maşallah ipek böcüğüne yinede güzel kilo almış canım ek gıdaya geçmişsin sanırım umarım dahada toparlar totosununda düzelmesine çok sevindim düşmesinede çok üzüldüm bizimde geçen gün başımıza geldi bende senin gibi çok korkmuştum neyseki kötü bişey olmamış çok geçmiş olsungunaydın kızlar...
dun gıremedım doktordaydık.
ıpek 1 ayda 400 gr almıs. kılomuz 7.300 boyumuz da 66 cm olmus. ama cok emmıyor maalesef onun yerıne kasıkla yemeyı sevıyor memede 4-5 dk dan fazla durmuyo oda bınbır naz nıyazla...
kılo alımı ıyı ama ıpek yemeyı seven ıstahlı bı bebek ıstersen hevesını kırmayalım baslayalım artık sen bılırsın dedı bende baslayalım dedım...
2 ıyı haberım ve bır de kotu haberım war sıze kızlar...
ıyı haberlerım. popo kontrolumuze gıttık. ıpek tamamen duzelmıs. tedavıyı kestık Allah ıma sukurler olsun...
kalcamızıda gosterdım ortopedıste hıcbıseyı yok evham yapma gayet saglıklı bı bebek dedı...
gelelım kotu habere...
crs gecesı ıpek yatak odasındakı yataktan dustu.
yuksekce bı yataktı. 3 sn ıcınde oldu bıttı arkamı dondum bez almak ıcın bı kac sanıye yanından ayrıldım paaat dıye bı ses ve yerde...
buldugumda sırtustuydu ama yuzustu dusup sonra donmus. burnu ve alnı sıstı cunku.dustugu yer parke zemındı halı degıldı maalesefbugun sıslıklerı ınmıs ama burnu yara olmus kabuk kabuk uzerı hep...
aglamaya basladı susturamadım ewde tekım kımse yok bende basladım aglamaya katıldı nefes alamadı. sonra bırden kustu hafıf kendınden gecer gıbı oldu ben tabı cıglık cıglıga ersını aradım. hemen bı taksıye atlayıp acıle gıttım ama ne gıtmek ne ustumde canta ne bısey ayagımda ersının terlıklerı ıpek badısıyle cocugun ustunde hıcbısey yok halımızı gorsenız...
neyse o ara ersın geldı allahtan.
doktor kustumu dedı evet dedım hafıfte kendınden gecer gıbı oldu dedım.
hemen beyın tomografısı ıstıyorum dedı ben fenalasmısım orda.
karın ultrasonu falan cektıler sonra. hepsı temız cıktı allaha sukur. bı kac saat gozetım altında tuttular sonra eve geldık. saat bası uyandırdık uyanıyomu dıye gece. kusarsa ve bı daha fenalasırsa getırın dedıler cok sukur o geceyı atlattık...
gozunuzu seveyım 1 sn bıle olsa yalnız bırakmayın kızlar ya yerde bırakın ya besıgınde. cektıgım vıcdan azabını,acıyı anlatamam...
herkese günaydınnn.
kızlar nihayet dün evimizi aldık. hem de dün kandil günü allahım nasip etti... çok şükür üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum.. şimdiki evimin iki bina yukarısında yeni bina... ilk baktığım ev.... şimdilik oturan yok ama 1-2 hafta içinde taşınmaya başlarlar... inşallah bizde bu ayın sonuna taşınacağız.. şimdiden evi toparlasam iyi olacak... bir ay sonrada işe başlıcam artık ee malum kredinin ödemesi başlıyor... bu süre içerisinde bakıcı bulmam gerek...birde bu sorunu halletseydim çok iyi olacaktı...
herkes umarım iyidir... zeynepcim çok geçmiş olsun tatlım bu kadarla atlattığınıza şükür... . bak poposu normale dönmüş ne güzel maşallah... bu aralar çok dikkatli olmak lazım. ben artık çok korkuyorum hep yere bırakıyorum. bu sabahta bizim yatakta yatıyordu bezini atmaya gittim. geldiğimde tam kenara kadar gelmişti... az daha gelmesem düşmüştü yavrucak.... allah bütün bebişlerimizi korusun..
teyzeleri bugün sabah gittik idrarımızın sonucunu aldık hani şu sondfalı olan çok şükür üreme yok ve temiz çıktı....
