bende birşey paylaşayım sizinle bilgisi olan varsa belki anlatırda bende rahatlarım.
kızlarr eşime acil kilo aldırmalıyım sinirlerim bozuluyor adamın bünyesi ama ben biraz kilo alsın istiyorum gerçi kendiside istiyor ama alamıyor.yemediği kalmadı her akşam ballı sütler pekmezler dr da gitti ama oda bünyen böyle herkes böyle olmak ister dedi çok üstünde durmadı ama bu ara iyice sorun yapmaya başladı varmı fikri olan.akşam yatarken yemek kızartma-*hamur işi falan denedi ama alamıyor yaa ben vermeye çalışıyorm o almak için başımın etini yiyor her akşam hamur işi yaptım bi ara ama artık yapma alamıyorum diyo sabrıda yok beyefendinin şöyle birşey olsana 10 kilo birden alsa bende kurtulsam oda kilo vermekten daha zor kilo almak onun için.
Kızlar merhaba arasa idrar kültürü istemşiştiler böbrekte genişleme var ya sorun çıkmış galiba dün almıştı eşim sonuçları bu gün çağırmışlar sonda ile idrar alıcaz tahlil yapıcaz diye gittik pipiden hortum saldılar mesaneden idrar aldılar biraz riskli bi işlemmiş kanama yırtıllma enfeksiyon riskleri var imza bile yapıyolar moralimçok bozuktu dfün ama yapıldı bi aksilik olmadı işlem esnasında şükür cuma sonuç alcaz dua edin teryzeleri ii çıksın nedir yavrumun çektiğ allaha zor gelmesin yine çok şüklür...böle işte oyüzden giremedim 2 gündür...emarda çekmiştiler onda problem yokmuş teyzeleri
hacercim inşallah gönlünüze göre ev bulursunuz canım
kızlar selam. ya çok güzel bir yazı buldum. sizle paylaşmak istiyorum.
'Papatyalar, minik ellerde bir demet papatyalar, muhtemelen bir gün önceden alınmış susuzluktan boynu bükülmüş papatyalar,
Bir demet papatya bana hayatın anlamını bir kere daha hatırlattı.Bana anne olmanın , çoğalmanın, verdiğin emeğinin karşılığında minicik saf ve masum bir kalbin seni hayatın bütün kötülüklerinden arındırdığını, daha bir insan yaptığını hatırlattı.
Anaokulunun bahçesine girdiğimde küçücük kızımın beni gördüğünde ve elindeki papatyaları bana getirirken ki surat ifadesindeki mutluluk benim bir yaşam boyu aldığım en güzel hediyem olacak inanın.
Buradan anne olmaya hazır olmadıklarını düşünen, daha çok param olsun , biraz daha zayıflıyayım da öyle hamile kalayım, hayatımı yaşayayım sonra çocuk düşünürüm diyen ve bunun gibi bir sürü bahanelerle anneliğini erteleyen kadınlara sesleniyorum, ne olur bu duyguyu ertelemeyin ve bu mutluluğu yaşayın. Çocuk sahibi olamayan anneler için hep dua ediyorum , anne olmaları için.Allah hakeden gönülden isteyen herkesi anne yapsın.Birine güzel bir dilek dileyecekseniz anne olsun deyin.
Emeğimiz çok büyük, sabrımız kocaman ,sevgimiz sonsuz ama anne olmayı çok sevdim ben.
Tıpkı siz sevgili Anneler gibi.
Hepinize kucak dolusu papatyalar benden, '
canım hadı bakalım ınsallah gonlunuzce bı ew bulursunuz.
tasınmak zor... yardımcın warmı ısın bı ucundan tutabılcek bırı?
Günaydın ,
Az önce diğer paylaşımdaki resimlere bakıyordum isim vermek yasak diye yazamıyorum f.... .... a ecem in resmi var ve ben Zeynep'in İpeği sandım ne alaka İpek resmi altında ecem yazıyor diyorum bu bebeklerin hepsi birbirine mi benziyor ne burda yazışa yazışa bebekleride birbirine benzettik.
slm kızlar, umarım herkes ve bebişleri iyidir. geçmişi okuyamadım henüz.
dün götürdük Miray'ı doktora. tahmin ettiğim gibi ek gıda ile alakalı bi durummuş kaka yapamaması ama yine zorladığı için popoda hasar var :sinifsinif: neyse allah beterinden saklasın ne yapalım. bi şurup ve poposu için merhem verdi. sabah akşam da bi leğene sıcak su koyup bi süre oturtucam. inş en kısa sürede normale döner.
