2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ayy aile hekimi hala alanyadaki doktor gözüküyo .biz getirmemişmiyiz nakil

Pekmezin Bebekler İçin Faydası
Prof. Dr. Hasan Yetim, bebeklerin beslenmelerindeki en önemli gıda maddelerinden iki tanesinin protein ve karbonhidrat olduğuna dikkat çekerek ”Bebek ve çocukların yedikleri karbonhidrattan yararlanmaları
için, bunların sindirim sistemindeki enzimler tarafından monosakkaritlere kadar parçalanmaları gerekmektedir. Pekmez, içermiş olduğu şekerin tamamı monosakkarit olduğundan, bebek ve çocukların beslenmesinde çok önemli bir besin kaynağıdır. Bebeklik dönemi beyin gelişmesinin en önemli dönemi olup, bu dönemde beynin enerji ihtiyacı çok fazladır. Beyin, enerji kaynağı olarak glikozdan başka şeker kullanmadığı için de bebeğe yeterli glikoz verilmediği zaman beynin gelişmesinde duraklama ve yetersizlik olacaktır” dedi.

Yetim, 2 kaşık pekmezin, 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kilo kalori enerji içerdiğini de belirterek ”Pekmez, büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe ve emzikli anneler için eşsiz bir gıda maddesidir. Sağlık açısından pek çok yararı olan pekmez, özellikle soğuk havalarda tüketilmelidir. 200 gram pekmez, kalori açısından 1150 gram süte, 300 gram ekmeğe veya 350 gram ete eşdeğerdir. Üzüm ve pekmezde bulunan demir, insan vücudunun kolaylıkla kullanabildiği (artı 2) değerlikli demirdir” diye konuştu.

evet ayşegülcüm tc kimlik numaranı girince öğreniyorsun aile hekiminin kim olduğunu,hangi sağlık ocağına gideceğini falan.....

işte bizde sağlıkocağı adı yok...aile hekimi birimi diye geçiyo..baya sürecek yapılması sanırım..yarın ben eski sağlıkocağına gideyim..ilaç falan yazdırıcam...

KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ FAYDALARI
Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
Kalbi takviye eder
Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.
Vücudu güçlendirip dinamize eder
Kansızlığa birebirdir
Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
Bağırsakları çalıştırır
Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.

balıda doktoruna soracağım 1 yaş kontrolünde. herhalde artık vermeye başlayabileceğiz. (insallah bizimkinin alerjisi cıkmaz bala)
evet bal bir yaşından itibaren vereliyo.çıkmaz çakmız.

evet ayşegülcüm tc kimlik numaranı girince öğreniyorsun aile hekiminin kim olduğunu,hangi sağlık ocağına gideceğini falan.....

ögrendim kızlar teşekkürlerr..peki bu aile hekiminin digr doktorlardan farkı ne.yani ücrek olarakmı değişiyo.yoksa bizden o doktor paymı alıyo.yada biz illa ona gitmek zorundamıyız.uyy soru soru

afiyet olsun ecenaza...

açılmadı canım....

balıda doktoruna soracağım 1 yaş kontrolünde. herhalde artık vermeye başlayabileceğiz. (insallah bizimkinin alerjisi cıkmaz bala)
evet balda bir yaşından sonra veriliyor,zeynebin doğum gününden hemen sonra kontrolü ve bir yaş aşısı var bende sorayım bakalım bizim doktor ne diyecek.....

ayy aile hekimi hala alanyadaki doktor gözüküyo .biz getirmemişmiyiz nakil

siz adres değişikliği yapmadınızmı acaba ayşegül,

Ya kızlar bu Duruyu uyutma işi benim belimi kesin sakat edicek.
Salamayla yada kucakta uyumuyor.Kendikendine de uyumuyor.:84:
SAdece park yatağa yatırıcam bir elini tutucam diğer elimlede göğsünü pışpışlıycam bu sekilde uyuyor.
E malum yatağın alt katına gectik.Oraya kadar eğiliyorum.Bazen uyuması 40 ,45 dakikayı geciyor.Belim kopuyor resmen.
Park yatağın kenar demirinin izi göğsüme kalıcı olarak yerleşti resmen
nasıl alıstırıcam bu kızı kendikendine uyumaya

bizden pay alıyo sanırım..ona gitmemiz gerekiyomuş sağlıkocağına gidersek tabi..ama memnun kalmazsak değiştirebiliyomuşuz..ama gayet iyi bakıyolarmış hastalarını kaybetmemek için..öyle diyodu bi arkadaşım..

balı ben denedim herhangi bişey yapmadı bana sağlık ocağındaki ebemiz artık başla bir gün sade onu ver dene dedi bende denedim bişy olmadı artık veriyorum iki üç güm arayla

uff işin zor canım ya..ayakta sallamaya falan alıştırsan..belin kopar böylede ya..

