2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın esmacım emircik iyi demi inşallah kavuşucam esmacım

valla şuan hepsi aynı canım bizdede aynı dert var
iyi çok şükür burnu akıyo tıkanıyo inş. bukadrla geçer
çokta fena oldu burnunu temizlicem elletmiyo etini koparmışın gibi bağırıyo
ilaç vericem zaman ağzını kitliyo zorlayınca püskürtüyo gecve sabaha kadar mıkır mıkır homur homur :)
alıştık artık ama demi

kızlar derin yeni bişey yapıyo uyku sersemi kalkıp kapının arkasına oturuyo gece ödüm koptu bi baktım oturmuş orda

ay valla serapçım kapıları kitle sen :)) bu cadanoz gece kuşu

canım geçmiş olsunn annenlerin hasta olmaması gerekiyo hele çalışıyosan hiç olmaycan hakkın yok eşim hasta oplan hasta ben de kırgınım ama hiç umursamıyorum işe gitmem gerek bigün pil biticek ama :))

geçmiş olsun sibelcim
ıhlamurun içine bal limon karabiber atıp karıştır onu iç bide gece vikslet kendini bak yarın daha iyi olcan
evet bu karışım çok iyi gelir yap sibelcim

Hadi kızlar ben kaçtım artık evde girerim sanırım tekrar. Ve yine muhabbeti kaçırmış olurum :2:
güle güle öğretmenim gene gell

bişeyler yiyip geleyim
hadi afiyet olsun cnm

bizim cadı uyudu bende çay demliyorum.
öğleden sonra sağlık ocağına gidicem,bakalım bu enfeksiyon muhabbetine kuzucuk kilo vermişmi hiç. umarım vermemiştir...
akşamda kayınvalideme musallat olmayı düşünüyorum. sıkıldım evde,yemek yapasımda yok,ne fenayım dimi :1ninca:

geçmiş olsun cnm enjektörle veriyorum ben şurubu anlamıyo ozaman yutmuş oluyo esmacım

afiyet olsun cnm
inş. kilo vermemiştim ipektoş , bizim sağlık ocağına götürüyom kilo ölçtürmek için kırk laf ediyo hemşire hanım her ay gelirmi der gibi çok uyuz oluyom
aama 29 ekimde tatil olursam sabahtan götürücem tartırmaya :))
ol ol kaynanaya musallat cnm biraz dinlenirsin :))

inş vermemiştir almıştır canım..
iyi olur kız git valla..
hergün yemek yap yap bıkıyo insan..

geçmiş olsun cnm enjektörle veriyorum ben şurubu anlamıyo ozaman yutmuş oluyo esmacım

bende enjektörle veriyorum...
bazen ucunu diline değiyo yalanıyo ne gelecek diye merak ediyo..
bazen akıl diyoki çorbayı çek enjektöre ağzına ver..o derecedeyim yanee...

afiyet olsun canım ohhh şifa olsun
git tabi kız yapsın kayınvaliden

ay kızlar bi ilacının ölçeyi enjektör gibi onla veriyorum bende açmıyo ağzını kitliyo anlıyo böcükk
valla bütün ilaçlarını o enjektör gibi ölçekle veriyom vitamin damlasını bile kaşıpa damlatıyom 10 damla çekiyom ölee ama kitliyo dudağını delirtiyo beni :)

ben bu hafta sabah kahvaltımı yapıcam öğlen salata çorba yoğurt ,akşamları 3 gün sebze 2 gün et az yağlı bol salata yoğurt günde 3 adet meyve 2 soda 3 litre su içicekmişim ahhh

bende işlerime bakayım yavaş yavaş..
12 de okula gidicem utkuyu almaya..

kızlar gündüzlri kaç dea ve nekadar süre uyuyo şuan bebişleriniz.benim oğlum 3defa uyuyodu ama ben şimdi ikiye düşürmeye çalışıyorum ama bi türlü denge kuramadık hala.mesela sabah uykusunu kaçta ikindi uykusunu kaçta yatıyo.ya geceleri zaten çok uyanıyo gündüzleride 1.5saat uyusada mutlaka bi defa uyanıyo emziğiyle yada sallayarak tekrar uyutuyorum.sizin nasıl merak ettim.acaba ben zorluyo muyum diye düşünüyorum.

