2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hülya kesinlikle devam et. bence işaretini vermiş senin bebegin hazır. eger bir süre sonra yine bezlenmek isterse bezlersin. ama şu an için bu fırsatı kaçırma derim ben.

zeynepcim yere oyuncağı düşüyo ya elinden eğiliyo onu almaya tak kafaüstü yerdeeyvahedigeldismile

ben dün bi video izledim 5 günlük bebeği lazımlığa yaptırıyorlardı. bu insanlığın doğasında olan birsey kızlar bu kadar yadırgamayın.

ayrıca bebek bezinin dünyaya ne kadar zarar verdigini okudum o kadar üzüldüm ki.

devam et öğrensin cnm alıştırma kiloduda al bitane maşallah öğrenicek

kaydirigubbakcemile3 çekirgeye bak sen kız dikkat et aman

günaydın canım
daha iyiyiz işte esmaya da yazdım az önce kontrolden geldık
ıgnelerımız bıttı duzelmemıs tam zaman alırmış...

iyi olmanıza çok sevindim canım inş.tekrarlamaz bidaha, banyo yaptırırken de dikkat et canım kulağına su kaçmasın gerçi sen dikkat ediyorsundur zeynepcim....

zeynep cok cok geçmiş olsun canım.

bu arada sen oda nemlendiricisi kullanıyormusun yada artık doktorun önerdimi. dorukta 3-4 aksamdır bu kuruluktan sanırım kalkıyor aglayarak. bir fırt beni emiyor tekrar uyuyor. bende bogazımda geceleri kuruluk hissediyorum. baya acıtabiliyor. nemlendirici alayım diyorum.

sağol canım ..................

hoşgeldin sibelcim, aman tekbaşına bırakma canım senin yakışıklı firar eder içinden allah korusun...hani resimler nerde sibelcim merak ediyorum anacım saçlarını....

işte sizinlede paylaşayım yazıyı.

BEBEK BEZLERİNİN KORKUTAN YÜZÜ
bebeğin iki buçuk yılda kullandığı bebek bezi sayısı aşağı yukarı 6000…
2.5 yılda bir bebeğin atmosfere bıraktığı zarar 2010klm ile 3540klm petrol yakan araca eşit.
Dünya yılda yarım trilyon bebek bezi çöpü çıkartıyor. Bu, İngiltere'de %4 katı atığı oluşturan miktar, pek tabi ki Türkiye için böyle istatistiklere erişmek bile imkansız.
Günde dünyanın aşağı yukarı ürettiği bebek bezi atığı 1.4 milyar!
Bebek bezinin dış çeperini oluşturan ve sızmayı engelleyen kısım polipropilin denilen plastik malzemeden yapıldığı için doğada elimine edilmesi 500 yılı buluyor.
Bebek bezinin %70’lik kısmı kağıt. Yıllık olarak 1 milyar ağaç bu iş için kesilmekte. Ormanların tekrar yerine konulması, ağacın işlemden geçirilirken maruz kaldığı aşamalar, kullanılan mekanik enerji ve suyun dünyaya faturası yıllık 50 milyon dolar.

Bütün bunlar karşılaştırıldığında bir kullanımlık bezlerin tekrar kullanılan bezlere göre 10 kat daha fazla dünya kaynağını kullandığını söylemek mümkün.

2008’de İngiliz Hükümetinin yaptırdığı bir araştırmada, ikinci çocukta dahi kullanılabilen yıkanabilir bezler ile global ısınmada %40 lık bir fayda sağlamış. Bu ise yılda 200 kg. karbondioksit üretiminin yapılmaması anlamına gelmekte.

Bebek Bezlerinin İçindekiler
Tek kullanımlık bezlerin en fazla tanınanlarının web sayfalarına gittiğimizde kullanılan hammaddelerin neler olduğunu görebiliyoruz .

Bu maddelere tekrar bakalım; kağıt benzeri ağaçtan elde edilen fiber ve süper emiciliği sağlayan

poliakrileyt (polyacrilate) ve diğer malzemeler poliproplin, polyester ve politlin.

Bu sentetik maddelerin hepsi, bezin popoya oturmasında ve sızdırmanın önlenmesi açısından olmazsa olmaz. Elastik bandların yapımında kullanılan madde bebeği rahatsız etmeden bezin bel kısmına oturmasında kullanılan ve yine sentetik lastik. Biliyorsunuz lastik rubber palm denilen ağaçlardan üretiliyor.

