limonum bende ayagımda sallıyorum bazen.benim kızda kendi kendine uyumaz.illa kucaga alcam.yada gezdirerek uyutacagım.yada memede uyur.degişiyo yani..seninki nasıl uyuyo.sadece ayktamı uyuyo..
kaydirigubbakcemile3 vay kükrek vay....benimki bu konularda usla ya.şimdi allah için.ama bende ilk kızımda çok uykusuz kaldım .hatta kusardım uykusuzluktan.başım dönerdi.ilk üç ay çok çektim.ama düzene giriyorlar..üç ay pek kolay olmayabiliyo..
tam dalamamısndan kaynaklanıyo elbet.ya bide epey uykuzu bırak bakalım gündüz.belkide uykusu yok hımm olabilirmi..
geçmiş olsun canım. inşallah antibiyotiğe gerek kalmaz.kızlar burak 5 gündür falan salyalı kaka yapıyordu,ama rengi sarıydı. dün annem yeşil yapıyo hiç durmuyo deyince hemen doktora götürdüm. zaten geceleri de öksürüyordu, grip gibi.
doktor günde 7-8 kakayı normal sayıyoruz dedi. yeşil kaka olduğu zaman bezini getirin, tahlil edelim dedi.boğazında hafif bir kızarıklık var ama bronşit falan değil dedi. antibiyotik verdi. dedim ben kullanmıcam antibiyotiği.bi tane soğuk algınlığı için şurup verdi, ona başladım bugün. kakasını da akşam yaptı ama annem göre yeşil, bana göre sarıydı :) ben de götürmedim.
bu kakanın sümüksü olması da balgam ile ilgili imiş. balgam gece öksürtür dedi. eğer kusarak atamazsa balgamı, kakasıyla atar dedi.
zeynep bu arada ben de humana nın kimyonlu rezene çayını aldım. gittiğim 3 farklı doktor da bu çaylardan önerdi. bu doktora sordum gece çayımı rezene mi diye. o da kimyonlu rezene var. onu al dedi hem rahatlatr, hem de gazına iyi gelir dedi. hem de ılık verdiğin zaman boğazına iyi gelir yumuşatır dedi.
kızlar bir de doktor ağrı kesici varmı dedi, dedim calpol var. eğer açalı bir ay olmuşsa kullanmayın etkisi gitmiştir dedi ve yeniden yazdı.1 ay önce aşı zamanı sadece 1 çay kaşığı vermiştim. şimdi gitti bir şişe şurup.
işte böyle bilginiz olsun sizin de diye yazdım. inş kuzucuğum iyileşir de antibiyotiğe falan gerek kalmaz. ya bu arada burak olması gereken kilonun 300 gr altındaymış.ishalden heralde zayıf düştü ama işe başlayınca mı böyle oldu diye düşünüyorum bazen
ayy bi de bunu da söyleyim, doktor dedi ki emziğini musluk suyunda yıkayıp vermeyin, kaynamış ılımış suda yıkayın dedi, bir de ben sütü sağıp bırakıyorum ya, bişey olmaz anne sütüne 24 saat mikrop bulaşmaz, kendini koruma özelliği var dedi :) ne ilginç ya Rabbim..
of canım ya inşallah düzelir de kurtulursunuz şu illet bujiden. her okuduğumda üzülüyorum. kaka yapmak yemek yemek kadar hayati birşey. Allah şifa versin minik yavrumuza.kızlar selam babamızı beklıyoruz dısarı cıkıcaz bı sıze bakım dedım gıtmeden...
hulyacım gecmıs olsun canım. her dr farklı bısı dıyo ya benımkıde sumuksu kaka ıcın bagırsaklarında cok bekledıgı zaman olabılır demıstı... aman her yıgıdın yogurt yıyısı farklı ıste akıl karıstırmaktan baska bısı deel...
