bende, bende mi bi sorun var diyordum.bizde doğumdan sonra anlaşamaz olduk.benim ak dediğime adam kara diyor.Allah akıl versin bu adamlara bize sabır
öyle maalesef arkadaşımEvlendikten sonra kendi ailenin değerini daha iyi anlıyor insan.ne varsa kendi anan da babanda var..Diğer tarafa ne yapsan yaranamazsın el kızısın çünkü
evet tamamiyle görgüsüzlük özlem,bu başka bişey değil.
Ay kızlar günlerdir misafir ağırlıyorum bi türlü giremedim neler kaynattınız onu da okuyamadım.
Cuma bizde kapıştık benim herifle.Bi grup arkadaş var illa size yemeğe gelcez diye tutturdular.Hamileliğimin son zamanlarında bi ısrarla gelceklerdi dedim doğumdan sonra.Aama bunlar işi abarttılar bu kadar az sonra dememiştimNeyse ısrar kelam,tabi benim kocamda hayır demeyi bilemmez.Kabul etmiş ay deli oldum ya.Dedim görgüsüz bunlar,iyiyim diye unuttun galiba ben lahusasıyım bissürü şey saydım.O da bana çıkıştı arkadaşlarıma görgüsüz mü diyon diye.Kavgada konuşamam ben en nefret ettiğim huyumdur.Direk kapadım kapımı yattım.Sabah gelmiş özür kelam .Kendi ayaklarıyla gelince giydiririm bi dünya lafı Nitekimde öle oldu.Görgüsüz derken ne demek istediğimi anlattım.
Onlar ne bilir hamilelik nedir,çoluk çocuk nedir nerden bilsinler görmemişler dedim.Bi gece uykusuzluk nedir bilirler mi ? bilmezler.Görgüsüzler işte,görmemişler böle durumları.Sen bilirsin ama.Görüyorsun ne halde ollduğumu .Nazik bi biçimde anlatabilirsin.Senin karın kıymetsiz tabi dedim.Bölee iyiyim ben dedikçe canımı okuyorsun,ohhhh Özlem maklube yapsın diye talimat veriyolar bi de.Onların eşleri hamile olsa çaya bile çağırmazlar.
Tabi ben damardann girince yakarım yıkarım tamam kimse gelmesin.Sen bana nasıl kıymet vermiyosun dersin.Herkes bilir benim seni nasıl sevdiğimi cart curt
Sonuçgeldiler
NEyse aslında ben niye annattım bunları onuda bilmiyom
Şunu demek istemiştim.İnsan aşırı uykusuz olunca gerçekten de hiç bişeyi çekemiyor.
Zeynep zombi gibiyim derken ne demek istiyor anlıyorum.
her zaman yapmıyor.Dur kız yazık adamaHerzaman böyle yapmıyor senin kocişin .Benimki gibi olsa gaza getirirdim ben seni .Bizde doğumdan beri 1 gün iyiysek 3 gün kötüyüz .Erkeklere düşman olacağım bu gidişle oğlum hariç Niye böyle dengesiz oldu bu adamlar yahu biz yaptık doğumu hayret bişey .Onlar neyin bunalımına girdilerse çıkamaz olsunlar analarınıda alıp gitsinler o bunalımlara
Ay dayanamadım gene açtım çenemi biri beni durdursun:92:
daha ıyı bılıyomusun...ya ben diş buğdayı yapamadım. nasıl bişey olduğunu da tam bilmiyorum.istanbulda ailemden kimse de yok.kaynanam var 35 km de :)) yanlızım yani..
bende bı adım atarım,karsılıgı gorursem koşarak giderim ama artık adım atıcak halim dermanım yok.Tuğbacım haklısın hak etmiyorlar.
Çünkü onların zevkini keyfini rahatını kaçırırsan hangi koşulda olursa olsun suçlusun. Ama senin keyfin mi kaçmış uykusuz musun sinirlerin mi bozuk bir şeye mi takıldın yine sen suçlusun.