çok şükür boy ve kiloda sıkıntı yok. boyu: 65,5 kilosu ise 8040 gr.
hazır çenem açılmışken ne anlatacağım size çok korkttum çok mafoldumbencuma günü misafirlerim gelecekti perşembe günü koşuşturup duruyordum babasıda odadaydı oğlana biraz göz kulak ol birazdan yatırcam dedim koltuğa yatırdım arkamı dönmemle saniyede pat diye bir ses anladım tabi bir feryatla döndüm oğlum yerde hemde yüzüstü şekilde koltuktan düşmüş nasıl yerden kaldırdım ellerim zangır zangır titredi babasıda çok korkttu tabi bizim oğlan ağlamaktan çatlayacak nasıl içim acıdı ikimizde yanındayız anlık saniyelik bir olay çok şükür kötü bişey olmadı yüzüstü düştüğü için sağ yanağı baya kızardı soğuk suyla yüzünü yıkadım su içirdim bir babası bir ben kucakladık zor sakinleştirdik herhangi bir yeri şişmedi de kızarıklıktanda sabaha eser kalmadı kuzucuğumda unuttu hemen gülücükler atmaya bizimle konuşmaya başladı ama gelin bize sorun içimiz gitti kendimize kızdık tabi yapılacak bişey yok çok dikkat etmek lazım bu kadarla atlattık o geceden sonra çok ama çok dikkatliyim tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum :sinifsinif:
haklısın selma...
nıtekım sımdı ıpegın kendı dr ıle gorustum.
olanları anlattım.
bız ıpegın kalca fılmını cektırdık tertemız cıktı olsaydı cıkardı ıcını ferah tut hıcbısey oldugunu dusunmuyorum ben yınede cmt geldıgınde bı ordopetıst arkadasım war yakında onada bı gosterırız ıstersen ıcın rahat eder dedı.
ya kızlar bişi sorucam ne zamandır aklımda.. ipeğin kollarında bacaklarında selülite benzer oluşumlar var sizinkilerde de var mı henüz dr a sormaya fırsatım olmadı selülit var sanki benimkinde..
Kızlar merhaba arasa idrar kültürü istemşiştiler böbrekte genişleme var ya sorun çıkmış galiba dün almıştı eşim sonuçları bu gün çağırmışlar sonda ile idrar alıcaz tahlil yapıcaz diye gittik pipiden hortum saldılar mesaneden idrar aldılar biraz riskli bi işlemmiş kanama yırtıllma enfeksiyon riskleri var imza bile yapıyolar moralimçok bozuktu dfün ama yapıldı bi aksilik olmadı işlem esnasında şükür cuma sonuç alcaz dua edin teryzeleri ii çıksın nedir yavrumun çektiğ allaha zor gelmesin yine çok şüklür...böle işte oyüzden giremedim 2 gündür...emarda çekmiştiler onda problem yokmuş teyzeleri
[/color]ZEYNEPÇİM ipeğin bişisi tyoktur canım bazı doktorlar harbiden iş olsun diyue konuşuyo sibelcim bence git canım 3 günlük dünya boş ver o gelmiş sana git sende kötülşükten bişi çıkmaz hatasını anlamış...
hacercim inşallah gönlünüze göre ev bulursunuz canım hulencim geçmiş olsun kıyamamtotosunu sevsinler inşallah atlatır...berrimncin istanbulamı taşınıyon.hilalcim arasta öle sanki mamasız durmuyo bakalşım öğüne çevirince istemez belki mama...tubacım maşallah mertkana...büyümüş geçmiş olsun canım aras tam 3 kere düştü.....şükür 3ü tamamladık
Burcucum kocişine bol bol tahin pekmez yedir çikolata yedir tabi biraz yan etkisi olabilir bunların ama o kadarına katlancan artık hihoyyyt hihoyyyt hihoyyytben kaçar yarın izinliyim annemde olacağım arada girer okurum öptüm iyi akşamlar.
