2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

böyle pat diye dalım ama kızlar nasılsınz.geçmişi okudum biraz...zeynep sen kendi dr una güven bence...kafanı karıştırma boşver...burcu bende çok zayıftım bekarken ah ahhh ne güzeli..keşke o yıllara dönsem...niye kilo almak istiyoki..erkekte kilo iyi olmaz de....

Kızlar merhaba arasa idrar kültürü istemşiştiler böbrekte genişleme var ya sorun çıkmış galiba dün almıştı eşim sonuçları bu gün çağırmışlar sonda ile idrar alıcaz tahlil yapıcaz diye gittik pipiden hortum saldılar mesaneden idrar aldılar biraz riskli bi işlemmiş kanama yırtıllma enfeksiyon riskleri var imza bile yapıyolar moralimçok bozuktu dfün ama yapıldı bi aksilik olmadı işlem esnasında şükür cuma sonuç alcaz dua edin teryzeleri ii çıksın nedir yavrumun çektiğ allaha zor gelmesin yine çok şüklür...böle işte oyüzden giremedim 2 gündür...emarda çekmiştiler onda problem yokmuş teyzeleri
[/color]ZEYNEPÇıM ipeğin bişisi tyoktur canım bazı doktorlar harbiden iş olsun diyue konuşuyo sibelcim bence git canım 3 günlük dünya boş ver o gelmiş sana git sende kötülşükten bişi çıkmaz hatasını anlamış...
hacercim inşallah gönlünüze göre ev bulursunuz canım hulencim geçmiş olsun kıyamamtotosunu sevsinler inşallah atlatır...berrimncin istanbulamı taşınıyon.hilalcim arasta öle sanki mamasız durmuyo bakalşım öğüne çevirince istemez belki mama...tubacım maşallah mertkana...büyümüş geçmiş olsun canım aras tam 3 kere düştü.....şükür 3ü tamamladık

kızlar selam. ya çok güzel bir yazı buldum. sizle paylaşmak istiyorum.

'Papatyalar, minik ellerde bir demet papatyalar, muhtemelen bir gün önceden alınmış susuzluktan boynu bükülmüş papatyalar,

Bir demet papatya bana hayatın anlamını bir kere daha hatırlattı.Bana anne olmanın , çoğalmanın, verdiğin emeğinin karşılığında minicik saf ve masum bir kalbin seni hayatın bütün kötülüklerinden arındırdığını, daha bir insan yaptığını hatırlattı.

Anaokulunun bahçesine girdiğimde küçücük kızımın beni gördüğünde ve elindeki papatyaları bana getirirken ki surat ifadesindeki mutluluk benim bir yaşam boyu aldığım en güzel hediyem olacak inanın.

Buradan anne olmaya hazır olmadıklarını düşünen, daha çok param olsun , biraz daha zayıflıyayım da öyle hamile kalayım, hayatımı yaşayayım sonra çocuk düşünürüm diyen ve bunun gibi bir sürü bahanelerle anneliğini erteleyen kadınlara sesleniyorum, ne olur bu duyguyu ertelemeyin ve bu mutluluğu yaşayın. Çocuk sahibi olamayan anneler için hep dua ediyorum , anne olmaları için.Allah hakeden gönülden isteyen herkesi anne yapsın.Birine güzel bir dilek dileyecekseniz anne olsun deyin.

Emeğimiz çok büyük, sabrımız kocaman ,sevgimiz sonsuz ama anne olmayı çok sevdim ben.
Tıpkı siz sevgili Anneler gibi.

Hepinize kucak dolusu papatyalar benden, '

fatoscum geçmiş olsun. Aras güçlü bir bebek sen hiç merak etme bunuda atlatır o.... Tontiş neler atlattı doğdugundan beri....Sen onun gücüne inan. allahın izniyle biseyciği kalmaz..... hepimizin duaları onunla....

