modeline gore degisiyo o zaman bi bakayim ben yine
evet canm modele göre değişiyo bazlarlar çok dar oluyo daralyo çocuklar
zaten artk girmezler onlarada arabaya talim
kızlar biz hala bebek arabası almadık bir türlü karar veremiyoruz. sizler almışsınız sanırım. hangi model ve kaça aldınız?
ee bana da ateş düşürücü ver daha rahat eder dediler.
hem burada okumuştum ayşegül falanda eve gelir gelmez vermişlerdi ilaç.
neyse bakalım takip edicez artık çıkmaz inşallah ateşleri.
bizde 9 hazianda gidicez aşıya bu sefer 2 tane yapacaklarmış 2li karma yani.
önümüzdeki ay normal kontrollerine bakarız dedi.
zaten önümüzdeki ayın 9unda benim aşım var sizlerinde vardır sanırım kızlar son tetenozumuz...eyvahedigeldismile
kızlar canım sıkılıyor ya...
bugun esımle sakalasıyoduk bana "o benım kızım senı bakıcı aldık bu ewe" dedı. saka yaptı ama cok dokundu bana. gercekten ıcınde bulundugum ruh halını farkında olmadan oyle guzel ozetledı kı...
kendımı kızımın ve esımın bakıcısı gıbı hıssedıyorum. butun bır gun bebekle ılgılen. haftasonları ewı temızle 3-4 cesıt yemek yap. uyurken kalk haldır haldır iş yap. ustune kendıne bak,kocana bak... bakımlı olmaya calıs. her fırsatta elıne cımbızı aynayı al. utu,camasır,bulasık,temızlık... ınanırmısınız kızlar daha 1 gun ewı dagınık yada tozlu bırakmadım. hep toplu,duzgun,temız tuttum. yemek yemedım temızlıgı yaptım sırf esım ısten geldıgınde duzenımız bozulmasın kırlı dagınık bı ewe gelmesın dıye. bı gun kendımı bakımsız bırakmadım. bı gun onca yorgunluga ragmen surat yapmadım. her aksam ewe geldıgınde yemek oldu ewde. bı sekılde herseyı yaptım yetıstırdım. kısacası bu tempoya ragmen ıyı bı es ve anne olmaya calısıyorum. ama cok bunaldım. 5 gundur bı bakkala bıle cıkmadım. esımın hakkını vermem lazım elınden geldıgınce cok yardım eder bana. "otur yerıne ısler bekler yorma kendını der" ama benım elımde degıl eksık bıseyler yapınca kendımı kotu hıssedıyorum. sankı o calısıp cabalıyo ama ben uzerıme dusenı yerıne getırmıyomusum gıbı gelıyo. kendımı yarıs atı gıbı hıssedıyorum o yuzden. sureklı bıseylerı yapmaya yetıstırmeye calısıyorum.
mesela cuma gecesındeyız o gıttı yattı bense kızımın salıncagını sallıyarak onu uyutmaya calısıyorum...
halbukı bı gun elınde bı cıcekle gelse. bana nasılsın ıyımısın dese,bı sacımı okşasa oyle ıyı gelıcek kı...
bebegım 6 aylık olunca tekrar calısmaya baslıcam umarım o zaman kendımı toparlarım.
bende sizi çok özledim kzlar yawww
doğurdum doğurcam derken ana olduk
tüm zaman alyolar canlar sağ olsun olsun yeter ki
ben 3gündür muskat veriyodum ecrine o iyi geldi gaz için ağlamalar kesildi bi nebzede olsun acaba bi zararr varmdr kullananlar menun gelende bizden kulllanan varm merak ettim
Ay kizlar bide benim kayinvalidem simdiden basladi kizim gelsin yanimda yatiricam ayagimda salliycam (kendisi çok sever çocuk sallamayi kaç yasinda olursa olsun) size birakmiycamda siz nereye isterseniz gidin dolasin ben torunumu birakmam diye ayyy nasil sinir oldum valla ben nereye gidersem kizimda benimle gelicek tabi bide Ecem hiç alisik degil ayakta sallanmaya falan çocugun huyunu degistircek diye çok korkuyom valla
Valla Reyhancım hiç çekinme söyle. Ben sallamıyorum alıştırma anne de o kendi kendine uyur de. Bunda birşey yok. Kendi bildiklerini istiyorlar. Benim oğlan da ilk 10gün geceleri çok ağladı kaynanam illa çarşafta sallayalım diyo. Bi iki hayır dedim en sonunda biz işe giderken de sen gelir tek başına salalrsın geceleri onu dedim söylemedi bi daha. Zaten emzirdiğin için de onsuz bir yere gidemezsin. Bırakamam dersin olur biter. Boşver hiç kafana takma.
Tugbacım eczaeden bebekler icin satılan damla seklinde okyanus suları var. Onlardan damlat 2-3 damla cok rahatlar bebegin. Ben geceleri damlatıyorum.