Beris tüm bebeklerde öyle portakal görünümlü selülitler olur. ama geçer önemli bisey degil. vucutlarında yag oranı yüksek kemikler daha yeni gelisiyor onunla alakalı sanırım.
ay çok tatlısınız hepiniz anneler ve bebişlerikısada olsa ne güzel vakit geçirmişsinizdir ama seni göremedik senide görebilseydik yerimseniben
maşallah kuzuma resimlerine baktımda bayıldım bizim oğlan ne yüzüstü dönüyor ne sırtüstü daha ayaklarını da keşfedemedi tembel tavuk kaydirigubbakcemile3
maşallah maşallah her geçen gün dahada büyüyorlar yeni yeni huyları ortaya çıkıyor:asigim:
geçmiş olsun canım umarım ilaçları iyi gelir çabucak iyileşir
kimsecikler yok herkes nerde ya bende kaç gündür girmek için can atıyorum ama birgün misafirler geldi birde biz kaç gündür gezmelerdeyiz fırsat bulamadık
bende dün mertkanı dra götürdüm hem kontrol hemde rota virüs aşımızın 2.si yapılacaktı
benim sıpa 1.5 ayda 2cm uzamış ancak 800 gr alabilmiş canım çok sıkıldı :sinifsinif:ama buna hazırdım doğru düzgün emmiyor hiç iştahı yok bu aralar dru ek gıdaya geçelim mi dedi bende siz bilirsiniz dedim bana sorarsan sütün varsa anne sütü ver alabildiği kadar alsın ek gıda için erken dedi anne sütü vereceksen sakın meyvelerden yemek sularından tattırayım deme çok sakıncalı ilerde yiyeceklere alerjisi olan çocuklar bu sebepten oluyor dedi:1shok: ben yediriyorum diyemedim aman herkeste ilerde yemez tatır alışssın diyor kime inanacağıma şaşırdım:bbo: sonuçta dr yinede annesi sensin en iyisini sen bilirsin benim sütüm yetmiyor doymuyor dersen gelirsin ek gıda için liste yaparım dedi ama benimde sütüm var çok şükür en azından 6 aylık olana kadar süte devam etmek istiyorum
birde sağlık ocağından sana ferro sanol vermişlerdir onun kokusu tadı berbattır ağızda kıyafetlerde leke bırakıyor kullanma onu dedi ferrum diye bir demir ilacı yazdı onu kullanacakmışım kilosu kadar yani 6 aylık oluncada kanına bakacakmış kansızlık varsa duruma göre değerlendirme yapıcam dedi şuan anne sütü aldığı için kansızlık olmazmış bunuda yeni öğrendim netice olarak çok sağlıklı bir bebek neşeli dedi hemşiremizde oğluma aşık oldu akşam beni istemeye gelin diyor kaydirigubbakcemile3
amma çenem düştü biri beni durdursun yahu anlattımda anlattım :roflol::roflol:delikafadulden
hazır çenem açılmışken ne anlatacağım size çok korkttum çok mafoldumbencuma günü misafirlerim gelecekti perşembe günü koşuşturup duruyordum babasıda odadaydı oğlana biraz göz kulak ol birazdan yatırcam dedim koltuğa yatırdım arkamı dönmemle saniyede pat diye bir ses anladım tabi bir feryatla döndüm oğlum yerde hemde yüzüstü şekilde koltuktan düşmüş nasıl yerden kaldırdım ellerim zangır zangır titredi babasıda çok korkttu tabi bizim oğlan ağlamaktan çatlayacak nasıl içim acıdı ikimizde yanındayız anlık saniyelik bir olay çok şükür kötü bişey olmadı yüzüstü düştüğü için sağ yanağı baya kızardı soğuk suyla yüzünü yıkadım su içirdim bir babası bir ben kucakladık zor sakinleştirdik herhangi bir yeri şişmedi de kızarıklıktanda sabaha eser kalmadı kuzucuğumda unuttu hemen gülücükler atmaya bizimle konuşmaya başladı ama gelin bize sorun içimiz gitti kendimize kızdık tabi yapılacak bişey yok çok dikkat etmek lazım bu kadarla atlattık o geceden sonra çok ama çok dikkatliyim tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum :sinifsinif:
kaydirigubbakcemile3
bu bebısler ınsanda kafa bırakmıyor kı
kız benımde derdım bu...
