2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah abiler,ablalar okumaya başlamış..darısı bizimkilere :))

ayşegül biberonun ucunu kesmedim gıı,zaten bisküvi eriyip gidiyo içinde..ama hızlı akış olan biberon uclarından alabilrsin eğer sende akmıyorsa..

özlem zeynep düzene girer inşallah, zor olur ya uykusuzlukk..ee toprak uyuyor mu bari geceleri..

burağın da bu ara uyku düzeni değişti ya, akşam 9:30 da uyuyup,sabah 7 de kalkardı..şimdi 11:30 da zor uyutuyorum,sabah da uyuyorken,montunu giydiremem diye 2 tane battaniyeye sarıp sarmayalıp götürüyorum anneme..pazar günü 9:30 da kalktı beyfendii..ama akşam uyumuyor, ne şaklabanlık yapsam da uyumasam diye düşünüyor..

muhabbet iyi ama ben kaçar sütçü köşeyi döndü okul vakti yaklaştı anası çene yaparkene kız okula geç kalıcak hepinizi öptüm annişler görüşürüz
görüşürüz sevilcim....

günaydınlarrrrr nasılsınız annecikler oğlumun arkideşleri nasıllar???
günaydın elif hoşgeldin canım biz iyiyiz sen nasılsın mavişim nasıl

canım ben powerpointte yapıyorum. sonra jpeg e ceviriyormu. aslında cok basit.

elif ne zaman başlayacaksın işe, nasıl bir iş? genceri emzirmeye devam edecek misin? annen bakacak herhalde..nasıl olacak? anlat azcuk...işe başlayınca daha çok görüşürüz kız, iyi bir yanı

sağol hülyacım amin inş.canım....

öyle değil işte.şimdi uyumuyo uyumuyo.akşam 5 te akşam uykusu istiyo.yatırıyorum 5 te ama uyunmıyo bu sefer yatıyo gece uykusuna.ama o saatte yatarsada gece 3-4 gibi tümden kalkacak diye korkuyom.almış olacaku yukusunu.maalesefki gündüzünde bi düzende olması gereke elifcim.şimdi yatmıyo.şuan uykusunu kaydırdım şimdi uyutsam akşam 5 te uyumuk isteyecek.ama şuan kaçırdı artık uyumamasına saglayıp saat ögle 2 de uyutmalıyımki.akşam 8 de yatsın.oda zor valla bacım.

amaan bende her türlüsü varda içen bi çocugum yokki.şimdi sen deyipce bende ettim.bir damlası gitmedi midesine.biberondan hoşlanmıyo.vala sıkıldımm.

MAŞALLAH maşallah Zeynepe.bizdede 40 ı çıktı normale döndü.sen az daha sık dişini.gündüzleri kaynana gelip torakla oynasada sen az uyusan.gündüzde insanın uykusu gelmiyor ya zor canım Allah yardımcın oldun güç kuvvet versin sana.

bebeklere 2 yaşına kadar zencefil yasakmış.vermeyin.

ama İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein varmış. Tahine başlamadıysanız başlayın yaşla ilgili bir kısıtlama bulamadım.

Kızlar valla anne olarak anne olmak apayru bi duygu.Merhametim,sabrım iki katına çıktı...Tabi tecrübenin etkisi de var.Yenidoğan çocuğa bakmak şimdi çok kolay geliyor bana.
Çok şey anlatmak istiyorum ama hiç vaktim olmuyor artık.Toprak uyurken Zeyneple ilgilenmeye çalışıyorum.Hiç bişe yapamasam kucağımda tutuyorum.Olmadı slinge bağlıyorum yakınlığımı hissetsin diye.Kızlar bi de dün ben kendi başıma hastaneye gittim Zeyneple:) Bağladım slinge:) Hiçte sorun olmadı şükür.
Zeynebin göbeği 6. gün düştü.Kusmamız daha iyi.Zamanla mide hassasiyeti azalıcak galiba.
Onun dışında Toprakla acayip alıştı Zeynebe.Sesini duyar duymaz yanına gidiyor,beşiği sallıyor.Ay çok tatlı benim oğlum ya.Zeynebin ellerini yüzüne sürüyor,öpüyomuş göya:)
Saldırganlık filan yapmıyor kızlar çok şaşşırıyorum.Tek problem elini ağzına sokuyor,Zeynepte emiyor:) Battaniyesini filan açınca Zeynep gerinince,areket filan edince çığlık çığlığa seviniyor.Zeynep ağlayınca ben taklidini yapıyorumn.Ağlayınca hemen yüzüme bakıyor,yapayım diye:)

Şu an gündüzleri güzel geçiyor.Ama geceler çok zor dua edin bu kız böle devam etmesin yaaaa

Baba bişey anlatıyoruz bi bizi dinler misin:)

Sevgi dolu gözler

Kızlar Zeynebin yeni fotolarını koyucam inşallah bugün gün içinde çok dua edin bizeeeeeeeeeeee

Özlemcim Maşallah ikisinede allah nazarlardan korusun canım,inş.40 ı çıktıktan sonra düzelir burcunun dediği gibi, canım allah yardımcın olsun uykusuzluk çok zor annen yada kayınvaliden yanında kalsalar biraz sende dinlenebilsen....

