2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydınnn.
kızlar nihayet dün evimizi aldık. hem de dün kandil günü allahım nasip etti... çok şükür üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.. şimdiki evimin iki bina yukarısında yeni bina... ilk baktığım ev.... şimdilik oturan yok ama 1-2 hafta içinde taşınmaya başlarlar... inşallah bizde bu ayın sonuna taşınacağız.. şimdiden evi toparlasam iyi olacak... bir ay sonrada işe başlıcam artık ee malum kredinin ödemesi başlıyor... bu süre içerisinde bakıcı bulmam gerek...birde bu sorunu halletseydim çok iyi olacaktı...

herkes umarım iyidir... zeynepcim çok geçmiş olsun tatlım bu kadarla atlattığınıza şükür... . bak poposu normale dönmüş ne güzel maşallah... bu aralar çok dikkatli olmak lazım. ben artık çok korkuyorum hep yere bırakıyorum. bu sabahta bizim yatakta yatıyordu bezini atmaya gittim. geldiğimde tam kenara kadar gelmişti... az daha gelmesem düşmüştü yavrucak.... allah bütün bebişlerimizi korusun..

birde kızlar biz bu gece yine uyumadık.. melis gece 2 de uyandı sabah 6:30 a kadar uyumadı... ne emdi ne uyudu sürekli gaz çıkardı. halbuki dün ek gıda bile vermedim nerdeyse... sanırım ev ararken biz bu çocuğu hasta ettik. bir ağrısı var yavrumun.. birazdan dr.u arayayımda müsaitse bi götüreyim...

kızlar bezlerde halen midi 3 numarayımı kullanıyorsunuz 4 nuımara çokmu büyük olur acaba.sanki 3 biraz dar gibi geliyor.bu arada ben halen prima kullanıyorum molfix bizde pişik başlattı hemen tekrar primaya geçtim bu bitince tekrar deniycem molfix i buyüğdükçe hassasiyetleride azalır diye düşünüyorum hanımların poplarının.

gözün aydın hadi hayırlı olsun eviniz sağlıkla huzurla oturun Allah ödeme kolaylığı versi.Hem bakıcı parası hem bebeğin masrafları hem kredi zor olacak ama allah kolaylıklasr versin yakında biri olmaması kötü.

olabilir canım sancısı var isede sürekli gaz çıkartır ayağının altına sıcak su torbası koy karnını belinide sıcak tut.geçmiş olsun .

Hadi gözünüz aydin popisi düzelmis Ipegin çok sevindim valla
Ay düsmesinede çok üzüldüm halini tahmin edebiliyorum Zeynep yavrum benim Allah korumus valla
kaydirigubbakcemile3Babamsiz asla !!!! pazardan pazara bi ilk yasaniyo desene

Hadi gözün aydin hayirli ugurlu olsun Eviniz canim Güle Güle oturun
Insallah iyi güvenilir bi bakici bulursun

Biz yaklasik bir aydir 4 numaraya geçtik büyük degil çok rahat

merhaba doktor bey,

kızım 5,5 aylık ve ek gıda olan sebze çorbasını yaparken 7-8 adetten oluşan sebze çorbası yapıyorum. (havuç patates kabak maydonoz ıspanak fasulye brokoli gibi. )

size sorum acaba 7-8 sebze çok mu ? bunların içinde birbirinin vitaminini öldüren sebze varmı? yoksa 3-4 adetten oluşan sebze çorbası yapmam mı daha iyi olur??

teşekkür eder iyi günler dilerim.

Dr.KadirTugcu Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11355
Tesekkür: 10452
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 09:42
6 ayından evvel katı gıda vermiyorum... 6 ayını geçmiş bir çocuk, anne sütünden yer kalırsa, kutu sütü başlanmış ve bir problem çıkmamış ise, kahvaltı ve yoğurt alıyor ise, evde pişen "kıymalı-sebze" yemeklerinden veririm... Evde ne pişerse. Sebze çorbasını, Amerikalı doktorlar, Amerikalı anneler için icat etmişlerdir.. Zira o anneler, yemek pişirmesini bilmezler, öyle bir kültürleri yoktur..Niye bizim doktorlar "sebze çorbası" nı çok severler... Zira 6. aydan sonra aşılar bittiğinden, 1 yaşına kadar pek doktora uğrama ihtiyacları olmaz. ışte burda sebze çorbası devreye girer, sizin 7 çeşitmi yoksa 5 çeşitmi diye kafanızı karıştırırlar, sık-sık doktora gitme ihtiyacı duyarsınız..."- Öbür ay mutlaka gidin, doktorunuz maydonoz ilavesini anlatacak.-" .... Çok mühim...
kadir tuğcudan alıntı......

