evde olunca ee gündüz uyu dinlen diyorlar.sanki yapacak hiçbirşey yokta aklına esince uyuyabiliyorsun.hiç işin olmasa çoçuk uyusa sessiz olsa bile ben yine uyuyamam tabii o ayrı.Sağolun kızlar Allah razı olsun hepinizden
Zeynepcim galiba haklısın çocuk diş çıkarmaya başlayalı ben kendime bakamıyorum malesef. Doğru düzgün yemek yok , uyku zaten yok , dinlenmek ne mümkün .Eşim ancak :ben uyuyasıya çocuğu ağlatma ben uyuyana kadar oyala diyor .Tabi çalışıyor ya uyumak sadece onun hakkı ben nede olsa gece gündüz uyuyorumÇok hasta olduğumda aklı başına geliyor lütfedip ilgileniyor .
Yapacak bişey yok annelik böyle işte bazen fedakarlık gerektiriyor .Önce oğlum sonra ben. şu kışı bir atlatabilseydik hayırlısıyla
tuğbacım çok geçmiş olsun..ilaçları içip iyileştikten sonra inşallah herşey düzene girer canım..Allah sağlık versin..
oooo burcu hanım,zaar saatim swatch diye rüyamda pas vermedin banaa :)) güle güle kullan canım, çok güzelmiş, eşin düşünmüş almış,afferim ona..eee biz de artık bu akşam yolalım bizimkileri :))
tugba mertkanın kusması iyi olmus. kusmasa rahatsız olur uyuyamazdı. rahatlamış kuzu. bende herzaman söylerim. hergün mutlaka cocukları dışarı cıkarın bi odanın icinde tutmayın. hicbisey yapamassanız şapkasını takın üstünü giydirin açın pencereden baktırın. temiz hava şart.
burcucum güle güle kullan saatini. bizimkide beyaz saat almış. :)
tesekkur ederım ozlem paylastıgın ıcınMutlu olmak için neden mi aranır? Arayanlarınız varsa hemen yanıbaşınızda hatta Cem Yılmaz'ın dediği gibi içinizde bulabileceğiniz mutluluk için; üzülmeden, şikayet etmeden, evhamlanmadan, gerilmeden, endişelenmeden mutlu olmak için 10 neden:
1. Hayattasınız. Siz, çocuklarınız, aileniz ve sevdikleriniz sağlık ve sıhhatte (herkes sağlık ve sıhhattedir inşallah). Hep berabersiniz. Her zaman beraber olamasanız ve aranızda mesafeler olsa bile herkesin sağlıklı olduğunu biliyorsunuz.
İşte size başlı başına bir sebep. Aslında mutlu olmanız için başka sebebe ihtiyacınız da yok ama ben üşenmedim size 9 tane daha sebep listeledim.
2. 2010'a bir dönüp bakın. Gerilip, dert ettiğiniz şeyler stres kat sayınız arttığında mı halloldu yoksa rahatlayıp akışına bıraktığınız da mı? Bilimsel olarak insanların problemlere olumlu bakış açısı ile yaklaştığı zaman çözümleri daha kolay bulduğu ispatlandı. Gerilerek dert ettiğiniz şeyleri çözemeyeceğinize göre sallayın gitsin.
3. Şu yazıyı açmadan kendinize 2010 ne zaman başladı da ne zaman bitti diye düşünüyordunuz. 2011 muhtemelen aynı veya daha hızla geçecek. Mutlu ve huzurlu bir sene (yaşam) geçirmek varken, dert ve gerilime şartlanmaya gerek var mı?
4. Hayatta hiçbirşey kalıcı değildir. Anın içinde sizi boğup orada nefessiz bırakacakmış hissi veren, sizi sıkan ve üzen herşey (çaresiz sağlık problemleri hariç) yarın bir şekilde çözülür.
5. Her şerde bir hayır vardır. Herşeyin bir sebebi vardır. Kader dediğimiz şey sizin başınıza gelen şeylere nasıl tepki verdiğiniz ve seçme zamanı geldiğinizde neyi seçtiğinizdir.
6. Çocuğunuz karnınızdaki fetüs halinden en yetişkin haline kadar sizin ruh halinizi alır ve size geri yansıtır. Büyürken de sizi örnek alır. Boşu boşuna kurduğunuz vesveseleriniz, endişeleriniz, gergin ruh halleriniz size problemli bir hamilelik, zor bir bebek ve huysuz bir çocuk olarak geri döner. En basit ifade ile mutlu anne=mutlu bebek.
7. Çocuğunuz uyumuyor, yemiyor, çok hareketli ıvır zıvır. Başkalarının üzüntüsü ile mutlu olunmaz ama en azından çocuğu ile uykusuz geceler geçirmek için, hareketli bir çocuğun arkasından bütün gün koşuşturmak için veya yemek yemeyen çocuğuna envai çeşit yemek yapmak için herşeyini verecek anneler olduğunu da unutmayın.
