2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol Fatmacığım.

Benim zilli 4 ayından beri ismi söylenince bakıyor.büyük bi top - balon odası yapıp içinede bizimkileri koymak lazım oynasın, incelesin sonrada yorulup kendi kendilerine uyusunlar . uyanıncada alıp mıncıklayalım.ne güzel olur dimi.

valla burcu ben bile anlamadım gece sersemdim ama derin süper ayıktı hayır diyemedim ama haklısın uyarmam lasım yoksa işim iş.he bide kalkıp koltuğa tutunuyo vuruyo pam pam nay nay meğer babası öğretmiş dümbelek çalar gibi yapıyo gecelerimiz çok renkli çok

canım maşallah kızına.benim oğlum ismine hala fazla bakmıyo.işine gelirse.şişt pişt yaparsak daha çok bakıyo

evet ya yorulunca atılıp gidiyolar zaten ii oluyo yormak

Didem,Sibel geçmiş olsun kızlar ...
Zeynep İpekte inş.kilo vermemiştir canım sağlıklı olsunlarda zamanla kiloda alırlar inş...
Serap senin prenses çok hareketli maşallah, sen yinede yatarken kapıları kapat canım siz uyurken yaramazlıklar yapmasın cimcime .....

BEBEKLER İÇİN OYUNCAKSIZ OYUNLAR
Yazdığım bu oyunlar, bebeğiniz ile oyuncaksız oynayabileceğiniz oyunlardır. İhtiyacınız olan tek şey, biraz zaman.
Bu oyunlar, bebeğinizin büyük ve küçük kas gelişimine katkıda bulunacak, onlara dengeyi, koordinasyonu, problem çözmeyi, akılda tutmayı, şekil-boyut ayırt etmeyi, mekan farkındalığını gösterecek, işitsel, görsel ve duygusal zekalarını geliştirecektir.
Bu oyunlar 6 aydan büyük bebekler ile oynanabilir.
(Kaynak: Gymboree’nin Baby Play kitabı)

Yastık yığını: Yastıkları üst üste yığın ve tepe haline getirin. Tepeye tırmanırken eğlenecek, sizi tepenin arkasında arayacak, ce-e yaptığınızda mutlulukla gülecektir.

Obje Saklama: Sevdiği bir objeyi ona göstererek battaniyenin altına saklayın. “nereye gitti” diye sorun. Sonra battaniyeyi açıp oyuncağı çıkarın. Birkaç denemeden sonra neşeyle battaniyenin altına dalacaktır.

Salla, Yuvarla: Biberonun içine su, buğday salanınca ses çıkaracak bir şey koyun ve biberonu yuvarlamasını öğretin. Biberonu sallarken çıkardığı sesle keyiflenecek, öne arkaya yuvarlayacak veya öne yuvarlayıp peşinden gidecektir.

Yakalama: Bebeğiniz emeklerken arkasından “yakalayacağım seniiii” diyerek siz de emekleyin.

Davul Çalma: Mutfaktan irili ufaklı birkaç tencere çıkartıp bebeğin önünde ters çevirin. Eline de iki tane tahta kaşık verin. Kendinden geçerek tencereler vuracaktır.

Işık Nerede: Bebeğin gözünü rahatsız etmemesi için el fenerini ince bir kağıtla kaplayın. Önüne sevdiği birkaç nesneyi koyup, bebeğinizi kucağınıza oturtun. Işığı yavaş yavaş nesnelere yöneltin. “ışık nerede?”, “işte orada”, “topun üstündeee” diye anlatın.

Eşarp Nerede: Renkli bir eşarbınızı kağıt havlu silindirinin içine sokun ve bebeğe eşarbın ucunu gösterin. Keyifle eşarbı silindirden çekecektir. Bir süre sonra ucunu göstermeseniz de parmaklarını silindirin içine sokup, eşarbı arayacaktır.

Doldur, Boşalt: Bebeğiniz oyuncak veya çamaşır sepetini heyecanla doldurup boşaltacaktır.

Sürpriz: Herhangi bir oyuncağı kağıda sararak, bebeğinizin eline verin. Bebeğiniz kağıdı yırtarak oyuncağa ulaşmaya çalışacaktır. Aylardır oynadığı oyuncak, kağıda sarılı haliyle ona değişik görünecek, kağıtların arasından ona kavuşunca mutlu olacaktır.

Ayrıca, 8-10 ay evresinde en önemli uyaran sestir. Sesi nasıl kullanabilirsiniz:

Bebeğinizi mümkün olduğunca sesli oyuncaklar ile oynatın. Özellikle de tuşlarına basınca çeşitli tınılar, hayvan sesleri çıkaran oyuncaklar idealdir.

Kendi sesinizi de sıklıkla kullanın. Ev içerisinde onunla değişik tonlarda konuşun. Bazen fısıldayın, bazen normal bazen de coşkulu konuşun.

El hareketleri de yapın konuşurken. O-hooo, amaaannn, hadiiii, gibi kelimeleri söylerken yaptığımız el hareketleri bebek için çok ilgi çekicidir. Bunlar da, tel sarar oyununda olduğu gibi, bebeğin taklit etmesini sağlar ve motor gelişimine katkıda bulunur.

Babası ile konuşurken bebeği kucağınızda ikinizin de yüzlerini görecek şekilde tutun. Ağız hareketlerinizi, mimiklerinizi görsün.

Çıkarabiliyorsanız doğa sesleri de çıkarın oynarken. Su şırıltısı, rüzgar uğultusu, kuş cıvıltısı gibi. Hatta rüzgarda hafifçe üfleyin yüzüne ( tam karşısından yapmayın nefes alması zorlaşır. )
Şarkı söyleyin sık sık, tekerlemeler söyleyin. Şarkılara el çırparak eşlik edin.

.

valla çok renkliymiş . babasının yanında dümbelek çalsın bari madem öğretmiş adamcağızda görsün kızım neler öğrenmiş.

Hoşbulduk anamaklinialirimsmile
Kimsecikler yok gene gariiii
Du geçmişi okim bende birez

bu ara buralar boşalmış valla.

bugün hava çok güzel, birazdan kızımla arkadaşıma çaya gidecez ana kız gezmelere gidiyoruz yane zemuszemus akşamüstü abilerimizi okuldan alıp döneriz anca hepinizi öpüyoruz kendinize iyi bakınopuyorumnanaktan

nasılsın selmacım
valla sorma çok hareketli kapıyı kapatıyorum canım hatta odanın her yerinde minderler var
minder oda oldu orası rahat ediyo ama gece ilk defa yaptı şaşırdım yani

Burcu kıs nerelerdesin sen özledim ben seni cadıkaydirigubbakcemile
Hoşbuldukta Selma senin bu gezme işlerin canımı sıkmaya başladı her gün bi yere gidiyon bakıyomdaklava:Gidebilen vaaaaar gidemeyen var ayıp diiiiilmiiiiiiiiiisenağlama

bende pazara gidicem birazdan bana eziyet oluyo resmen ama yapıcak bişi yok malesef bi elimde araba bi elimde alara harap ve bitap bi şekilde eve dönücem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…