zeynep resmen içim ezildi çok kötü oldum sanki yaşadım o anaı çok geçmiş olsun canım kıyamama ya...oyt oy totosunu yesinler maşallah bak gözün aydın canımgunaydın kızlar...
dun gıremedım doktordaydık.
ıpek 1 ayda 400 gr almıs. kılomuz 7.300 boyumuz da 66 cm olmus. ama cok emmıyor maalesef onun yerıne kasıkla yemeyı sevıyor memede 4-5 dk dan fazla durmuyo oda bınbır naz nıyazla...
kılo alımı ıyı ama ıpek yemeyı seven ıstahlı bı bebek ıstersen hevesını kırmayalım baslayalım artık sen bılırsın dedı bende baslayalım dedım...
2 ıyı haberım ve bır de kotu haberım war sıze kızlar...
ıyı haberlerım. popo kontrolumuze gıttık. ıpek tamamen duzelmıs. tedavıyı kestık Allah ıma sukurler olsun...
kalcamızıda gosterdım ortopedıste hıcbıseyı yok evham yapma gayet saglıklı bı bebek dedı...
gelelım kotu habere...
crs gecesı ıpek yatak odasındakı yataktan dustu.
yuksekce bı yataktı. 3 sn ıcınde oldu bıttı arkamı dondum bez almak ıcın bı kac sanıye yanından ayrıldım paaat dıye bı ses ve yerde...
buldugumda sırtustuydu ama yuzustu dusup sonra donmus. burnu ve alnı sıstı cunku.dustugu yer parke zemındı halı degıldı maalesefbugun sıslıklerı ınmıs ama burnu yara olmus kabuk kabuk uzerı hep...
aglamaya basladı susturamadım ewde tekım kımse yok bende basladım aglamaya katıldı nefes alamadı. sonra bırden kustu hafıf kendınden gecer gıbı oldu ben tabı cıglık cıglıga ersını aradım. hemen bı taksıye atlayıp acıle gıttım ama ne gıtmek ne ustumde canta ne bısey ayagımda ersının terlıklerı ıpek badısıyle cocugun ustunde hıcbısey yok halımızı gorsenız...
neyse o ara ersın geldı allahtan.
doktor kustumu dedı evet dedım hafıfte kendınden gecer gıbı oldu dedım.
hemen beyın tomografısı ıstıyorum dedı ben fenalasmısım orda.
karın ultrasonu falan cektıler sonra. hepsı temız cıktı allaha sukur. bı kac saat gozetım altında tuttular sonra eve geldık. saat bası uyandırdık uyanıyomu dıye gece. kusarsa ve bı daha fenalasırsa getırın dedıler cok sukur o geceyı atlattık...
gozunuzu seveyım 1 sn bıle olsa yalnız bırakmayın kızlar ya yerde bırakın ya besıgınde. cektıgım vıcdan azabını,acıyı anlatamam...
evet tavsiye etmiyolar ama şimdi değil biraz geçsin kuvetlensiniyce ben koycambısey daha.
doktor yurutecı kesınlıkle onermıyor.
bebek kendını tasıyacak duruma geldıgınde zaten yurur. hazır hıssetmeden o yuku bacaklarına vermenın bı anlamı yok bırak yerde emeklesın surunsun yurutec zararlı dedı...
allah iyi günlerde oturmayı nasipğ etsin inşallah canımherkese günaydınnn.
kızlar nihayet dün evimizi aldık. hem de dün kandil günü allahım nasip etti... çok şükür üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.. şimdiki evimin iki bina yukarısında yeni bina... ilk baktığım ev.... şimdilik oturan yok ama 1-2 hafta içinde taşınmaya başlarlar... inşallah bizde bu ayın sonuna taşınacağız.. şimdiden evi toparlasam iyi olacak... bir ay sonrada işe başlıcam artık ee malum kredinin ödemesi başlıyor... bu süre içerisinde bakıcı bulmam gerek...birde bu sorunu halletseydim çok iyi olacaktı...
herkes umarım iyidir... zeynepcim çok geçmiş olsun tatlım bu kadarla atlattığınıza şükür... . bak poposu normale dönmüş ne güzel maşallah... bu aralar çok dikkatli olmak lazım. ben artık çok korkuyorum hep yere bırakıyorum. bu sabahta bizim yatakta yatıyordu bezini atmaya gittim. geldiğimde tam kenara kadar gelmişti... az daha gelmesem düşmüştü yavrucak.... allah bütün bebişlerimizi korusun..
oy maşallah afiyet olsun inşallah rahaty atlatır diş çıkarmayıslm kızlar
günlerdir giremedim geçmişe tamamen bakmak mümkün değil
ama yakın geçmişe baktım :)) zeyneple hacer gözüme takıldı
ZEYNEP ipeğin düşmesine çok üzüldüm geçmiş olsun gelişimide iyiyimiş maşallah..öpüyorum canım ikinizide...
