herkese günaydınnn.
kızlar nihayet dün evimizi aldık. hem de dün kandil günü allahım nasip etti... çok şükür üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.. şimdiki evimin iki bina yukarısında yeni bina... ilk baktığım ev.... şimdilik oturan yok ama 1-2 hafta içinde taşınmaya başlarlar... inşallah bizde bu ayın sonuna taşınacağız.. şimdiden evi toparlasam iyi olacak... bir ay sonrada işe başlıcam artık ee malum kredinin ödemesi başlıyor... bu süre içerisinde bakıcı bulmam gerek...birde bu sorunu halletseydim çok iyi olacaktı...
herkes umarım iyidir... zeynepcim çok geçmiş olsun tatlım bu kadarla atlattığınıza şükür... . bak poposu normale dönmüş ne güzel maşallah... bu aralar çok dikkatli olmak lazım. ben artık çok korkuyorum hep yere bırakıyorum. bu sabahta bizim yatakta yatıyordu bezini atmaya gittim. geldiğimde tam kenara kadar gelmişti... az daha gelmesem düşmüştü yavrucak.... allah bütün bebişlerimizi korusun..
birde kızlar biz bu gece yine uyumadık.. melis gece 2 de uyandı sabah 6:30 a kadar uyumadı... ne emdi ne uyudu sürekli gaz çıkardı. halbuki dün ek gıda bile vermedim nerdeyse... sanırım ev ararken biz bu çocuğu hasta ettik. bir ağrısı var yavrumun.. birazdan dr.u arayayımda müsaitse bi götüreyim...
Hadi gözünüz aydin popisi düzelmis Ipegin çok sevindim vallagunaydın kızlar...
dun gıremedım doktordaydık.
ıpek 1 ayda 400 gr almıs. kılomuz 7.300 boyumuz da 66 cm olmus. ama cok emmıyor maalesef onun yerıne kasıkla yemeyı sevıyor memede 4-5 dk dan fazla durmuyo oda bınbır naz nıyazla...
kılo alımı ıyı ama ıpek yemeyı seven ıstahlı bı bebek ıstersen hevesını kırmayalım baslayalım artık sen bılırsın dedı bende baslayalım dedım...
2 ıyı haberım ve bır de kotu haberım war sıze kızlar...
ıyı haberlerım. popo kontrolumuze gıttık. ıpek tamamen duzelmıs. tedavıyı kestık Allah ıma sukurler olsun...
kalcamızıda gosterdım ortopedıste hıcbıseyı yok evham yapma gayet saglıklı bı bebek dedı...
gelelım kotu habere...
crs gecesı ıpek yatak odasındakı yataktan dustu.
yuksekce bı yataktı. 3 sn ıcınde oldu bıttı arkamı dondum bez almak ıcın bı kac sanıye yanından ayrıldım paaat dıye bı ses ve yerde...
buldugumda sırtustuydu ama yuzustu dusup sonra donmus. burnu ve alnı sıstı cunku.dustugu yer parke zemındı halı degıldı maalesefbugun sıslıklerı ınmıs ama burnu yara olmus kabuk kabuk uzerı hep...
aglamaya basladı susturamadım ewde tekım kımse yok bende basladım aglamaya katıldı nefes alamadı. sonra bırden kustu hafıf kendınden gecer gıbı oldu ben tabı cıglık cıglıga ersını aradım. hemen bı taksıye atlayıp acıle gıttım ama ne gıtmek ne ustumde canta ne bısey ayagımda ersının terlıklerı ıpek badısıyle cocugun ustunde hıcbısey yok halımızı gorsenız...
neyse o ara ersın geldı allahtan.
doktor kustumu dedı evet dedım hafıfte kendınden gecer gıbı oldu dedım.
hemen beyın tomografısı ıstıyorum dedı ben fenalasmısım orda.
karın ultrasonu falan cektıler sonra. hepsı temız cıktı allaha sukur. bı kac saat gozetım altında tuttular sonra eve geldık. saat bası uyandırdık uyanıyomu dıye gece. kusarsa ve bı daha fenalasırsa getırın dedıler cok sukur o geceyı atlattık...
gozunuzu seveyım 1 sn bıle olsa yalnız bırakmayın kızlar ya yerde bırakın ya besıgınde. cektıgım vıcdan azabını,acıyı anlatamam...
kaydirigubbakcemile3Babamsiz asla !!!! pazardan pazara bi ilk yasaniyo deseneburak utkuya göre daha hareketli geliyo bana..bu hafta emekler sanırım...tabi pazarı bekliyodur kesin.babası olmadan içine sinmiyoçabukta yürür bence
ozman hiç koymam ne gerek var...
yürüsün oğlum kim tutar.....sempatiksalakcinni
Hadi gözün aydin hayirli ugurlu olsun Eviniz canim Güle Güle oturunherkese günaydınnn.
