2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

pırt ı bılem kayısı kokuyor :roflol:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Canımmmm yarasın aşıları yavruma...

Hoş geldin canım

Ay Esmacım çok üzüldüm. İnşallah bi şey çıkmaz.

Sağol canm. Medikal Park ta oldum. Nevin Sakoğlu na. Dr. iyi ama hastane iyi değil. Ben hemoroid sanıyodum ama değilmiş.

Havvaya noldu kızlar ya ne amelİyatı ben kaÇırmıŞım

Anal Fistir diyolar canım. Hemoroid sanıyodum. Yırtık varmış.

Sağol canım ya moral oldu valla

Yukarda yanıtladım canm sorunu. Teşekkür ederim Sedacım. Genel cerrahi bölümüne gidiyosun canım.

iyi akşamlar canım...yarasın kuzuya aşıları...artık kilo alımları azalıyo..hareketlendiler malum..sağlıklı olsunda...inş kültür sonuçlarıda temiz çıkar...

slm kızlar uzun zamandır bende yoktum gelen gıden derken bır bakmısım ne kadar zaman gecmıs yarın yenı bır tuhafn gelıyor esımın dedsıyle babanesı gelcekler oğluş zaten kucaktan ınmıyor bakalım boyle suruklenıyoruz evı temızlettım halıllarımı yıkadım şimdı oğlusuma tarhana yapasım var malum memlekete gıtmeden yapayım dıyorum bırde esım tuturdu araba alalım dıye onunla ugrasıyoruz cok yogun bır donem gecmısı okuymadım inşallah ılk fırsatta okurum

selam herkese,

havvacım üzülme kızına masallah. kaç saatte bir emziriyorsun canım. doktor ek gıda verdimi az kilo alınca?

Bu arada, bugün bende Doruka kendi kendine uyumayı ögretmeye başladım. cok agladı ama yarın daha kararlı olucam. aksamları sorun yok. banyosunu yapıyor hiçbirsey yapmama gerek kalmadan uykusu gelince uyuyor. gündüz uykularında ayakta sallanmak istiyor. şimdi şu kitapta yazanları uygulayarak uykusu gelince yatagında kendisinin uyumasını oğreteceğim insallah. son zamanlarda sokakta uykusu gelince rezil olmaya basladık resmen.

ayy canimm ya bozmA moralini. benim b ebgimde öyle. hatta üstüyla tarttigim halde 6900 üstelik ek gidada veriyorum ama niye böyle bilmiyoorum. bugün asimiz vardi salak doktora sinr oldum yaa ölcmedi kilosunu boyunu---

canlarimmmm size cok güzel ek gida tarifleri yaziyor. belki isinize yara diye düsündüm
Sebze Corbasi - 1

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir.

Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

Sebze Corbasi - 2

İçindekiler :
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su

Yapılışı : Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Sebze Corbasi - 3 (2 Porsiyon)

İçindekiler :
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı : Sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir.

Yogurtlu Sebze Corbasi (1 porsiyon)

İçindekiler :
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı : Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Mercimek Corbasi - 1

İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

Mercimek Corbasi - 2 (2 porsiyon)

İçindekiler
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

Yapılışı: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Pirinc - Mercimek Corbasi

İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

Tarhana Corbasi - 1 (2 porsiyon)

İçindekiler
Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler

Yapılışı: Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakınaz zeytinyağı eklenir.

Tarhana Corbasi - 2

İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı: Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.

Yayla Corbasi

İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

Yapılışı: Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

Sutlu Corba

İçindekiler
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)

Yapılışı: bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.

Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi

İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su

Yapılışı: Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.

Etli Sebze Yemekleri (2 porsiyon)

İçindekiler
30 gr. (1 köfte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 küçük soğan

Yapılışı: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.

Izgara Kofte

İçindekiler
30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz
Yapılışı: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.

Yogurt

İçindekiler
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası

Yapılışı: Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt (maya olarak) eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.

Muhallebi (4 ay-1 yaş arası)

İçindekiler
100 cc su (1 çay bardağı)
5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
3 ölçek formül mama

Yapılışı: Pirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.

Muhallebi (1 yaş ve üzeri)

İçindekiler
(1 porsiyon -100 cc) / 1 çay bardağı
100 cc süt
5 gr. pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
5 gr. şeker (1 tatlı kaşığı)

Yapılışı: Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.

Not: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.

Yoğurt Çorbası

2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın. Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur.

Sebze Püresi

1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.

Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.

Yoğurtlu Sebze Çorbası 2

Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.

Pirinçli Mercimek Çorbası

Bebeğiniz mercimek çorbasını sevmiyorsa bu çorbayla ona kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye 2.5 bardak su , 1 çorba kaşığı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin. Pişen çorbaya 1 çay kaşığı tuzot ilave edin.

iyi akşamlar canım...yarasın kuzuya aşıları...artık kilo alımları azalıyo..hareketlendiler malum..sağlıklı olsunda...inş kültür sonuçlarıda temiz çıkar...

