devam et öğrensin cnm alıştırma kiloduda al bitane maşallah öğrenicekkızlar bişey sorcam: geçen gün tuvalet eğitim i le akalalı topi kleri inceliyordum ve ilgimi çeken bazı konular oldu. özate nkafamda vardı bişeylerç ama okuduklarımdan sonra cesaretlendim. mesela 10 aylık bebek bezenmiyor ve çişini söylüyormuş.
benim amamcım da oyunla yavaştan tuvalet eğitimine başlamaktı. lazımlık ve klozet adaptörü aldım. ayıptır söylemesi ben lavaboya giderken Miray'ı da götürdüm ve lazımlığa oturttum. kendimce oyunla çişini yapmasını sağlamaya çalışırken bide baktım yapıyorrr :1shok:
aslında ilkinde beklemiyordum ama yaptı. sonra ertesi gün ikincisinde de yaptı çişini. yani üstüne düşsem bezden kurtulacaz diye bi his var içimde.
şimdi bezini çıkartsam: yarım saate bir götürsem tuvalete, canı isterse 1 haftada öğrenir.
sizce yapsam mı? biraz daha oyuna devam etsem mi???
kaydirigubbakcemile3 çekirgeye bak sen kız dikkat et amanslm kızlar....
naber biz 3gün gezdik geldk.dünde akşama kadar utkunun pasta günü bugün..
ona pasta poaça yaptım sınıfça yiyecekler..bittim ama resmen evede yaptım bişeyler..
burak ta halsiz bugün burnu akıyo...düzelemedi yavrum...
kızlar burak yürüteçten zıplayıp içinden çıkıyor 2gündür...
gülmekten kopuyoruz...ama bi yandanda kötü oldu..
artık yürüteçe tek başına koyamyorum yanında ben olmalıyım..
böyle işte görülmüş şeymi yürüteçten fırlıyo zıpırr....
düşünün yaneee...
günaydın canım
daha iyiyiz işte esmaya da yazdım az önce kontrolden geldık
ıgnelerımız bıttı duzelmemıs tam zaman alırmış...
zeynep geçmiş olsun...düzelmenize sevindim...
durunun dişi çıkmış sapasağlam olsun dişleri...
hilal geçmiş olsun kız bunla atlatmışsınız...
esma geçmiş olsun burağında burnu akıyo salya sümük geziyo ortalarda..
slm kızlar....
naber biz 3gün gezdik geldk.dünde akşama kadar utkunun pasta günü bugün..
ona pasta poaça yaptım sınıfça yiyecekler..bittim ama resmen evede yaptım bişeyler..
burak ta halsiz bugün burnu akıyo...düzelemedi yavrum...
kızlar burak yürüteçten zıplayıp içinden çıkıyor 2gündür...
gülmekten kopuyoruz...ama bi yandanda kötü oldu..
artık yürüteçe tek başına koyamyorum yanında ben olmalıyım..
böyle işte görülmüş şeymi yürüteçten fırlıyo zıpırr....
düşünün yaneee...
kızlar selam.
geçmişe bakamiyacağım,halim de vaktim yok...
dün geceyi acilde geçirdik. ipeğin orta kulak iltihabı tekrarladı,felaket durumdayız.
antibiyotik iğne,şurup kullanıyoruz. bugün iyi bi kulak-burun-boğaz dr.umuz var,ona gittik. sıvı birikmiş kulakta,yer yapmış,eğer etkili bi tedavi uygulanmazsa sürekli tekrarlar dedi. o zaman sıvıyı çekmek zorunda kalırız dedi. burnu kesinlikle tıkalı olmayacakmış,özel bi karışım damla yaptı burun için,bi torba ilaç ve iğne verdi. çok dikkat ediceksin,sürekli tekrarlayan kulak iltihapları hem zor hemde ilerisi için kötüdür dedi...
sabah 12-gece 12 de iğne oluyoruz
uykumuz sıfır iştah yok gitti
huysuzuz ateşimiz çıkıyo gün içinde
bende göründüm 1 torba ilaç verdi adam banada,istirahat edemediğim için atlatamıyorum tabi ipekte hasta olduğundan huysuz,kimsede durmuyor...
böyle işte kızlar sonra uzun uzun konuşuruz bi fırsat buldum gireyim dedim...
selam kızlar
naz uyurken hemencecik yazayım bi iki satır
yangın olayı şöyle oldu, karşıki komşum bendeydi kahve içiyoduk apartmandan burdann buurrddann geliyo duman diye bi bağırış duyduk, alt katta bekar polis var o farketmiş bide yanan evin karşı dairesi. biz hiçç koku duymadık. sadece bi patlama sesi geldi ama ufak çapta sandık biz, ne bilelim. hani çocuk mocuk kapı çarptı sandık. gümm dedi. neyse.