once dr gıdıcez popo ıcın esım 1 no buyuk bujıyı almıs cok buyuk ya bunu gorunce gozlerım fal tası gıbı acıldı nası sokucam onu cocugun poposuna bılmıyorum offffffffff
ayyy canım benim inşallah hemen dönebilir. ben de dün haberleri okurken kendimi havaalanında kalanların yerine koydum ne kadar kötü birşey. afet sadece izlandayı değil heryeri etkiledi. hava ulaşımı ne kadar kıymetliymiş meğer.ya kızlar kocam almanyada kaldıbugün dönüş yapacaktı ama izlandadaki patlamadan dolayı toz bulutları yüzünden uçak seferleri iptal edildi..üff ne zaman geleceği belli değil. ben kocamı istiyom banane :sinifsinif:
HÜLYA geçmiş olsun canım önemli bişey yokmuş AHMET BURAK'IN çok sevindim
herkes iyidir inş
ben keyifsizim birass
slm kızlar? nasılsını? bebişler nasıl? ben çok dertliyim çooook.benim kız sürekli mız mız mızzzzzzz. çıldırmak üzereyim. oysa ne kadar uslu bir bebekti. ağlamıyorda sürekli mız mız çenesi hiç durmuyor.uykuya dalamıyor bir türlü sürekli sallanmak istiyor. daha elimden bırakırken başlıyor mıkırdanmaya gözlerini açıyor. çok sinirlerim bozuluyor neden böyle bu kız. o kadarda uğraştık alışmasın diye ama sallamayınca uyumuyor. herkes bide tutturuyor keşke alıştırmasaydın neden alıştırdın diye. sanki keyfimden alıştırdım. ağlıyor çocuk durmuyor ne yapayım. bırak ağlasın bir gün ağlar iki gün ağlar alışır diyorlar ama öylede olmuyor. katılıyor ağlarken bırkamıyorum yapamıyorum. ne olacak böyle bilmiyorum.gündüzleri hep sallanmak istiyor. bırakıp hiç bir işe bakamıyorum. tuvalete bile gidip gelene kadar uyanıyor. çok sinirlerim bozuk. eşim evdeyken o biraz bakıyor bende işime bakıyorum. ama yokken çok panik oluyorum ağlamaya başlayınca susturamayacağım diye korkuyorum. çok şükür ki geceleri problem yok akşam 7 den sabah 4:30-5:00 a kadar uyuyor arada bir kez uyanıp emip yatıyor o zaman sallamak istemiyor kendi kendine uyuyor. neden böyle acaba. çok kafam karışık çooook. evde kendi kendime durmadan ağlıyorum. birde elleri dışarda uyumuyor. illa battaniyesine sıkı sıkı saracağım. yoksa ellerini yüzüne götürüyor. korkutuyor kendini ağlamaya başlıyor. illaki yüzüne birşey örteceğiz yoksa bakınırkn mümkün değil kapatmıyor gözlerini. offfffffff çıldırmak üzereyim. neden benimki elleri dışarda yüzü açık bakına bakına uyumuyor herkesin çocukları gibi. bazen ruhum daralıyor yaaaaa. böyle giderse çok fena :-(
merhabalar kardeşelr bende 11.02.2010 da Allahın izniyle saglıklı bir bebe dünyaya geitrdim mışıl mışl uyuyor kuzu.
Canım özlettin kendini valla... Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümer diye bi kitap okudum ben. O kitaptan okuduklarımdan bi şeyler anlatayım sana... Özcelikle kollarının sarılı olması ve yüzünün örtülü olması iyi bi şey. Takma kafana. Ben de Esra yı sarıp uyutuyorum. Aksi takdirde kendini uyandırıyo elleriyle. Kitapta mutlaka kundak yapın battaniyeyle yazıyo.
Uyku sorununa gelince. Kitaba göre gece uykusunu çok uzun alıyo ve gündüze uyumak için yeri kelmıyo. Kitapta Akşam 7 de kaldırın besleyin . 11 de kaldırıp besleyin ardından uzun bir uykuya dalacaktır diyo. Geceleri ellemeyin uyusun diyo. Bi de böyle dene bakalım. Gece uykusunu en azından 11 e kadar olan bölümü azaltıp gündüze aktaracaktır. Ama buna alışması bir haftayı bulur. SABIR canım...
