2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Meehaba kızlar...

Zeynepçim çook geçmiş olsun. İnşallah atlatır en kısa zamanda... Sana da Allah önce şifa sonra da sabır ve güç versin arkadaşım. İkiniz de hasta zor valla..

Ayy yavrum gürültüden korktu demek ki...

Ah canım Allah korumuş. Kimseye bi şey olmamış. Mal canın yongası ama onsuz da olunmuyo üzülmemek elde değil valla. bu soğuklarda Allah yardımcıları olsun...

Had, bakalım çabucak atlatsın inşallah Miraycık. Dertsiz tasasız inşallah...

Hoş geldin canım...

merhaba siteye yeni üyeyim incelemeye çok vaktım olmuo genelde akşamları oğlum uyuduğunda fırsat buluyorum benimde sizlerin olduğu gibi dünya tatlı bi oğlum oldu 12.02.2010 adına toprak koyduk

Hoş geldin canmn güle güle büyüt bebişini...

öğlen gidip oğlumu doktora götürcem 8.ay kontrolüne sonra da geri gelcem
bakalım doktor amcamızı bi görelim

Mertkan,Esra,Ömer,Berkin 8.ayınız bitti maşallah sizeboshayallersmile

Canım ya... Valla dördüne de maşallah...

Anammm kuşum benim... Maşallah incilerine de sana da...

Canım Sabiha Paktuna kitabında tuvalet eğitimine erken başlamanın çocukta psikolojik sorunlar yaratabileceğini yazıyordu. Bİz de çocuk gelişimi dersi alırken bize de aynı şeyi öğretmişlerdi.
"Çocuklar doğduklarında Anal dönemde oluyorlar yani ağız bölgesi onlar için önemlidir. Ağızlarıyla dünyayı tanırlar...yani zevk alırlar bundan. o yüzden çocuğun tehlikeli nesneler dışında ağızlarıyla keşfetmeleri engelllenmemeli.Daha sonra Anal dönem gelir ki burası önemli. Anal dönemde çocuğun zevk noktası ise anüstür. Yani çocuk kaka yapkmaktan zevk alır. Eğer tuvalet eğitimine iki yaşından önce başlanmış olursa çocuk dışkısını istemsiz olarak bırakır yani kas yapılarının gevşemesi suretiyle bırakır. Siz çocuk tuvaletini yaptı sanırsınız ancak o istemsiz kasılmalar sonucu olur. Dolayısıyla da çocuk almayı beklediği zevki alamaz. Bu durum çocukta anksiyete (korku) geliştirir. Yani mevcut dönem pekiştirilmemeiş ve önüne geçilmiş olur. Bu durum çocukta utanç duygusu , buna bağlı olarak inatçı ve pasif bir kararkter geliiştirir, aşağılanma hissi uyandırır. ve hayat boyu yerleşir. Zamanla göreceksiniz erken tuvalet eğitimi alan çocuklar yaşayamadıkları bu döenmi yaşamak isteyecek ve masa altı, kapı arkası gibi yerlere tuvalet yapacaklardır.

Elbette en iyi kararı anneler verir. Paktunanın bu anlattıkları ve aldığım eğitim bana 2 yaşından önce tuvalet eğitimine başlanmaması gerektiğini söylüyor...

Anammm maşallah sana kuzucuk...

Zeynepçim paylaşım için sağol. Keşke vaktimiz olsa da pamuklu bez kullanabilsek. Ben bir kağıt parçasının bile hesabını yapan bir insanım. Ama zamansızlık ah gözü kör olsun..

E hani fotoğraf...

Maşallah paşama.. Hİç dertlenme annesi bi yürüsün atacak o kiloyu bak...Kof kilo molsa hareket edemez ki ...

Geçmiş olsun canımmmm. Maşallah Ecenaza...

Hayırlı olsun incileriniz maşallahhh

Kızlar bu arada Esrayı sabahları hep ayakta buluyorum tutunarak ayağa kalkıyor sürekli bulduğu her şeye tutunup ayağa kalkıyor. Hiç bi şey bulamazsa çadır kurma pozisyonu alıyo...
Şimdi de kucağımda misk anber saçıyo... Öfffff koktu...

hoşgeldin evine. bi resmini koy da görelim büyümüştür kuzucuk
canım ya... taşınmak zor,hele iki çocukla çok daha zor. halanın kızınında zamanlaması süpermiş düşünmesi lazım yani... bari bi işin ucundan tuttur bacım. aslında 2-3 bacı bi girişseniz 1 günde biter ama... Allah yardımcın olsun canım...

ay o yüzü gözümün önüne geldide içim aydınlandı akşam akşam. kuşum benim,erkenden ayaklanıcak o,1 aya kalmaz yürür çingene opuyorumnanaktan

bizim ipekte koltuktan iniyor. bugün başladı. yavaşça pozisyon alıp iniyor koltuktan zilli. ama ayakta çok iyi duramadığından pat poposunun üstüne düşüyor...
bir de müzik duydugunda ellerini kaldırıp oynamaya başladı son 1 haftadır. "naynini naynini" diyorum hemen elini havaya kaldırıyor ileri geri sallanıyor,ayaktaysada poposunu sallıyor zilli :)

herkese merhaba;çok samimi bir ortam var.umarım beni de aranıza kabul edersiniz.ben gece uykularınız nasıl çok merak ediyorum.gece emziriyormusunuz yada mama veriyormusunuz.doktorumuz verme dedi ama.....