6 ay aşılarımızı olduk 2 bacağa 1 kola bide ağızdan 2 damla toplam 4 tane yarasın oğluşuma....bide 1 yaşında allah nasip ederse...şimdi yatıyo
inşallah diğerleri gibi ateşlenmez....ama bu gün yemek yemedi yav..
zeynep yarasın canım çorbanız sen nasıl yaptın bakım çorbayı....
bakıyoruz kız aşkolsun bazen arada kaynıyo :sinifsinif:Kızlar benİm yazdıklarıma bakmıyomusunuz?
aminn... hepimizinkini...ah bi de benimki içse yarabbimm
yarasın aras paşama..
fatoşcum ben da ha geçmedim ek gıdalara o yüzden birşey diyemiyorum canım..
zeynepcim sen anlattın benim yüreğim hop hop etti..
allah korusun bebişleri....
ooo doruk paşam incilenmiş yine maşallahhhbizim 2. dişimizde çıktııııııııııııııııııııııı
ama hala dönmüyoruz. oğlum tembel olacak sanırım
maşallah melisime...kızlar bugün dr.a gittik.. kızım 600 gr almış. 2 cm uzamış... dr. iyi almış dedi ama hala 6 kilo olamadık. 5850 gr. :gitme: boyumuz 64 cm.
ayrıca rota aşısının 2.sinide olduk.. birde idrar tahlili aldı dr. ama sondayla... çünkü 1 aydır idrarımız kötü kokuyordu torbayla tahlil yapılmıştı ama temiz çıkmıştı, dr.umuzda bu seferde böyle alalım daha garanti sonuç olur dedi. ama kızım ağladı. sondayı takarken bende bağırmışım. sonuç salı günü çıkacakmış. soracağım herşeyi unuttum o ağlayınca zaten aşı olurkende ağladı yaavrum...
bizim dr.umuz çorba vermememi söyledi. bünyesi kaldıramaz dedi. sadece meyve, yoğurt ve pirinçli kaşık mamaları verecekmişim. öyle kahvaltı içinde 1 ay bekle dedi. sanırım bizimkinin kilosu az olduğu için bekletiyor..
birde kızlar ne kadar su verirsen o kadar kabız olur unutma dedi. anlamadım bu işi...ben su veriyordum sıcaklarda içsin diye... sadece mamalardan sonra birkaç kaşıık ver o kadar dedi. su yerine meyve suyu ve devam maması verecekmişim. ayrıca ne kadar su verirsen o kadar az yemek yer dedi.
cok gecmıs olsun canım analı kızlı...selam kızlar pc bozuktu kkaç gündür giremedim
ecrinde bende hastayız antibiyotik içiyoruz ikimizde
grip olduk bende ona geçti bi öksürüğü içim gidiyo
sizden ne var ne yok bakimm
burdada ha babam de babam yagmur...¨Selam kizlar nasilsiniz....
Biz iyiyiz ama havalar çok sicak kavruluyo heryer
Sabah babamlari tatile yolculadik cumada biz çikicaz kismetse
cok sagol canım...merhaba kızlar.
sizler gibi çok fazla giremiyorum. annemdeyim ya az kaldı zaten gitmeme, 20 temmuzda uçak biletim var, kızımla uçuciizzz :) o yüzden vaktimi onlarla geçirmeye çalışıyorum bidaha ne zaman geleceğim anneme orası bi muamma. o yüzden anlarsınız.