Canım ücret vermiyorsun.Emeklilerin maastan 3 lira kesiyorlar ama calısanınkini bilmiyorum.Ona gitmek zorunda değilsin istediğin doktora dısardan gidebiliyorsun.Ama sağlık ocağında sadece ona gidebiliyorsun

işte bizde sağlıkocağı adı yok...aile hekimi birimi diye geçiyo..baya sürecek yapılması sanırım..yarın ben eski sağlıkocağına gideyim..ilaç falan yazdırıcam...

aksilik çıkartmazlar inş. adresiniz bizde gözükmüyor diye,ama gideceğin başka sağlık ocağıda yoksa mecbur bakacaklar......

AYŞEGÜL geçen bizim komşuyada oldu bu aile hekimi karışıklığı,daha doğrusu oda senin gibi başka yerden gelmişti burdaki sağlık ocağında gözükmüyodu
sağlık ocağından bi kağıt vermişler
doldurduk aile bilgileri falan yzıyo
bunu getir kaydını buraya yapalım demişler götürdü burdan muayene olabiliyo artık aile hekimine

valla işin zor haticecim allah yardımcın olsun ,ayağında sallasan arada bir denesen belki alışır canım....

slm kızlar kaçkez girdim çıktım tam okumaya başlıyorum esmaaa tam alıntı yapıyorumm esmaa
valla bişey kalmadı aklımda herkes iyidir inş.
benimde morelim yerine geldi ablam özel doktora gitti bebeğimiz iyiymiş hiçte bişeyi yok demiş doktor sadece bir hafta dinlen sonra çalışabilirsin bile demiş yani sigortada doktorların asrtık ilgilenmediğini bikez daha anlamış olduk özele gidince 120 kağıt sayınca herşeyi öğrendi yani neyse çok şükür

biyşey söylümmü değiştireceksin derhal ama derhal alıştır değilse öyle bö amlışıyorlarkii taaa ne kadar uzar bilmem.bak ben anlatayım.
zeynep küççüken biberonla süt içerken genelde hep parmagımdan tutardı.buda çok hoşuma gittigi için seslenmezdim.amaa meğer çocukta alışkanlık olmuş.parmaktan tutmadan ne süt içerdi ne uyurdu.bizde mızmız olmasın diye parmagımızdan tuttururduk.bu ne kadar sbürdü biliyormusun.2,5 yaşına kadarr eveett..ilk 10 gün gına geldi ağlamasından.resmen öyle bi mahrum mahrum bi bakış yapardıki için acırdı parmağını ver diye.ama gözümü kapattım.içime attim alışmasa lağzım diyye..tam 10 gündü unuttu.hemde hiç deneme bile tekrar.bak söylüüm alışıyo dememki.aglasın ama muhakkat taktigini değiştir.ona sakın uymaa.bi ağlar iki aglar ama alışır.

anladım canım.akşam eşim gelsinde bi anlatayık durumu teşekkürler.

balı ben denedim herhangi bişey yapmadı bana sağlık ocağındaki ebemiz artık başla bir gün sade onu ver dene dedi bende denedim bişy olmadı artık veriyorum iki üç güm arayla

bende bi kaç kez denedim öyle ucundan aldı yedi.bişeyde olmadı artık yaşında sayılyırlar yaa.vermekte bi sakınca görmüyorum ben.

mirayı parka indirdim (hava çok güzel burda bugün)
az evvel de uyudu. bişeyler atıştırıp geldim. iş falan yapmicam bugün uyanana kadar.
ohhh beee

meyve suyuna kat canım ben öyle yapıyorum yada suyuna kat gerçi benim oğlan seviyor ferroyu

ben bu kıza bişi içiremiyorumki sudan başka nasıl karıştırıcam.ama muhallebiye üzümü katıyım bundan sonra bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…