Sodyum Poliakrilit: İdrarın jele dönüştürülüp hapsedilmesinde başrol oyuncusu. Ağırlığının yüz katı kadar sıvıyı içine alabilir fakat işin acıklı kısmı toksik şok etkisi yarattığı için 1985 yılında tamponlardan men edildi. Poliakrilit üretimi yapan sektörlerde çalışan iş gücünde dişil organ hasarı, yorgunluk ve kilo kaybı tespit edilmiştir. Ancak haftanın yedi günü yirmidört saati bu maddeye maruz kalan bebeklerin üzerinde yarattığı etki uzun vadeli olarak araştırılmamıştır.
Hammaddenin bu akıl almaz emiciliği maalesef derinin kurumasına, ciddi boyutta pişik oluşmasına, cinsel organlarda (erkek ve kız) kanamalara sebep olmaktadır. Ayrıca kedilerde maddeyi soluma sonucu ölüm tespit edilmiştir.
Dioksin: İnsanoğlu üzerinde kansere sebep olan baş toksik madde olarak bilinmektedir. Kağıdın beyazlaştırılması işleminde ortaya çıkan dioksin doğum hasarlarına, deri problemlerine ve böbrek yetmezliğine sebep olmasıyla da tanınmaktadır.
TBT (Tribulitin): Bu hammadde 2000 yılında pampers ultra kuru bebek bezinde bulunmuştur. TBT bilinen en güçlü toksik hammaddedir. Savunma mekanizmasını yok eder ve hormonal dengeyi güçsüz kılar. Erkeklerde kısırlık ile ilgili bağlantısı üzerinde spekülasyonlar vardır.
İkslin (Xylene),Ethilbenzen(Ethilbenzene), Sitrin(Sytrene), Isproplin(Isproplene) gibi hammaddeler 1999 yılında rapor edilen ve Çevresel Sağlık örgütünün arşivlerine giren kimyasallardan yalnızca bazılarıdır.
Anderson Labaratuarı’nda bazı bebek bezi ürünleri ile fareler üzerinde yapılan deneylerde bezlerde kullanılan bir takım hammaddelerin astım krizi yarattığı, bronşite, göz, burun ve boğaz tahrişine sebep olduğunu saptanmıştır. Hatta bu semptomlar direkt olarak kimyasallarla özdeşleştirilmiştir, yani kullanılan kimyasalların direkt etkisi olarak ortaya çıktıkları tespit edilmiştir.
2000 yılında Almanya’da Keil Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ise, bebek bezinin erkek testislerini vücut ısısından daha yüksek derecede tutması sebebiyle Batı Avrupalı erkeklerin üreme kabiliyetinde büyük oranda düşme tespit edilmiştir.

Bebeklerimize onlara miras bırakacağımız dünyayı bebek bezleri ile doldurmayalım.Tek kullanımlık bezler yerine yıkanabilir bebek bezlerine yönelelim.
Hatta daha radikal olanlar bebeğin doğumu ile birlikte çocuklarını hiç bezlemeden de büyütebilirler.

üst kattaki komşum aradı bebeğini yıkayacakmış gidip yardım edeyim, bebişi yıkayıp bir kahve içip gelirim kendinize iyi bakın görüşürüz sonra kızlaropuyorumnanaktan

ay canım geçmiş olsun ipoşuma da sana da zeynepcim..

aman yarabbim allah korumuş.. ne korkunç bişi yav.. insana korkusu yeter valla..

kızlar kusura bakmayın geçmişi okuyamıyorum.. kahvaltı yapmadım daha. ömür şimdi uyudu.. öpüyorum hepinizi..

he bu arada bizimde dişimiz yok serapcım..öyle bi belirti de yok valla.. bana benzedi herhalde oğlum babası 7 aylık çıkarmış dişini ben 11 aylık çıkarmışım.. yürüyormuşum dişim yokmuş..