Günaydın kızlar.

geçmiş olsun hepkes birden hasta oluncada bakacak adamda kalmıyor.
bu senenin nezlesi gribide bi ilginç 1 kutu anibiotik kullandım halen aynıyım banamısın demedi.ıhlamurda içiyorum yok yok varbi gariplik.

slamlar günaydın
dicem geçmiş olsun cnm
cold mix damla aldım oğlumun yakasına damlattım gece biraz rahat uyudu açıldı burnu
kim dediydi damlaryı al die ALlah razı olsun

ay bende alayım bugün çok bi meth ettiniz.

kızlar derin yeni bişey yapıyo uyku sersemi kalkıp kapının arkasına oturuyo gece ödüm koptu bi baktım oturmuş orda

ayy çok güldüm.... Derin'e bakın ne işin var kız kapı arkalarında.Serap hayır falan diyerek uyar sen onu Valla gece ev gezmesini huy edinizse işin zor.

sendemi hastalandın.kapıyı kitleseydin sen hasta olunca ben bakıyorum gidemezsin diye :2: .

Annen gelsinde burak'la annen ilgilenirken sen yatar dinlenirdin valla bakanın yada dinlenecek vaktin olmayınca 3 günlük hastalık oluyor 15-20 gün.

29 ekim sen tatil olucanda hemşireler mi çalışacak.kız resmi tatil onlarda çalışmaz boşuna sabah sabah dayanma kapılara.

Meltem Duru sabah saat en geç 7 de uyanıyor.
sonra 9 da uyuyor 10.30 gibi uyanıyor (eğer kaka yaparsa hemen uyanıyor sonra sabah uykumuz bitti )

öğlen 2-3 gibi uyuyor 45 dk falan ama tam değil tabi yani süre uzayıp kısalıyor.
birde akşam 5-6 arasıda 45 dk kadar uyuyor.
en sonra gece uykusu saat 20.00-21.00 arası .gecede en az 2 kere uyanıyor .biz gece beslenmesini herhalde 2 aydır falan kestik su veriyorum geri yatıyor.
eğer sabah erken kaka yaparsa 5-6 gibi uyanıyor sonrada yatmıyor 9 a kadar uyanık.

saol canım. demekki hala 3uyku uyuyabiliyolar.sanırm ben biraz zorluyorum.
ama uyanınca hala uykusu oluyo gözlerini açmadan ağlıyo tekrar uyutmak zorunda kalıyorum.ama tekrar dlana kadarda 10 dakka geçiyo.anlamıyorum artık ben bu çocuğun uyku düzenini yaa.napıcamı şaşırdım.uyku yüzündende sürekli mızmız.geceleride 4dea alan kalkıyoruz.geçicek inşallah bu günler:)

annemde bazen uyanır uyanmaz yakalarsa geri uyutuyor.bırak uykusu varsa istediği kadar uyusun .gündüz uyursa gece uyumaza inanmıyorum ben sonuçta uyku uykuyu getirir.bu ara emekliyorlarda yoruluyorlar bence istediği kadar uyusun zorlama tabii.

dün gece nette dolaşırken buldum bu yazıyı tamda bizim bıdıkların zamanı ya paylaşıyım dedim

8. AY: KEŞİF ZAMANI

8. ay bebeğinizin yeni keşiflere başladığı zamandır. Gördüğü herşeye dokunmak ister ve bunun getireceği tehlikeli durumların farkında değildir. Bu dönemde daha da dikkatli olmanız gerekir.

