2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ya geç çıkan dişler daha saglam olurmus. üzülmeyin. ne zaman cıkarsa o zaman yaparsınız partiyi. hem daha bilinçli olurlar daha cok eglenirler.

selaaaammm..!
bu hafta uğrayamadım pek..ara ara okuyup çıktım..38 hafta hamilelik ve 8 aylık bebek bakımından sonra ilk kez kendim için birşey yapmaya başladım..spora gidiyorum artık..salı perşembe ve cuma günleri sabah çok erken saatte çıkıyorum..bakıcıyla eşim evde oluyor..ben gelince de eşim çıkıyor..power plate yapıyorum zaten 10-15 dk sürüyor ama çok iyi geliyor eşofman da olsa üstüme pijamadan başka bişey giyip arabayı alıp şöyle azıcık evden uzaklaşmak..bakalım inşallah işe yarar..bırakmıyım diye senelik üye oldum salona..umarım adam akıllı yapar şu göbeğimden kurtulurum bir an evvel..

salı günü kontrolumuz vardı..Çınarın sürekli kusmalarının nedeninin reflü olduğu kesinleşti malesef..o da ben de alışıcaz bu duruma başka şansımız yok..ilaca başlamak istemedik biz de doktorumuz da..o yüzden azar azar sık sık beslemek suretiyle altından kalkmaya çalışıcaz bakalım..şükür ki kilo alımında bir sıkıntı yok..sağlığımız yerinde herşey yolunda..

bu ara yeni yemek tarifleri araştırıyorum bebeklere..sıkıldılar artık aynı şeylerden..bizim için pişenler de sanki onlara özel yapılanlar kadar besleyici değilmiş gibi geliyor da..kerevizli bişey buldum yeni, bi arkadaşım tavsiye etti..çınar beğenmedi de ayşenur bayıldı hemen yazıyım size de dedim..
yarım soğan
yarım kereviz
1 domates
yarım fincan yeşil mercimek
yarım fincan tel şehriye
2 bardak et ya da tavuk suyu

soğanı hafif kavurun, kerevizi ve domatesi doğrayıp ekleyin, kavurun..2 bardak et suyunu atın kaynayınca mercimeği, mercimekler pişince şehriyeleri atın..çocuğunuza göre rondo ya da blendırdan geçirin..nefis oluyor inanın ama benim sıpa oğlum et onur olduğundan ona buğday unuyla az yoğurtlu bol etli un çorbası yapıyorum naneli falan bayılıyor babası kılıklı sıpacık..

bir de meyve karışımı var onu da çok sevdiler..armuta tedbirli yaklaşmama rağmen denedim..beğendiler..
Muzlu Elma Püresi
Malzemeler
1 adet orta boy armut
1 adet küçük boy muz
1 tatlı kaşığı dolusu labne peynir
3-4 adet bebe bisküvisi
1 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı
Armut ve muzun kabuklarını soyup cam rende ile püre kıvamına getirin.
İçine bebe bisküvilerini ezip karıştırın.
Pekmez ve labne peyniri ilave edip mama kasesine alın.
Bebeğinize bekletmeden yedirebilirsiniz.

durmuyolar benim yaramazlar..gelirim yine..öptük hepinizi..

geçmiş olsun ÇINAR'a.... yavrum benim bide reflümü çıktı başımıza yaa allahım şifa versin..
evet spor çok pozitifleştiriyo bırakma sakın...ben daha evden çıkamadım spor için evde yapıyorum ama o bile iyi geliyo...
tarifler çok güzel denicem tşk ederiimmm...

Ya hiç takılamıyorum ben buraya ya Toprak beni çok oyalıyor..
Naber filan yazmışınız ay kusura bakmayın bacılar girmemle çıkmam bir oldu:kedi:
Geçmiş olsun Çınar oğlana.En azından teşhis konmuş oldu canım..Bebek reflüsü ne yazık ki karşılaşılan bişey.Bir an önce tedavisi olur da iyileşir inşallah...Aramızda erkek olmuş tek yiğit osositososito
Bizde tay duruyoruz artık..Yürüme hevesi zirve de..Sürekli denemedeyiz bu aralar..3 gündür iki yetişkin adımı mesafeden hızlıca yürüyor.O kadar cesaretli ki önce denge sağlıyor,gözüne kestiriyor sonra haldur huldur geçiyor karşıya
İlk gece sevinçten uyuyamadımsenağlama Bi anne olarak bu çabayı görmek beni duygusal yönden çok etkiliyor..Halbuki daha yeni doğdular..Allahım ne kadar büyüksün sana binlerce kez şükürler olsun..

Kızlar size bişey diyim mi kalabalığın bu kadar faydasının olabileceğini düşünmüyordum..Kaynanamın yan binasına taşındığımızdan ve de kaynanam köyden geldiğinden beri Toprak çok büyük atakta..Ben öğretiyorum,babaannesi sürekli tekrarlatıyor..Akşamları baba,amca gelince sahneliyoruz Alkış kıyamet tabi..Toprak zevkten 4 köşe..Yaptıkça yapası geliyor...
Paylaşmak istedim sizinle..Önce annemi arayıp son dakika haberi olarak geçiyom sonra da buraya yazıyomkaydirigubbakcemile3
Ama burasının hali hiç iç açısı değil ben size söyliyim...Böle giderse tükenecek muhabbet

Özlemcim bloguna baktım yorum yazma fırsatım olmadı..Yazacağım inşallah..Daha çok yaz tabiri caizse aklına ne geliyosa yaz çok zevkli bişey..Nezle olayına da pozitif bi yaklaşım getirmişin ayrıca tebrik ederim senidelikafadulden

aaaa özlem teyzesi ilk benm oğlum erkek oldu..
küseriz ama haaklinialirimsmile

Hiiiiiiiiiiiiiiiiii valla mı kız:kedi::kedi::kedi:Ay pardoonn pot kırdık hemüüüüüü:sinifsinif:
Neysee Burak oğlan alınmasın bize bilmiyoduk..
Napıyosun,akşama ne pişirdin??

yaaa teyzesi benm oğlum 4 aylıkken erkekliğe adım attı..
kuru fasulye pilav salata..
sen ne pişirdin canım..