Buda bir köşe yazarının veli toplantısından çıkardıkları. Güzel tecrübeler. Sizde bilin dedim.

Ne yalan söylüyeyim 27 aylık bir bebeğin veli toplantısına gitme heyecanı bir gün önceden başlamıştı.Ne de olsa bu uzun yıllar sürecek veli toplantısı sinsilesinin ilk olanıydı.Gitmeden kafamda canlandırdığım, cocuklarımızın ana okulundaki aktiviterini anlatacakları, yemek düzenleri hakkında bilgi verecekleri hatta bir günü nasıl geçirdiklerini merak ettiğimizi bildiklerinden küçük bir slayt gösterisi olacağı yönündeydi.

Bunların yanında asıl vurucu olan okul müdürünün velilerle yaptığı genel konuşma idi.ınanın o konusmadan sonra 2 saat kendime gelemedim.Hepimize bir kaç soru sordu ve cevaplarımızı yorumladı.En son da kısa bir nasihat verdi.Buradan tüm anne ve babalara örnek olsun diye sizinlede paylaşmak istedim.

1) Hafta sonları çocuklarınızı gezmek için nereye götürüyorsunuz ?
Genel cevap , alışveriş merkezi
YANLIŞ : Siz orada sadece kendinizi gezdiriyorsunuz, çocuklarını acık havada parklara götürün, hava ne kadar soğuk olursa olsun acık havaya cıkarttın, hem daha sağlıklı hem de sadece onlar için yapılmış aktiviteler.

2)Eşinizle kavga ettikten sonra cocugunuzun önünde barışıyormusunuz ?
Genel cevap :evet
YANLIŞ. Eğer barışıyor olsaydınız cocuklarınız öğlen uykusundan ağlayarak uyanmaz, sizin kavganıza ne kadar üzüldüklerini burada öğretmenleri ile paylaşmaz ve en önemlisi kendilerini kavgandan sorumlu hissetmezlerdi.

3)Çalışan anneler sürekli cocuklarınıza alışveriş yapıp çalışmanın verdiği vicdan yükünü hafifletiyormusunuz ?
Genel cevap:evet
YANLIŞ:Cocuklarınıza ihtiyacı olmayan şeyleri almayın, sürekli birşeyler alıp onları doyumsuzlaştırmayın, önemli olan onun için birşey yapmanız ve ona zaman ayırmanız..Oyuncak yerine kek yapın ve onun için yaptığınızı hissettirin.

Bu liste biraz uzun ama inanın tüm veliler bu konuşmadan sarsılarak ayrıldık, ayrıca özel okul olmasına rağmen bu kadar açık sözlü bir yaklaşım da oldukları için doğru bir okul seçtiğimden bir kez daha emin oldum.

Bu arada benim 27 ayık 91 cm minik kızıma gelince, benim tek sorum Özge’nin okuldaki davranışlarının nasıl olduğu idi. Samimi, sevgi dolu ve mutlu bir çocuk olduğunu söylediler. ınanın o toplantıdan çıkan en mutlu veli ben oldum ...

2. bölüm
Çocuklar okula çok özenli ve süslü giydirip gelince ;

Diğer arkadaşları tarafından daha çok dışlanıyor dediler.Örnek olarak çok güzel tokalarla okula gelen kız çocugunun o gün saçı çekilebiliyor yada oyun oynarken ilişkide sıkıntı çıkabiliyor.Bu sebepten tüm veliler çocukların daha günlük kıyafetlerle okula gelmelerinin daha sağlıklı olduğu kanaatine vardık.

2) Gün içerisinde çocuklarınızı okuldan telefonla arayın ;

Benim kızım gibi minikler değil ama 3 yaş ve üzeri çocuklar ana okulu çağında daha zor annelerinden ayrıldıkları için, bazen anaokuluna yollandıklarında kendilerini terk edilmiş hissedebiliyorlar, bu sebepten gün içerisinde yada bir kaç günde bir telefonla çocuklarınızı arayıp neler yaptıklarını sorun, bu onlar için annelerinin onları önemsediği ve o an ayrı da olsa annelerinin onu düşündüğünü hissettireceğinden mutlu edecektir.

