2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

amaaan nerdeee??? bizimki beceriksiz anacım. ona sorsan: çok yardımcı oluyor bana. ama ortada bi yardım falan yok. bi yemek hazırlarken oyalıyor, o kadar. oyununu bile benim kucağımdayken oynuyor.

ona göre yapması gerekeni ben söylemeliymişim. ben de sevmem öyle. kendin akıl etsene. herşeyi ben mi söylicem.

Hülyacım bizimki santafer diye bir damla, ama oda tendürdiyot renginde, eczaneye bir sor istersen belki firması içeriğini falan değiştirmiştir..

ben kullanmıyorum valla. araştırdım, kullanmayan çok, kansızlık falan da yok çocuklarda. gerekli olduğunu sanmıyorum.
çocuk sürekli şurup, krem vs kullanıyor zaten. ilaç kullanmayı da pek sevmem ben. hatta reyhan da yurtdışında vermediklerini söylemişti. gerek görülürse veriyorlarmış.

o konuda sanslıyım...
yardımcı oluyor yorgun argın ısten gelıp kızı alıp cıkarıyor. yada hf sonu cıkarıp dolastırıyor. baska turlu dayanamam gıbı gelıyo yada iş başa dusunce dayanırım tabi de...
ne bılım canım ya...

Bizimkide ilgilenir ama hergün değil canım bazen çok yorgunum der hiç ilgilenmez biraz sever o kadar, ama benim büyük oğluşum sağolsun en büyük yardımcım o çok yardım ediyor valla ...

ferro sanol u yaklasık 10 gundur bende vermıyorum.
ewde duruyo ama vermıyorum.
bıde saglık ocagından kılosuna gore yanı 7-8 damla dedıler.
yuh ya 3 damlasını zor içiyo cocuk.
hem bu kan ılacı degıl mı? kansızlık teşhisi konmadan neden verıyoruz kı zaten? baksana reyhan dedı,yurt dısında verılmıyomus.
cocuga gereksız yere ılac vermek ıstemıyorum.
devıt ı bıle gun asırı verıyorum cogu zaman. gunese cıktıgı gunler onu bıle vermıyorum. gunesten ala d vıtamını mı war...
kucucuk mıdelerını envayi cesıt ılacla bulandırmanın anlamı ne?
ferro sanol sımdılık rafa kaldırdım ama bakalım ılerde gun asırı verırım belkı onuda.

Bizimkide ilgilenir ama hergün değil canım bazen çok yorgunum der hiç ilgilenmez biraz sever o kadar, ama benim büyük oğluşum sağolsun en büyük yardımcım o çok yardım ediyor valla ...

ne guzel ya...
erkek cocukları genelde asi olur pek evle ılgılerı olmaz ama senınkı oyle degıl demekkı...
ne mutlu sana opuyorumnanaktan

ilk çocuğu kız olana şanşlı derler: sonraki çocuklara ve ev işlerine yardım eder diye. ama sen maşallah daha şanslısın. oğluşun yardım ediyormuş. aferin akıllı bıdığa

Diş bakımı için neler yapmalısınız?
İlk dişin çıkmasıyla diş bakımı başlar. Dişleri temiz bir gazlı bezi ıslatarak silmelisiniz.

dişleri çıkan annişler...
diş bakımı yapıyor musunuz?

selam kızlar dün yazdıklarım gitmiş
dün kızım 7. ayına girdi teyzeleri çok güzel bigün geçirdik sonu kötü ama
havuza gittik ecrin deli oldu suya girceğini sandı ama sokmadım onu kendim girdim hehe
neyse ordan anneme geçtik ben mutfakta bişeyler hazırlarken ablamla ecrin annemdeydi
birden güm diye bi ses ecrinin çığlığı oan dünya durdu ya anlatamam
ben kopmuşum zaten koltuktan yere düşmüş ama çok şükür bişey olmadı hafif alnını vurmuş kızardı hemen sakinleşti
annem misafirle ilgilenirken boş anına gelmiş birden dönmüş
off kızlar dün annelik ne demek işte o an anladım

Zeynep,Hülya evet çok şanslıyım kızlar oğlum 9 yaşında ama çok güzel oyalıyor, ama çocuk çok istedi bir kız kardeşi olmasını, çok ta seviyor Zeynebi, gerçi küçük oğlumda çok seviyor ama daha 6 yaşında olduğu için güvenemiyorum zarar vermez ama kucağına falan tek başınayken almasına izin vermiyorum daha küçük çünkü,bizim cadıda bayılıyor abilerine....

Geçmiş olsun canım,hani derler ya düşe kalka büyüyecekler diye, orasıda öyle ama insanın içi gidiyor valla allah korusun hepsini...

gecmıs olsun canım.
korkma bısey olmaz boyle boyle buyuyolar işte...
kusmadıysa baygınlık gecırmediyse hareketlerı normalse bişicik olmaz kızarıklıgına 3-5 gune gecer tamamen opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

GünaydınŞubat anneleri ailesi.....

Maşallah canım. Böyle güzel çalışmaların devamını dilerim zemuszemus
Bu arada evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.

Bak sen zilliye sallanmaya karşı çıkan bir bücür hayret

Canım ya belli ki sancısı varmış bi tarafında. Belki diştir.

Aman sabırlı bir anne olmaya çalış canım. Benim annem sabırsızdır terör estirirdi evde.

Kızlar Pervinle ortak bir tanıdığımız çıktı, face sayesinde öğrenmiş olduk, benim apartmandan komşum Pervinin liseden arkadaşıymış dünya ne kadar küçükmüş demi....

Ayy sğper valla. Çok severim böyle sürprizleri

Canım ya belli ki babaanneye alışamamış

Bizimki de saf su renginde

Anam söyleyiver sen de kız. Rahat et azıcık...

