2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

BLOG TUTAN ANNELER DERNEĞİNDEN BİLDİRİYORUM:

Blog annelerinin temel özellikleri iki "ana" başlık altında toplanabilir :))

Ortak özellikleri :
Hem okurlar, hem yazarlar.
Fotoğraf çekmeyi severler.
Günün herhangi bir anında kendi kendilerine konuşurken yakalayabilirsiniz onları.
Gördükleri, hissettikleri kayda değer bir durum olunca "bundan ne post yazılır ama" der ve pc başına geçince onu unutuverirler.
Unutkan olmayanları da vardır onlara her blogroll'da rastlanır. Bu cinslerin günlerinin kaç saat olduğu ve hafızalarının kaç GB olduğu henüz hesaplanamamıştır.
Yorum bırakmayı severler, yorum bırakılmasını daha da çok severler.
Kendilerinden km'lerce ötede yaşayan çocukların fotoğraflarına bakıp bakıp içlenir; "daha minicikti ilk yorum bıraktığım gün" gibi cümleler kurabilme yeteneğine sahiptirler.
Ay şu arkada görünen halıdan bizde de var, aa bizim oğlanın tşörtünün aynısı vs gibi farkındalıkları vardır.
Çocuk kitapları konusunda en az bir eleştirmen kadar ciddi yazılar yazabilirler.
Tübitak ve İkea blog annelerinin en sevdiği kelimelerden bazılarıdır.
Nurturia gibi kendilerine has sosyal paylaşım ağlarında sosyalleşir, çeşitli buluşmalarla birbirlerini gerçekten görebilirler.
Birbirlerini görünce "o çok sevdiği ünlü yazarla nihayet karşılaşan liseli kız" döneminden kalma ilginç bir his içlerini yoklayabilir. Buna "ben sanki yıllardır tanıyorum seni" hissi eşlik eder.
Montessori felsefesini duymayanı kalmamıştır.
Oip'in kutukafa serisiyle ölümsüz bir esere dönüşmüşlerdir.
Yıllar geçince, çocuklarının bloglarını bastırıp geniş hacimli kitaplara dönüştürecekleri ya da "blog anneleri müzesi", "en blogger anne yarışması", "blog anneleri şiir festivali", "sütlü blog annesi tatlısı" gibi kültlere ilham kaynağı olabileceklerine dair ilginç inançları vardır!
Bu abartılı maddeleri yazmaktan çekinmeyen şahsımın, blog tutma'nın edebiyatta bir dal haline geleceği yönündeki inancı çok kuvvetlidir.
Ayırt Edici Özellikleri :

Bazılarının gözleri yeşil, bazılarının mavidir. Kahverengi gözlü olanlarına da rastlamak olasıdır.
Kimisi derin felsefi yazılar yazar, anneliğin uçsuz bucaksız anlamlarını sorgular, kimisi kısa ve öz yazar, kiminin espritüel dili, kiminin entelektüel birikimi okuyucuyu etkiler.
Çocuk sahibi olmayan insanları çocuk sahibi olmaya iten cinsleri de vardır.
Çok samimi bir şekilde içini dökenlere, içini hiç dökmeyene, nasıl hit alırım diyene, okuyan olmasa da olur diyene de rastlamak mümkündür.
Resim, müzik, sinema, kitap gibi konularda çok ciddi bir birikime sahip olanları bulunca izlemeye almak gerekir, bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır.
Diğer bloggerlardan ayıran en önemli özellikleri ise; anne olmalarıdır.
Çünkü anne olmak, bir yerleşiklik ve netlik ifade eder.
Çünkü anne olan bir insan, hayatta savrulup, silinip gitmemiş, kök salmıştır. Bir hayata can vermiştir. Ve onun hisleri, düşünceleri kuru ya da boş değildir. Gençlik coşkularıyla söylenen teorik düşlerden öte, ayağı yere basan idealleri vardır annelerin. Ve bu idealler çocuklarının hayatlarına bir nakış gibi işlenir.
Çünkü anne olduktan sonra insan, tutarlı olmaya, samimi olmaya, nitelikli olmaya daha çok özen gösterir. Çünkü anneler, çocukları hep kendilerinden daha iyi olsun isterler.
Bu nedenle bu satırları okuyorsanız, iyi ediyorsunuz. Çünkü Annelerin Dünyası, bloglar arasında huzur ve güven duyabileceğiniz, kendinizi her anlamda geliştirebileceğiniz, birbirinden çok çok farklı geçmişlere sahip olsalar da "anne olma"nın paydasında buluşmuş yüzlerce güzel insandan oluşmaktadır.
Günlük hayatın ve çocuk büyütmenin zaman zaman tüketen, yoran, yıpratan tarafını çekilen bir kareyle, söylenen bir cümleyle bambaşka bir hale çeviren, hayatı daha anlamlı kılan, dozunu kaçırmadıkça çok faydalı bir alışkanlıktır, bir yaşam şeklidir "blog annesi" olmak!!!
Yazan: Sirar

Doruk ve-çınar bebişlerimize çok geçmiş olsun
toprak yürüyomu maaşaallah ya darısı başımıza inş.