kapıyı bide açtık benim, valla üst katın yanıyo dedi arkadaşım. benim kucağımda naz, bi kavradım karnından. salamıyorum da. komşum dediki hemen bana geç karşıya, tüp varsa patlar, daire tepene çöker dedi. apartman eski çünkü yeni değil.
nazı kavradığım gibi karşıya geçtim. eşim çarşıdaydı markete gitmişti. aradım koşşş dedim üst kat yanıyo. telefonu kapatmamla eşimin buraya gelmesi 2 dakikayı ancak bulmuştur. uçmuş resmen. naza bişey oldu zannetmiş ben can havliyle bğırnca. gelirken Allahım naza bişey olduysa ben nasıl yaşarım deyip durmuş.. halbuki yangın dedim ama şok olmuş ben öle panikleyince. sölemiyom sanmış.
itfaiyeyi aradık. 3 tane itfaiye geldi. bendeki komşum bide apartmanda bulunan görevde olmayan erkekler kovalarla su taşıdılar. hortum sıktılar. ben kucağımda naz habire suyun altına kova sokuyorum ama paniği görceksiniz. işin kötü tarafı, ben yazmıştım belki hatırlayan olur, şimdi üst komşuma çaya çıkçam demiştim. o akşam oturduğum ev mahfoldu. komşum demiştiki başka lojmandan arkadaşı çağırmış oturmaya, acaba gitsemmi belki giderim demişti, hemen onu hatırladım Allahhhh dedim ocakta yemek unuttu. yada kocası gece görevinden çıkmıştı, dedim nuray evde yok, eşi çay may yaptı ocakta untuu, uykusuz ya uyudu kaldı. boğuldu ve öldüler zannettik biz. çünkü eğer evde olsalardı asla sağ çıkamazlardı. o is ve dumanı gazı duysanız hala genzimiz yanıyor bizim. Allahtan evde kimsecikler yokmuş. kapıyı kırarak girdi adamlar.
yangın buzdolabından çıkmış. buzdolabının gazı problemliymiş. adam gelmiş yaptım demiş ama yapmamış. ne malum kasıtlı olmadığı. buralarda herşeyi düşünceksin. velhasıl duyduğumuz patlama buzdolabının patlamasıymış. erimiş, bitmişş sadece iskeleti kalmış.. ev iss, sanki herkeye hortumla siyah boya sıkılmış.. perde koltukk halıı aklınıza gelebilcek herşey kapkara. kadıncağızın bu havada evi mahfoldu.
neyse gezmekten geldi hemen bi araba bulmuş, nasıl ağlıyo atıyo kendini yerden yere. gitti evim napıcam ben diye.. nasıl üzüldüm.. çok zor.. birikimleride yok, araba kredileri yeni bitmiş.
tokiden ev tuttular hemen. koltuklar halılar temizlemeye verildi. kadın çağırdı temizlikçi, tüm mutfak eşyaları lojmanın bahçesinde ciflendi. kolilendi. bizde komşularla tüm kıyafetleri havuları çarşafları bölüştük yıkadık kuruladık verdik. bebeğim olmasa daha çok yardım etmek isterdim ama elimden geldiğince yaptım. çok zor bi durum kızlar. bir kıvılcımla hayatı mahfoldu gibi bişey bi anda. aman ocağa su kaynatayım derken falan unutmayın, ödüm patlıyo artık. iki kere bakıyorum yatmadan.
naz uyumuşken baya yazmışım. ay çok korktuk. tüp müp patlasaydı kesin bana çökerdi. verilmiş sadakamız varmış. velhasıl böyle..
bu arada nazın nezlesi azaldı. şurupları ağlaya bağıra sıkıyorum ağzına, yoksa açmıyor..
ayşegül tayininz hayırlı olsun canım.. taşınmak çok zor.. Allah yardımcın olsun. heryerde insan kuruyo bi düzen, çevre ediniyo. korkma. Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın..
zeynep çok geçmiş olsun ipeğe.. İnşallah bi an önce düzelir yavrum..
kendini<ze iyi bakın kızlar. fırsat buldukça girerim...