Ben normalde sakin biriyimdir. Kolay kolay kavga edemem bağıramam kızgınlıklarımı çok rahat ifade edemem. Beni tek sinirlendirebilen ve çığrımdan çıkarabilen kişi kocamdır ve onun sayesinde zamanla tahamülsüz bi insan oldum çıktım. Onun hoşuma gitmeyen davranışları ve huyları karşısında zamanla gerilmeye başladım. Ama şimdi tekrar taktik değiştiriyorum. Sakin davranıyorum ve ondan da olumlu karşılık görmeye başladım. Ona açıklama yapıyorum beni kızdırsa bile. Yeter bu kadar miskinlik diyerek kendimle ilgilenmeye kendime bakmaya başladım. Dün kuaföre gittim. Yeni bakım malzemeleri makyaj malzemeleri aldım. Çook uzun zamandır ilk defa dün gece oturdum oje sürdüm. Onunla ilgili bazı şeyleri o istemeden yapıyorum. Sende bişeyler var diyor bana dün. Son zamanlarda birbiimize tahammül edememeye başladık, bir şeylerin düzelebilmesi için ilk adımı ben attım. Karşılığını aldığım sürece zaten zevkle yaparım.
tovbe yarabbım alemsin özlembiz bir topik açalım 2010 şubat babalarının yaptıkları diye
bide gaza gelirsek 2010 şubat anneleri boşanıyor(ay allah göstermesin inşallah)
bunu kendısıne soylesen ne der acaba sana???aynen biz de de doğumdan sonra çok şey değişti, duvarlar girdi sanki aramıza, çok zor, hem onun ailesi ile hem onunla hem hayatla uğraşmak, gerçekten anne olduktan sonra kadın olmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz anlıyoruz, hem zor hem çok keyifli hem çok yorucu özellikle çalışan anneler için.
bazen şunu düşünüyorum, eşitlik nedir diye soruyorum kendi kendime, akşam eve gidiyoruz, işten dolayı yorgun bitkin, bi taraf en sevdiği şeyi, kumandasını eline alıp, ayağını da uzatıp günün yorgunluğunu atarken, diğer taraf, yemek yapmakla uğraşıp, mutfakta bir o yana bir bu yana koşturur durur, peşinde ayağına yapışmış onu gün boyunca özlemiş evladı da bekler ki annesi onunla hemen oynasın :) yemek telaşı biter toplanır, bir yarım saatcik çocukla ilgilenilir, sonra çocuk yıkanır, bakımı yapılır vs., sonra uyutmaya çalışılır ve anne pertttt
bu arada kumanda ve eş bıraktığımız yerde durur ...
eşitlik nedir, ne anlama gelir bu yüzden hiç anlamam ...
aynen biz de de doğumdan sonra çok şey değişti, duvarlar girdi sanki aramıza, çok zor, hem onun ailesi ile hem onunla hem hayatla uğraşmak, gerçekten anne olduktan sonra kadın olmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz anlıyoruz, hem zor hem çok keyifli hem çok yorucu özellikle çalışan anneler için.
bazen şunu düşünüyorum, eşitlik nedir diye soruyorum kendi kendime, akşam eve gidiyoruz, işten dolayı yorgun bitkin, bi taraf en sevdiği şeyi, kumandasını eline alıp, ayağını da uzatıp günün yorgunluğunu atarken, diğer taraf, yemek yapmakla uğraşıp, mutfakta bir o yana bir bu yana koşturur durur, peşinde ayağına yapışmış onu gün boyunca özlemiş evladı da bekler ki annesi onunla hemen oynasın :) yemek telaşı biter toplanır, bir yarım saatcik çocukla ilgilenilir, sonra çocuk yıkanır, bakımı yapılır vs., sonra uyutmaya çalışılır ve anne pertttt
al benden de okadar.Millette pazartesi sendromu olur bizde pazartesi mutluluğu oluyor :))) işte dinleniyoruz.bir şu evlat hasreti olmasa
evet ya çok iyi olucak artıkkızlar artık bizim bücürler herşeyi yer içer. süt deneyebilirsiniz. bal bile deniyebilirsiniz ufak ufak.
geçmiş olsun ya miraycığaselam kızlar...
umarım herkes iyidir.
canım sıkkın benim de, miray hasta. ayy hiç böyle olmamıştı.
feci üşüttük galiba: nsıl olduysa(
cuma gecesi midesinde ne varsa fışkırırcasına kustu. tek tük öksürmeye başladı sonra.
dün nedensiz uzun uzun ağlamalar derken akşam acile götürdük ama sıra gelecek gibi değil.