8. Dün dündü, bugün bugün, yarın da yarın. Sizin elinizde sadece bugün var. Onu da düne veya yarına kafa yorarak harcamayın. Çocuğunuz bugün bebek dibinizde, yarın çocuk yanınızda, öbür gün genç olup gidecek. Otur deseniz durmayacak, kendimden biliyorum. Tadını çıkarın.
9. Evet, etrafınızda hep moral bozucu, sinir bozucu şeyler var. Koşullar kötü. Ama bu durumu düzeltmeye çalışan insanlar da var. Onlar lafla peynir gemisi yürütmek yerine kol kuvveti ile sizin ve başkalarının hakları ve iyiliği için birşeyler yapıyorlar. Siz de onlara katılın. Okyanusta bir damla, çorbada tuz olun. Mutlu olun. (bkz. Emzirme Reformu Gerekli -, Koruncuk - Koruncuk ..::Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı::.., Hayırlı Işler)
10. Ne çocuğunuz, ne eşiniz, ne anneniz babanız, ne kardeşleriniz, ne kayın aileniz, ne işiniz, ne konu komşu, ne yönetici vs. Endişelenmek, üzülmek ve mutsuz olmak başka şeyleri bahane etmeyın. Mutlu olmak size gümüş tepside sunulacak olan veya Kaf dağının arkasında arayıp ulaşmanız gereken bir çiçek birşey değil sizin tercih ettiğiniz seçimdir.
Mutluluk bulaşıcıdır. Mutluluk yaratıcıdır. Mutluluk ilham verir. Mutluluk cesaret verir. Mutluluk metabolizmayı çalıştırır. Mutluluk uykuyu düzenler. Mutluluk hayattan ve kendinizden tatmin olmanızı sağlar.
Hülya serap havva zeynep 2011 de müjedelimi olucak dersiniz belki bende eklenirim sizeee off yaaa ne yapcaz böyle
Valla burcucum havalar ısınsın artık burdada diyecekler bu kız istanbulla kafayı bozmuş diye hakkınızı helal edin kızlarr
özlemcim çok güzel bir paylaşım mutluluk elimizde gerçektende hepimizin mutlu bir yaşamı olsun inşallahhh
tamam işte mayıs gibi gelirsin hatta ben Esra Zeynep i ayartırım Seldayıda ayarttırım kesin bursaya geliriz.diğerleride gelir sanırım ama biz 4 kişi kesiniz:) dimi Zeynep :)
bursa nedir yaaaa sabah git akşam gel haziranda geliyoruz Serap.hazır ol bekle bizi.
Kayseri şimdilik uzak Hülyam daha sonrada ıorayı düşünürüz.
tesekkur ederım ozlem paylastıgın ıcın
cok guzel bır yazı...
ve de cok dogru...
kızlar bu arada tartışma topıgımıze yazdım
müsadenızle bu hafta beslenme konusunu ele alalım istedim...
bu arada bebişimiz 47 cm ve 4.500 kılo dogmuş
hey maşallah bebek degıl dırek cocuk dogmuş
bebek sevmek ıstıyodum ne zamandır boyle yenı dogmuş mınnacık mınyatur gıbı
bunlar buyudukce ben bebek hallerını ozler oldum
koynumda uyudugu zamanları
istanbulda bı yerden bı yere gıdene dek 2 saat gecıyorValla ben kesin gelicem onu söyliyeyim allahtan mani çıkmadıkça istiyorum sizde beni istersiniz dimii,iii
valla bursaya beklerim hiç olmadı demiştim ya mudanyada bile buluşuruz yeterki gelin bursanın trafiği çokta yok gezeriz ay nasıl güzel olur avrupadan anadoluya geçene kadar burayı süper turlarız yahuuu ay valla gelin kızz
sagol canım.mrb cm. gözünüz aydın.
sende doğurma hevesi sezdim. bunca yorgunluğun üstüne, iyi cesaret valla.
Hülya serap havva zeynep 2011 de müjedelimi olucak dersiniz belki bende eklenirim sizeee off yaaa ne yapcaz böyle
keşke serap ben cok ıstıyorum tekrar anne olmayı
maddı durumum el verırse 3 tane de yaparım
4 tane de 5 tane de
kardeşlerı olsun kalabalık bı aılem olsun ıstıyorum.
biraz durumları toplayalım hemen yapıcaz... tabi bu tutmadıysa
Ay Tuğbacım geçmiş olsun tatlım. Önce sen kendine iyi bak ta gücün kuvvetin olsun oğluna yetebilecek..