nazla uğraşıyoruz. arada mızlıyo. uykuya zor geçiyo. bakalım dişimiz ne zaman gelcek. keşke burda çıksaydı da bizimkilerde görseydi incisini. ama artık fotoğrafını çeker yollarım.
sizlerle azcık dertleşeyim, eşimle konuşuyoruz da, çok canı sıkılıyo. istanbulun keşmekeşinden sonra orası ona çokk dingin ve bomboş geldi. daha lojmanlarda boşalmadığı için, öğretmenevinde kalıyor. bekar gibi.az kaldı sayılır yanına gidicem. ama çok özledim. uzaklık çok kötü bişey.nazıda çok özlemiş.hoparlöre alıyorum sesleniyo naaazzz, kızıııımm diye, nasıl bakınıyo bi sağa bi sola görceksiniz. tanıyor babasının sesini, ve oda özledi babasını eminim buna.. destek oluyorum moral veriyorum sürekli,gelicez 2 ay ellemicem nazı sen bakçaksın diyorum tamam diyo..20 temmuzda uçakla kayınvalideme gidiyorum,onlarlada konuştum özledim eşimi,çok kalmıcam gideriz hafta sonu dedim,tamam sen bilirsin dediler. gideyimde düzenimi kurayım.yerleşeyim,alışayım oralara.
benden böle. sizleri okuyorum ama çok cevap yazamıyorum.
sadece ipeğin düştüğü aklımda kaldı çok üzüldüm gecegece.gözlerim doldu.kıyamam ona.
çok geçmiş olsun zeynepçim inşallah tekrarlamaz bi daha.naz da çok dönüyor. ödüm patlıyor düşüpte kafadan darbe alıcak diye.Allah muhafaza bidaha ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalır. kafa darbesi çok önemli. diyarbakırda evimde de sürekli yere battaniye,ve battaniyenin üzerine pike sercem yerde yuvarlansın dursun koycam yanına 3-5 bebek. çok korkuyorum. aman dikkat edelim.
yazınca böle toptan yazıyorum. şimdi uyanır naz. kaşık maması yapçam bide kayısı suyu. o vitamin alınca sanki ben içiyorum gibi seviniyorum. bide yoğurt mayalayayım, dün vermedim hava serindi tutmaz diye.
arada girerim, yazarım. öptüm..
kızzz nerelerdesın sen bakımmm sırnaşık şeykızlar bizde ek gıdaya başlıcaz yavaştan
şimdilik meyve püresi ve yoğurt günlük veriyrum..çok seviyor
havaa çok sıcak kavruluyor adeta
rabbim tarlada inşaatta çalışanlara sabır versin
sagol canım...maşallah ipek böcüğüne yinede güzel kilo almış canım ek gıdaya geçmişsin sanırım umarım dahada toparlar totosununda düzelmesine çok sevindim düşmesinede çok üzüldüm bizimde geçen gün başımıza geldi bende senin gibi çok korkmuştum neyseki kötü bişey olmamış çok geçmiş olsun
yeni evinizde sağlıkla huzurla mutlulukla oturursunuz canım inş. umarım bakıcı konusunda da gönlüne göre birini bulursun bu zamanda bakıcıya güvenmek çok zor ben babannesine bile bırakamadım ama ne yapacaksın çalışmayınca olmuyor Allah gönlüne göre versin dilediklerini:Saruboceq:
hadi gözün aydın canım sonuçlarınız temiz çıkmış sevindim gerçekten aşılarınızda yarasın bundan sonra rahatsınız artık birde biz atlatabilsek hayırlısıyla aşı günleri resmen kabus eyvahedigeldismile
bencede diştir tugba ya.gelelim bize resmen kabus gibi bir gece geçirdim hemde dün doğum günümdü ama hiç bu kadar kötü geçirmemiştim doğum günümü :çok üzgünüm:
