzı şeyler cazip gelmemeye başladı babası almış bi oyuncak ama her şeyide beğenmiyo benimki ne önerirsiniz
cnm bana dedem getirmişti manyasta köyde bahçesi var ordannazar ağacı nasıl bi ağaç esma bee nerde buluruz o ağacı bizede lazım ööle bişey
evet esmacım yaa gece kereme kalktıkça baktım gök gürledi bütün gece yağdı durdu bizim önümüzde dere var temenyeri deresi sabah bi kalktım taşmış resmennasıl akıyo şimdi
bizim terminali falan su basmış haberlerde izledim bizim az yukardada birisinin evini su basmış ölmüş adamcağız
bugün herkes burda herhalde. kendi rekorumuzu kırıyoruz :)
oyuncakla oynaıoy cnm tensere tava kaşık , gırgır ben özel gırgır aldım üstünde renkli kkocaman arı var bayılıyo ona , bide anhtarla oynamayı seviyo oyuncaklarla oynamazsizin bebeler nasıl oyuncaklarla oynuyo kızlar artık kereme çıngırak tarzı şeyler cazip gelmemeye başladı babası almış bi oyuncak ama her şeyide beğenmiyo benimki ne önerirsiniz
allah yardımcınız olsun kızlar cümlenize sabır ihsan eylesin işiniz zor benim kocamda zorla yartırmıştı kızla beni 2 gün hastaydı ya diyorum bişey olmaz bi baktım nevayı yatırmış yanına benide nevanın yatağına postaladı benim adam yanlış doğmuş tamaanne olucak adammış gece revna öksürüyo kalkmış bakmış bide beni kaldırıyor bak diye ee dedim sen bakmışın ya bişey olmaz yok sende bak bi cellalendim bide yeni emzirip uyumuşum dinledim sonra çocuğun öksürdüğü falan yok zaten kuvvetli öksürse kesin duyarım 2 köh demiş kesin çocuk
sevilcim bizim nevadan kalma içi içe geçen küplerimiz, çubuğu dizilen halkalar düğmelerine basıluınca açılan teletubies ler ve matruşka benzeri varilli bir oyuncağımız var onları seviyor ciciannesindede üstüne basınca döenen ayıcıklı oyuncağını seviyormuş emekleme arkadaşından çok hoşlanmadı ama en favori oyuncağı nevanın uzaktan kumandalı arabası nev akullanıyor oda arabanın peşinde koşuyor
zeynep allah kolaylık versin cnm hasta olunca bütün düzenleri bozuluyo benimkide kaç gündür emmiyo gündüzleri gece memeye kalkıyo güya memeyi görünce deliriyo resmen nasıl ağlıyo bırakıcakmı acaba dedim ama artık iki gecedir kandırıp uykusunda veriyorum önce emziği tıkıyom ağzına sonra yavaşça çaktırmadan alıp memeyi tıkıyorum napiyim uyumuyo yoksa ağlayıp duruyobide karnı toksa bile emen bi bebekti benimki nooluyo bunlara bööle bilmem
günaydın arkadaşlarım herkes iyidir umarım
Zeynepçim geçecek inşallah az daha sabır.. biliyorum söylemesi çok kolay yorgunluktan tahammül azalıyor ama geçecek.. gerekiyorsa yatın beraber kendini harap etme düzenini bozmayım diye.. ben çok kalktığı geceler artık git gel yoruluyorum yatıyorum yanına meme isterse açıyorum yattığım yerden iki çekiyo uyuyor isteyince açık hazır zaten veriyorumsempatiksalakcinni
sibel yeni saçınla resim isterim heee..
ay Selma benim oğlan da çalar saat gibi mübarek bizim saat çalmadan önce kalkıyor her gün kurmasam da geç kalmam yani :)
günaydın canım nasılsınız iyileştinizmi kerem nasıl oldu....
ah serap ya
bi bilsem çözümünü
tamamen memeden kesene dek böyle sanırım...