bıkını mınıkı gıyemem bu halımle basenler,gobek,toto ne ararsan var... adam yakında boşicak benı kendıme cekı duzen vermem lazım ama cok ıradesızım gırtlagıma hakım olamıyorum kı alsanaalsanasmile
masallah miraya...
sana tavsıyem bol bol kayısı yedır canım ben ıpegın kaka problemını oyle cozdum kı bılıyosun aylarca yapamadı cocuk.
popo ıcınde anestol krem war tavsıye ederım 3-4 ay kullandık kabız zamanlarımızda cok işe yarıyor hemde cok ucuz 2 mılyon falan.
cok gecmıs olsun sanıye gozunden ayıramıyo ınsan.
bende yere yer yaptım ona hep yerde tutuyorum napıyım artık koltuklar yatak cok tehlıkelı...
bu arada kıloya takılma tugba bızımkıde dogru duzgun emmıyor...
kızlar sabah ıpegın dr ıle gorustum dogru duzgun emmedıgını cok kustugunu soyledım yakında bı hastane warsa bı dr dan ıdrar tahlılı ıste sonuclarını bana faxla dedı.
neyse burda hemen yakında bı hastane wardı gıttım bı cocuk dr una gırdım ıdrar tahlılı ıstedım. doktor ya,muayene edecek illa muayene etmeden tahlıl yazmıyor. neyse dedım etsın hadı tahlıl yazsında...
1 ayda 400 gr almıs ıpek 7.300 gr olmus boyu hıc uzamamıs ama hala 64.5 cm :sinifsinif:
ama bunlar farklı bı doktorun olcumlerı tabı bızım doktorumuzun dıyecegı onemlı onada cmt gıdıcez.
malum tartıdan tartıya farklılık olabılıyor.
kılosu farklı cıkabılır ama boyu hıc uzamamıs ona cok uzuldum. gercı emmıyor dogru duzgun hazırlıklıydım ama yınede uzuldum işte.
ek gıdaya ıstersen basla ıstersen baslama kılosu ıyı sana kalmıs dedı bı de lıste werdı ek gıda lıstesı. su an bısey dusunmuyorum kendı doktorumuzla gorusmem lazım. oylesıne gıttıgım bı kadına guvenıp baslayamam.
ve kadın benı dumura ugratan seyı sordu.
"kalca usg cektırdınız mı sonucları yanında mı ne cıktı?"
cektırdık dedım temız cıktı sonuclar yanımda degıl ewde dedım. bacak cızgılerınde asımetrı war bu tek basına hıc bısey ıfade etmez emınım bısey de cıkmaz ama yınede ortopedının gormesı lazım dedı bana. hareketlerı,gelısımı 5 aylık degıl 6 aylık bı cocuk gıbıymıs zeka ve bedensel gelısımı onden gıdıyor dedı. bacak hareketlerıne bakarsak hıcbısey varmıs gıbı durmuyo gayet saglılıklı ama yınede huzursuz oldum bı ortopedı gorsun dedı bana.
bende buraya ıdrar tahlılı ıstemek ıcın geldım kendı doktorumuzla gorusurum bu konuyu dedım aldım tahlıl ıstegını cıktım...
kafam karıstı ya. bı tahlıl kagıdı ıstemeye gıttım kadın muayene etmeden tahlıl ısteyemem dedı sonra bunu cıkardı basıma.
allak bullak oldum tahlılıde yaptırmadım yarın gıder yaptırırım. geldım ewe...
aksam uzerı semra hanım ararım tahlıller ıcın demıstı onada soylıcem bunu. cmt zaten kontrolumuz war. ama cok fena kafam karıstı kızlar ya...
