2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

malesef biz de kitapları yırtanlardanız..kalın karton kitapları bile yırttı burak..ilk zaman resimlerine bakıyodu,hoşuna gitti ama sonra tek hedefi yırtmak oldu..ben de akşam masal okuyarak uyutmak istiyorum,masal kitabımız var ama onu elime alıp okusam, onunla uğraşmaktan uyumayacak..ezbere bildiğim hiç masal yok benim de, kırmızı başlıklı kızı kafama göre uydurup uydurup anlatıyorum :) ninni söylüyorum,şarkı söylüyorum..sonra ben susuyorum,o söylüyor..hayvanlardan havhavı biliyoruz,o da dalmaçyalı olmalı..ineği de möö olarak biliyoruz bir de..o kadar..

burak bu ara acayip dillendi kızlar..asansör gelince kendi kendine geldiii diyoo..düştü,geldi,gitti herşeyi diyor artık..fıstık yapıyo ve diyo,öpücük atıyo...merte sesleniyo meee diye..telefonu eline alıp geze geze bişeyler konuşuyo..amin yapıyo..bisküvileri biberona atarken,merdiven inip çıkarken hep sayıyordum ben.1,2,3 diyince kendi hemen doott diyo :) hergün herkese göre normal ama bana göre acayip şeyler yapıyor,çok hoşuma gidiyor..ne büyük bi mucize değil mi?

sizler nasılsınız arkadaşlar...dün iyid aras oynadı güldü ama gece hiç yatmadı öksürdü sürekli ağladı...çok öksürdü ilaçlar söktürüyo galiba...şimdi uyuyo...başım çatlıyo benimde...

oy ben yiyeyim dillerini hemd ene mucize insan inceden düşünse rabbimin kerametlerini delirri...

Hülyacım cok sevindim sağlıkla al kucağına önemli olan o.

en son okudugum kitapta 3 erkek annelerinin cennette yerleri hazır diyordu :))

çok dilli maşllah ne söylesem söylemeye çalışıyo çeviriyo at al gel ece ege dede anne git ört kapat
baba babaf babaneye babaf diyo

kapıyı kapat diyoruz kapıyı örtüyo bir sürü resim içinde teyzen nerde diyoruz teyzesini gösteriyo seçiyo babasını beni ayırt ediyo yani...akşam eşim yemek yiyo kaşığı alcak dağıtçak sofrayı babası kızdı..az sonra gitti öptü yanağınan oturdu kaşığı alcak yağlıyo anlayacağınzı babasını alem bunlar...

selam..
nasılsını kızlar yaa...
konuşan bebelere maşallah.ne gzel oluyor yaa..biz konuşma yönenden sizi geriden takip edecegiz.ne yapalım canları sağolsun elbet defnecikte konuşacak.zamını var dil gelişimi herkesin farklı.karşılaştırma yapmıyorum zaten:)..maşallah tüm kuzulara..
benim misafirlerde gelmiyor.teyzesi rahatsızlarınca kaldı bakalım ne zaman gelirlerse artık..allahtan pasta börekleri bugün yaparım demiştim iyi oldu yapmamıştım daha.:))
defnecik uyuyo bende yemek yapıyorum.accık bakayım dedim..

Günaydın...

Dün eve gittim Duru sürekli giy giy diyor dışarı çıkmak istiyor tüm gün evdede dışarı göstermiş huysuzlanmış hadi çıkalım dedim 10-15 dk dışarda dolaştık sonra yakınlarda mc donald var oraya gittik biz kahva içerken Duru da oranın parkında oyun alanında oynadı yani dışarda değilde içerdeydi kaydırak falan vardı ayy nasıl mutlu oldu.eve döndür yüzü gülüyor gayet rahatlamıştı.2 günde bir dışarı çıkartmaya başlıycam bunalıyor evde olmakta yavrum.

Birde kaç gündür yazıcam unutuyorum cumartesi suata yapayım diye puding aldım aklıma geldi hadi azda duru ya yapayım dedim cezvede çikolatalı puding yaptım soğudu nasıl yiyor anlatamam tabağı yalayacaktı nerdeyse.ama biliyorsunuz çikolata olayına karşıyım o yüzdende arastırdım baktım puding tarihleri buldum 3 gündür her akşam değişik puding yapıyorum ve çok seviyor.ama nişasta oluğu için bugün 1 hafta ara vericem sonra yine ara ara yapıcam.hem meyve yiyor hep doyurucu sevdi yani az tatlı olayıda gelişiyor.

1 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kasığı prinç unu
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı toz şeker

bunları sürekli karıştırarak muhallebi yap.

portakal suyu yerine dün 1 tam elmayı soyum püreledim ama bayağı püreledim suyu kadar olmasada oldu (aslında suyunuda sıkıbılırızde ben üşendim makineyi çıkar sık yıkaya)

ondan önceki gün armut suyunu sıktım içinede 1/2 muz ile püreledim.

Şeker normalde 2 yemek kaşığı ama çok tatlı olur hem tatlıya pek alışmasın diye 2 tatlı kaşığı koyuyorum ki gayette güzel oluyor. deneyin derim hazır pudingten iyidir.