sagolun kızlar...
hacercım gozun aydın canım gule gule oturun yenı evınızde. usutmus olabılır kuzucuk bı gotur bakalım dr ne dıcek cok gecmıs olsun melıs bebege...

sacma...
ben ewde pısen yemekten nasıl verıyım cocuga?
bugun kuru fasulye var mesela. onu yesın de gazman gıbı mı dolassın ortalıkta...
kadır beyın yazılarını okurum bı coguda aklıma yatar ama bunu cok mantıksız buldum.
ewde soslu makarna var dıyelım nasıl yesın cocuk onu?
bebegın sındırım sıstemıyle bızımkı bır mı? benım sındırdıgımı o sındıremez kı. o yuzden sındırım sıstemı gelısene kadar yıyeceklerı ona uygun hale getırmek bana daha mantıklı gelıyor...

:lepi:vereliniortak katiliyorum bencede

Günaydin Sibelcim nasilsin canim yakisikli pasalarin nasillar bakim

Bilmem belki geçen bana oldugu gibi e mail ini aktive etmesi gerekiyodur

yakışıklılar iyi teyzesi...buraktan şikaytçiyim emmiyo...etrafı izleyip dinlemekten emmeye fırsatı olmuyo

evet zeynep ya okuyorum bende daha neler diyo....bak buda çok ilginç geldi bana...
Doktor bey,

kızım 5,5 aylık ve sabahları hiç mama içmek istemiyor. mamaya bisküvi kattım mama değişikliği yaptım ama nafile içmek istemiyor. öğlen ve akşamki mamalarını yiyor ama nedense sabahları istemiyor. gece enson 03;00 te mamasını yiyor. sabahta 09;00 da bile verdiğimde nazlanıyor.
genelde bu çocuklara özel bişey mi? uyandıktan hemen sonra olmasın diye yarım saat bekliyoruz

uyandıktan sonra daha fazla beklesem iki mama arası çok uzamış oluyor bu sefer. büyüklerimizde aç olsa yer sabah biraz daha geç ver diyor.

sizce bunun nedeni ne olabilir??

Dr.KadirTugcu Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Uzman

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11355
Tesekkür: 10452
%100 Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 10:16
Öğün sayısı ve zamanı hiç önemli değil, siz günlük miktar nasıl ona bakın. Toplamda en az 500-600 mama alıyorsa, gerisi hiç önemli değil.. Mama yerine artık "kutu sütlerinden" verebilirsiniz...

yakışıklılar iyi teyzesi...buraktan şikaytçiyim emmiyo...etrafı izleyip dinlemekten emmeye fırsatı olmuyo
Oy yerim ben onu Ecem de ayni valla bi emiyo sonra bi çeviriyo kafayi etrafa bakiniyo sonra bana bakip gülüyo cadi ve hop aç kurt gibi bidaha yapisiyo memeye
Emismemis baya bi sürüyo valla hep oyun hep oyun

5,5 aylık bebeğe kutu sütü verin diyo..çok tuhaf geldi bana.....
olurmu öyle sey bir yasina kadar vermeyin diyo tüm doktorlar bu ne simdi

slm kızlar
günlerdir giremedim geçmişe tamamen bakmak mümkün değil
ama yakın geçmişe baktım :)) zeyneple hacer gözüme takıldı
ZEYNEP ipeğin düşmesine çok üzüldüm geçmiş olsun gelişimide iyiyimiş maşallah..öpüyorum canım ikinizide...
HACER eviniz hayırlı olsun canım inan çok sevindim darısı bizlerin başına inş...öpüyorum melisimle seni...

herkesleriiii,tüm bebelerimi tüm arkadaşlarımı öpyorum hepiniz iyisiniz inş

Ecenaz artık benle beraber yemek yiyo desem yeridir...damak zevklerimizde uyuyo:):) gündüzleri çok ememiyo artık malesef sıcaklarında etkisiyle...ama çorbalarını kahvaltılarını kaşık mamalarını çok iyi yiyo geceleride emiyo...dişlerimiz patladı patlıcak kıvranıyo çocuk çıksada rahatlasak...

aa bu bahsettiği pınar 6-12 ay devam sütü olailir ben de markette gördüm..nasıl yani dedim...1 yaşına kadar içemiyolardı hani..?=gerçi ben yoğurt yapmak için aldım..:)kaydirigubbakcemile2

Oldu canım mantıda açayım mı demek lazım ama muayenesi çok pahalı bu adamın burdan dieyyeim kaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

kutu sütmüş pehhh. tüm dr laraı yalanlıyor bu yazı resmen .

ama kadın çok doğru yazmış duru'sa sabahları 30 dk - 1 saat geçmeden yemek istemiyor.90 cc yi bitirene kadar sarlatana dönüyorum resmen.

5,5 aylık bebeğe kutu sütü verin diyo..çok tuhaf geldi bana.....

banada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…