Geçmiş olsun Hülyacım,Maşallah boyuda kilosuda iyimiş Mirayın inş.kısa sürede düzene girer kabızlığıda canım....
bende birşey paylaşayım sizinle bilgisi olan varsa belki anlatırda bende rahatlarım.
kızlarr eşime acil kilo aldırmalıyım sinirlerim bozuluyor adamın bünyesi ama ben biraz kilo alsın istiyorum gerçi kendiside istiyor ama alamıyor.yemediği kalmadı her akşam ballı sütler pekmezler dr da gitti ama oda bünyen böyle herkes böyle olmak ister dedi çok üstünde durmadı ama bu ara iyice sorun yapmaya başladı varmı fikri olan.akşam yatarken yemek kızartma-*hamur işi falan denedi ama alamıyor yaa ben vermeye çalışıyorm o almak için başımın etini yiyor her akşam hamur işi yaptım bi ara ama artık yapma alamıyorum diyo sabrıda yok beyefendinin şöyle birşey olsana 10 kilo birden alsa bende kurtulsam oda kilo vermekten daha zor kilo almak onun için.
meraba kızlar. ben yoğurdu günlük sütle mayalıyorum.bu günlük sütleri nekadar sürede tüketiyosynuz.hepsini bi defada mı mayalıyousunuz;?
[/color]ZEYNEPÇİM ipeğin bişisi tyoktur canım bazı doktorlar harbiden iş olsun diyue konuşuyo sibelcim bence git canım 3 günlük dünya boş ver o gelmiş sana git sende kötülşükten bişi çıkmaz hatasını anlamış...
hacercim inşallah gönlünüze göre ev bulursunuz canım hulencim geçmiş olsun kıyamamtotosunu sevsinler inşallah atlatır...berrimncin istanbulamı taşınıyon.hilalcim arasta öle sanki mamasız durmuyo bakalşım öğüne çevirince istemez belki mama...tubacım maşallah mertkana...büyümüş geçmiş olsun canım aras tam 3 kere düştü.....şükür 3ü tamamladık
kızlar selam. ya çok güzel bir yazı buldum. sizle paylaşmak istiyorum.
'Papatyalar, minik ellerde bir demet papatyalar, muhtemelen bir gün önceden alınmış susuzluktan boynu bükülmüş papatyalar,
Bir demet papatya bana hayatın anlamını bir kere daha hatırlattı.Bana anne olmanın , çoğalmanın, verdiğin emeğinin karşılığında minicik saf ve masum bir kalbin seni hayatın bütün kötülüklerinden arındırdığını, daha bir insan yaptığını hatırlattı.
Anaokulunun bahçesine girdiğimde küçücük kızımın beni gördüğünde ve elindeki papatyaları bana getirirken ki surat ifadesindeki mutluluk benim bir yaşam boyu aldığım en güzel hediyem olacak inanın.
Buradan anne olmaya hazır olmadıklarını düşünen, daha çok param olsun , biraz daha zayıflıyayım da öyle hamile kalayım, hayatımı yaşayayım sonra çocuk düşünürüm diyen ve bunun gibi bir sürü bahanelerle anneliğini erteleyen kadınlara sesleniyorum, ne olur bu duyguyu ertelemeyin ve bu mutluluğu yaşayın. Çocuk sahibi olamayan anneler için hep dua ediyorum , anne olmaları için.Allah hakeden gönülden isteyen herkesi anne yapsın.Birine güzel bir dilek dileyecekseniz anne olsun deyin.
Emeğimiz çok büyük, sabrımız kocaman ,sevgimiz sonsuz ama anne olmayı çok sevdim ben.
burcucum bir zamanlar bende öyle zayıftım naptıysam kilo alamadım. bünye meselesi... şimdi bir doğum yaptım bütün kilolar kaldı....kilo almanın yolu doğum yapmak kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana bunun için hiç kendini üzme bir insanın bünyesi nasılsa öyle olulyor... bak benim kızda bana çekmiş şimdi o kadar zayıfki.... ne yedirsem de şişmanlamıyor....
fatoşcum geçmiş olsun tatlım... üzülme sen arasım bununda üstesinden gelir inşallah ve sonuçlarınızda temiz gelir...... güzel dileğin için saol....
kesinlikle... belkide hayatta yaşanabilecek en güzel duygu.....
yok canım maalesef biliyorsunuz ben gurbetçiyim... :gitme: biz kendimizi geçtikte meliste bizimle beraber bu sıcaklarda dolaşıyor ya ona üzülüyorum...