Oooo Burcu hanımla Zeynep hanım kapmış hediyeleri güle güle kullanın..
Duru ayakta girmiş yeni yıla sen görcen bütün yıl
Bizimki dokuza kadar bekleyemedi artık ağlıyo beni yatır diye.. en azından resim çekilelim diye zorla tuttuk çocuğu 15 dk. yılbaşı neyin dinlemiyo paşamın uyku saati.. zaten ishalden de halsizdi iyi oldu yattığı..
biz hediye almadık cuma günü ev baktık ve almaya karar verdik, büyük hediye olacaktı.. cumartesi kesinleştirmek için gittik ama aksilikler çıktı olmadı nasip değilmiş.. hala da bakıyoruz o yüzden fuzuli masraf yapmamaya çalışıyoruz..
Valla ben kesin gelicem onu söyliyeyim allahtan mani çıkmadıkça istiyorum sizde beni istersiniz dimii,iii
valla bursaya beklerim hiç olmadı demiştim ya mudanyada bile buluşuruz yeterki gelin bursanın trafiği çokta yok gezeriz ay nasıl güzel olur avrupadan anadoluya geçene kadar burayı süper turlarız yahuuu ay valla gelin kızz
amaniiin, yeni yılda amma çokmuş bebiş düşünen. allah gönlünüze göre versin ne diyeyim.
istiyorsan tutsun işte: ne korkuyon bacım.
allah gönlünüze göre, hayırlı bi ev nasip etsin serapcım.
tosbikimin bahtına
yine mi buluşuyorsunuz yawww, kıskançlık krizlerine giriyorum burdaaa..
ayşegülll, adanaya gelll
istanbulda bı yerden bı yere gıdene dek 2 saat gecıyor
o surede bursaya gelınır halıyle
neden olmasın havalar ısınsın bakalım
sagol canım.
ya oyle dıyolar bana,bunca uykusuz geceye nasıl ıstıyosun dıyolar. dıyorum ya hulya ben tek cocugum. bı kardesın eksıklıgını cok duydum. bu yuzden kalabalık bı aıle ıstıyorum. kalabalık olamıyorsa da 2 cocugum mutlaka olsun dıyorum. uykusuzluk yorgunluk yuzunden bı tane daha ıstememek bana bencıllık gıbı gelıyor. ben uykusuz kalıcam dıye onu bı can yoldaşından yoksun bırakamam. 1 sene daha uyumam ama kızımın yanında dağ gibi kardeşi olur. onlar ıcın değer.
tutsun bacım işte yok demem
sevınırım hatta
apaçi dansı bile yaparım size
mirayda mı uyudu
aman masallah
ipekte 1 saat 15 dk dır uyuyor tabı ayagımda ama olsun
uyusunda...
amin canım inşallah dilediğimiz gibi olur herşey.allah gönlüne göre versin cnm.
aslında ben tek çocuktan yanaydım hep ama araştırmalarıma göre çok da doğru değilmiş. benimki hani madi manevi herşekilde istediğim gibi yanında olabilmek içindi ama anladığım kadarıyla kardeş şart.
ancak ben uzun bi aradan sonra istiyorum.
hepimizin hakkında hayırsılı.
gunde 1 uykusumu war mırayınnormalde 2-3 gibi uyurdu. dün tarsusa giderken yolda 13:30 gibi uyudu. bugün de 12:00 da. ilginç.
bi de öğleden sonra uyursa süper olur hee
fatos ınsallah yenı yılda sızde şu hastanelerden kurtulursunuzhülyacım geçmiş olsun canım burağım hastaymış götürt canım doktopra balgam çıkaramıyolar zorlanır yavrum
serapçım berkin paşamada geçmiş olsun canım dişler bitene kadar rahat yok yavrularımıza..ayrıca aras ve aneside çok teşekkür ediyor ve öpüyor sizi amin saol teyesi...
ipeğimede geçmiş olsun kıyamam ya 6. hastalıkta kuşumu buldu zeynepçim valla nazar sizinki diyeyeim kurşun döktür kız...bebişinizd ehayırlı ömürlü olsun canım
selmacım sizde geçmiş olsun canım ya iyleşip tekrarlayınca daha kötü oluyo yavrular ya acil şifgalarf
tuğbacım sanada mertkuşumada geçmiş olsun anacım ne çok hasta oluyonuz siz ya çabucak iyleşimn inşallah
burcucum demek mendille oynuyo ha ben onun mendil tutan elini ısırırım saatinide güle güle kullan canımcım
arası götürdük iyleşmiş ameliyata onay aldık ee artık iyleşsin yavrum 3 hafta oldu ameliyat için arıyacaklar götürcez...
bende gittim doktora benimde ii ameliyat yerim şükür...allahım şu yeni yıla kurtulalım bari hastanelerden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?