benim oğluş perşembe gecesi baya bir eziyet etti gece uyumak bilmedi neyse bir şekilde uyudu dün gündüzde temizlik yapacaktım camlar kapılar silinecek perdeler yıkanacak ütülenecek dip köşe temizlik yapılcaktı vs vs annemi çağırdım tabi torununa baksın bende işlerimi yapayım diye kardeşimde gelmiş sağolsun o baya bir ilgilendi annemle bizde camlara giriştik teyzemiz işe gidince yanımıza aldık ama çocuk ne uyudu ne emdi ne durdu annemde ateşi var gibi yıkayalım dedi okadar işin arasında yıkadık biraz rahatlar gibi oldu emdi uyuya kaldı yarım saat geçti hemen uyandı kaynanam geldi o sırada aldı gitti aşağıya annemle biz kalan işlerimizi tamamladık o olmasa hayatta yapamazdım iyiki annem vardı akşam keyfi pek yoktu ama ağlamıyordu en azından ama ne olduysa gece oldu çok zor uyuyor diye gece maması almıştım ne onu içti ne uyudu ne sustu abartmıyorum sabah 8e kadar sürekli kalkttı her seferinde nasıl ağlıyor ateşine falan baktım yokta diş çıkaracak galiba diyorum başta kociş annem kaynanam herkese daha erken diyor annemde ishal olur diş çıkarırken dedi bu akşamda aynısını yaparsa alıp gitcem dra neymiş derdi annelik çok zormuş çok zor hala ayağımda sallıyorum sabahtan beri uyumadı dünde hiç uyumadı neyapacağımı bilemiyorum valla uykusuzluk stres endişe bittim başım çatlayacak sıkıntıdan mafoldumben
herkese slm bizde 2 haftadır yoktuk kızlarımla gezdik inşallah herkes iyidir benim kuşumda bugün kontroldeydik yine kilo alamamış bizde ek gıdaya başladık bugün öğlen yarım şeftali verdim deli gibi yedi akşama çorba yaptım onuda yedi inşallah hep böyle olur ablasına benzemez bende araba kullanmaya başladım bide ufak bir kaza yaptım sinir oldum 1 ay içinde iyice öğrenmem lazım kızı bakıcıya getir götür yapıcam
Herkese iyi akşamlar kızlar... Bİr haftadan fazla oldu girmeyeli.
Geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir. Kuzucuklar da iyidir umarım.
Benim babm rahatsızlandı hafta başında. Acilen Edirne ye geldik. Bu gün çıktı hastaneden. Şekeri düşürülemiyodu. Ama şimdi iyi çok şükür. Evde takip edeceğiz. Normale dönecek yavaş yavaş inşallah.
AMIN....kızlar bizde ek gıdaya başlıcaz yavaştan
şimdilik meyve püresi ve yoğurt günlük veriyrum..çok seviyor
havaa çok sıcak kavruluyor adeta
rabbim tarlada inşaatta çalışanlara sabır versin
Ah yavrum kiyamam disindendir Tugbacim baksana çogu bebiste hep ayni yemiyolar uyumuyolar agliyolargelelim bize resmen kabus gibi bir gece geçirdim hemde dün doğum günümdü ama hiç bu kadar kötü geçirmemiştim doğum günümü :çok üzgünüm:
benim oğluş perşembe gecesi baya bir eziyet etti gece uyumak bilmedi neyse bir şekilde uyudu dün gündüzde temizlik yapacaktım camlar kapılar silinecek perdeler yıkanacak ütülenecek dip köşe temizlik yapılcaktı vs vs annemi çağırdım tabi torununa baksın bende işlerimi yapayım diye kardeşimde gelmiş sağolsun o baya bir ilgilendi annemle bizde camlara giriştik teyzemiz işe gidince yanımıza aldık ama çocuk ne uyudu ne emdi ne durdu annemde ateşi var gibi yıkayalım dedi okadar işin arasında yıkadık biraz rahatlar gibi oldu emdi uyuya kaldı yarım saat geçti hemen uyandı kaynanam geldi o sırada aldı gitti aşağıya annemle biz kalan işlerimizi tamamladık o olmasa hayatta yapamazdım iyiki annem vardı akşam keyfi pek yoktu ama ağlamıyordu en azından ama ne olduysa gece oldu çok zor uyuyor diye gece maması almıştım ne onu içti ne uyudu ne sustu abartmıyorum sabah 8e kadar sürekli kalkttı her seferinde nasıl ağlıyor ateşine falan baktım yokta diş çıkaracak galiba diyorum başta kociş annem kaynanam herkese daha erken diyor annemde ishal olur diş çıkarırken dedi bu akşamda aynısını yaparsa alıp gitcem dra neymiş derdi annelik çok zormuş çok zor hala ayağımda sallıyorum sabahtan beri uyumadı dünde hiç uyumadı neyapacağımı bilemiyorum valla uykusuzluk stres endişe bittim başım çatlayacak sıkıntıdan mafoldumben
merhaba kızlar.
