o ne gülüm sempatiksalakcinni
onekine bacım ben daha ilk defa duydum :tomato:
ne kıızbilmiyorumkismile
bende bilmiyorum ne için kesiliyor....
kelimesi kelimesine katılıyorum canım sana. benim söylemek istediğim de tam olarak buydu olumunekankayizsmilecanım benim baba tarafımda kürt. diyarbakırlılar.
velhasıl benimde bi tarafım kürt.
ama yaşadığım topraklar için gözümü kırpmadan canımı veririm...
türk/kürt meselesi değil bu.
kürt dediğin de bu vatanın etnik ni kökeni sonuçta tıpkı atıyorum laz gibi...
kardeşi kardeşe düşman ettiler. öyle sinsi oynadıklar ki oyunlarını. ALLAH TOPUNUN BELASINI VERSİN!
anaların ahı tutar... sen besle büyüt gözünden sakın. 3-5 köpek alsın evladının canını...
elbet tutacak ahları ama ne zaman...
Akika kurbanı olabilirmi nesika bilmiyorum biz akika kestik.
herkese günaydınnnn topiğin kapılarını ben açtım gelin gari......
serapçıom demekki neymiş zeyneple sen açmıyomuşunuz sadece canım topiği açmak için uyuyamadım.....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ohh dınle kafanı canım...kızlar kociş bugünkü yazdıklarımı mı okudu nedir?
beceriksiz dedim, mirayla ilgilenemez dedim. söylememi bekliyor dedim :kedi:
çiçeklerle geldi bugün benim kociş. özel bigün falan da değil bizim için. ara ara alırdı ama bu ara maddi olarak fazla açıldık: gereksiz harcama yapmıyorduk.
hay zeynep ve havva allah sizden razı olsun. zeynep sayende kociş mirayı parka götürdü. hem de büyük bi zevkle. aklıma getirdiğin için çok sağol.
havva sanada teşekkür ederim, söylemekten hoşlanmıyorum aslında ama senin sözünü dinleyip söyleyeyim dedim.
süpermiş valla, yorgunluk atıyorum. bizbunu tekrarlayalım dedi hatta çıkarken. hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
ohhh masallahhhh....iyi akşamlar kızlar herkes iyidir inşallah bizim ablada evde olunca zor oluyor girmesi zaten kızda az kilo aldı diye stres yaptım aç gibide yeterli beslenmese boyuda uzamaz diye düşünüyorum oysa boyu 4 cm uzamış bana akı verin ekgıdalara başladık bakalım bu haftanolucak
ay derya cok alem gacısın ha koptum bıde yazmış bana cevap verin dıye Allah ıyılıgını versın kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3kızlar ülkerin prinç ununu aldım bebekler için olanını. içinde vitamin ve mineraller var. içeriği çok güzel tadı da. ama aklımı karıştıran birşey oldu. içinde şeker de var.
elif hanım sıvı yemedi katı yaptım bir çay kaşığı kadar yedi sonra midesi bulandı. o yemezse ben yerim tadı güzel.
ama benim kızz şekersiz şeyleri seviyo galiba bilmiyorumkismile
kelimesi kelimesine katılıyorum canım sana. benim söylemek istediğim de tam olarak buydu olumunekankayizsmile
evet canım akika da Peygamber Efendimiz sav ismini değiştirmiş. bakın bi siteden kopyaladım
AKİKA KURBANI
Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah'u Teâlâ'ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir. Hz. Aişe (r.a.)'den şöyle rivâyet edilmektedir.
"Resul-i Ekrem (sas} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515).
Yine Hz. Âişe validemizin rivâyetine göre, Peygamber Efendimiz (sas), torunları Hasan ile Hüseyin'in doğumlarının yedinci günü akika kurbanlarını kesmiş ve adlarını koymuştur. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI, 401)
İslâm'dan önceki câhilî Arap toplumunda sadece erkek çocuklar için kurban* kesilirdi. Kız çocukları için böyle bir merâsim söz konusu değildi. İslâm bu değişikliği yaparak kız çocuklarına da değer verilmesini sağlamıştır .
Akîka kurbanında aranan şartlar
Kurban edilecek hayvan tek veya iki gözünden kör olmamalı; dişlerinin ekserisi düşmüş olmamalı; kulakları kesik olmamalı; boynuzlarından biri veya ikisi kökünden kırılmış olmamalı; kulağı veya kuyruğunun yarısından çoğu, memelerinin uçları kesik olmamalı; yahut yaratılıştan kulak ve kuyruğu olmayan bir hayvan olmamalıdır. Akîka kurbanı Hanefi mezhebine göre mübah ve dolayısıyla menduptur. Diğer üç büyük imâma göre sünnet, Zahiri mezhebine göre ise farzdır.