sağol canım...zeynepçim üzüldüm cnm çok geçmiş oslun ya acil şifalar dilerim yavruya
ipekte yelteniyor almak için aklım gidiyor düşecek diyezeynepcim yere oyuncağı düşüyo ya elinden eğiliyo onu almaya tak kafaüstü yerdeeyvahedigeldismile
canım ya dr kulağa su kaçmasıyla enfeksiyonun hiç alakası diyor. orta kulak üst solunum yolu enfeksiyonuyla birlikte seyredermiş.iyi olmanıza çok sevindim canım inş.tekrarlamaz bidaha, banyo yaptırırken de dikkat et canım kulağına su kaçmasın gerçi sen dikkat ediyorsundur zeynepcim....
alıcaz canım doktorumuzun kesin talimatı. mutlaka gerekiyormuş,hele ki kaloriferli evlerde...zeynep cok cok geçmiş olsun canım.
bu arada sen oda nemlendiricisi kullanıyormusun yada artık doktorun önerdimi. dorukta 3-4 aksamdır bu kuruluktan sanırım kalkıyor aglayarak. bir fırt beni emiyor tekrar uyuyor. bende bogazımda geceleri kuruluk hissediyorum. baya acıtabiliyor. nemlendirici alayım diyorum.
akannehirişte sizinlede paylaşayım yazıyı.
BEBEK BEZLERİNİN KORKUTAN YÜZÜ
bebeğin iki buçuk yılda kullandığı bebek bezi sayısı aşağı yukarı 6000…
2.5 yılda bir bebeğin atmosfere bıraktığı zarar 2010klm ile 3540klm petrol yakan araca eşit.
Dünya yılda yarım trilyon bebek bezi çöpü çıkartıyor. Bu, İngiltere'de %4 katı atığı oluşturan miktar, pek tabi ki Türkiye için böyle istatistiklere erişmek bile imkansız.
Günde dünyanın aşağı yukarı ürettiği bebek bezi atığı 1.4 milyar!
Bebek bezinin dış çeperini oluşturan ve sızmayı engelleyen kısım polipropilin denilen plastik malzemeden yapıldığı için doğada elimine edilmesi 500 yılı buluyor.
Bebek bezinin %70’lik kısmı kağıt. Yıllık olarak 1 milyar ağaç bu iş için kesilmekte. Ormanların tekrar yerine konulması, ağacın işlemden geçirilirken maruz kaldığı aşamalar, kullanılan mekanik enerji ve suyun dünyaya faturası yıllık 50 milyon dolar.
Bütün bunlar karşılaştırıldığında bir kullanımlık bezlerin tekrar kullanılan bezlere göre 10 kat daha fazla dünya kaynağını kullandığını söylemek mümkün.
2008’de İngiliz Hükümetinin yaptırdığı bir araştırmada, ikinci çocukta dahi kullanılabilen yıkanabilir bezler ile global ısınmada %40 lık bir fayda sağlamış. Bu ise yılda 200 kg. karbondioksit üretiminin yapılmaması anlamına gelmekte.
Bebek Bezlerinin İçindekiler
Tek kullanımlık bezlerin en fazla tanınanlarının web sayfalarına gittiğimizde kullanılan hammaddelerin neler olduğunu görebiliyoruz .
Bu maddelere tekrar bakalım; kağıt benzeri ağaçtan elde edilen fiber ve süper emiciliği sağlayan
poliakrileyt (polyacrilate) ve diğer malzemeler poliproplin, polyester ve politlin.
Bu sentetik maddelerin hepsi, bezin popoya oturmasında ve sızdırmanın önlenmesi açısından olmazsa olmaz. Elastik bandların yapımında kullanılan madde bebeği rahatsız etmeden bezin bel kısmına oturmasında kullanılan ve yine sentetik lastik. Biliyorsunuz lastik rubber palm denilen ağaçlardan üretiliyor.
Sodyum Poliakrilit: İdrarın jele dönüştürülüp hapsedilmesinde başrol oyuncusu. Ağırlığının yüz katı kadar sıvıyı içine alabilir fakat işin acıklı kısmı toksik şok etkisi yarattığı için 1985 yılında tamponlardan men edildi. Poliakrilit üretimi yapan sektörlerde çalışan iş gücünde dişil organ hasarı, yorgunluk ve kilo kaybı tespit edilmiştir. Ancak haftanın yedi günü yirmidört saati bu maddeye maruz kalan bebeklerin üzerinde yarattığı etki uzun vadeli olarak araştırılmamıştır.
Hammaddenin bu akıl almaz emiciliği maalesef derinin kurumasına, ciddi boyutta pişik oluşmasına, cinsel organlarda (erkek ve kız) kanamalara sebep olmaktadır. Ayrıca kedilerde maddeyi soluma sonucu ölüm tespit edilmiştir.