sizler gibi çok fazla giremiyorum. annemdeyim ya az kaldı zaten gitmeme, 20 temmuzda uçak biletim var, kızımla uçuciizzz :) o yüzden vaktimi onlarla geçirmeye çalışıyorum bidaha ne zaman geleceğim anneme orası bi muamma. o yüzden anlarsınız.
nazla uğraşıyoruz. arada mızlıyo. uykuya zor geçiyo. bakalım dişimiz ne zaman gelcek. keşke burda çıksaydı da bizimkilerde görseydi incisini. ama artık fotoğrafını çeker yollarım.
sizlerle azcık dertleşeyim, eşimle konuşuyoruz da, çok canı sıkılıyo. istanbulun keşmekeşinden sonra orası ona çokk dingin ve bomboş geldi. daha lojmanlarda boşalmadığı için, öğretmenevinde kalıyor. bekar gibi.az kaldı sayılır yanına gidicem. ama çok özledim. uzaklık çok kötü bişey.nazıda çok özlemiş.hoparlöre alıyorum sesleniyo naaazzz, kızıııımm diye, nasıl bakınıyo bi sağa bi sola görceksiniz. tanıyor babasının sesini, ve oda özledi babasını eminim buna.. destek oluyorum moral veriyorum sürekli,gelicez 2 ay ellemicem nazı sen bakçaksın diyorum tamam diyo..20 temmuzda uçakla kayınvalideme gidiyorum,onlarlada konuştum özledim eşimi,çok kalmıcam gideriz hafta sonu dedim,tamam sen bilirsin dediler. gideyimde düzenimi kurayım.yerleşeyim,alışayım oralara.
benden böle. sizleri okuyorum ama çok cevap yazamıyorum.
sadece ipeğin düştüğü aklımda kaldı çok üzüldüm gecegece.gözlerim doldu.kıyamam ona.
çok geçmiş olsun zeynepçim inşallah tekrarlamaz bi daha.naz da çok dönüyor. ödüm patlıyor düşüpte kafadan darbe alıcak diye.Allah muhafaza bidaha ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalır. kafa darbesi çok önemli. diyarbakırda evimde de sürekli yere battaniye,ve battaniyenin üzerine pike sercem yerde yuvarlansın dursun koycam yanına 3-5 bebek. çok korkuyorum. aman dikkat edelim.
yazınca böle toptan yazıyorum. şimdi uyanır naz. kaşık maması yapçam bide kayısı suyu. o vitamin alınca sanki ben içiyorum gibi seviniyorum. bide yoğurt mayalayayım, dün vermedim hava serindi tutmaz diye.
arada girerim, yazarım. öptüm..