İnşallah canım sağol

Zeynepçim ek gıda vermedi. Sadece su ver günde iki üç kere dedi. Sıcaklardan olabilir ama yine de kültür yapalım dedi.Üç- üç buçuk saatte bir emiyor canım.
Ay o kitap süper bi şey canm ya. Haftalardır gece deliksiz uyuyorum o kitap sayesinde.

ayy canimm ya bozmA moralini. benim b ebgimde öyle. hatta üstüyla tarttigim halde 6900 üstelik ek gidada veriyorum ama niye böyle bilmiyoorum. bugün asimiz vardi salak doktora sinr oldum yaa ölcmedi kilosunu boyunu---

Sağol canım. Neden ölçmedi ki dr. kiilosunu,?

naz dün aşı oldu, bugün mızlıyor dün bişeyciği yoktu, olabilirmi böle bi şey acep?

Valla bilmem ki canım.

Merhaba kızlar yatmadan bakım dedım havacım takma aslında kılosu ıyı bıle 7 aylık bebekler 6 aylık gorum bugun saglık ocagında 7 kılolar mınıcıkler saglıklı olsunlarda kıloları duzelır bende bugun 4 ay ıcın gıtım ama 10 gun sonra gel dedıler salaklar ozgede 3 bucuk aylıktı ozel doktorda alerjı ıcın gıtımızde 6.900 du bakalım 2 haftada ne aldı acaba bu ara gunduzlerı ozgede pek nazlı mama yemeye bugun ıyıdı bıraz bakalım ben 3 sate 120 verıyorum kızlar ama cogu zaman 2 bucuk sate yıyo sık sık yıyo ozge oyle alıstırdıma gecelerıde 2 defa 130 yıyo ama havayın dedıgı gıbı cok hareketlı durdu yok hareketlı olmasa tombul olcak dahada cok ama hareketlerı dahada artı artık kıloya can sıkmamak lazım galıba

Son düzenleme:
gunaydın kızlar...

ayşegülcüm
dediğim gibi bence o sıcaktandı... bunaldı cocuk galıba sonra geçti...

havva canım hiç uzulme. ipekte bu aralar emmıyor dogru duzgun emınım duzgunce kılo bıle almamıstır. cok hareketlı cunku. ama benım sutum de var cok sukur. hatta sagıp sagıp dolaba atıyorm emmıyo dıye.
donemsel bısey sanırım...baksana 4.ayda butun bebeler sapıttılar...

uyku ıcın dıyebılcegım kızlar kendı kendılerıne uyumaya alıstırın. zor olucak ılk gunler ama buyudukce onları sallamak yada kucakta dolastırmak cok daha zor...

bızde dun aksam hastaneye gıttık. ıpegın kakası 3-4 seferdır yeşil.
dr ıle gorusmustum hasta gıbı degılse yada atesı yoksa ıshal degılse bısey olmaz demıstı bı kac gun once. dun aksam kıvamı ıyıce koyulasmaya baslayınca esım bı gıdıp test yaptıralım kakaya dedı. kakalı bezı aldık hastaneye gıttık dr muayene ettı bıseyı yok cocugun gayet saglıklı gorunuyor dedı. kaka tahlılı yaptılar oda temız...
hastanenın dr da ıpegın kı gıbı atesı yukselırse yada ishale dönerse getirin bi kaç gün kakayı takip edelim dedi...
hasta degıl,üşütmedik,çok emmiyor,mikrobikte değil. peki bu kaka niye yeşil anlamadım gitti...

günaydın canlarım.

Havvacım inş. kültür sonuçları da temiz çıkar gerisi önemli değil.

ıpeğimizin birşeyciği yok annesi tasalanma.

Günaydın kızlar ,,,

havvacım zeynepcim üzülmeyin kızlar havalar cok bunaltıcı bızler bıle nasıl bunalıyoruz onlarda istemiyor sıcak olduğu zaman bunalıyorlar benim paşamda emmek istemiyor çok sıcaklarda kavga edıyor benimle resmen merak etmeyın onemlı bırsey yoktur bencede sağlıkları yerınde olsunda gerisi önemli değil...

günaydın canlarım.

İpeğimizin birşeyciği yok annesi tasalanma.

sagolun kızlar...
bıseyı yok canım her halınden bellı. bı sıkıntısı varmıs gıbı durmuyo. esımın ıcı rahat etmedı bı baktıralım kakasına dedı baktırdık. temız. ama durduk yerde bi kaka neden yeşerir ki... aklım ona takıldı.
neyse...

günaydın canım..yediğin bişeydende olabilir renginin dönmesi..taze fasulye bezelye kabak salatalık falan..ben pazar günü taze fasulye yedim...çok yemedim bile bikaç kaşık sadece...burak 2gün bi kaka yaptı yemyeşil...resmen fasulye çıktı yani...ben ona bağlıyorum artık rengi yeşil olunca...
günaydın canlarım.

İpeğimizin birşeyciği yok annesi tasalanma.
günaydın canım...

günaydın canım...evet sıcaktan biz yemek yiyemiyoruz çocuklar napsın...

günaydın kızlar.

havvacım burak da 400 gr almış bu ay. can sıkıcı aslında ama sağlıları yerinde olsun arkadaşların dediği gibi..

burak'a annem baktığı için benden daha çok evham yapıyo, acaba bakamıyo muyum diye düşünüyo, az kilo aldığında. annem beni teselli edeceğine ben onu teselli ediyorum artık :))

zeynepcim ipek ek gıda aldığı için kakasının rengi değişmiş olabilir. tahlilde bişey yoksa takma kafana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…