HACER eviniz hayırlı olsun canım inan çok sevindim darısı bizlerin başına inş...öpüyorum melisimle seni...
herkesleriiii,tüm bebelerimi tüm arkadaşlarımı öpyorum hepiniz iyisiniz inş
Ecenaz artık benle beraber yemek yiyo desem yeridir...damak zevklerimizde uyuyo:):) gündüzleri çok ememiyo artık malesef sıcaklarında etkisiyle...ama çorbalarını kahvaltılarını kaşık mamalarını çok iyi yiyo geceleride emiyo...dişlerimiz patladı patlıcak kıvranıyo çocuk çıksada rahatlasak...
merhaba kızlar nasılsınız gecmıse bakmadım ozge uyumusken bı bakım dedım cok kotuyuz ya sabah 1 sat agladı bagıra bagıra hemen hastaneye gıtık arabala zaten bugun gıdıcektık ozel doktora doktor heryerıne baktı hersey ınceledı alta cıkan dısler yapıyomus cok kotu gecırıcez galıba dıs cıkarmayı aksam 38 falna atesı hep vardı huzursuz hep ah su dısler ahhh erken geldı bızee
sormayın ya sabah oyle bagrıyodu aglıyodu kı sandım bı yerı kırıldı falan boguluyodu aglamaktan arkada patladı yetmıyo bıde once asagıda 2 tane patlıyo bırde bogazda kızarma varmısta oyle salgın var dedı tum cocuklardaa cıdı bısı dıl dedı
kıyamam hadı uyut da gelburak ın eee eee si gelmş....uykusu gelince öyle yapıyo...biz eee yapalım gelelim....:ecrin_bebek:
Ecenaz acayip su içiyo yaa alamıyorum elinden...
hşb burcu'cum saol...
ya annem şimdi yanımdada biz sizleri inek sütüyle büyüttük diyo sütümüz olmazdı yeterince diyo 4 aya kadar sulandırılmış inek sütü verirlermiş 4 aydan sonrada tamamen inek sütü...
çok ilginç...şaşırdım
evet ilk dişler zormuş allah Özge'ye de sana da kolaylık versin inşallah biran önce patladırda rahatlar kuzum.merhaba kızlar nasılsınız gecmıse bakmadım ozge uyumusken bı bakım dedım cok kotuyuz ya sabah 1 sat agladı bagıra bagıra hemen hastaneye gıtık arabala zaten bugun gıdıcektık ozel doktora doktor heryerıne baktı hersey ınceledı alta cıkan dısler yapıyomus cok kotu gecırıcez galıba dıs cıkarmayı aksam 38 falna atesı hep vardı huzursuz hep ah su dısler ahhh erken geldı bızee
teyzeleri bugün sabah gittik idrarımızın sonucunu aldık hani şu sondfalı olan çok şükür üreme yok ve temiz çıktı....
6 ay aşılarımızı olduk 2 bacağa 1 kola bide ağızdan 2 damla toplam 4 tane yarasın oğluşuma....bide 1 yaşında allah nasip ederse...şimdi yatıyo
inşallah diğerleri gibi ateşlenmez....ama bu gün yemek yemedi yav..
zeynep yarasın canım çorbanız sen nasıl yaptın bakım çorbayı....
ek gıdaya geçeli bizim 2 hafta oldu birinci hafta meyveler işte sebze çorbasına geçeli 4 gün oldu 2 gün sebze 2 gün tarhana verdim 9 gün içinde 270 gr almış az dimi yada iymiki yaramışmı acaba ek gıdalar....
bizim doktor bebe bisküisi vermiycen sen evde pekmezle yapacan dedi one kinasıl yapçam dedim internette tarifi vardei ay bayılacam kadın bana bisküi yaptırcak tabi ebn yapmıycam o ayrı
kesinlikle açık günlük sütle yoğurt yapçan şişe süt paket süt yok onlarda sütün dnası bozuluyo dedi mikroplar ölüyo ama sütün vitaminide olmuyo dedi açık sütü iyce kaynatıp mayalayacan dedi bende ii dedim..zaten sütçüden alıyom sütü bi kere günlük şişe sütle yapmıştım...1 ay sonra çorbalarına yağpsız dana kıyma katıcan terbiyeli yoğurt çorbası yapacan dedi kahvaltıyada geçebilirsin dedi...