Hz. Peygamber bu kurbanın kesilmesi sırasında bir örf olarak başa kan sürülmesi âdetini yasaklamış, (Ebu Dâvud, Edahî, 20) kesilen saçların ağırlığınca altın veya gümüş tasadduk edilmesini emretmiştir. Akîka kelimesi anne-babaya isyân anlamına geldiği için Resulullah bu kurbanın adını "itaat ve ibadet" anlamına gelen "Nesike" kelimesi ile değiştirmiştir. (İbn Hanbel, II, 182)
Bu kurban çocuğun doğduğu günden bâlîğ olacağı güne kadar kesilebilir. Ancak doğumun yedinci gününde kesilmesi daha çok sevap kazanmaya sebeptir. Kesilen kurbanın kemikleri çocuğun sıhhatli olmasına sebep olsun niyetiyle kırılmayıp eklem yerlerinden sıyrılır ve öylece pişirilir. Sonra bu kemikler bir yere gömülür. Akîka kurbanının etinden bunu tasadduk eden kimsenin yiyebileceği gibi ev halkı da bu etten istifâde eder. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.
Ahmed AĞIRAKÇA
biz kesmedik ama bayramda kessek diyoruz. babam bizim için hep kurban bayramlarında kesmiş. şimdi burda kimsem yok nasıl kesecem de paylayıp dağıtacağım akannehir
kızlar bişi diyecem
ben bazen gece kimse yokken yazıyorum ve sabah hevesle bakıyorum kim cevap yazmış diye. herkes günaydınla başlıyor ve kimse bana cevap yazmıyor. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali kırılıyorum
mümkünse mesajımı okuyun ve bana cevap yazın laelaelaelaelae (yüzsüzlüğün de bu kadarı naniknanik)
canım bızde özledik seni... daha ne kadar anavatandasın?İyı geceler kızlar ....
hosgeldın mesajlarınızı aldım saolun vatana hosbuldukopuyorumnanaktan
öyle böyle sıcaklara alısıyoruz Ecem yavrum ensesı boyun kısmı hep ısılık oldu sıcaktan günde kaç kere yıkıyorum bıde çok nemli burası çok bugün krem aldımda ıyı geldı yavruma
herkeze alıstı gelene gıdene gülücükler saçıyo herkeze boncuk dagıtıyo valla cadı
kısmetse cuma günüde mevlüdümüzü yapıcaz ona kosturuyorum kendı evımızde olucak oranın temızlıgı falan ugrasıyom ıste daha tatıldeyım dıyemedım su mevlüt geçsın hergün denıze gıtcem valla bunaldım artık
anlatacak çok sey var aslındada hadı neyse eve dönünce artık RAHAT RAHAT anlatırım:1ninca:
nasıl özlemısım sızle muhabbet etmeyı
neyse ara ara bakarım hepınızı öpüyorum bebsılerıde tabı
herkese günaydınnnn topiğin kapılarını ben açtım gelin gari......
serapçıom demekki neymiş zeyneple sen açmıyomuşunuz sadece canım topiği açmak için uyuyamadım.....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kız sabahtan ipoşla duş aldım ewı ocagı topladım kahvaltı derken sonra ıpegı doyurdum anca geldım. 2 gundur firardayım bağışla beni bacım kaydirigubbakcemile3Günaydın şekerler.
Kız Allah iyiliğini versin Fatoş ne azimlisin heekaydirigubbakcemile3 Ben de şu f..k siteye dalmışım 9 dan sonra yasaklanıyor diye yoksa sana kaptırmazdım yakaydirigubbakcemile3
Zeynep kız iki gündür gelmiyorsun bak yerini Fatoşa kaptırdınkaydirigubbakcemile3 Gerçi sen hamarat gacısın işe girişmişsindirkaydirigubbakcemile3
Kız Rüveyda Allah iyiliğini versin ama çok iyi yapmışsın bundan sonra bana cevap yazın diye yüzsüzlüğe vuralım yoksa daha çok sinir oluyoz kaydirigubbakcemile3
Ben Akika kurbanı diye bişey duymadım hiç canım ya ailemde etrafımda da görmedimbilmiyorumkismile
Reyhancım atlatın da sen de rahatla bari. Sen eve dönünce rahat rahat dedikodu yaparız hiiç merak etmekaydirigubbakcemile3
kız dur bide çıkarmış rüyan hehe o zaman sen seyreyle gümbürtüyü kaydirigubbakcemile3günaydın kızlar a.s.
fatoşum iki silip süpüreydin bide :roflol:
ecrin hanımın tekmeleriyle uyandım bugün kalk diyo resmen cadı sırnaşık şey
bide size rüyamı anlatıyım rüyamda 7 haftalık hamileydim :CüvCüv:
ama ağlıyorum daha ecrin çok küçük ona hakkızlık bu diyorum
ama dr gidip onun kalp atışlarını duyduğumda kendime çok kızıyorum neden istemiyorum Allah bana bu çocuğu nasip etti diye
ayy gece bi topik vardı onu okudum öle yattım etkilenmişim demek yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?