kızlar nihayet dün evimizi aldık. hem de dün kandil günü allahım nasip etti... çok şükür üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.. şimdiki evimin iki bina yukarısında yeni bina... ilk baktığım ev.... şimdilik oturan yok ama 1-2 hafta içinde taşınmaya başlarlar... inşallah bizde bu ayın sonuna taşınacağız.. şimdiden evi toparlasam iyi olacak... bir ay sonrada işe başlıcam artık ee malum kredinin ödemesi başlıyor... bu süre içerisinde bakıcı bulmam gerek...birde bu sorunu halletseydim çok iyi olacaktı...
herkes umarım iyidir... zeynepcim çok geçmiş olsun tatlım bu kadarla atlattığınıza şükür... . bak poposu normale dönmüş ne güzel maşallah... bu aralar çok dikkatli olmak lazım. ben artık çok korkuyorum hep yere bırakıyorum. bu sabahta bizim yatakta yatıyordu bezini atmaya gittim. geldiğimde tam kenara kadar gelmişti... az daha gelmesem düşmüştü yavrucak.... allah bütün bebişlerimizi korusun..
kızlar bezlerde halen midi 3 numarayımı kullanıyorsunuz 4 nuımara çokmu büyük olur acaba.sanki 3 biraz dar gibi geliyor.bu arada ben halen prima kullanıyorum molfix bizde pişik başlattı hemen tekrar primaya geçtim bu bitince tekrar deniycem molfix i buyüğdükçe hassasiyetleride azalır diye düşünüyorum hanımların poplarının.
Lap diye daldim yine GÜNAYDIN KIZLAR.....
merhaba doktor bey,
kızım 5,5 aylık ve ek gıda olan sebze çorbasını yaparken 7-8 adetten oluşan sebze çorbası yapıyorum. (havuç patates kabak maydonoz ıspanak fasulye brokoli gibi. )
size sorum acaba 7-8 sebze çok mu ? bunların içinde birbirinin vitaminini öldüren sebze varmı? yoksa 3-4 adetten oluşan sebze çorbası yapmam mı daha iyi olur??
teşekkür eder iyi günler dilerim.
Dr.KadirTugcu Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11355
Tesekkür: 10452
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 09:42
6 ayından evvel katı gıda vermiyorum... 6 ayını geçmiş bir çocuk, anne sütünden yer kalırsa, kutu sütü başlanmış ve bir problem çıkmamış ise, kahvaltı ve yoğurt alıyor ise, evde pişen "kıymalı-sebze" yemeklerinden veririm... Evde ne pişerse. Sebze çorbasını, Amerikalı doktorlar, Amerikalı anneler için icat etmişlerdir.. Zira o anneler, yemek pişirmesini bilmezler, öyle bir kültürleri yoktur..Niye bizim doktorlar "sebze çorbası" nı çok severler... Zira 6. aydan sonra aşılar bittiğinden, 1 yaşına kadar pek doktora uğrama ihtiyacları olmaz. İşte burda sebze çorbası devreye girer, sizin 7 çeşitmi yoksa 5 çeşitmi diye kafanızı karıştırırlar, sık-sık doktora gitme ihtiyacı duyarsınız..."- Öbür ay mutlaka gidin, doktorunuz maydonoz ilavesini anlatacak.-" .... Çok mühim...
kadir tuğcudan alıntı......
Günaydin Sibelcim nasilsin canim yakisikli pasalarin nasillar bakimgünaydın canım....
duygu banlanmış niyeki?
sacma...
ben ewde pısen yemekten nasıl verıyım cocuga?
bugun kuru fasulye var mesela. onu yesın de gazman gıbı mı dolassın ortalıkta...
kadır beyın yazılarını okurum bı coguda aklıma yatar ama bunu cok mantıksız buldum.
ewde soslu makarna var dıyelım nasıl yesın cocuk onu?
bebegın sındırım sıstemıyle bızımkı bır mı? benım sındırdıgımı o sındıremez kı. o yuzden sındırım sıstemı gelısene kadar yıyeceklerı ona uygun hale getırmek bana daha mantıklı gelıyor...
Günaydin Sibelcim nasilsin canim yakisikli pasalarin nasillar bakim
Bilmem belki geçen bana oldugu gibi e mail ini aktive etmesi gerekiyodur
Oy yerim ben onu Ecem de ayni valla bi emiyo sonra bi çeviriyo kafayi etrafa bakiniyo sonra bana bakip gülüyo cadi ve hop aç kurt gibi bidaha yapisiyo memeyeyakışıklılar iyi teyzesi...buraktan şikaytçiyim emmiyo...etrafı izleyip dinlemekten emmeye fırsatı olmuyo
olurmu öyle sey bir yasina kadar vermeyin diyo tüm doktorlar bu ne simdi5,5 aylık bebeğe kutu sütü verin diyo..çok tuhaf geldi bana.....
evet zeynep ya okuyorum bende daha neler diyo....bak buda çok ilginç geldi bana...
