benm oğlum senin kızını döver gibi oldu sankibenm oğlanda sırtüstünden hop yüzüstüne dönüyo:1
kaydirigubbakcemile3 Masallah bizim kiz ne zaman döncek ya isine gelmiyo cadinin keyfine pek düskün
kaydirigubbakcemile3dogru valla popolar kalkmiyo
bizim kizdada var tembellik zar zor yan dönüyo ama sirt üstünden yüz ¨ustüne dönemiyo
ya kızlar bizim doktorda ellerini agzına almasının nedenini parmaklarını tanıyor olarak yorumlamıştı. Dişleri çıkacağının en büyük belirtisi salyalarının artması bence hemen kızmayın doktora. hem kesinlikle ellerini almayın agzından emsin emeceği kadar. İştahsızlıkta arada olabiliyor bebeklerde. Emmek istemiyorlar onuda sütüm az diye algılamayın. Yılmadan emzirmeye devam edin bence. Ek birşeye geçmeyin. Eger bu dönemler uzun sürerse dr. a danışın. Gögüsler gittikçe yumuşuyor süt dolu olsa bile yumuşak duruyorlar. biraz sıkın görürsünüz süt geldigini. hemen pes etmeyin lütfen.... uyku düzenleride şu anda okudugum kitaba göre gece uykularının düzeni gündüz uykularını kaliteli almalarıyla alakalı. 2-3 saatte bir 1.5 -2 saat kadar uykuya dalmaları gerekiyor. daha erken kalksa bile uykuya devam etmesi için zorlayın. sallayın artık ne yaparsanız onu yapın ama o 1.5 saati tamamlatın mutlaka. gecede uykuya gecmeden önce mutlaka her aksam aynı rutini izleyin. aynı saatte aynı işlemleri yaparak onu alıştırın. gece 2 kez kalkmasıda süt emmek için normal. bizim cocukların 6 saat bir blok uyku ve daha sonra 3-2 diye azalarak gece uykusunu bitirmeleri normalmiş.
buluşmaya bende gelmek istiyorum çok uzaklarda buluşmassanız. malum bizim arabamız yok kızlar
hadı gozunuz aydın kaydirigubbakcemile2selam kızlar
hasta olan bebişlerime Allah şifa versin geçmiş olsun
ecrin hanım bugün itibariyle ayağını yemeye başladı hehe bi o kalmıştı ağzına sokmadığı tam oldu
aaaa bende mı denesem bı semra teyzemıze sorıyım bakıyım olur derse bende oyle yapıyım hay sagolasın sen canım...Zeynepcim benimde Ecemde ayni oluyodu aksamlari doymuyodu dedigin gibi süt aksamlari azaliyodu
bende bi kaç gün buzluktaki sütlerimi kullandim ve artik her aksam sütümü geç saatte ertesi aksam için sagiyorum nasil olsa bizimki gece kalkmiyo sütler birikiyo
içinede tahilli karisim katiyorum oldu bitti:)
canım aynı kıtabı okuyoruz kaydirigubbakcemile3ya kızlar bizim doktorda ellerini agzına almasının nedenini parmaklarını tanıyor olarak yorumlamıştı. Dişleri çıkacağının en büyük belirtisi salyalarının artması bence hemen kızmayın doktora. hem kesinlikle ellerini almayın agzından emsin emeceği kadar. İştahsızlıkta arada olabiliyor bebeklerde. Emmek istemiyorlar onuda sütüm az diye algılamayın. Yılmadan emzirmeye devam edin bence. Ek birşeye geçmeyin. Eger bu dönemler uzun sürerse dr. a danışın. Gögüsler gittikçe yumuşuyor süt dolu olsa bile yumuşak duruyorlar. biraz sıkın görürsünüz süt geldigini. hemen pes etmeyin lütfen.... uyku düzenleride şu anda okudugum kitaba göre gece uykularının düzeni gündüz uykularını kaliteli almalarıyla alakalı. 2-3 saatte bir 1.5 -2 saat kadar uykuya dalmaları gerekiyor. daha erken kalksa bile uykuya devam etmesi için zorlayın. sallayın artık ne yaparsanız onu yapın ama o 1.5 saati tamamlatın mutlaka. gecede uykuya gecmeden önce mutlaka her aksam aynı rutini izleyin. aynı saatte aynı işlemleri yaparak onu alıştırın. gece 2 kez kalkmasıda süt emmek için normal. bizim cocukların 6 saat bir blok uyku ve daha sonra 3-2 diye azalarak gece uykusunu bitirmeleri normalmiş.
canım nerde oturuyosunuz? ben besıktastayım alabılırım sızıde yakınlardaysanız?buluşmaya bende gelmek istiyorum çok uzaklarda buluşmassanız. malum bizim arabamız yok kızlar
haydı bakalım sıftah et sende...bugün itibariyle regl oluyorum sanırım...biraz leke geldi dün bugün yoğunlaştı...sancı falan yok sadece belim ağrıyo..canım hiçbişey yapmak istemiyo....sevinsemmi üzülsemmi bilmiyorum...ama seviniyorum yinede biraz şişkinliğim gidecek...göbüş gider belki biraz....üzülüyorum iyiydi öyle rahattım diyorum...işte böyle...