Duru ilk zamanlar tıkanıklığı fazlaydı sütümü sağdım falan sonra k.b.b a rnd alıp götürdük dr baktı tıkanıklık var dedi serum verdi.sütümü damlattım 1-2 kere dedim ne yapıyorsun diye zılgıt yedim ciğerlerine kaçarsa ne olacak dedi.sakına öyle şeyler yapma serum ver ciğerine kaçsada sorun olmaz dedi korktum süt falan sağmayın kızlar .okyanus suyunu bilmiyorum tabii onu sprmadım dr söylemedide.
sağolun kızlaropuyorumnanaktan nette bazı yerlerde zararsız yazıyordu korkttum ama şimdi bir daha yapmamtuğbacım hiranında burun tıkanıklığı çok fazlaydı 2 3 damla serum fizyolojik hiç bir işe yaramıyordu hatta bir keresinde boğuluyordu çok tıkandı göğsüne indi doktora götürdük tonimer verdi ve burun aspiratörü ama pompalılardan değil ağızla çekilenlerden valla süper ne var ne yok topluyor burnundan çok rahat ediyor doktor pompalı aspiratörler işe yaramaz dedi
biz ilk hafta çıkmaya başladık dışarı ve hiç oturmadık bizim anakucağı bebek arabasına takılanlardan ana kucağını sevmiyor ama arabaya takınca gezeceğini anlıyor heralde hiç sesi çıkmıyor bayılıyor gezmey anasınaçekmiş :))
oh hadi gözün aydın canım gelmiş geçmiş olsunGünaydın hayırlı cumalar şekerler Ben de kalkar kalkmaz bakim dedim size. Benimki hala uyuyo akşam 9 da yattı 3 kere kalktı gene yattı, dün epey dolaştık hastaneye ordan gezmeye derken çok yoruldu galiba sokaklardakaydirigubbakcemile3 Bu arada göbeğimizdeki parça kurumuş çok sevindik..
maşallah yağız paşaya koca delikanlı olmuş aşı içinde geçmiş olsun bizimki ayın 22sinde yapılacak bende korkuyorum ateşlenmesinden eyvahedigeldismiledrumuz bize minoset vermişti hepiniz calpol kullanıyorsunuz galiba bende ondan aldırayım barikızlar biz sağlık ocağından geldik.aşılarımızı olduk.
ağladı biraz nazlı oğlum ama şimdi uyumaya çalışıyor derin dalamıyor ateş düşürücü verdim hemen.
6 kg 60 cm olmuşuz
bugünü bi atlatsak ateşsiz az ağrısız başka bişey istemem sempatiksalakcinni
maşallah ecem hanıma kokulu kokulu öp annesi benim yerimede yumuş yanaklarından opuyorumnanaktanGünaydin kizlar.......
Bizde doktordan geldik asimizi olduk biraz agladi memeyi verince agzina sustu hemen
bir haftada 100gr almis az almis dedim doktorda iyi bundan sonra eskisi gibi çok almaz zaten dedi
yani kilomuz 6760gr ve boyumuzda 59cm olmus
Su dönenceyide sordum hiç bisey olmaz dedi doktor
Aksama misafir gelcek Ecemi yatirayim hemen temizlige basliycam ara sira gelirim göz atmaya
öptük hepiniziopuyorumnanaktan
canım kıyamam normal tabi böyle hissetmen benim kociş demiyor ama malesef ailesi sanki bebeğimi ben onlar sevsin diye doğurdum 9 ay taşıdım taşıyıcı annesiydim şimdide süt annesi muamelesi yapıyorlar herşeye karışıyorlar sadece emzirmeme müsade ediyorlar sağolsunlar zaten birkaç günümüz kaldı oğluma doyamadan işe başlıcam herşey dahada zorlaşacak benim için iyice sahiplenir kaynana artık bazen çekip gidesim geliyor of ben nerde hata yaptığımı biliyorumda artık geri dönüşüm yokmafoldumbenmafoldumbenkızlar canım sıkılıyor ya...
bugun esımle sakalasıyoduk bana "o benım kızım senı bakıcı aldık bu ewe" dedı. saka yaptı ama cok dokundu bana. gercekten ıcınde bulundugum ruh halını farkında olmadan oyle guzel ozetledı kı...