Dioksin: İnsanoğlu üzerinde kansere sebep olan baş toksik madde olarak bilinmektedir. Kağıdın beyazlaştırılması işleminde ortaya çıkan dioksin doğum hasarlarına, deri problemlerine ve böbrek yetmezliğine sebep olmasıyla da tanınmaktadır.
TBT (Tribulitin): Bu hammadde 2000 yılında pampers ultra kuru bebek bezinde bulunmuştur. TBT bilinen en güçlü toksik hammaddedir. Savunma mekanizmasını yok eder ve hormonal dengeyi güçsüz kılar. Erkeklerde kısırlık ile ilgili bağlantısı üzerinde spekülasyonlar vardır.
İkslin (Xylene),Ethilbenzen(Ethilbenzene), Sitrin(Sytrene), Isproplin(Isproplene) gibi hammaddeler 1999 yılında rapor edilen ve Çevresel Sağlık örgütünün arşivlerine giren kimyasallardan yalnızca bazılarıdır.
Anderson Labaratuarı’nda bazı bebek bezi ürünleri ile fareler üzerinde yapılan deneylerde bezlerde kullanılan bir takım hammaddelerin astım krizi yarattığı, bronşite, göz, burun ve boğaz tahrişine sebep olduğunu saptanmıştır. Hatta bu semptomlar direkt olarak kimyasallarla özdeşleştirilmiştir, yani kullanılan kimyasalların direkt etkisi olarak ortaya çıktıkları tespit edilmiştir.
2000 yılında Almanya’da Keil Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ise, bebek bezinin erkek testislerini vücut ısısından daha yüksek derecede tutması sebebiyle Batı Avrupalı erkeklerin üreme kabiliyetinde büyük oranda düşme tespit edilmiştir.
Bebeklerimize onlara miras bırakacağımız dünyayı bebek bezleri ile doldurmayalım.Tek kullanımlık bezler yerine yıkanabilir bebek bezlerine yönelelim.
Hatta daha radikal olanlar bebeğin doğumu ile birlikte çocuklarını hiç bezlemeden de büyütebilirler.
ay canım geçmiş olsun ipoşuma da sana da zeynepcim..
aman yarabbim allah korumuş.. ne korkunç bişi yav.. insana korkusu yeter valla..
kızlar kusura bakmayın geçmişi okuyamıyorum.. kahvaltı yapmadım daha. ömür şimdi uyudu.. öpüyorum hepinizi..
he bu arada bizimde dişimiz yok serapcım..öyle bi belirti de yok valla.. bana benzedi herhalde oğlum babası 7 aylık çıkarmış dişini ben 11 aylık çıkarmışım.. yürüyormuşum dişim yokmuş..
canım pat diye dalıyorum ama sen bilirsin tabi en dogrusunu miray için. bana erken gibi geliyor daha çok minikler ne bileyim.
özlem(zeyl) ve zeynep6672 onlarda tuvalet eğitimine başlamak istiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam hülyacım, ben bir yaşını doldursun havalar ısınma başlayınca düşünüyorum ama bakalım artık....
hülya kesinlikle devam et. bence işaretini vermiş senin bebegin hazır. eger bir süre sonra yine bezlenmek isterse bezlersin. ama şu an için bu fırsatı kaçırma derim ben.
ben dün bi video izledim 5 günlük bebeği lazımlığa yaptırıyorlardı. bu insanlığın doğasında olan birsey kızlar bu kadar yadırgamayın.
ayrıca bebek bezinin dünyaya ne kadar zarar verdigini okudum o kadar üzüldüm ki.
devam et öğrensin cnm alıştırma kiloduda al bitane maşallah öğrenicek
kaydirigubbakcemile3 çekirgeye bak sen kız dikkat et aman
işte sizinlede paylaşayım yazıyı.
BEBEK BEZLERİNİN KORKUTAN YÜZÜ
bebeğin iki buçuk yılda kullandığı bebek bezi sayısı aşağı yukarı 6000…
2.5 yılda bir bebeğin atmosfere bıraktığı zarar 2010klm ile 3540klm petrol yakan araca eşit.
Dünya yılda yarım trilyon bebek bezi çöpü çıkartıyor. Bu, İngiltere'de %4 katı atığı oluşturan miktar, pek tabi ki Türkiye için böyle istatistiklere erişmek bile imkansız.
Günde dünyanın aşağı yukarı ürettiği bebek bezi atığı 1.4 milyar!
Bebek bezinin dış çeperini oluşturan ve sızmayı engelleyen kısım polipropilin denilen plastik malzemeden yapıldığı için doğada elimine edilmesi 500 yılı buluyor.