Canım uykuları senin anlattığın gibi ama huzursuzluktan ve sıkıntıdan dağılıyo uykusu. Bi sorun var ama bakalım nerde. Salyaları çok fazla.Hatta diş etlerinin dolgunlaştığını da görüyorum. Bütün sıkıntılar muhtemel dişten. Sadece elini ağzına götürmesiyle vermiyorum kararı. Ben sütümü sağıp veriyorum Zeynepçim dolayısıyla da süt gelmemesi gibi bi sorun yok. Her zaman emdiği kadarını sağıp biiberonla veriyorum.
Ay canım okudum bloğunu ama yorum yazamadım iki defa denedim hata verdi.
Tanışalım tanışalımalkisalkisalkis
kızlar burak 2gündür hasta..burnu akıyo öksürüyo ve hapşuruyo..hasta ettik yavrucağı...bugünde benm boğazım ağrıyo hapşuruyorum...tadımız yok yani...havalar böyle giderse bi düzen kuramayacağız sanırım...çorapsız gezemiyoruz evin içinde....haziranda yani...rüzgar kıyamet gibi burda...
ah canım ya... bende molfıx kullanıyorum cok memnunum. prıma nemlı bırakıyodu molfıx tamamen emıyor çişi. neden oyle oldu kı??? bebekten bebege degısıyor demekkı. deneme yanılma yoluyla kendısıne en ıyı gıden bezı bulcaz ama bu deneme yanılmalarda boyle kotu sonuclanıyor zaman zaman işte. cok gecmıs olsun...
okudum bayıldım walla otobus yolculugunuz cok guzel gecmıs doruk paşa sizi hiç üzmemiş ilk uzunyol deneyımınızı kazasız belasız atlatmıssınız :ecrin_bebek:
gecmıs olsun canım... havalar ne tam yaz ne sonbahar boyle arada derede bızde hasta oluyoruz mınıklerde...
kızlar bu arada gunaydın...
ıpek dun aksam her zamankı gıbı 9 da yattı. gece 2 de ve 4 te emmeye kalktı 10 dk sonra gerı uyudu. 7de de komple kalktı...
normalde 1 kere 4 te emmeye kalkardı...
sanırım aksamları tam doymuyor. butun gun emdıgı ıcın gece uykusuna yatmadan cok sut bırıkmıyor memede olansda 7-8 saat ıdare etmıyor demek...
yada hızlı buyume donemınde.
sadece gecelerı ıcın ek besın mı versem ne.
bı dr teyzemız ıle goruselım bugun bakalım ne dıcek...
bugün itibariyle regl oluyorum sanırım...biraz leke geldi dün bugün yoğunlaştı...sancı falan yok sadece belim ağrıyo..canım hiçbişey yapmak istemiyo....sevinsemmi üzülsemmi bilmiyorum...ama seviniyorum yinede biraz şişkinliğim gidecek...göbüş gider belki biraz....üzülüyorum iyiydi öyle rahattım diyorum...işte böyle...
Aynısı Berkin kaydirigubbakcemile3 Yan dönerken bile önce kafayla omuzlar en son popokaydirigubbakcemile3 Onu da bacağını kaldırıp atıyor destekle:roflol:
yaa kızlar resmen depresyona girdim ben sanırım sürekli ağlamak istiyorum belli bi nedende yok sadece müthiş bi iç sıkıntısı var ve sürekli bi ağlama isteği çocuklarmı bunaltıyo nedir anlamadım gitti lohusalık depresyonu bende geç oldu sanırımkaydirigubbakcemile3
yaa kızlar resmen depresyona girdim ben sanırım sürekli ağlamak istiyorum belli bi nedende yok sadece müthiş bi iç sıkıntısı var ve sürekli bi ağlama isteği çocuklarmı bunaltıyo nedir anlamadım gitti lohusalık depresyonu bende geç oldu sanırımkaydirigubbakcemile3
slm kızlar...
Zaman zaman bana da oluyo öyle canm. Nedenini ben de anlayamıyorum.
evet ya asosyal olduk resmen...burakta bugünlerde çok huysuz tahammül edemiyorum resmen...bide kayınpederle olan sorunlar iyice gerildim...çalışmak benm için zor gibi...çalışasımda yok zaten boşyere ben biriktirym eşim onlara yedirsin...rüyasında görür çalışmayı artık kendinede dedim...sen getir ben yicem boşyere niye birikim yapıyoruz ki...onlara verdikten sonra dedim...nebiliym açıldı yine ağzım çok doluyum offf yaaa..lafı agzımdan aldın canım ya...
az once ıcım katıla katıla agladım dolmustum resmen evdekı sorunlar falan fılan derken...
11 den berı ıpegı uyutmaya calısıyodum benım huzursuzlugum ona yansıdı sanırım uyumadı oda agladı durdu sımdı sakınlestım koydum salıncagına yattı...
bunaldım ya.
esım yarın aksam sınema bıletı almıs gece 10 matınesı. ıpek normalde en gec 9.30 da uyumus olur alt katta eltıme bırakcaz ama şans bu ya,uyumayacağı tutar...
daraldım bunaldım. asosyal bırı oldum cıktım.
ne kendıme bakıcak vaktım oluyor ne bı kıtap okıyım bı arkadaslarımla goruseyım cıkıyım bı sınema tıyatro gezeyım.
gercekten sıkıldım ne zaman normal hayatlarımıza gerı donucez?
calısmak ıstıyorum artık... en azından bı degısıklık olur. boyle gergın gergın bebelerıde gerıyoruz...
Zaman zaman bana da oluyo öyle canm. Nedenini ben de anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?