Son düzenleme:
ayyy akşama deli saraylı var bitiyorum o diziye yaaa...
çok komik....

a.s. a.s.

okudum geçmişi tek tek alıntı yapamadım vaktim yok inanın .bayram yoğunluğu var o yüzden şu bayramı bi atlatayım daha doğrusu yoğunluğunu yani 1 hafta daha gelicem gelicemmmm ama tek ben değilim galiba bu ara burası çok ihmal edilmiş haklısın Özlem.

Doruk -çınar hastamı olmuşş geçmiş olsun size.inşallah çabucak atlatırsınız.

Bende bronşit olmuşum sabah ilaç yazdırmaya gittim öyle bir öksürüyorum ki dr muayene edeyim dedi sonrada bronsit dedi ilaçları değiştirdi haftaya muayeneye gel dedi.sıgara da var tabii tetikliyor.

ben yarın ehliyet sınavına giriyorum şans dileyin bana.pek çalışamadım demek isterdim ama malesef ne derslere katıldım nede çalıştım yani hiççç çalışamadım. 2 kere okudum 3-4 kerede test çözdüm o kadar keşke yazılmasaydım diyorum ama madem yazıldım bi girip deniyeceğim hayırlısı olsun.aslında konuları anladım ama motor biraz karışık geldi.

yaaa teyzesi benm oğlum 4 aylıkken erkekliğe adım attı..
kuru fasulye pilav salata..
sen ne pişirdin canım..

Kabak,tavuklu bullgur pilavı var bizde de..
Daha yürümüyo gızzz uğraşıyo..Sinir oluyom tam randıman almadan yürüyo emekliyo diyenlere.Bende onlara dönmiyim:roflol:

Geçmiş olsun Burcucum bi an önce dön buralara bekliyoruz...Aslında herkesi bekliyoruzzzzz herkes dönsüüüüüün lüflemmm
Ya yaparsın inşallah,yapamasan bile bi daha para vermiyon bildiğim kadarıyla sınava..Bi daha denersin..Hadi haber ver bakalımmmm

burcucum geçmiş olsun canım bronşitmi dikkat et kendine yav

dikkat edemiyorum kız nerde edemiyorum işte gece sıcak yataktan kalk yat oda sıcak Duru'ya göre bende terliyorum malesef hasta oldum hemide bronsit bari daha basit birşey olsaydım.bal yemem lazım babamdan istedim yarın bal a başlasam 1 haftada ilaçlarla iyice düzelirim inşallah.

Sağol canımmmm.

bankaya para yatıyor sadece galiba 40 tl mi ne o değilde ne biliyim hevesim kırılır 2 dersten geçemde 1 tane kalsa onada fit olurum.

evet ya gelin bebekler yeni doğdu herhalde onlaramı bakıyonuz ilk doğum zamanı bile bu kaa sakindi ancak. lmaz: lmaz:

Son düzenleme:
ayy evet canım yaa..minnacık kuzum ağzına ekşi ekşi asitli sular geliyo, öksürüyo, ağlıyo ve kaçınılmaz son kusuyo ( bebek kıyafeti eskir mi çınarımın herşeyi lekelendi herşeyi eskidi kuzumun..parkelerim kabarıcak valla..ne halı kalıyo ne üst baş feci çıkarıyo miniğim..Allahtan kilo alımında sıkıntı yok..bir de doktorumuz bu işin bir iki muadil ilacı var ve reflü kalıcı olabilir dedi..ilaca bağışıklık edinmesin diye başlamadık henüz..inşallah ilaçsız hafifler ve kalıcı olmaz..hayatı boyu mide sıkıntısı çeksin istemem hiç..
spor meselesi de kesinlikle senin gibi düşündüğüm bir konu canım..kısmetse bırakmadan istikrarla devam edicem bakalım bakalım..
tarifler de inşallah işe yarar benim ayşenur gibi seve seve yer inşallah kuzucum..
sağolasın canım..inşallah atlatırız bunu da..yavrucum doğduğundan beri bebeklerde sıklıkla görüldüğü söylenen herşey onu buldu yahu..napalım dermansız derdimiz olmasın..
toprak'a da kocaman bravo..ben de alkışlıyorum cesaretini ve hevesini..aferin paşama..
aaaa ben de bilmiyordum canım..o aralar aranızda yoktum ya ondan heralde..siz mi istediniz yoksa mecburi mi oldu..kolay atlattınız mı?benim kuzum biliyosun çok hırpalandı..
sağol canım teşekkür ederiz inşallah kolay atlatırız bakalım..
sınavın için iyi şanslar ben de çalışamadan girmiştim sınava ama aldım ehliyetimi..benim de motor a hiç basmazdı kafam ve ben de kursa gitmemiştim..alırsın inşallah ilk denemede..
çınarada çok geçmiş olsun burçincim

çok teşekkür ederiz canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…