Bebek bezinin %70’lik kısmı kağıt. Yıllık olarak 1 milyar ağaç bu iş için kesilmekte. Ormanların tekrar yerine konulması, ağacın işlemden geçirilirken maruz kaldığı aşamalar, kullanılan mekanik enerji ve suyun dünyaya faturası yıllık 50 milyon dolar.
Bütün bunlar karşılaştırıldığında bir kullanımlık bezlerin tekrar kullanılan bezlere göre 10 kat daha fazla dünya kaynağını kullandığını söylemek mümkün.
2008’de İngiliz Hükümetinin yaptırdığı bir araştırmada, ikinci çocukta dahi kullanılabilen yıkanabilir bezler ile global ısınmada %40 lık bir fayda sağlamış. Bu ise yılda 200 kg. karbondioksit üretiminin yapılmaması anlamına gelmekte.
Bebek Bezlerinin İçindekiler
Tek kullanımlık bezlerin en fazla tanınanlarının web sayfalarına gittiğimizde kullanılan hammaddelerin neler olduğunu görebiliyoruz .
Bu maddelere tekrar bakalım; kağıt benzeri ağaçtan elde edilen fiber ve süper emiciliği sağlayan
poliakrileyt (polyacrilate) ve diğer malzemeler poliproplin, polyester ve politlin.
Bu sentetik maddelerin hepsi, bezin popoya oturmasında ve sızdırmanın önlenmesi açısından olmazsa olmaz. Elastik bandların yapımında kullanılan madde bebeği rahatsız etmeden bezin bel kısmına oturmasında kullanılan ve yine sentetik lastik. Biliyorsunuz lastik rubber palm denilen ağaçlardan üretiliyor.
Sodyum Poliakrilit: İdrarın jele dönüştürülüp hapsedilmesinde başrol oyuncusu. Ağırlığının yüz katı kadar sıvıyı içine alabilir fakat işin acıklı kısmı toksik şok etkisi yarattığı için 1985 yılında tamponlardan men edildi. Poliakrilit üretimi yapan sektörlerde çalışan iş gücünde dişil organ hasarı, yorgunluk ve kilo kaybı tespit edilmiştir. Ancak haftanın yedi günü yirmidört saati bu maddeye maruz kalan bebeklerin üzerinde yarattığı etki uzun vadeli olarak araştırılmamıştır.
Hammaddenin bu akıl almaz emiciliği maalesef derinin kurumasına, ciddi boyutta pişik oluşmasına, cinsel organlarda (erkek ve kız) kanamalara sebep olmaktadır. Ayrıca kedilerde maddeyi soluma sonucu ölüm tespit edilmiştir.
Dioksin: İnsanoğlu üzerinde kansere sebep olan baş toksik madde olarak bilinmektedir. Kağıdın beyazlaştırılması işleminde ortaya çıkan dioksin doğum hasarlarına, deri problemlerine ve böbrek yetmezliğine sebep olmasıyla da tanınmaktadır.
TBT (Tribulitin): Bu hammadde 2000 yılında pampers ultra kuru bebek bezinde bulunmuştur. TBT bilinen en güçlü toksik hammaddedir. Savunma mekanizmasını yok eder ve hormonal dengeyi güçsüz kılar. Erkeklerde kısırlık ile ilgili bağlantısı üzerinde spekülasyonlar vardır.
İkslin (Xylene),Ethilbenzen(Ethilbenzene), Sitrin(Sytrene), Isproplin(Isproplene) gibi hammaddeler 1999 yılında rapor edilen ve Çevresel Sağlık örgütünün arşivlerine giren kimyasallardan yalnızca bazılarıdır.
Anderson Labaratuarı’nda bazı bebek bezi ürünleri ile fareler üzerinde yapılan deneylerde bezlerde kullanılan bir takım hammaddelerin astım krizi yarattığı, bronşite, göz, burun ve boğaz tahrişine sebep olduğunu saptanmıştır. Hatta bu semptomlar direkt olarak kimyasallarla özdeşleştirilmiştir, yani kullanılan kimyasalların direkt etkisi olarak ortaya çıktıkları tespit edilmiştir.
2000 yılında Almanya’da Keil Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ise, bebek bezinin erkek testislerini vücut ısısından daha yüksek derecede tutması sebebiyle Batı Avrupalı erkeklerin üreme kabiliyetinde büyük oranda düşme tespit edilmiştir.
Bebeklerimize onlara miras bırakacağımız dünyayı bebek bezleri ile doldurmayalım.Tek kullanımlık bezler yerine yıkanabilir bebek bezlerine yönelelim.
Hatta daha radikal olanlar bebeğin doğumu ile birlikte çocuklarını hiç bezlemeden de büyütebilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?