Allah yardımcımız olsun,öyle iyi anlıyorum ki seni.
kızlar deneme lilipie değiştirdim de
burcu hastalık değil,açlık hiç değil eminim. tamamen benimle derdi,ayrılık kaygısı sanırım...ayyy koptum Özlem yandın sen valla acayip hareketli bir çoçuk olacak biraz sakinliğe alıştır sen onu slow-rahatlatıcı müzik falan aç çok hareketli olmasıda iyi değil gece uyandırda sor bakalım altından sumu çıkmış ne kıpır kıpırmış.
kulak ağrısı tamamen geçmemiş olabilir koca kadınsında bak bi nezle oldun heryanım ağrıyor diyorsun sen bile dayanamıyorsun o nasıl dayansın .çoçuk hem diş patlatıyor hem kulağı ağrıyor belkide bilmediğin sebepsiz bi boğaz ağrısı var belki karnı ağrıyor.(her gece mi diyeceksin olabilir).al yanına yatır ben çok huzursuz olursa oyle yapıyorum Duru'nun yatağını gördün benim yatağıma bitişik tam o araya Duruyu alıyorum yoksa suat 'ın bi eklini atması ile ölür o çoçuk. yatağını duvara falan birleştir o arayada battaniye koy al yanına.emme olayı için yapacak birşey yok ama akşamdan karnı tok eminsen çağır kayınvalideni gündüz İpeğe baksın sen gündüz yat gece kalk otur ama gece besleme su ver sadece gündüz boşaltsın göysünü gece yedir bırak kes yani beslemeyi başka türlü gece emmek istiyor diye sütten kesilirmi çoçuk.yada 1-2 gece 1 kaşık calpol ver bak buda iyi gelebilir.
bi dolu oyuncak warsizin bebeler nasıl oyuncaklarla oynuyo kızlar artık kereme çıngırak tarzı şeyler cazip gelmemeye başladı babası almış bi oyuncak ama her şeyide beğenmiyo benimki ne önerirsiniz
böyle baba dostlar başına kız maşallah.allah yardımcınız olsun kızlar cümlenize sabır ihsan eylesin işiniz zor benim kocamda zorla yartırmıştı kızla beni 2 gün hastaydı ya diyorum bişey olmaz bi baktım nevayı yatırmış yanına benide nevanın yatağına postaladı benim adam yanlış doğmuş tamaanne olucak adammış gece revna öksürüyo kalkmış bakmış bide beni kaldırıyor bak diye ee dedim sen bakmışın ya bişey olmaz yok sende bak bi cellalendim bide yeni emzirip uyumuşum dinledim sonra çocuğun öksürdüğü falan yok zaten kuvvetli öksürse kesin duyarım 2 köh demiş kesin çocuk
ah ya...kızlar selam..herkese merhabalar..çınar baya iyileşti artık ağrısı sızısı kalmadı şükür..
hala dişimiz yok ama ayşenur iki gecedir mahvediyor beni..bilmiyorum dişten mi başka bişeyden mi ama çocuk 12den evvel uyumuyor sonra da dalana kadar 3-5 kez uyanıyor onun çığırtılarına çınar da uyanıyor bu sefer kızıyor uykusu bölünüyor diye başlıyor o da ağlamaya..ayırsam olmuyor beraber yatırsam olmuyor..bitmek bilmiyor geceler..napıcamı bilmiyorum..cumartesi doktora kontrole götürücem bakalım ne diyecek..iştahı da hiç yok ayşenurun..ikisinin de kusmaları arttı üstelik..bilemiyorum dişten mi bunlar ama zor geçiyor bu süreç..yakaları üstleri başları tükürükten sırılsıklam, üstleri değişirken de ağlıyorlar iyice huysuzuz yani..bir de ayşenur dil çıkarmayı öğrenmiş..yürüteçten kafayı çevirip çevirip dil çıkarıyor bana zilli zarife :))
ayşenur baya emeklemeye başladı artık yürüteçte de dolanıyor ama çınar hala yüzüstü dönünce merasimle sırt üstü dönüyor, emeklemek hiç yok..yürüteçte öylece duruyor..oturma işini hallettik ama devriliyor bir süre sonra..bu çocuk deli edecek beni..tembel teneke nolcak :))
yani biri kudurdu azdı öbürü yaydı tıçını oturuyor..ama ben bitik durumdayım..büyüdükçe kolaylaşacak sanmıştım iyiden iyiye zorlaşmaya başladı nolcak halim bilmem valla kimi zaman 2-3 kişi yetemiyorum bu cadıya..sabahtan beri uyumadı 140 cc kahvaltı o kadar yürüteçte çığlık çığlığa dolaşıyor..