şuan babamız uyuyo
oğlumda babasının sırtında tepişiyo
ayy görmeniz lazım çok komik valla
oyuncakları falan indiriyo sırtına

günaydınn...
ne olmuş topiğe yawww. nerelerdesinizzz?
hadi ben hastayım yokum, size ne oluyorrrr?? heyyyy.
ya çok özledim yok mu kimseeee???

halzilik gribe çevirdi. nefes alamıyorum. daha da kötüleştim valla. süt verdiğim için ilaç da alamıyorum ya gece aklıma Miray'ın soğuk algınlığı şurubu geldi. kendi de içiyor nasıl olsa diye ondan içtim. iyi geldi heee. burnum tıkalıydı gece. sabaha açılmıştı valla.

ayy inşallah bulatırmam kuzuma.
ara ara gelirim bugün. ama siz de gelin yawww. hadii

niye kismecikler yok ya :sinifsinif:
Bu çocuk beni deli edecek valla. Sabaka kadar yine kırk kere kalkttı . Artık uykusuzluktan sinirlerim harap oldu . Halbuki çokta hareketli yorulda uyu dimi. Tabi uyku olmayınca ne kilo alıyor ne bişey.
Ne yaptıysam kar etmiyor. Yine hep kendi bildiğini okuyor. İsyan etmek istemiyorum ama artık çok yoruldum .Uykusuzluk, yorgunluk , stres artık huyumu iyice değiştirdi. Haliyle kocişlede takışıp duruyoruz. Kimseye tahammülüm kalmadı. Allahım sabır versin . Annelik çok güzel ama çok ama çoooooooooooooook zormuş gerçekten.Anne olunca anlaşılıyormuş birde herkes ne derse desin yaşayıp öğreniliyor.:çok üzgünüm:
Her türlü zorluğuna rağmen onun yanımda olması , sağlıklı olması , bana bir gülüşü, ANNE deyişi varya dünyaları verseler değişemem. Rabbim tüm melekleri bütün kötülüklerden korusun .Anne babalarına bağışlasın .Kimseyi evladıyla sınmasın düşmanımı bile :Saruboceq::Saruboceq:

Durduk yere niye yazdım bunları bilemiyorum ama içimden geldi anlatayımda rahatlayayım dedim :kedi:

tekrar selam öle tubacım herşeye değiyolar boşuna dememişiler evlat ÖMÜR TÖRPÜSÜ diye
hülyacım tekrardan geçmiş olsun canım
bu sabah bizim kitabımızda geldi sabiha paktunanın vardı ya ooo
temizlik yapmama lazım hiçte yapasım yok çok tembel oldum ya bi ben miböleyim sizde iş yapmakistemiyonuz mu?

Çok geçmiş olsun canım .Niye ilaç alamıyorsun canım . Ben dra söylediğimde artık alabilirsin bebeğin kocaman olmuş yeni doğsa neysede artık sorun olmaz dedi.
İlaçla bile 15 günde zor iyileştim . Bİtki çayları hiç birişe yaramıyor. Bir kere hasta oldun mu ne yapsan boş. Sen yinede al yoksa geçmezse kuzucuğunada bulaşır.eyvahedigeldismile
Kendimden biliyorum ikimizde hasta olunca çok zor oluyor. Umarım çabucak iyileşirsin.Mirayada bulaşmaz hastalık .Aman onlar hasta olmasın

selam canım .İş mi temizlik mi valla ev savaş alanı gibi. Bir girişsem 1 hafta zor çıkarım içinden . Bu sıpacık gündüzde canıma okuyor saldım gitti . Yarın kaynanam evde ona bırakcam öyle yapcam . Başka türlü çok zor temizlik yapmak sempatiksalakcinni

canım benim yaaa: sinirlerin yıpranmış resmen. uykusuzluğun sınırları zorlaması yetiyor zaten. vardır bi sıkıntısı tatlım yaaa: yoksa durduk yere niye uyansın zırt pırt. gece su veriyor musun???

allah hepimizin yardımcısı olsun.

sağol canım.
benim kitabım heleli oldu bayağı. çok işimize yarayacak: haber edenden allah razı olsun.

valla bende iş yapmıyorum kasç gündür. boşveeer yapıınca bitiyor musanki? yemeğini yap otur.

ben dr a gitmeyi sevmem. o yüzden bebeğin büyümesiyle ilaçların dokunmayacağını bilmiyorum cnm. iyiyim sanki sabaha göre. miroşun şurubu işe yaradı galiba sempatiksalakcinni

geçmiş olsun hülyacım salgın var bu aralar herkes hasta inş.çabucak toparlarsın canım miray nasıl iyimi...

günaydın canım bir sıkıntısı vardır mutlaka ondan uyuyamıyordur inş.düzene girer uykuları
benim zeynoyla bu aralar bir sorunum yok ama erenle kafayı yiyorum ödev yapmak istemiyor hergün ağlıyor ödev yaparken, benimde artık sabrım kalmadı çok bunaldım etüde kalıyor güya 6 sayfa ödev vermiş yine öğretmeni ne anlamadım ben bu etüdten, şimdi yine ağlıyor allah yardımcımız olsun .....

selam kızlar nasılsınız....
selam canım şükür iyiyiz sen nasılsın

Doğduğundan beri aynı canım ya . Hadi şimdi diş daha öncede sıcaktan uyuyamıyordu diyelim . Hep böyleydi doğdu doğalı kaç aydır geceleri geç uyuyor süreklide kalkıyor gündüz uykusu yok denecek kadar az . Haliyle pilim bitti sinirler haşat oldu. Çok şükür sağlıklı ya önemli olan o . Suda veriyorum emiyorda ama saat başı bilemedim iki saate ayakta ya birde deli deli ağlamıyor mu ozaman geliyorlar bana mafoldumben
Mirayın şurubu iyi geldiyse içiver canım ozaman arada çünkü ilaç almadan olmuyor
Umarım çabuk iyileşirsin

selammmmirmirmirmir

selam canım naber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…