2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar şimdi dr.dan geldik
ecrin 1 ay 10 günde tam 200 gr almış moralim bozuldu neden o kadar az
beni emiyo ek olarakta veriyorum bişeyler ama çok az almış neden böyle oldu ki

fato endişelenme biz atlattık onu geçen ay:) ecenazda 1 ayda 200 gr almıştı ama tabi idrarında enfeksiyon vardı onun...onun için beslenememişti çok şükür geçti...inş ecrinde yoktur öyle bişi...normalmiş zaten bu dönemde bunların olması...zaten çoğu bebekte de var farkındaysan...

14 şubat doğumlu kızım, bugün diş çıkarttı:))
diş çıkaran var mı?biraz erken gibi geldi bana??

maşallah cnm kızına
valla her bebeğin bünyesi bir değil..nasıl hepsi farklı dönemlerde yürüyüp konuşuyo...dişde öyle...benim kızım 2 şubat doğumlu ama henüz yüzeye çıkmış dişimiz yok:)

ayy canım ya kötü olmuş...çocuk oyuncağımıymış bu iş klava: ne demek vazgeçtim allahım ne insanlar var yaa...
sıkma canını el birliğiyle taşırız seni hiç kayglanma...gelirim yardıma:1hug:

türkkahvesi sen geliyormusun buluşmaya?

yok canımcım ben memleketimdeyim çanakkalede, istanbulla bağlarım koptu artıkın diyarbakır buluşmalarına giderim oraya tayinimiz çıktı ya

ahhhh aaaahh taşınma dersen bi söyleyip bin işitirsin benden. bardak çanak sarmaktan mahfoldum küçücük çocukla. çok zor çok..

ayy saol gülşahcım... teklifin bile o kadar mutlu etti ki beni..... inşallah allahın izniyle hayırlı bir ev bulalım da... bizde bu eve güvendiğimiz için hiç ev aramadıkta.... offf offf...

haklısın canım çok zor... bizde sırf taşınmamak için bu eve talip olmuştuk ama kısmet değilmiş demekki...

merhaba kızlar GECE MAMASINA KATILAN NE ALSAM YA TOK TUTSUN HIPP BULAMADIM BUGUN BASKA MARKALARINDA MAMASINA KOYULAN VARMI YARDIM LUTFEN GECE 4 DEFA UYANIYO 6 BUCUKTA AYAKTA UYUKUSUZLUKTAN ICIM CIKTI YA BU ARA IYICE DEPRESYONA GIDIYOM

PRENSESIM CNM BIZDE DAYRE ALIYODUK ANLASTILAR TAM TABU YAPILCAK ADAM BIZDEN 5 MILYAR DAHA FAZLA ISTEDI BASKA MUSTERI BULMUS ESIMDE SINIRLENIP BAGIRDI BUNE BIZLE OYNUYOMUSUN DIYE

YA BIZ KAC KILO ALDIK BILMEM 4 AYDA GITIK 10 GUN SONRA YANI 7 TEGMUZ DEDI HEMSIRE BAKALIM NE OLDU BU AY BIZEDE

iyi akşamlar kızlar inşallah hepiniz ve yavyulayınız iyidir..biz bugün sağlık ocağına gittik benim aşım vardı oğluşunda boy kiloya bakıldı çok şükür oğluşun aşısı yoktu bu ay rahatız yani
ayşegül yok ama kilo boy çizelgesini bi başkası günceleyebiliyormu bilmiyorum ben yinede yazayım
5.AY BıLGıLERıMıZ
boy 68
kilo 8600
hepinizi öpüyorummm geçmişe müsait bi zaman bulursam (inşallahhhhh) bakıcam

Melekcim simdi bi baktimda milupaninda 7 tahilli "gece tahillari " süte karisiyo
bide ona bak istersen canim Zeynepte bugün almisti ama ne marka bilmiyorum

Elifcim nasilsin canim
Gencerinde boyu kilosu masallah büyümüs kuzum

slm kızlar benim pc bozuk giremiyom
sonra görüşürüz bu arkadaşın pcsi tmmı
herkezi öptümmmmm.byyyyyyyy

dr ne dedı pekı canım?
saglıgı ıyıyse takılma derim...
bu aralar butun bebelerde var bu sorun. donemsel bısey galıba...

aman noldu bu bebişlere yav..hepsi nazaramı geldi ne....bencede dönemsel bişeydir...ek gıdaya geçiştede kilo alımı azalıyormuş...:bbo:

Canim sagligi yerindeyse sikma canini
peki dr ne dedi bu ise

ya kızlar korktum şimdi hepten yarın başka bi dr adaha götüriyim ben en iyisi
enfeksiyon falan yazmışsınız beslenmesi iyi ama neden okadar az kilo aldı şaştım kaldım
1 haftadırda ek besinlere geçmiştik zaten
belki ondandır yada diş çıkarıyo ondan olabilir dedi enfeksiyondan falan bahsetmedi
20 gün sonra gene gel bakalım kilosuna ona göre hareket ederiz dedi
ama ben dayananam en iyisi yarın başka dr a gitmek

doğru diyosun canım bencede git aklında kalmasın, 200 gr az çünkü.
inşallah enfeksiyon filan bişey yoktur ama tutki varsa 20 günü bekleme. her doktor bir değil,akıl akıldan üstün olabilir.
iyigeceler..

canlarım nasılsınız...bu gün yoğundu bizimde .arasın 6. ay kontrolu vardı yine bi sürü şeyler istediler..cuma günü emar çekilecek ama bişi olduğu için değil bakılacak sadece inşallah ii çıkara.doktoru böbrek genişlemesi olduğu için idrara kültürü istedi...yaptırdık pazartesi alcaz sonucunu... her ay bi kere yapçakmışız idarra kültürü..bide gelişimine bakıcaklarmış hareketlerine beden sel ve zihinsel gelişimine randevu aldık onada 27 temmuza gün verdiler...zeka testi filanda yapıyomuşo bölüm...prematüre doğdu yavrum ama herşeyini araştırıyolar o açıdan içim rahat....

ve teyzoşlar oğlum tam 6 aylşık oldu...maşallah boyu çok uzamış.bu prematüre kontrolleri 3 ayda bir...3 ayda boyu 11 cm uzamış 64 cm olmuş...kilosu pek fazla değil ama 6 kilo250 gr..3 ayda 1 buçuk kilo almış ama ii dimi aya takdim edrsek 500gr doktor gelişimi ii harekletli maşallah yakışıklşıda kerat dedi gülüdrüd bizi..geçmişe bakamadım...herkesiydir inşallah....

ek gıdaya başla dedi süt yok zatem biliyonuz şuana kadar aptamil aldık artık bebelac aldık doktoa sordum değişebilirsin dedi yoksa içim rahat etmezdi bayağı fiyat farkı var...
bbide ne sorfacam ek gıdaya geçenler mesela yoğurt verdiniz veya meyve püresi onu öğün syaıyomusunu..arkadaşlar...mesela ben azar azar vercem ya başta öğün syacammı.. bu gün şeftali suyu verdim 6 çay kaşığı buruştudu suratını ama yedi kara danam...

günaydın kızlar.

ooyy maşallah aras'a. bence gayet iyi büyüyor..aslanlar gibi kuzucuk,tüm testleri solluyo..kocaman afferim ona teyzesindenn

:1shok: her tarafa böyle insanlarla dolu aslında, dürüst biri karşısına çıkınca şaşırıyor artık insan.üzülme tatlım, yapabileceğimiz bişey varsa, her zaman yanımdayım biliyosun yerimseniben

fatolina14018049 .!.:
selam kızlar şimdi dr.dan geldik
ecrin 1 ay 10 günde tam 200 gr almış moralim bozuldu neden o kadar az
beni emiyo ek olarakta veriyorum bişeyler ama çok az almış neden böyle oldu ki

geçmiş olsun tatlım. genel olarak tüm bebişlerde var ama sen yine de ihmal etme. önemli bişey çıkmaz inş.

Günaydın şekerler.

Hacercim üzülme tatlım inş. yoluna girer herşey daha iyisini bulursunuz inş.

Fatma bence de başka bir doktora git sen için rahat etsin.