2 saat sonra akendi dr una götüreceğiz.
uyuttum güya, 5 dk bir uyanıyor nefes alamadığı için. gece de kabus gibiydi zaten.
inş başka hasta bebiş yoktur.
ay dönümü olan bebişler varmış: darısı yaş günlerine.. hayırlı evlat olmalarına...
ay canım ok geçmiş olsun boşver başka akşamda çıkarsınız sıkma canını çocuk iyi olsun damerhaba kızlar.
nasılsınız ben pek iyi değilim.
dün gün vardı bende ev haliyle kalabalıktı yağızda huzursuzdu uyuyamadı,doğru düzgün bişey de yemedi.herkes gittikden sonra akşam üzeri ishal oldu.9:30 da ve gece 3 de ateşlendi.37.8 e kadar çıktı ateşi calpol verdim ama sürekli ishali devam etti.
sabahta kahvaltıda patatesle yoğurt yedirdim.bide reflor içirdim şimdi uyuyor.dişden diye düşünüyorum damakları kabarmış kızarmış.
uykusuz bi geceden çıktım veeee bugün eşimin doğum günü, akşam için dışarda yer ayırtmıştık ama şimdi içim el vermiyor gitmek için.
biraz önce aradı eşim yağızın durumuna bakar ona göre hareket ederiz dedi.eğer düzelmezse haftaiçi başka bi akşam gider telafi ederiz.
uzun oldu biraz ama canım sıkkın paylaşmak istedim.
çok geçmiş olsun ya hay Allah hiç hasta olmasalar neiyi olucak ama oluyolar işteKızlar geçmiş olsun, geçmişi okudum biraz.
Tüm bebişler hasta, hepsine çok çooook geçmiş olsun içinde de benim kuzuma inş.
Oğluşum hasta, cumartesi gece acile gittik nefes alamıyordu yavrum ve gün boyunca aç durdu. hafif ateşide vardı gece boyunca mızırdandı, döndü durdu uyuyamadı tabiki bende günlerdir uykusuzum.
mecburen antibiyotiğe başladık dün ve bugün biraz daha iyi az da olsa biberonla mama içiyor. Hemen 3 günde zayıfladı yavrucum. Allahım hasta olan bebişlere acil şifalar versin.
sibel kız ay çok güldüm kocan duymasın ay duysun kıskansın acuk kıymetini daha iyi bilirkızlar bana görücü geliyo
bişey anlatıym sizede gülün biraz ben baya güldm
ctesi eşimin patronunun oğlunun düğününe gitk.annemlerde geldi çocuklara baktı...bizde kaldılar..dünde eşim çocukları babannesigle götürdü..abimin arkadaşının düğünü vardı dünde..annmlerde dedi sende tek napcan dğüne gidelim tmm dedim bende gittk..çok sevdiğim biri yani abmden farkı yok..neyse gitk...oturduk masaya...damadın ablası geldi hoşbeş falan.annmi tanıyo biraz bizleri bilmiyo ama..beni gördü kızınmı dedi..evet dedi annm..hımmm dedi baya baktıgitti..sonra düğün bitti biz abmler falan erken çıktık kapıda laflıyoz arkadaşlarıyla falan..annm içerde yeni çıkıyo..kadın annme demiş..kızını çok beğendik size gelebilirmiyiz bi kahve içmeye annmde hangisini demiş beni tarif etmş..annm demiş aaa o evli 2de çocuğu var ...kadın baya şaşırmış:26:sonra annm kapıda geldi söyledi koptuk iyce...ben evleniyom bacılar
şaka maka kociş duysa keser beni..tek başına gidersen olacağı buydu der...
ay canım ya olamaz böle bişiy ne akılsız mantıksız insan ya bunlar gezdirsin totosunu aman eksilir bide misafiride kabul etmiyosun gelirim istanbula seni döverim bak çocuğum hasta diosunipeği uyuttum size bakayım dedim.