Doktor bey,
kızım 5,5 aylık ve sabahları hiç mama içmek istemiyor. mamaya bisküvi kattım mama değişikliği yaptım ama nafile içmek istemiyor. öğlen ve akşamki mamalarını yiyor ama nedense sabahları istemiyor. gece enson 03;00 te mamasını yiyor. sabahta 09;00 da bile verdiğimde nazlanıyor.
genelde bu çocuklara özel bişey mi? uyandıktan hemen sonra olmasın diye yarım saat bekliyoruz
uyandıktan sonra daha fazla beklesem iki mama arası çok uzamış oluyor bu sefer. büyüklerimizde aç olsa yer sabah biraz daha geç ver diyor.
sizce bunun nedeni ne olabilir??
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 10:16
Öğün sayısı ve zamanı hiç önemli değil, siz günlük miktar nasıl ona bakın. Toplamda en az 500-600 mama alıyorsa, gerisi hiç önemli değil.. Mama yerine artık "kutu sütlerinden" verebilirsiniz...
merhaba doktor bey,
kızım 5,5 aylık ve ek gıda olan sebze çorbasını yaparken 7-8 adetten oluşan sebze çorbası yapıyorum. (havuç patates kabak maydonoz ıspanak fasulye brokoli gibi. )
size sorum acaba 7-8 sebze çok mu ? bunların içinde birbirinin vitaminini öldüren sebze varmı? yoksa 3-4 adetten oluşan sebze çorbası yapmam mı daha iyi olur??
teşekkür eder iyi günler dilerim.
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 09:42
6 ayından evvel katı gıda vermiyorum... 6 ayını geçmiş bir çocuk, anne sütünden yer kalırsa, kutu sütü başlanmış ve bir problem çıkmamış ise, kahvaltı ve yoğurt alıyor ise, evde pişen "kıymalı-sebze" yemeklerinden veririm... Evde ne pişerse. Sebze çorbasını, Amerikalı doktorlar, Amerikalı anneler için icat etmişlerdir.. Zira o anneler, yemek pişirmesini bilmezler, öyle bir kültürleri yoktur..Niye bizim doktorlar "sebze çorbası" nı çok severler... Zira 6. aydan sonra aşılar bittiğinden, 1 yaşına kadar pek doktora uğrama ihtiyacları olmaz. İşte burda sebze çorbası devreye girer, sizin 7 çeşitmi yoksa 5 çeşitmi diye kafanızı karıştırırlar, sık-sık doktora gitme ihtiyacı duyarsınız..."- Öbür ay mutlaka gidin, doktorunuz maydonoz ilavesini anlatacak.-" .... Çok mühim...
kadir tuğcudan alıntı......
sacma...
ben ewde pısen yemekten nasıl verıyım cocuga?
bugun kuru fasulye var mesela. onu yesın de gazman gıbı mı dolassın ortalıkta...
kadır beyın yazılarını okurum bı coguda aklıma yatar ama bunu cok mantıksız buldum.
ewde soslu makarna var dıyelım nasıl yesın cocuk onu?
bebegın sındırım sıstemıyle bızımkı bır mı? benım sındırdıgımı o sındıremez kı. o yuzden sındırım sıstemı gelısene kadar yıyeceklerı ona uygun hale getırmek bana daha mantıklı gelıyor...
evet zeynep ya okuyorum bende daha neler diyo....bak buda çok ilginç geldi bana...
Doktor bey,
kızım 5,5 aylık ve sabahları hiç mama içmek istemiyor. mamaya bisküvi kattım mama değişikliği yaptım ama nafile içmek istemiyor. öğlen ve akşamki mamalarını yiyor ama nedense sabahları istemiyor. gece enson 03;00 te mamasını yiyor. sabahta 09;00 da bile verdiğimde nazlanıyor.
genelde bu çocuklara özel bişey mi? uyandıktan hemen sonra olmasın diye yarım saat bekliyoruz
uyandıktan sonra daha fazla beklesem iki mama arası çok uzamış oluyor bu sefer. büyüklerimizde aç olsa yer sabah biraz daha geç ver diyor.
sizce bunun nedeni ne olabilir??
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 10:16
Öğün sayısı ve zamanı hiç önemli değil, siz günlük miktar nasıl ona bakın. Toplamda en az 500-600 mama alıyorsa, gerisi hiç önemli değil.. Mama yerine artık "kutu sütlerinden" verebilirsiniz...
5,5 aylık bebeğe kutu sütü verin diyo..çok tuhaf geldi bana.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?