havva dogru diyon bacım.benmkız akşam 10 da yattı saat sabah 5 oldu hala uyanmadı baktım elleriyle gözünü ovuşturuyo.ama hala uyuyo.agzınıda hani susuyınca agzımı dudagımaza yapışırda şapur şupur ederya.çocukta sapur şuur edip duruyo.bu kesin acaktı dedim.bi bekledim 10 dk kendi uyanır diye.baktım uyanmıyoda.uyandırayım diyom bi yandanda böyle böyla çocugun uyku düzenin bozma otur oturdugun yerde dottor bişey olmaz diyo dedim.bi 10 dk daha bekledim.baktım kalkmıyo valla aldım kucagıma hemen açtı gözünü emzirdem big üzel emdi.sonra uyuda 8 e kadar.ne yapam dayanamadım acıktı diye düşündüm..((
Akşam 7'de11'de kaldır besle mi? Öyle çocuk var mı yahu? Yoksa benimki bir minik canavar mı? Ben gün içinde güç bela bir kere uyursa şükür ediyorum. İki kere uyusa canıma minnet. Akşamları özellikle cümleten nöbetteyiz. Vardiyalı yemek yiyoruz. Normal değil miymiş yani? Benim bebeğim huysuz muymuş?kafamçokkarıştı
Canım özlettin kendini valla... Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümer diye bi kitap okudum ben. O kitaptan okuduklarımdan bi şeyler anlatayım sana... Özcelikle kollarının sarılı olması ve yüzünün örtülü olması iyi bi şey. Takma kafana. Ben de Esra yı sarıp uyutuyorum. Aksi takdirde kendini uyandırıyo elleriyle. Kitapta mutlaka kundak yapın battaniyeyle yazıyo.
Uyku sorununa gelince. Kitaba göre gece uykusunu çok uzun alıyo ve gündüze uyumak için yeri kelmıyo. Kitapta Akşam 7 de kaldırın besleyin . 11 de kaldırıp besleyin ardından uzun bir uykuya dalacaktır diyo. Geceleri ellemeyin uyusun diyo. Bi de böyle dene bakalım. Gece uykusunu en azından 11 e kadar olan bölümü azaltıp gündüze aktaracaktır. Ama buna alışması bir haftayı bulur. SABIR canım...
çok tşk ederim canım moral oldu inan bana apartmandaki kadınlar yok kollarını sarma yok yüzünü örtme çok kötü alıştırmışsın bilmem ne iyice sinirlerim bozuluyor ne yapayım başka türlü uyumuyor çocuk eller hep yüzünde korkutuyor kendini ve uyandırıyor. herkes neden bağlıyorsun kendine güveni olmayacak kolları açık uyumayı öğransin korkmasın diyo ama benimki kıpır kığır ne yapayım ellerini açık bıraksam yüzünü örtmesem hiç uyumuyor. benimki akşam hava karardı mı karardı derin uykuya dalıyor. saat yedi yedi buçuk gibi doyuruyorum. yatıryorum. saat 8 e sekiz buçuğa kadar sürüyor dalması. sonra gece onbir onbir buçuk bazen onikide bazen on iki buçukta uyanıyor sonra emziriyorum yine dalıyor. bütün bunları yaparken gündüz bütün gün salladığım çocuğu hiç sallamıyorum battaniyeye sarıyorum yüzüne örtüyü çekiyorum hemen uyuyor. sonra sabah dört buçuk en geç 5 ayakta uyuyanıyor. ama gündüzler bitmek bilmiyor kollarım kopuyor sallarken bir türlü derin uykuya dalamyor en çok 10-15 dk. sonra hooop uyanıyor. hayır uyanık dursa ne ala alıp oynayım gezdireyim razıyım onuda yapmıyor yarım saat bilemedin bir saat sonra başlıyor ağlamaya karnı tok altı temiz ne istiyor anlamıyorum ki. bide çevremdeki insanların bilmiş bilmiş tavırları beni iyice bunalıma soktu yok neden sallamaya alıştırdın yok neden sütün yetmiyor. bide acıyarak bakmaları yok mu iyice kahroluyorum sanki sütü yapan benim gelmiyor işte yeteri kadar ne yapayım. az önce yine bir ağlama krizinden sonra geri geldim hayır anlamıyorum gülerken gülerken basıyor çığlığı hiç bir şekilde susturamıyorum ya. bende başlıyorum o ağlarken ağlamaya yani anlayacağın canım sinir falan kalmadı annemde hep yanımdaydı yeni gitti belkide ondan çok gerginim. eşim aradı toplantı varmış geç gelcekmiş iki saat kadar onada patladım. bide arkasından msj attım evde yalnız yalnız uğraşıyorum başlıcam toplantınada diye adamın elinde olan ne varsa. offffffff depresyona mı giriyorum ne :-(
Ayşegül gönderdim sana dosyaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?