öğlen meyve yedirdim ne yedirdiysem kustu...
aç kaldıgına mı yanayım,yatak yorgan her yer battı ona mı yanayım...
kayınvalıdem geldı az once 5 dk geldı gıttı ona da ayrı gıcık oldum.
ıpegı merak etmıs 5 dk ugradı gıttı hemen.
ersınde bana dıyodu annemı cagır sen azcık dınlen dedı bugun arayıp. heee geldı anası 5 dk sonra gıttı. bıde uzerıne yarın alt kata bebek gormeye gelıceklermıs,sanada gelırız 5 dk dedı.
cocuk hasta la havle...
ben gelsın ıkı yardım etsın dıye beklıyorum,halımı goruyo kadın,ipek etegıme yapışmış hasta huysuz,ben zombi gibi geziyorum.
o 5 dk oturup gıdıyo. uzerıne de yarın mısafır dıyo. ertesı gun de ablasıyla muzeye mı nereye gezmeye gıdıceklermıs.
aradım ersını dedım annen 5 dk geldı gıttı
yarın emıne teyze bebeklerı gormeye gelıcekmıs ara soyle gelmesın ugrasamam mısafırle dedım.
ertesı gunde annenle teyzen muzeye gıdıceklermıs,gelemez annen falan yardıma,istemem ben bakarım cocuguma dedım kapadım.
bende dıcektım anne bugun yarın gelıp bıraz bakabılırmısın azcık dınlenıyım bı tas yemek yapıyım dıcektım. geldı planlarını anlattı gıttı...
geçmiş olsun cnm malesef boğaz iltihabı anlamadan oluyor salgınmış odaherkese merhaba;
haftasonu giremedim.şimdi şöyle bir baktım.hasta olanlara Allah tez zamanda şifa versin,kocalara da insaf,anşayış,akıl.......... versin inşallah.benimkilerde hastalandı.kızda kusma biraz da ateş vardı.bugün doktora götürdüm.boğazı iltihap ikisininde...nasıl oluyor anlamıyorum.okadar dikkat ediyoruz..mikrobik dedi doktor...bu arada oğlum yürüdü :))) kediyi yakalamak isterken (bu arada evde birde kedi var) bi baktık yürüyor.biz tabii alkış,sevinme kıyamet gibi, çocuk korktu bizden oturdu bir daha da kalkmadı :)) kızda tık yok
aynen katııyorum sana ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlarEvlendikten sonra kendi ailenin değerini daha iyi anlıyor insan.ne varsa kendi anan da babanda var..Diğer tarafa ne yapsan yaranamazsın el kızısın çünkü
ay ne utanmaz insanlar bide yemeğemi geliyolar ya nasıl idare ettin cnm ya iki bebekle
Ay kızlar günlerdir misafir ağırlıyorum bi türlü giremedim neler kaynattınız onu da okuyamadım.
Cuma bizde kapıştık benim herifle.Bi grup arkadaş var illa size yemeğe gelcez diye tutturdular.Hamileliğimin son zamanlarında bi ısrarla gelceklerdi dedim doğumdan sonra.Aama bunlar işi abarttılar bu kadar az sonra dememiştimNeyse ısrar kelam,tabi benim kocamda hayır demeyi bilemmez.Kabul etmiş ay deli oldum ya.Dedim görgüsüz bunlar,iyiyim diye unuttun galiba ben lahusasıyım bissürü şey saydım.O da bana çıkıştı arkadaşlarıma görgüsüz mü diyon diye.Kavgada konuşamam ben en nefret ettiğim huyumdur.Direk kapadım kapımı yattım.Sabah gelmiş özür kelam .Kendi ayaklarıyla gelince giydiririm bi dünya lafı Nitekimde öle oldu.Görgüsüz derken ne demek istediğimi anlattım.