3) ış seyahatlerinden dönünce yada ....

Eğer bir kaç günlük iş seyahatine gittiyseniz , dönüşte çocuğunuza süpriz yapın ve akşam gelip onu okuldan alın, bu cocugu cok mutlu edecektir dediler.Yada çocuğu servisle eve giden velilerden ara sıra gelip çocukları kendilerinin almalarını yada sürekli aynı ebeveyn okuldan almaya geliyorsa, belli zamanlarda diğer ebeveynin gelip almasını rica ettiler. Aslında çok ufak görünen bir ayrıntı minicik bedenler için oldukça önemliymiş.

burcucum bir zamanlar bende öyle zayıftım naptıysam kilo alamadım. bünye meselesi... şimdi bir doğum yaptım bütün kilolar kaldı....kilo almanın yolu doğum yapmak kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana bunun için hiç kendini üzme bir insanın bünyesi nasılsa öyle olulyor... bak benim kızda bana çekmiş şimdi o kadar zayıfki.... ne yedirsem de şişmanlamıyor....

fatoşcum geçmiş olsun tatlım... üzülme sen arasım bununda üstesinden gelir inşallah ve sonuçlarınızda temiz gelir...... güzel dileğin için saol....

kesinlikle... belkide hayatta yaşanabilecek en güzel duygu.....

canım hadı bakalım ınsallah gonlunuzce bı ew bulursunuz.
tasınmak zor... yardımcın warmı ısın bı ucundan tutabılcek bırı?

yok canım maalesef biliyorsunuz ben gurbetçiyim... :gitme: biz kendimizi geçtikte meliste bizimle beraber bu sıcaklarda dolaşıyor ya ona üzülüyorum...

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun hulencim... ama bak maşallah çok şükür kilosu boyu yerinde.....

ayy kıyamam yavruma nasılda korkmuştur. valla haklısın tuğbacım. bende bugün melisi ayağımda sallarken minderden kendini yere atıverdi. allahtan bikaç cmlik bir yükseklikti... bu zamanlar en dikkatli olmamız zamanlar sanırım....

zeynepcim merak etme birşeyi yoktur ipek kızımızın.... sen içini ferah tut kendi dr.una güven...

ya kızlar bişi sorucam ne zamandır aklımda.. ipeğin kollarında bacaklarında selülite benzer oluşumlar var sizinkilerde de var mı henüz dr a sormaya fırsatım olmadı selülit var sanki benimkinde..

bizde de yeni yeni oluşmaya başladı... demek ki ilerideki selülitlerin tohumları şimdiden atılıyor... kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Beris tüm bebeklerde öyle portakal görünümlü selülitler olur. ama geçer önemli bisey degil. vucutlarında yag oranı yüksek kemikler daha yeni gelisiyor onunla alakalı sanırım.

taşınıyorum galiba hala şoku atlatamadım kafamçokkarıştı arasa cok geçmiş olsun fatoşcum inşallah kısa zamanda sağlığına kavusur
ben kaçar yarın izinliyim annemde olacağım arada girer okurum öptüm iyi akşamlar.
Burcucum kocişine bol bol tahin pekmez yedir çikolata yedir tabi biraz yan etkisi olabilir bunların ama o kadarına katlancan artık hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
Beris tüm bebeklerde öyle portakal görünümlü selülitler olur. ama geçer önemli bisey degil. vucutlarında yag oranı yüksek kemikler daha yeni gelisiyor onunla alakalı sanırım.