slm kızlarr giremedim sabahtan beri adliyedeyim geldim yemek hazırladım bi bakıyım dedim
özlemin bebişleri görüdm maşalah ya Allah sabrını versin minik prenseste uyku uyusun inş.

ayşeciğimin ay dönümü kutlu olsun

abilerimiz ablalarımız
okumaya geçmiş maşallah
zeynep bayıldım davetiyeyey çok güzel eline sağlık canım
özlem ağlattın beni ne tatalılar fotorafta maşallah arasta hiç uyumuyodu gece yi gündüz gibi yapıyodu amaa düzeldi sonra canım düzelir

verdiğiniz cevaplar için saolun arkadaşlar...yaptım kerevizi kabak patataes soğan havuç kıyma kereviz kırmızı mercimek hepsiyle çorba yaptım bakalım yiycekmi sıpacık

canım bizimde aynı gündüz uykusu 1 e indi ...

maşallah özlem yaa valla ben bile özeniyom senin bu haline sabrına hayranım zaten bu arada yanında kimse kalamıyomu yeni doğum yaptın sende 2 çocukla zorlanırsın misfir felanda geliyodur ozaman neyapıyosun?

slm kızlarr giremedim sabahtan beri adliyedeyim geldim yemek hazırladım bi bakıyım dedim
özlemin bebişleri görüdm maşalah ya Allah sabrını versin minik prenseste uyku uyusun inş.
gel esmacım hoşgeldin dinlen biraz canım .......

afiyet olsun yarasın aras paşaya.....

canım bizimde aynı gündüz uykusu 1 e indi ...

ebrucum zeynep 2-3 kez uyuyor ama yarım saat 45 dk yada en fazla 1 saat uyuyor gündüz uykusunu....

bittim ya resimlere,maşallah 41 kere..

burak kıskanacak ya da zarar verecek mi çok merak ediyorum, umarım o da arkadaşı toprak gibi olur..şimdi yağmura kızdığı zamanlar vuruyo eliyle, ya da terlik atıyo..babam öyle öğretmiş bana eğer burağın erkek kardeşi olursa iyi anlaşacak, kız kardeşi olursa anlaşamayacak gibi geliyo..burak erkekleri çok seviyo çünkü..mesela hiç tanımadığı bi erkek kucağına alsın hiç ağlamıyo hemen oyun moduna geçiyo..ama bazı kadınlara hala daha alışmış değil, kaç kere görse de ağlıyo ya da fazla yanaşmıyo..

Allah kolaylık versin canım, inşallah zeynebin gece uykusu düzene girer,sen de bol bol uyursun canım,Allah yardımcın olsun..

Selam kızlar herkes iyi gördüğüm kadarıyla. Biz de iyiyiz Berkuşla.

Doruğun anası Özlemcim davetiyeniz çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Toprakla Zeynebin anası Özlemcim vallahi Allahım sizi nazarlardan korusun. Bayıldım bayıldım resimlerine.. bak sen toprağa büyümüş te kardeşini severmiş Maşallah zeynebe de kusmanız kesilir mi bilmem bizim 8. aydan sonra katı gıdaya geçtik öyle kesildi:) ama uyku sorununuz 40 ı çıkınca geçer bak görürsün.

Fatoşçum ben yemeğini yediriyorum kerevizin. Biz sık sık yağtığımız için bizimkinden yiyo zaten.
Benim kerevizi de nasıl yağtığımı söyleyim bilmeyenlere değişik deneyin derim. Hele ekşi de seviyo sa kesin yer bunu bebeler.
Kereviz havuç patatesi istediğiniz şekilde doğrayın ister küp ister yatay tenzereye dizin üzerine zeytinyağı ve az su koyun (çok değil ama pişmesi için gerekli) piştiği zaman 1 limon ve 1 kaşık unu kaıştırıp terbiyeleyin ve ocağı kapatın. Berkuş bayılarak yiyo.

Kahvaltı ben de değişiki yapmaya çalışıyorum her gün sıkılmasın diye ama benimki peyni ekmeği çok sevdiği için pek zorlanmıyorum da. Bi gün peynirli omlet bi gün bebe bisküvili karışım bi gün peynir ekmek yumurta falan öyle karışık gidiyom. Bisküviyi bazen ıhlamurla bazen meyve suyu sıkı yapıyom.
Ama tahin alayım ya iyi dediniz karıştırıp vereyim.

bizim uykucu dana (anası kılıklı) hala 3 kere uyuyor . Hem de en azından sabah 2 öğlen 2 akşam 1 saat falan yani.. ben de böyleymişim annem diyo 2 yaşına kadar günde 3 kere uyurmuşum..

ay kızlar benim oğlan pek bi oynak... kız olcakmış yanlış olmuş.. Kapı gıcırtısına oynuyo hiç bişey yoksa kendi çalıyo kendi oynuyo yere atıyo bişeyi gösteriyo ver diye ama bi yandan da çirkin oluyo işini garantiye alsın diye.. bi de işve cilve kızamıyosun çocuğa.. şimdiden işini biliyor vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…