bizde durumlar bu ve benzeri biçimde çılgınca yani..yine de şükür bakalım..
grip olan anneciklere ve bebeciklerine kocaman geçmiş olsun..en kısa zamanda rabbim şifa versin..
ben sıkıntılarımı büyük ölçüde hallettim..sıkıntılar olduğu yerde duruyor da ben alıştım sanırım yeni düzene..artık gelirim yanınıza bol bol..özledim sizle sohbeti..öpüyorum çok kocaman..şu cadıyı bi uyutmaya çalışıyım bakıyım gelirim yine..
uyuyo şimdi uyansın bi bakayımzeynep tekrar dişleride geliyo olabilir çocukları hasta ediyo dişler düzen falan kalmıyo benimki resmen mahvoldu bi kontrol et istersen etmediysen
ah ebru ahvalla ben artık sizden çekindiğimden yazmıyom yeter artık diceksiniz diye bizxim duru hala uyumuyo gece yarım saatde bir kalkıyo bende 2 gece dayanıyom 3. gece tahamulum kalmıyo ama çocuğa bağırıyom bu sefer daha beter ağlıyo eşim kalkıyo niye bağırıyon diyo sen git yat diyom ama sinirleirm alt üst benimde eşim bi yandan hasta kız uyumuyo bi yandan dün eşime diyorumki böyle bi narkoz verseler deliksiz bi uyusam kalkmasam se olur yaa annem burda olsa hiçdeğilse 1 gece o bakar bizde ben uyurdum kaynana ancak kendi oğlunu düşünsün biz neyizki bakcaz tabi çocuğa eşşek gibi o yüzden zeynepcim bende aynı durumdayım ben meme vermiyom acıkmadığını bildiğimde ama bütün gece kalk yat kalk yat ayakda salla uyut hele o yatağına koyduğumda uyanıp ayaklarını yatağa vurması varya o anda cinenet geçiriyorum kendimi kaybediyom bazen sonra neyapıyorum ben yaa diyorum.bizimkinin yemeside yok oda sinir ediyo mecbur çekiyoz işte neyapcan inşallah düzelir diyorum ama ben 9 aydır uyku sorunu çekiyorum hiç düzelmicek gibi geliyo..
bak bak yine başlamış gezmecikler delikafaduldenvay vay vayy maşallah cooşmuşsunuz, herkescikler burdaa.
yarın ev serilecek, önceden yapmam gereken işleri halletmeye çalışıyorum. mirayla hiç de kolay olmuyor ama mecbur işte. akşam uyutur uyutmaz başladım, gece 1 e kadar iş yaptım ama bitmedi.
akşam düğün var bi akrabanın, kuaföre gidilecek. öff nasıl yetişecek bilmem.
tracy okudumcanım benim oğluşumda aynı.gecede kaç defa kalktığını sayamıyorum artık.dişten dedik dişler çıktı ama hala gceleri bi tuhaf oluyo çocuk.nasıl çığlık çığlığa ağlıyo ve babası ikna edemiyo beni istiyo.ddiğin gbi elini tutuyorum saçını okşuyorum tam uyucak oluyo çkiyorum kafayı çevirip bakıyo ıhhh yapıyo bana.bende yanıa almak istemiyorum sabahları alıyorum sadece.canım Tracy nin kitabı var mı sende.orda yazıyo.8.ay ile 1yaştı sanırım anneden ayrılık korkusu yaşıyo bebekler.sadece bundan.ve belli ediyolar zaten.sadece bizi istiyolar.sabretmemiz lazım ama ne mümkün.bun söylemekten utanıyorum ama bu yüzden bazen çocuğumu sarsıyorum bağırıyorum.halbuki tek deryleri biziz.sabırlı olup yanında olmamız lazım.gündüzleri söz veriyorum yapmıcam diye ama geceleri deliriyorum.böyle oluncada çocuklar dahada etkileniyo.inşallah düzelicek canım.ama bu en yakın zamanda olur umarım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?