burcucum duru kuzum inilenmiş maşallah
ayşegülcüm Allah sana kolaylık versin zor 2 çocukla gerçekten taşınması misafirinde yabancı diğilmiş nasulsa işin ucundan oda tutuversin yardımcı olsun olmazmı
havvacım korktu heralde ilk defa o kaa gürültüyle karşılaştı
zeynepçim maşallah ipeğime ısırırım ben onun o totosunu

herkese merhaba;çok samimi bir ortam var.umarım beni de aranıza kabul edersiniz.ben gece uykularınız nasıl çok merak ediyorum.gece emziriyormusunuz yada mama veriyormusunuz.doktorumuz verme dedi ama.....

hoşgeldin cnm biz gece sık uyanıyoruz emmek istiyo bende emziriyorum ek gıda olayını pek istemediğinden sürekli emmek istiyo benim kuzu

Hoşgeldin xdileky
ben ogluma zar zor mamasının yarısını yedirebildim,sonra bi yarım saat sallayarak uyuttum ama baya bunaldım biraz foruma bakiyim dedim...canım bizimki gece mamasını yedigi zaman onu gece 1-2 ye kadar idare ediyo,ama sonra 2 saatte bir uyanıp emiyo.sabaha kadar böyle devam....

Dr un neden verme dedi? bebegin cok mu kilolu?

Maşallah İpektoşuma benim oynak seni... Hadi çabucak iyileş de üzme anneni e mi fıstık...
Dilek hoş geldin... Bizim gece uykularımız 4. aydan itibaren düzenli. üç ay ortalarında sonra o istemedikçe beslemedim. Uyandığında verdim süt. Şimdi maşallah deliksiz uyuyabiliyor. Ama 7. ay ortalarında sapıttı ÜSYE olduk belki ondan belki de anneye bağlılık bilemiyorum.

günaydın

ben dün durunun incisine hayırlı olsun demişmiydim acaba? neyse unutmuş olabilirim, sağlıkla diğerleri de gelir,sapasağlam olur inş burcucum..

serapcım berkin böyle tosbik tosbik çok tatlııııı ama yaa....bence de herkesin dediği gibi yürümeye başladığında gidecek kilolar..sıkma canını,sağlığı yerinde olsun inş.

Günaydınlar hepiciğinizeopuyorumnanaktan

Fatooooş gök delindi anam neyseki tam çıkış saatinde yağmur acık azaldı da işe geldim
çoook gürültülü bi geceydi Berkin bile kaç kere kalktı gümbür gümbür

günaydın kızlar nasılsınız ne var ne yok burdada hava yağdı yağacak
ZEYNEP canım oda nemlendiricinin içine bir parça viks yada buğuseptilden at ben viks attım bi kere odayı hem nemlendiryo hemde mentol kokusunu veriyo
kızlar derinde sorunca dilini ,burnunu. gözlerini gösteriyo bide parmak sallıyo nannaaa yapıyo bide göbek atıyoruz el zaten hep bay bay yapıyo .. ay bişley anlatayımda gülün accık geçen akşam ıkea dayız oda bebek arabasında asansöre bindik alt kata indik eşim diyoki bu arabada bi tuhaflık var bi baktık derin hanım yüzüstü dönmüş aşağıya sallanmış ayaklar aşağıda arabanın tutunma yerinde kafası sıkışmış bakıyo gülüyo bide şok olduk.bu bebişlerden herşey beklenir valla

günaydınnn..
serapcım üzülme bacım.bi yürüsün bak nasıl verecek o kiloyu.benim arkadaşımın oğluda 7 aylıkken 9 kiloydu.en son gördüğümde.geçen buraya tatile geldiler oglan 3 yaşında şimdi aman allahım bi igne olmuş.o kadar şaşırdımki.bende tombalak bişey görecegim sandım ama çocuk boyu uzamışş.incecik olmuş çok hoş duruyordu..zaten kilo yapacak bişey yemiyo tosun,anne sütüyle varsın olsun.o geri verir...
amaann bende bekliyorum şiimdi kız uyuyo.bende ortalığı toparlayamıyorum uyanır diye..kız yardım edeyim diyo ama görünüş çok yorgun bende hadi yardım et diyemiyorum.valla ben tanıdıkta olsa çekinirim.şuraya geldimde ev toparlıyorm der.yani demez ama ben yapamam.neyse bekliyoruz bakalımm..

derin hanama maşallah. elleri yüzleri bilyor öylemi...
yaww benimki bişey bilmiyo yaaa..anca eh ehe deyip duruyo..el sallıyo.dede diyo.arada baba..bu kadar(

Maşallah Derine... Çok hareketli demek kli Serapçım. Valla adama kafayı yedirirler bunlar ya.. Akşam Esra uyandı babası daha gelmemişti uyandığında. Odaya kafasını uzatıp babasını arıyo zilli

maşallah güzel kızıma.. kız bağlayın şu çocuğu arabaya bi yerde düşüp kalacak kaybetçeniz çocuğusempatiksalakcinni

sağol canım.. valla canım öyle de doktorlar insanı evham yapıyo yoksa sağlıksız kof bi çocuk ta değil..
bırak yardım edeyim diyosa etsin kız o böyle bi karışıklıkta kalabiliyorsa orda yardım da ediversin sen 2 çocukla koşturup duruyorsunlmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…