Hülyacım cok sevindim sağlıkla al kucağına önemli olan o.

en son okudugum kitapta 3 erkek annelerinin cennette yerleri hazır diyordu :))

1 dakika 1 dakika o 3 kız evladı olan anne içindi ya.bizim din hocamızda söylemişti annemde hep der.3 kız evladı hayırlısı ile büyüten yuvasını yapan annenin yeri cennettir diye.

birde 3 evladını kaybeden anne içinde aynı.benim 3 kardeşimi ölmüş anneme hep derler.
1 tanesi köyde hastalanmış.
1 tanesi yeni istanbul'a gelmişler havalar soğuk diye çok sarmışlar üşümesin diye muhtemelen havale.bir tanesininde hiç birşeyi yokmuş ama çok güzelmiş annem herhalde hastaydı anlamadık diyor ama herkes nazar çatlattı diyor.Cennette buluşsunlar kısmet.

günaydın annişlerr fatoşçum çok geçmiş olsun canım inş ilerlemeden atlatır arasçık zeynebin babanesinede allahım çok acı vermesin iki rahmetin biri artık burcuu senin tembel duru yürümeye başladımı bizdede tık yok iki adım atıp kucağıma atlamaktan başka bişi yapmıyo sıpam yaa yürümeyi oyun sanıyo ben tay tay diyorum o popsunu kıvırıp oynamaya başlıyo

of burcu sorma bunamıyorlar artık evet.banada öyle yerler uzak.aslında uzaktan ziyade çok az olan yerde arabayla gidiyoruz.bende hava iyi olmasada hafta sonu iki gün hep dişoru çıkıyoruz oynutıyoruz.ne bileyim şu havar iyi olsada çıksak sürekli dışarı..
şu puing olayını bi deneyeyim bakalım benimki yiyecekmi.defneni pek tatlıyla alakası yok.gerçi bişeşle alakası yokta olsun deneyelim bakalım..sağol.

:) olsun kız kıvıra kıvara yürür belki..

bende üç kız annesi diye biliyorum onu

bu arada bende üç kız anası diye bilirim ama...bi üç oglan doğurayım barii

burcu bu tarifin benzerini serap vermşti..ben de yapmıştım yemişti burak ama şu sıralar ağzımızı yine kitliyoruz...ne zman açtıki zaten..burak tatlıyı hiç sevmiyo hiç ama hiç...acı ve ekşi seviyo..insanların damak tatları doğuştan geliyomuş kesin anladım bunu..köfte yapıyoruz bazen antep köftesi mercimkli köftenin mercimeksiz hali..inanırmısınız zehir gibi oluyo..yiyo bu resmen yiyo..hemde hiç ağzı yanmadan..limon veriyorum eline yalanıyo ısırıyo suratını 40 şekil yapıyo ama yinede bırakmıyo bitiriyo...geçen boğazım ağrıyoken bitki çayı yaptım karabiberli falan..istedi bi kaşık verdm...Allah ım nasıl ağlıyo istiyo çok feci acı ha öyle böyle değil..anlaşılan acı ve ekşi sevecek bu minik kuş..
utku dan acıdan ve ekşiden nefret eder tatlı sever o..işte iki kardeş ama tamamen farklılar...

gece bizim için tam bi kabustu.burak halisiz demiştim akşamüstü..gece de öyleydi..ilaç verdik yattı..gece ağladı aldık yanımıza nasıl ateşi var anlatamam yanıyo..ilaç verdik elini yüzünü yıkadık ağladı sürekli sonra uyudu..sabaha kadar böyle sürdü..ya üşüttü yada diş geliyo...sabahta az vardı ateşi ilaç verdm yine şimdi iyi gibi..ama devam ederse dr a gidicez birazdan..

artık yaz gelsin yaaa..çocuklar iyce sıkıldı vallaa..çok soğuk burda hava fena soğuk hemde..kışın bile böyle olmadı..yaz gelsin çocuklarımı hergün gezdirmek istiyorummmmm..(kendimi de tabi)

gecmıs olsun canımmm
benımkıde ateslenıyor dıs fılan cıkarıken ates olunca zor oluyor
ınsallah cabuk ıylesır

eşim,12 yıldır tanıdığım eşim,hayatında ilk defa bana çiçek göndermiş..normalde "alacaktım ama çok pahalıylı onun yerine 1 kilo baklava alıp yeriz" diyen adam :26:

eşim,12 yıldır tanıdığım eşim,hayatında ilk defa bana çiçek göndermiş..normalde "alacaktım ama çok pahalıylı onun yerine 1 kilo baklava alıp yeriz" diyen adam :26:

ooo ıyısın hadıı canımm 1 kere aldıysa gerısı gelır
valla benım esım hakkını yemeyeyım ayda bır bazen 2 haftada bır elınde gullerle gelırr

esımın tek kotu yanı annesı onada katlanıyorum artık

Son düzenleme:
şanslısın..benim eşimin de tek kötü yanı böyle güzel şeyleri kendi düşününememesiydi, ilk defa düşünmüş hayret..daha önce de benim istememle 1-2 almıştı ama ben istemiştim onlarda..:)

onceden bende ısterdım al dıye almazdı ılk ogluma hamıleyken bebekte sorun var fılan demıslerdı agla agla perısan olmustum bı kac gun
sonra gullerle geldı o gunden berı hep alır alıskanlık oldu
yanı senınkıde bır kere aldıysa gerısı gelır

bu arada oglsuda hayırlı olsun saglıklıca dogsun ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…