Onlar ne bilir hamilelik nedir,çoluk çocuk nedir nerden bilsinler görmemişler dedim.Bi gece uykusuzluk nedir bilirler mi ? bilmezler.Görgüsüzler işte,görmemişler böle durumları.Sen bilirsin ama.Görüyorsun ne halde ollduğumu .Nazik bi biçimde anlatabilirsin.Senin karın kıymetsiz tabi dedim.Bölee iyiyim ben dedikçe canımı okuyorsun,ohhhh Özlem maklube yapsın diye talimat veriyolar bi de.Onların eşleri hamile olsa çaya bile çağırmazlar.
Tabi ben damardann girince yakarım yıkarım tamam kimse gelmesin.Sen bana nasıl kıymet vermiyosun dersin.Herkes bilir benim seni nasıl sevdiğimi cart curt
Sonuçgeldiler
NEyse aslında ben niye annattım bunları onuda bilmiyom
Şunu demek istemiştim.İnsan aşırı uykusuz olunca gerçekten de hiç bişeyi çekemiyor.
Zeynep zombi gibiyim derken ne demek istiyor anlıyorum.
Sağol canım umarım işe yarar biberonla içmeyince zor oluyor .Şu mamayı bende alayım deneyeyim bariTuğba biberon ucu sormuştun.Bacım bende Toprak 6 aylık olunca nubynin biberonunu almıştım.Bu çektikçe gelenlerde anne göğsü gibi.Amaaaan çocuk almadı ya hiç biberonu.Bende gittim.Damaklı 1 yaş+ biberon ucu aldım.Cok cok akınca emer diye.Nitekimde öyle oldu.Bi dene istersen.
Ee bi de Havva keçi sütü verim mi diyodun galiba.Vermende bi sakınca yokta sadece süt tok tutmaz bütün gece için diye düşünüyorum.
Bebiki hiç bi mamayı almayanlara tavsiyem goolynin sütlü-muzlu pirinç unu var.Ben mama yapamdığım zaman yarısı süt yarısı suyla yapıyorum.Toprakın tek yediği mama odur.
gerizekalı kocam facebook hesabıma girmiş.. sabah yazdığım iletiyi silmiş.. zoruna gitti herhalde..
off valla çok iyi ifade ettin ben bigün kumandayı tv ye patlatıcam sonra ne hali varsa görücekaynen biz de de doğumdan sonra çok şey değişti, duvarlar girdi sanki aramıza, çok zor, hem onun ailesi ile hem onunla hem hayatla uğraşmak, gerçekten anne olduktan sonra kadın olmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz anlıyoruz, hem zor hem çok keyifli hem çok yorucu özellikle çalışan anneler için.
ay senin işinde zor valla inş. ayrı eve çıkarsınız bi mucize olurdaYani Serap canım haklısında ne bileyim .Benim durumlar malum koca dırdırından hariç başımda kaynana ve kayınpederki akıllara zarar bir can sıkıcı kişilik.Birde örümcek vardı yavrusuyla o gittide şükür ondan kurtuldum .Anladım ne kavgalar ne konuşmalar sorunlarımızı çözmeyecek .Eşiminde bana hep dediği sen buraya alışamadın benimseyemedin ailemi diyor .Ben evlatlık mı geldim buraya alışmam için elbette zaman lazım .Onlardan bana bişeyler gelmeyince ben nasıl adım atayım .
Doğumdan sonra herşey dahada bozuldu .Aslında hep bir gerilim hattı üstündeyiz ama henüz kıyametler kopmadı .Biz bu evden gitmedikçe sorunlarımız asla bitmez .Bazen tahammülüm azalıyor bazende hiç takmıyorum ruh halime göre değişiyor bendede .Ama bizim sorunlarımız ayrı eve çıkana kadar aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bitmeyecek eminim
öle deme kız gerizekalı deme silmesi tabi işine gelmedğinden olmuştur sen test yapıcaktın neoldu ben okudum ama arada çıktım girdim cnmgerizekalı kocam facebook hesabıma girmiş.. sabah yazdığım iletiyi silmiş.. zoruna gitti herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?