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
geçmiş olsun hulencim... ama bak maşallah çok şükür kilosu boyu yerinde.....
ayy kıyamam yavruma nasılda korkmuştur. valla haklısın tuğbacım. bende bugün melisi ayağımda sallarken minderden kendini yere atıverdi. allahtan bikaç cmlik bir yükseklikti... bu zamanlar en dikkatli olmamız zamanlar sanırım....
zeynepcim merak etme birşeyi yoktur ipek kızımızın.... sen içini ferah tut kendi dr.una güven...
bizde de yeni yeni oluşmaya başladı... demek ki ilerideki selülitlerin tohumları şimdiden atılıyor... kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
bılmıyorum kı canım alıskanlık belkıde... bu bebıslerın sagı solu bellı olmuyor maalesef...naz bugün hiç uyumadı doğru düzgün.
günügününü tutmuyor.
deli olcam
salıncak sallamaktan sırtım tutuldu.
sıcaktanmı acaba?
bide bişey dicem kızlar, naz ne yerse yesin, karnı tok bile olsa illa mama içipöyle uyucak. tarhana yiyo mesela,ama mamasını içmeden,ağzında o mama tadı olmadan uyumuyor.
tahıllı kaşık maması da veriyorum mesela, uyumuyo. mama içiyo az bişey öyle uyuyo. nedir bu :) ??
canım tabıkı sen bılırsın en dogrusunu ama ben de cabuk affedemem. esınle konusun bu konuyu bı emınım en dogru kararı verıceksınız...slm kızlar..görümcem geldi dün bugünde akabinde saz arkadaşları kayınvalidem ve kaynım:))neyse azönce gittler...aramız biraz limoniydi..yüzleştik falan bana yakınlaşmak istiyo..ama ben ısınamıyorum zamanında bana ağır sözler söyledi...şimdi anladı doğruyu yanlışı...babası sinirin teki..onun sözüne uydu uymadım diyo ama uydu yaniiii...bilmiyorum ya..bende zaten kin tutamam bana hep öyle derler..yüzüne gülsünler herşeyi unutursun derler aynen öyleyim..napıym huyumumu değiştireyim...neyse bu ev aldı...bende gitmedimm.kendi 2defadır geliyo..napıym giiymmi....size sormak istedim.eşimde gdelim diye sıkıştırmıyo yani bana braktı...bu illa gelin diyo zorla çağırıyo yani...öfff.....ayyy gidersem millet ne der bana...gitmem gitmem diye dolaştım ortalarda.....gününü bile ayarladı gelin haaaa deyip duruyooo
cok guzelmıs gercekten...kızlar selam. ya çok güzel bir yazı buldum. sizle paylaşmak istiyorum.
cok carpıcı mesajlar vermıs. bu gercek bı olay degıl mı?Buda bir köşe yazarının veli toplantısından çıkardıkları. Güzel tecrübeler. Sizde bilin dedim.
Ne yalan söylüyeyim 27 aylık bir bebeğin veli toplantısına gitme heyecanı bir gün önceden başlamıştı.Ne de olsa bu uzun yıllar sürecek veli toplantısı sinsilesinin ilk olanıydı.Gitmeden kafamda canlandırdığım, cocuklarımızın ana okulundaki aktiviterini anlatacakları, yemek düzenleri hakkında bilgi verecekleri hatta bir günü nasıl geçirdiklerini merak ettiğimizi bildiklerinden küçük bir slayt gösterisi olacağı yönündeydi.
Bunların yanında asıl vurucu olan okul müdürünün velilerle yaptığı genel konuşma idi.ınanın o konusmadan sonra 2 saat kendime gelemedim.Hepimize bir kaç soru sordu ve cevaplarımızı yorumladı.En son da kısa bir nasihat verdi.Buradan tüm anne ve babalara örnek olsun diye sizinlede paylaşmak istedim.
1) Hafta sonları çocuklarınızı gezmek için nereye götürüyorsunuz ?
Genel cevap , alışveriş merkezi
YANLIŞ : Siz orada sadece kendinizi gezdiriyorsunuz, çocuklarını acık havada parklara götürün, hava ne kadar soğuk olursa olsun acık havaya cıkarttın, hem daha sağlıklı hem de sadece onlar için yapılmış aktiviteler.