Gencerimize maşallah kocaman adam olmuş

Aras ne güzel büümüş Fatoş hem de herşey yolunda daha ne olsun maşallah paşamıza
Ben daha başlamadım ek gıdaya canım ama doktor bana şey dedi 3 gün alıştırmak için 2-3 kaşık( bu öğünden sayılmaz tabi alıştırma sadece) sonra yiyebildiği kadar verilir dedi. Meyve ve yoğurt 6. aya kadar ana öğün 6. aydan sonra ara öğün olur dedi.
Dün akşam bi küçük dilim elmayı cam rendede rendeledim 2 çay kaşığı püre verdim benim kuzu hiç memnun kalmadı. Baktım onu sevmedi nektarin vardı onu da püreledim iki kaşık verdim onu da sevmedi. ıkisi de tatlı değildi ondan mı acaba. Bende arada biraz vereyim de yutmayı öğrensin paşam diyorum ama bi yandan da doktor doymazsa ver demişti:uhm:

zeynep biz şişlideyiz. siz karar verin o zaman biz beşiktaşa geliriz sana uygun bir yerlere.
olur tabı canım ben sıslıyı pek bılmem eger sızın ıcın zor olmazsa besıktasta ortak bı noktada bulusur gıderız beraber...
offfff burak çıldırttı beni......3ten beri cebelleşiyorum yatsın diye....10dk uyudu uyandı şimdi......vıyak vıyak ediyo uykusu var uyuyamıyo(
heh aynı ipek... Allah yardımcın olsun bacım ne diyeyim...
napalım canım nazo kız da boyle nazlı ıste...
ewet o etıketlerı bende keserım ıpegınkılerıde esımınkılerıde keserım gercekten cok rahatsız edıyor...
kızlar ya benım efem çok kusuyo ya kafayı yemek uzereyım ne yese 1 yada 2 saat sonra kusuyo sabahtan berı 5 yada 6 kez ust degıstırdım yaaaaaaaa
bızımkıde cok kusma problemımız wardı.
motilium surup kullandık bı sure kesıldı...
bı dr ıle gorusun derım.
ayyy canım tasnmak cok zor bılırım...
Allah yardımcın olsun.
ama cocuk oyuncagımı bu yanı once evet sonra hayır... temız bı sopayı haketmıs adam ya neyse...
kız gece 4 defa mı??? bızımkı 1 kez kalkardı 2 kez kalkmaya basladı o bıle cok geldı bana... sen gece tahılı falan başla özgeye.
masallahhhhhh
Melekcim simdi bi baktimda milupaninda 7 tahilli "gece tahillari " süte karisiyo
bide ona bak istersen canim Zeynepte bugün almisti ama ne marka bilmiyorum
canım bana dr bebelac ın sutlu tAHIL karısımını onerdı...
dun gece verdım ama bısey degısmedı yıne 2 defa kalktı...
demek açlık degıl tamamen bana yapışıklıktan...
kız masallahı war cok guzel buyumus kuzucuk...
bız daha o tur seylere baslamadıgımız ıcın bısı dıyemıcem canım...

dun gece tahılı verdım ıpege. cok suratını burusturdu 185 cc nın 85 ını zor ıctı ustune de emzırdım yattı ama gece yıne 2 defa kalktı...
demek sorunumuz açlık değil...
besıkte donmeye calısırken uyanıyo onu farkettım aralara sıkışıyo hep...
bu araDA gulsah 3 delıklı bıberon aldım ama onlar +18 ay canım ya... ve ınanılmaz hızlı akıyo cocugu tıkadı yutamadı hepsını. hem bızım bebelac gece tahılı gayet sulu kıvamlı bısey normal dr browns bıberonla da verılır o...
sen nası verıyosun o kocaman delıklı seyı cocuga hem agzıda cok buyuk nasıl emıyo o ağzı...

evet teyzesi solluyo valla sağol canım
anladım canım bana da öle dedi azar azar 3 gü deniycen her öğünü alerji yapıyormu bakacan dedi sonra miktar artırıcan bende şeftali suyu ile başladım bu gün 3 gün olacak yarın elmaya başlıycam bide yoğurda başlıyom bugün bu hafta böle haftayada sebze çorbasına tatırmaya başlıycam ondan sonraki hafta muhallebi 1 ay sonrada tamamane geçecem öğün halinde yapacam kahvaltı öğle aakşam diye bakalım hayırlı yarasın kuşlarımıza....

bu aksam sınemaya gıdıcez 10 matınesıne eşimle...
ılk kez basbasa bıseyler yapıcaz ıpekten sonra cok heyecanlıyım :)
bızım kız normalde en gec 9.30 da uyur 2 den oncede kalkmaz... eltıme (alt katta) bırakıcam...
ıyı bakar o acıdan gozum hıc arkada kalmaz. sabahtan da 150 cc sut sagdım onuda verırım nolur nolmaz.
ayyy aksam olmaz sımdı bana :)
sımdı bu cadınında uyumayacagı tutar :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…