kendımı kızımın ve esımın bakıcısı gıbı hıssedıyorum. butun bır gun bebekle ılgılen. haftasonları ewı temızle 3-4 cesıt yemek yap. uyurken kalk haldır haldır iş yap. ustune kendıne bak,kocana bak... bakımlı olmaya calıs. her fırsatta elıne cımbızı aynayı al. utu,camasır,bulasık,temızlık... ınanırmısınız kızlar daha 1 gun ewı dagınık yada tozlu bırakmadım. hep toplu,duzgun,temız tuttum. yemek yemedım temızlıgı yaptım sırf esım ısten geldıgınde duzenımız bozulmasın kırlı dagınık bı ewe gelmesın dıye. bı gun kendımı bakımsız bırakmadım. bı gun onca yorgunluga ragmen surat yapmadım. her aksam ewe geldıgınde yemek oldu ewde. bı sekılde herseyı yaptım yetıstırdım. kısacası bu tempoya ragmen ıyı bı es ve anne olmaya calısıyorum. ama cok bunaldım. 5 gundur bı bakkala bıle cıkmadım. esımın hakkını vermem lazım elınden geldıgınce cok yardım eder bana. "otur yerıne ısler bekler yorma kendını der" ama benım elımde degıl eksık bıseyler yapınca kendımı kotu hıssedıyorum. sankı o calısıp cabalıyo ama ben uzerıme dusenı yerıne getırmıyomusum gıbı gelıyo. kendımı yarıs atı gıbı hıssedıyorum o yuzden. sureklı bıseylerı yapmaya yetıstırmeye calısıyorum.
mesela cuma gecesındeyız o gıttı yattı bense kızımın salıncagını sallıyarak onu uyutmaya calısıyorum...
halbukı bı gun elınde bı cıcekle gelse. bana nasılsın ıyımısın dese,bı sacımı okşasa oyle ıyı gelıcek kı...
bebegım 6 aylık olunca tekrar calısmaya baslıcam umarım o zaman kendımı toparlarım.
bakalim aklima yatani bulursam alicam izin öncesi yoksa Türkiyeye gelince orda bi puset aliriz heralde napalim hayirlisi bakalim
Ay kizlar bide benim kayinvalidem simdiden basladi kizim gelsin yanimda yatiricam ayagimda salliycam (kendisi çok sever çocuk sallamayi kaç yasinda olursa olsun) size birakmiycamda siz nereye isterseniz gidin dolasin ben torunumu birakmam diye ayyy nasil sinir oldum valla ben nereye gidersem kizimda benimle gelicek tabi bide Ecem hiç alisik degil ayakta sallanmaya falan çocugun huyunu degistircek diye çok korkuyom valla
tamam canım senin içinde gezerim yada gel beraber gezelim önce kahvemizi içelim
yok canım bahçeşehirde oturuyorum işim geç bitirse büyükçekmece sahiline gidicem erken bitirse yeşilköy sahiline gidicem yarın emirganzemuszemushadi sizde yarın çıkın kocişleri alıp
sen nerde oturuyorsun
bakalim aklima yatani bulursam alicam izin öncesi yoksa Türkiyeye gelince orda bi puset aliriz heralde napalim hayirlisi bakalim
aynen canım aynen birde çocuğa ben bakıyorum akşama kadar kaynanam kayınpeder görümcem oğlu herkes çocuğa karışıyor sürekli çocuğu yattığı yerden kaldırıp kaldırıp seviyorlar banada şunu yap bunu yap bende bildiğimi söyleyince kayınpeder falan internet olmasa sen nerden bilcen bunları diyor habirede akıl veriyor kadın gibi ya :mymeka:
onlara öyle kızgınımki önceden yapmış olduklarından dolayı sevdikleri zaman resmen deli oluyorum alıp kaçasım geliyor okadar yani birde kocamda çok aileci hiç laf ettirmez onunla konuşsamda hiç benim arkamda durmaz aramız gitgide açılıyor onunlada bende 1 hafta bile yok çalışmaya başlıcam akşama kadar aklım evde olacak kaynanam çocuğa bakamaz görümcemin oğlu zarar verirse diyede korkuyorum valla bu yüzden bunalıma girdim bile ne hamileliğimin keyfini sürebildim ne anneliğimin ne evliliğimin çok canım sıkkın bugün mafoldumbenmafoldumben
gülşah bayıldım çok güzel olmuşşşşsaçlarım nasıl olmuş kızlar
zeynepcim çörek otunun suyunu söylemedi doktor :) ama ben orta boy cezvenin yarısına kadar koyuyorum. aslında doktor gaza iyi geliyor dedi ama burak bazen gazı olmadığı halde huysuzlanıyo, veriyoruz sakinleşiyo..
gülşah saçlar süper olmuş kuzum,yakıcan ortalığı. havalar ısınsın, sana oturmaya gelcem kız :) ece nazımı göreyim bi..
kızlar alın size yeni bi konu..
bebekle çok uğraşmalı yemekler yapamıyosunuz dimii
ben mesela genellikle kolaya kaçıyorum uyumadığı zamanlarda.
yemekler konusunda birbirimize akıl verelim ben hergün deli oluyorum bugü ne pişireyim die
yemek topiğine bakmadım çünkü millet coşuyo orda. şööle kolay lezzetli neler yapıyosunuz akşamları
mesela ben bu akşam zeytinyağlı limonlu pırasa pişirdim Naz uyurken az önce, bide akşama doğru makarna yapacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?