2)Eşinizle kavga ettikten sonra cocugunuzun önünde barışıyormusunuz ?
Genel cevap :evet
YANLIŞ. Eğer barışıyor olsaydınız cocuklarınız öğlen uykusundan ağlayarak uyanmaz, sizin kavganıza ne kadar üzüldüklerini burada öğretmenleri ile paylaşmaz ve en önemlisi kendilerini kavgandan sorumlu hissetmezlerdi.
3)Çalışan anneler sürekli cocuklarınıza alışveriş yapıp çalışmanın verdiği vicdan yükünü hafifletiyormusunuz ?
Genel cevap:evet
YANLIŞ:Cocuklarınıza ihtiyacı olmayan şeyleri almayın, sürekli birşeyler alıp onları doyumsuzlaştırmayın, önemli olan onun için birşey yapmanız ve ona zaman ayırmanız..Oyuncak yerine kek yapın ve onun için yaptığınızı hissettirin.
Bu liste biraz uzun ama inanın tüm veliler bu konuşmadan sarsılarak ayrıldık, ayrıca özel okul olmasına rağmen bu kadar açık sözlü bir yaklaşım da oldukları için doğru bir okul seçtiğimden bir kez daha emin oldum.
Bu arada benim 27 ayık 91 cm minik kızıma gelince, benim tek sorum Özge’nin okuldaki davranışlarının nasıl olduğu idi. Samimi, sevgi dolu ve mutlu bir çocuk olduğunu söylediler. ınanın o toplantıdan çıkan en mutlu veli ben oldum ...
2. bölüm
Çocuklar okula çok özenli ve süslü giydirip gelince ;
Diğer arkadaşları tarafından daha çok dışlanıyor dediler.Örnek olarak çok güzel tokalarla okula gelen kız çocugunun o gün saçı çekilebiliyor yada oyun oynarken ilişkide sıkıntı çıkabiliyor.Bu sebepten tüm veliler çocukların daha günlük kıyafetlerle okula gelmelerinin daha sağlıklı olduğu kanaatine vardık.
2) Gün içerisinde çocuklarınızı okuldan telefonla arayın ;
Benim kızım gibi minikler değil ama 3 yaş ve üzeri çocuklar ana okulu çağında daha zor annelerinden ayrıldıkları için, bazen anaokuluna yollandıklarında kendilerini terk edilmiş hissedebiliyorlar, bu sebepten gün içerisinde yada bir kaç günde bir telefonla çocuklarınızı arayıp neler yaptıklarını sorun, bu onlar için annelerinin onları önemsediği ve o an ayrı da olsa annelerinin onu düşündüğünü hissettireceğinden mutlu edecektir.
3) ış seyahatlerinden dönünce yada ....
Eğer bir kaç günlük iş seyahatine gittiyseniz , dönüşte çocuğunuza süpriz yapın ve akşam gelip onu okuldan alın, bu cocugu cok mutlu edecektir dediler.Yada çocuğu servisle eve giden velilerden ara sıra gelip çocukları kendilerinin almalarını yada sürekli aynı ebeveyn okuldan almaya geliyorsa, belli zamanlarda diğer ebeveynin gelip almasını rica ettiler. Aslında çok ufak görünen bir ayrıntı minicik bedenler için oldukça önemliymiş.
hangı hastane bu? bu nasıl iş? hey allahım ya şimdi ölür müsün öldürür müsün...bu arada ıstanbul'da 31 yaşında bi akrabamız yeni doğum yaptı. öğlen 1 den akşama kadar normal doğum beklemişler ve ailesine asla göstermemişler. sonra sezeryana hazırlamışlar ve bebeğin hazneden olduğunu anlayıp tekrar normal doğuma almışlar. ve tam 15 dikiş..! akşam 7-8 e kadar hiçbir haber alamamaışlar yaa. akannehir
veee bebek haznede fazla kaldığı için beyinde hasar ile birlikte iflas eden böbrekleri var. diyalize bağlıyorlarmış minicik bebeği.
lütfen dualarınızı esirgemeyin. bi anne için ne kadar zor bi durum. allah yardımcıları olsun. :Saruboceq:
canım çok sıkıldı çook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?