ay Allahımm nasıl zor uyuyo benimki anlatamam, salla salla sırtımın orta yerine kılıç sokuyolar sanki haa kaydirigubbakcemile3
sakız çiğniyodum bide ağzım burnum kaşındı bi ara, onu güldürmek için yapıyorum zannediyo, sırıtıp duruyo zilli. o gülünce bende dayanamayıp sesli gülüyorum, bu sefer gülüşümden korkuyo gözleri fincan gibi açılıyo. ben bu sefer daha da gülüyorum. ay komediyiz yeminle. ama sırtım feci tutuk.epiduralden sonra sırtım daha bi hassaslaştı. sizinde öylemi? nazı yatağın üzerinde giydirirken, onu kucağıma aldığımda zor doğruluyorum ay ay ay diyerek.
geçmis olsun canimherkese slm bizde 2 haftadır yoktuk kızlarımla gezdik inşallah herkes iyidir benim kuşumda bugün kontroldeydik yine kilo alamamış bizde ek gıdaya başladık bugün öğlen yarım şeftali verdim deli gibi yedi akşama çorba yaptım onuda yedi inşallah hep böyle olur ablasına benzemez bende araba kullanmaya başladım bide ufak bir kaza yaptım sinir oldum 1 ay içinde iyice öğrenmem lazım kızı bakıcıya getir götür yapıcam
Herkese iyi akşamlar kızlar... Bİr haftadan fazla oldu girmeyeli.
Geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir. Kuzucuklar da iyidir umarım.
Benim babm rahatsızlandı hafta başında. Acilen Edirne ye geldik. Bu gün çıktı hastaneden. Şekeri düşürülemiyodu. Ama şimdi iyi çok şükür. Evde takip edeceğiz. Normale dönecek yavaş yavaş inşallah.
ay maşallah cnm benimki gibi reddetmemiş ek gıdayı
ii akşamlar cnm çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun HAVVA inşallah biran önce normale döner kekik suyu ve çörek otu çok fayda ediyor deneyin
geçmis olsun canim
ek gidaya baslamissiniz insallah kilo almaya baslar
Havvacim çok geçmis olsun canim Allah sifalar versin
canım benım belımde bısey yok...ay Allahımm nasıl zor uyuyo benimki anlatamam, salla salla sırtımın orta yerine kılıç sokuyolar sanki haa kaydirigubbakcemile3
sakız çiğniyodum bide ağzım burnum kaşındı bi ara, onu güldürmek için yapıyorum zannediyo, sırıtıp duruyo zilli. o gülünce bende dayanamayıp sesli gülüyorum, bu sefer gülüşümden korkuyo gözleri fincan gibi açılıyo. ben bu sefer daha da gülüyorum. ay komediyiz yeminle. ama sırtım feci tutuk.epiduralden sonra sırtım daha bi hassaslaştı. sizinde öylemi? nazı yatağın üzerinde giydirirken, onu kucağıma aldığımda zor doğruluyorum ay ay ay diyerek.
kız yazdık ya bızı adamdan saymıyomusun aşkolsun :sinifsinif:hoppaaa kimsecikler yok. bende dedim bana cevap yazan olmuştur hem buna, hemde bi önceki iletime.
neyse ben de yatayım baarii. sırtım tutuk.
iyigecelerr... :umursamaz:
bu ay kilo alına 6. ayda yapılacak olan kan ve idrar tahlillerimi yaptık hemişreler mahvetti kuzumu 3 sefer denediler alamadılar bende sinirlendim bebek yoğun bakım hemşiresi çağırın o alsın size aldırmamdedim gıcık oldular bana ama yoğun bakım hemşiresi geldi tek seferde aldıkanı aklınızda olsun kızlar sizde böyle yapın yazık kuzucuklarımıza
sagol canım...zeynepcim sağol şimdi okudum böcüğüm düşmüş kıyamam ona
üzüldüm çok valla şükür bişey olmamış
canım benım belımde bısey yok...
ama bacaklarım felaket.
sureklı egılıp kalkmaktan yakında ıflas edecekler...
kız yazdık ya bızı adamdan saymıyomusun aşkolsun :sinifsinif:
sagol canım...
HAVVA canım tekrardan cok gecmıs olsun :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?