zeynepçim üzüldüm cnm çok geçmiş oslun ya acil şifalar dilerim yavruya
sağol canım...
zeynepcim yere oyuncağı düşüyo ya elinden eğiliyo onu almaya tak kafaüstü yerdeeyvahedigeldismile
ipekte yelteniyor almak için aklım gidiyor düşecek diye
iyi olmanıza çok sevindim canım inş.tekrarlamaz bidaha, banyo yaptırırken de dikkat et canım kulağına su kaçmasın gerçi sen dikkat ediyorsundur zeynepcim....
canım ya dr kulağa su kaçmasıyla enfeksiyonun hiç alakası diyor. orta kulak üst solunum yolu enfeksiyonuyla birlikte seyredermiş.
ipeğin burnu tıkandığı an kulağa vuruyor. bende çok kahrettim kendimi kulagına su kacırdım dıye ama alakası yokmus adam rahatlattı içimi resmen.
alıcaz canım doktorumuzun kesin talimatı. mutlaka gerekiyormuş,hele ki kaloriferli evlerde...

kızlar burun tıkanmaması için işinize yarayacak bikaç şey söyleyebilirim size
1- kesinlikle soğuk buhar makinesi
2- hiç bi damlayı 4-5 gunden fazla kullanmıyosunuz,burun florasını bozuyormuş
3- otribebe aspiratör doktorlar öneriyor burunu iyi temizliyormuş
4- odası mutlaka havalandırılacak,bulundugu yerın havası kaliteli olacak
5- ev tozundan uzak durulacak
6- cold-mix damla var. kıyafetlerının omuz kısmına ve yatagına 1 damla damlatınca keskin kokusuyla burnu acmaya yardımcı oluyor
7- sigara,parfüm ve aseton gibi keskin kokulu şeylerle direk teması olmayacak
8- kaloriferlere mutlaka suluk takılacak
9- odasına geceleri sıcak suyun içine wicks damlatıp yardımcı olabiliriz.

bunları doktorumuz bir bir yazdırdı bana. ipeğin burnu hassas biraz hemen tıkanabılıyor
öyle faşır faşır akmıyor dışardan
ıcerı dogru akıyor
oda kulaga yuruyor mıkrobu işte
bu yuzden dıkkatlı olmamız lazım iş ciddi diyor adam,sıvı birikmine kadar gelmiş olay. sureklı tekrarlarsa hiç iyi olmaz,kesinlikle burun açık olacak ve boğaz enfeksiyonuna dikkat edilecekmiş :gitme:

akannehir

sağol canım.

çok birikmiş şöyle bi geçmişe bakındım üstten 1-2 şey gözüme takıldı..
DURU nun incisi hayırlı olsun,sapasağlam inci gibi dişleri olsun inşallah...
HİLALCİM geçmiş olsun,verilmiş sadakanız varmış gerçektende.
ARAS a da kocaman geçmişler olsun. bu cocukların burnu hastalıktan kurtulmuyor noluyor anlamadım ki...

AYŞEGÜL nasıl unuturum... maraş ın ilçesi çıkmış. hadi hayırlı olsun. umarım çabucak adapte olursunuz.

canım pat diye dalıyorum ama sen bilirsin tabi en dogrusunu miray için. bana erken gibi geliyor daha çok minikler ne bileyim.

bana da erken gtibi geliyordu ama okuduklarım ve Miray'ın durumu cesaretlendirdi beni.

evet cnm, onların yazdıklarını da okumuştum, söylemeyi unuttum.

hülya kesinlikle devam et. bence işaretini vermiş senin bebegin hazır. eger bir süre sonra yine bezlenmek isterse bezlersin. ama şu an için bu fırsatı kaçırma derim ben.

bırakmayı düşünmüyorum zaten canım ama acele etmek de istemiyorum aslında. ters tepmesinden korkuyorum biraz.
şöyle durup düşününce yavaş yavaş oyunlarla birlikte tuvalete gitmeye devam edip1-2 hafta sonra bezlemeyi bırakmayı düşünüyorum ama kafam karışık işte. en azından konuşma adına da gelişme gösstermiş olur o zamana. çünkü bayağı dillendi (anne, baba, mama, meme, aba, dede, gel vb şeyleri sölüyor) ve bu 1-2 hafta içinde çiş demeyi falan da öğretirim diyorum.
zaman ne gösterecek bakalım. başlayalım bi ucundan.

evet aslında Miray'ın poposunda çatlak olduğunda 2 aylıktı ve sabah kalkınca tuvalete tuttuğumda kakasını yapıyordu. onu neden bıraktım bilmiyorum ve hala kendime kızıyorum.

devam et öğrensin cnm alıştırma kiloduda al bitane maşallah öğrenicek

kaydirigubbakcemile3 çekirgeye bak sen kız dikkat et aman

inş canım.

üfffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…