aa bu kadarını bilmiyordum saol canım

selam kızlar nasılsınız ne var ne yokk bebişler nasıl buluşanlar taşınanlar neler oluyor öle bakalım berrincim bizi bırakıp gidiyormusun sen yaaa üzüldüm şimdi ama istanbullu arkadaşlarla berabersin onada sevindim yaa kızlar değişiklik olsun bi daha buluşursanız bizde gelelim yaaa ne güzel olurduuu
derin bu ara gene huy değiştiriyo bir günler birgünlerine uymuyor ek gıdalara alıuşmaya çalışıyoruz tatlı ekşi okey ama tuzluları ağzına sokmuyo nerdeysee bakalım ne olucak karnımızdalarken farklıydı şimdi ne kadar farklı herşey bi deneyim oluyor bizlereee

fatoş arkadaşım aras paşaya geçmiş olsunn bunuda atlatır merak etmeee herşey güzel olucak

burcucum balık hapı içtimi eşin hiç denesenize bi
ayrıca benim bie arkadaşım vardı çok zayıftı oda hergece yatmadan 2 tane tahanlı pide yiyiodu kız bayağı toparlamıştı kısa zamandaaa

sağol tuğbacım, size de geçmiş olsun. bundan sonra daha dikkatli olmamız gerek.

evet, başladım kayısı vermeye. anestol verdi zaten doktor, daha önce problem yaşadığımızda da vermişlerdi. cidden işe yarıyor.

Geçmiş olsun Hülyacım,Maşallah boyuda kilosuda iyimiş Mirayın inş.kısa sürede düzene girer kabızlığıda canım....

sağol canım. inşallah yaa, çocuk sıkıntılar çekiyor, çok zor çokk.
annende iyi vaki geçir, iyi dinlen.

benim eşim de aynı. kilo alma mücadelesi hiç bitmiyor. oysa benim 2-3 katım yemek yer. diyetisyene bile gitti. yoğurda şeker koy ye, yemekten hemen sonra tatlı vs ye gibi şeyler söylemişti ama benim eşim mümkün değil akşam yemekten sonra bişey yemez. çay içer o kadar. metabolizmada hızlı çalışıyo. böyle gelmiş böyle giderr. amaan sağlıklı olmaları daha önemli... niye dert ederler anlamıyorum.

meraba kızlar. ben yoğurdu günlük sütle mayalıyorum.bu günlük sütleri nekadar sürede tüketiyosynuz.hepsini bi defada mı mayalıyousunuz;?

evet ben 1 defada mayalıyorum.bi gün durup bigün mayalıyorum. ben de eşlik ettiğim için Miray'a, 2 günde bitiyo.bitmezse ayran yapıveriyorum yemeğin yanına.

sağol canım. Aras paşaya da geçmiş olsun. canım sen ne canını sıkıyorsun: Aras paşa ne badireler atlattı: bunlara mı canını sıkııyorsun??? bunlarda gelirr geçer.

süpermiş...

teşekkür ederim canım. çok şükür kilosu falan iyi de şu sorunu da atlatabilirsek rahatlicam.

bu arada ıstanbul'da 31 yaşında bi akrabamız yeni doğum yaptı. öğlen 1 den akşama kadar normal doğum beklemişler ve ailesine asla göstermemişler. sonra sezeryana hazırlamışlar ve bebeğin hazneden olduğunu anlayıp tekrar normal doğuma almışlar. ve tam 15 dikiş..! akşam 7-8 e kadar hiçbir haber alamamaışlar yaa. akannehir
veee bebek haznede fazla kaldığı için beyinde hasar ile birlikte iflas eden böbrekleri var. diyalize bağlıyorlarmış minicik bebeği.

lütfen dualarınızı esirgemeyin. bi anne için ne kadar zor bi durum. allah yardımcıları olsun. :Saruboceq:
canım çok sıkıldı çook

ya kizlar yaaa sizin doktorunuz sadece gittiginizde boyuna kilosuna mi bakiyor, yoksa ultrasyona felan sokuyorlarmi? mesela idrar yada böbrek gibi birseyler oldugunu söylediniz, mesela diktor bunu nerden anliyorda istiyor. yani ultrasyondami görüyorda istiyor. ya benim doktorum sadece boy kilo tamam! ama ben süphe ediyorum sanki, bebegimin genel saglik durumuna baksin istiyorum midesine özellile. cok kusuyor, yada kalbine! nebileyim Allah korusun ama aklima türlü türlü hic yoktan seyler gelyior!