Bu dönemde bebeğinizin uyku düzeni değişiklikler gösterebilir. Gece yarısı ya da sabah çok erken bir saatte uyanabilir. Kendi kendine uyuyabilmesi biraz zaman alabilir. Sizden yardım istemek için yüksek sesle ağlayabilir. Bu gibi durumlarda onunla konuşun, ona ninniler söyleyin ve sakinleştirmeye çalışın. Fakat bunları yaparken unutmayın ki, yalnız uyumayı da öğrenmesi gerekiyor.

Bebeğiniz daha renkli, farklı büyüklükteki eşyaların olduğu yerleri daha çok sever. Çünkü dikkatini verebileceği, inceleyebileceği daha çok şey bulabilir. Özellikle mutfak, bebeklerin çok ilgisini çeker. Dolapları, çekmeceleri karıştırmak ister. Çok dikkatli davranmanız gerekir. Özellikle deterjanların bebeğinizin ulaşamayacağı yerlerde olmasına özen gösterin. Parlak renkteki ambalajları onlara çok çekici gelebilir. Tuttuğu herşeyi üç boyutlu olarak algılar. Etrafındaki herşeye daha çok dikkatini verebilir. İstediği herhangi birşey için size işaret edebilir.

Bebeğinizin dil beberisi konuşmaya başlamadan çok önce gelişmeye başlamıştır. Artık onunla daha çok sohbet edebilirsiniz. Konuştuklarınızı daha iyi anlar ve takip edebilir. Ona daha kolay anlayabileceği basit şeyler anlatın. Artık daha çok sesin taklidini yapabilir. Duyduğu bir çok sesi çıkarmaya çalışır.

9. AY: HAREKETLENME ZAMANI

Bu ayda bebeğiniz daha çok hareketlenmeye başlar. Size küçük yaramazlıklar yapabilir. Artık bebeğinizin el becerisi artmıştır. Öğrendiklerini daha kolay uygulayabilir. Daha çabuk adapte olur. Büyük parçalı legoları birbirine takabilir, kapakları kapatabilir. Kitap sayfalaranı çevirerek bakabilir.

Bebeğiniz bu dönemde gerçekleri daha çok algılar. Siz onun yanında değilken bile evin içinde olduğunuzu bilir. Basit oyunlar oynamaya bayılır. Sakladığınız oyuncakları bulmaya bayılır. Aynı oyunu tekrar tekrar oynarsanız sıkılabilir. Daha önce oynadığınız bir oyunu tekrar oynadığınızda hatırlar. Aile fertlerinden başka insanlarla da iletişim kurmaya başlar. Çevresindekilerin ruh hallerini anlar ve buna göre davranabilir.

Bu dönemde bebeğiniz ona söylediklerinizi daha iyi anlar. Konuşmanızın tonlamasından ne anlatmak istediğinizi anlar. Onunla sık sık konuşun. Etrafınızdaki nesnelerin isimlerini ona söyleyin. Ona verdiğiniz basit komutları uygulayabilir.

Bu dönemdeki bir bebek hareket etmenin verdiği özgürlük duygusundan çok mutludur, fakat yine de anne ve babasının hep yanında olmasını ister. Anne ve babalarından ayrı kalan bebekler (çalışan anne-baba) onlar eve döndüğünde kendilerini güvende hissederler. Yine bu dönemde bağımsızlık hissi de ortaya çıkar. Bebeğiniz artık sizi emmek istemeyebilir, ama bu davranış muhtemelen değişir.
Daha da hareketlenen bebeğiniz artık kendisine deneme-yanılma yoluyla yeni oyunlar bulabilir. Düşen, hareket eden nesneleri takip edebilir. Hareketliliğin yanında merakı da iyice artar. Etrafını daha çok inceler. İsmini söylediğinizde size doğru bakar. Kelimeleri kullanamasa da sizi anlar. Size yanıt verebilir.

anne olunca anladım ekibinden alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…