Maşallah abimize.

Canım Türklerde özellikle bayanlarda kansızlık yaygın olduğhu için tedbiren veriyorlar. Devlet de destekliyo zaten.

bu arada saglık ocagına kayıt ıcın gıttıgımde devıt yerıne monovit d verdiler.
o da aynıymıs...

Bana da öyle vermişlerdi..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kız ne sildin öyle Arasın annesi

evet zaten alacaklarsa bez ıslak mendil,hatta 5. aydan sonra olan ek besinleride almaları daha makbul içte kötü değilsin senin kızınsa onlarında torunları sağolsunlar düşünüp soruyorlar.

Selma biz 1 tanesi ile zor başederken sen 3 tane ye bakıyorsun ben senin yerinde olsam ve evde olsam herhalde akşam saat 5 te tükkanı kapatırım.

canım Ersin'le ipek böcüüğüünle beraber nice uzun yıllarınız sağlıkla sıhatle geçsin inşallah.

benim ev serin diyordum ya 3-4 gündür ev ateş gibi yanıyor valla bu gecede aynı şeyi yapsın gece falan demiycem alcam kızı anamlara gitcem onlarda klima var yatsın orda.
ama gündüzte uyumuyor bu kız annemlerde ev yayla gibi serin serin ayy bu kız ne istiyor yaaa.

Hülya sen Mirayı hergün dışarı çıkartıyorsun bu kız dışarı fena alışacak bak ayaklanıncada evde durmayacak dikkat et canım valla alışmaya yer arıyorlar uykuya alışmak yok ama işlerine geleni çok güğzel yaptırıyorlar.

bi yeri ağrıyordu herhalde fitil rahatlatmış demekki uyuyabilmiş, kıyamam ben ona dişten olabilir,belkide kulağı yada karnı falanmı ağrıyordu ki acaba..

bi ara karnını bende düşündüm ama kaka yapmadıda yarım kaşıkta calpol verdim ağrısı mı var diye ayy valla bilmiyorum yanına gidip oynayıncada oynuyor .babası yanına yatıyor adamı tokatlıyor kulağını burnunu çekiyor kızar gibi aa kızım diyincede gülüyor.bazen hızlıca vuruyor tekme atıyor önünden kalkıncada ağlıyor önüme gel dövücem diyo. ayy bu kızda ilerde çüklü erkek gibimi ne olacak elide çok agır acıtıyorda.

yaa aslında Duru'ya karşı çok sabırlıyımdır ama dün çok gerildim ( emziği ağzına ittirdim uyusun diye sonrada çok üzülüyorum napıyorum diye.aman bunada şükür sağlığı yerinde olsunda sabır sabır diye geçecek inşallah.

vitaminli yeşil çay içiyorum oda iyice rahatlatıyormu ne tuşlara basarken uyuyakalacakmışım gibi hissediyorum.

Birde kimse laf etmesin diye işte uykum var kız huzursuz bile demiyorum kimsenin ağzına laf vermem offf offfff.

QUOTE=zeynepb;14258573]kızlar dun aksam esım ıpegı aldı 1 saat dolasmaya cıktı.
bı dus aldım oturdum mısır patlagımı ıcıcegımı aldım onume 1 bolum sevdıgım bı dızı war onu ızledım. azcık ayaklarımı uzattım oyle ıyı geldı kı. pamuk gıbı oldum...
eşlerimizden isteyin 1 saat alsın cocugu size zaman tanısın. biz akşamları yapıyoruz bunu. hafta sonu cogunlukla o ılgılenıyor zaten.
başka türlü çıldırcak gibi oluyorum.
normalde cok sabırlı bırı degılımdır cok cabuk sınırlenırım bazen ıpege sabır gosterıcem diye dişlerimi sıkıyorum çenemin ağrıdıgını farkedıyorum.
eşimde sagolsun cogunlukla alıp dısarı cıkıyo bıraz kafa dınlıyım dıye
zamanla mı ogrenıcez sabırlı olmayı? yoksa hep boyle bı anne mı olucam dıye endıselenıyorum bazen...
sabırlı annelere hayranım. nasıl becerıyolar kı???[/QUOTE]

aslında ben sabırlı annelerdenim ama dün kopma noktamdı

Kızlar Pervinle ortak bir tanıdığımız çıktı, face sayesinde öğrenmiş olduk, benim apartmandan komşum Pervinin liseden arkadaşıymış dünya ne kadar küçükmüş demi....

valla dünya küçük öyle insanlarla öyle yerlerde karşılaşıyoruz ki yok artık dedirtiyor.

heeeee bende ondan bahsediyordummm. ee başkası bakıyor Burak ta ki normal Annene alıştı sana alıştı babaannen geldi zorlanır tabii.sen yıllık izninden alsaydın annen yokken keşke daha kolay atlatabilirdin bu dönemi.

[QUOTE =yaren_h;14258781]:uhm: :uhm: :uhm:

ferro sanol kullananlar.. sağlık ocağından ilk aldığım ferro sanol'un rengi tendürdiyot rengi gibiydi, hatta tişörte falan dökülürse kesinlikle çıkmıyodu lekesi..o ferro sanol'un bi kısmını yeğenim üstüne ve halıya döktü,kalan kısmı da kapağı çatlamış, yolda dökülmüş.
neyse yeni bir ferro sanol aldık sağlık ocağından. ama bu ferro sanol'un rengi yok,şeffaf..su gibi..

afam çok karıştı,sizin ferro sanol'ler renkli mi şeffaf mı??? acaba ikisinden biri bozuk falanmıydı ki? tarihleri de 2013 falan ama..

:uhm: :uhm: :uhm:[/QUOTE]

tentürdiyot gibi bizimkide değiştimi acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…