iyi geceler....

teyzem rahatsızmış, yarın ona gideceğim için topikte olmicam. öpüldünüz.

benim eşim için de kilo verme taktikleri bulmam lazım. benimkide full göbek yaptı. yiyip içip oturuyoduk bebek olana kadar. şimdi gitmiyo hem bendekiler hem ondakiler kaydirigubbakcemile2

bılmıyorum kı canım alıskanlık belkıde... bu bebıslerın sagı solu bellı olmuyor maalesef...
canım tabıkı sen bılırsın en dogrusunu ama ben de cabuk affedemem. esınle konusun bu konuyu bı emınım en dogru kararı verıceksınız...
cok guzelmıs gercekten...
o mınıcık eller bıze ne zaman papatya getırıcek acaba opuyorumnanaktan
cok carpıcı mesajlar vermıs. bu gercek bı olay degıl mı?
ozellıkle de gıyım kuşam konusunda cok sasırdım. bende kendı adıma kızımı anaokuluna gondersem mesela cıcı bıcı gıydırır susler gonderırdım ama yapmamak lazımmış demek...
sagol paylastıgın ıcın aklımızın bı kosesınde bulunsun bunlar.
hangı hastane bu? bu nasıl iş? hey allahım ya şimdi ölür müsün öldürür müsün...
cok gecmıs olsun ya ınsallah anne de bebekte kısa zamanda toparlarlar...

dırek daldım topıge ama gunaydın kızlar...
açılış gene benden.
dun felaket bı gece gecırdık. ıpek standart 9 da uyudu 12.30 da bı kalktı daha yatıramadım...
az once 8 de gerı uyudu desem ınanır mısınız?
gozunden uyku akıyo esnıyo yuzunu gozunu ovusturuyo koyuyorum besıgıne debelenıyo debelenıyo pat yuzustu donuyo sonra daha tam uykuya dalmamıs oldugu ıcın kalkıyo gerı.
ben duzelttım o döndü bütün gece. bı ara dönmeden uykuya dalsın dıye ellerımle yarım saate yakın ayaklaırnı ellerını tuttum tam daldı dedım gıttım yattım 15 dk sonra yıne dondu ve uyandı...
az once gerı yatırdım ama ben zombı gıbıyım. ılk kez boyle bı gece gecırdık ınsallah tekrarlamaz...
basım catlıyor
gıdıyım yatıyım dıcem ama gunduz waktı uyuyamıyorum ya kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
Günaydın şekerler.

Zeynepçim çok güzel bilgiler vermişsin teşekürler. Aklımızda bulunmalı bunlar..

Ay Hülya içim acıdı sabah sabah. NAsıl doktorlar var ne biçim hastane. Allahım sen koru minicik yavruları..

Sibelcim ben de bu konularda biraz kinciyimdir. Bana kötülük yapanı laf söyleyeni kolay kolay affedemem. Ama bu senin kararın senin doğrun olacak.

Duygucum bizimki ultrasona sokmuyo ama sadece boy kiloya da bakmıyo. Kalbini dinler, kulaklarına boğazına cinsel organına bakar, evirir çevirir ortopedik olarak inceler. Bi de muhabbet eder onunla bizim oğlan mestkaydirigubbakcemile3

Ay Zeynepçim ne sıkıntısı vardı kimbilir İpek kuzumun. Belki de acısı falan vardı, uyur da kendi de dinlenir inşallah. Bence İpeğin sıkıntısı dişlerinden. Yoksa düzenli bir çocuk birden böyle değişemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…