evet ya aynen öyle ..koyucam inş canım en kısa zamandaanlatsan aslında hazırlayabilir babası. Meyveleri cam rendeden geçirip verecek. Zor değil aslında. Be denetsen, yapabilir mi ki?? Gaza getir sen en iyisi. Aklinialirimsmile o da babası sonuçta, yapsın ne olur :))
nurcum, geçmiş olsun canım. Daha dikkatli olmak gerek galiba be canım. Allah esirgemiş kuzumu. Bi de sen eklesen şu çocuğun resmini de görsek. Mahrum bırakma yaww
ay sanada geçmişolsun ya..valla kolu eli kırıllsaydı bide.çok korktumnurcum geçmiş olsun bizim çok oldu koltuk faciası 3 e tamamaladık hele 2 kere resmen anlık gözümün önünde oldu korkmuştur kıyamama..nasıl gidiyo tatil annenler nerde senin...
bak bu konuyuda yazacaktım altı yapamamışım istanbul henüz çok sıcak değil günü gününü tutmuyor sabaha karşı ben bile üşüyorum ben ayaklı pijama giydiriyorum gece uykusuna yatırınca ama buyük beden 1 yaş için var pijama takımımız onun altını giydiriyorum.üstünede sıfır kol çıtçıtlı badisi ve yarım kollu penye giydiriyorum.
Aman dikkat nur valla artık çok tehlike bizimkiler.allahtan düştüğünü farketmişsin bide kalkıp yatağında bulamasaydın daha korku iyi sürüklenip koltuk altına saklanmamış.
Ay canım burası sabah daha bi felaket sıcak oluyo sanki
namaza kalkınca uzun kolluyla zor duruyorum 5 dk.
Evt ya pat diye ses çıktı ..nası sıçraım yataktan
bende inat ettim 10 gün birşey vermedim sadece ıhlamur verdim yumuşatsın diye sonra arttı öksürük şurubu verdim oda kesmedi ilerlemişti tabii şimdi antibiotik kullanıyoruz ama bu seferde çok arttı umarım 1 kutu ile biter öksürüğü.
Ay canım burası sabah daha bi felaket sıcak oluyo sanki
namaza kalkınca uzun kolluyla zor duruyorum 5 dk.
Evt ya pat diye ses çıktı ..nası sıçraım yataktan
Inşallah o günleri bizde görürüz.
teyzeleri bugün sabah gittik idrarımızın sonucunu aldık hani şu sondfalı olan çok şükür üreme yok ve temiz çıktı....
6 ay aşılarımızı olduk 2 bacağa 1 kola bide ağızdan 2 damla toplam 4 tane yarasın oğluşuma....bide 1 yaşında allah nasip ederse...şimdi yatıyo
Aman içsin ne güzel bu sicaklarda iyi gelirEcenaz acayip su içiyo yaa alamıyorum elinden...
Hadi gözünaydin canim hersey yolundaymis ne güzelteyzeleri bugün sabah gittik idrarımızın sonucunu aldık hani şu sondfalı olan çok şükür üreme yok ve temiz çıktı....
Masallah Fatos 9 günde 270 gr çok iyi valla bizim Ecem bir ayda 500 gr aldiek gıdaya geçeli bizim 2 hafta oldu birinci hafta meyveler işte sebze çorbasına geçeli 4 gün oldu 2 gün sebze 2 gün tarhana verdim 9 gün içinde 270 gr almış az dimi yada iymiki yaramışmı acaba ek gıdalar....
bizim doktor bebe bisküisi vermiycen sen evde pekmezle yapacan dedi one kinasıl yapçam dedim internette tarifi vardei ay bayılacam kadın bana bisküi yaptırcak tabi ebn yapmıycam o ayrı
kesinlikle açık günlük sütle yoğurt yapçan şişe süt paket süt yok onlarda sütün dnası bozuluyo dedi mikroplar ölüyo ama sütün vitaminide olmuyo dedi açık sütü iyce kaynatıp mayalayacan dedi bende ii dedim..zaten sütçüden alıyom sütü bi kere günlük şişe sütle yapmıştım...1 ay sonra çorbalarına yağpsız dana kıyma katıcan terbiyeli yoğurt çorbası yapacan dedi kahvaltıyada geçebilirsin dedi...
ayy sinir oldum ya resmen gözünden uyku akıyo...ne emiyo ne uyuyo bayılacam vallahi......
bizim 2. dişimizde çıktııııııııııııııııııııııı
ama hala dönmüyoruz. oğlum tembel olacak sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?