2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar kızlar herkes iyidir inşallah bizim ablada evde olunca zor oluyor girmesi zaten kızda az kilo aldı diye stres yaptım aç gibide yeterli beslenmese boyuda uzamaz diye düşünüyorum oysa boyu 4 cm uzamış bana akı verin ekgıdalara başladık bakalım bu haftanolucak

iyi akşamlar kızlar
bizim ciclerin topiğine ecrin hanımın cicilerini ekledim can sıkıntısından kıyafetleriyle oynuyorum :)

dineva canım maşallah 4cm uzamış besleniyodur doyuyodur merak etme sen
doymazsa ağlar hep zaten huzursuz olur
bakalım bizimde yarın aşımız var off bu aşılar bitsin artık her aşısıda yeni huy çıkıyoo

kızlar ülkerin prinç ununu aldım bebekler için olanını. içinde vitamin ve mineraller var. içeriği çok güzel tadı da. ama aklımı karıştıran birşey oldu. içinde şeker de var.
elif hanım sıvı yemedi katı yaptım bir çay kaşığı kadar yedi sonra midesi bulandı. o yemezse ben yerim tadı güzel.
ama benim kızz şekersiz şeyleri seviyo galiba bilmiyorumkismile

o ne gülüm sempatiksalakcinni

onekine bacım ben daha ilk defa duydum :tomato:

ne kıızbilmiyorumkismile

bende bilmiyorum ne için kesiliyor....

kelimesi kelimesine katılıyorum canım sana. benim söylemek istediğim de tam olarak buydu olumunekankayizsmile

Akika kurbanı olabilirmi nesika bilmiyorum biz akika kestik.

evet canım akika da Peygamber Efendimiz sav ismini değiştirmiş. bakın bi siteden kopyaladım

AKİKA KURBANI

Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah'u Teâlâ'ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir. Hz. Aişe (r.a.)'den şöyle rivâyet edilmektedir.

"Resul-i Ekrem (sas} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515).

Yine Hz. Âişe validemizin rivâyetine göre, Peygamber Efendimiz (sas), torunları Hasan ile Hüseyin'in doğumlarının yedinci günü akika kurbanlarını kesmiş ve adlarını koymuştur. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI, 401)

İslâm'dan önceki câhilî Arap toplumunda sadece erkek çocuklar için kurban* kesilirdi. Kız çocukları için böyle bir merâsim söz konusu değildi. İslâm bu değişikliği yaparak kız çocuklarına da değer verilmesini sağlamıştır .

Akîka kurbanında aranan şartlar

Kurban edilecek hayvan tek veya iki gözünden kör olmamalı; dişlerinin ekserisi düşmüş olmamalı; kulakları kesik olmamalı; boynuzlarından biri veya ikisi kökünden kırılmış olmamalı; kulağı veya kuyruğunun yarısından çoğu, memelerinin uçları kesik olmamalı; yahut yaratılıştan kulak ve kuyruğu olmayan bir hayvan olmamalıdır. Akîka kurbanı Hanefi mezhebine göre mübah ve dolayısıyla menduptur. Diğer üç büyük imâma göre sünnet, Zahiri mezhebine göre ise farzdır.

Hz. Peygamber bu kurbanın kesilmesi sırasında bir örf olarak başa kan sürülmesi âdetini yasaklamış, (Ebu Dâvud, Edahî, 20) kesilen saçların ağırlığınca altın veya gümüş tasadduk edilmesini emretmiştir. Akîka kelimesi anne-babaya isyân anlamına geldiği için Resulullah bu kurbanın adını "itaat ve ibadet" anlamına gelen "Nesike" kelimesi ile değiştirmiştir. (İbn Hanbel, II, 182)

Bu kurban çocuğun doğduğu günden bâlîğ olacağı güne kadar kesilebilir. Ancak doğumun yedinci gününde kesilmesi daha çok sevap kazanmaya sebeptir. Kesilen kurbanın kemikleri çocuğun sıhhatli olmasına sebep olsun niyetiyle kırılmayıp eklem yerlerinden sıyrılır ve öylece pişirilir. Sonra bu kemikler bir yere gömülür. Akîka kurbanının etinden bunu tasadduk eden kimsenin yiyebileceği gibi ev halkı da bu etten istifâde eder. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Ahmed AĞIRAKÇA

biz kesmedik ama bayramda kessek diyoruz. babam bizim için hep kurban bayramlarında kesmiş. şimdi burda kimsem yok nasıl kesecem de paylayıp dağıtacağım akannehir
kızlar bişi diyecem
ben bazen gece kimse yokken yazıyorum ve sabah hevesle bakıyorum kim cevap yazmış diye. herkes günaydınla başlıyor ve kimse bana cevap yazmıyor. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali kırılıyorum

mümkünse mesajımı okuyun ve bana cevap yazın laelaelaelaelae (yüzsüzlüğün de bu kadarı naniknanik)

Son düzenleme:
ebrucum selam hoşgeldin pek göremiyoruz seni
akpak bende hero baby kullanıyorum her seferinde değişik alıyorum sıkılmasın hanımefendi diye
ama yemiyosa 1 hafta sonra gene gene canım yada şekersiz seviyosa evde kendin muhallabi yap

İyı geceler kızlar ....
hosgeldın mesajlarınızı aldım saolun vatana hosbuldukopuyorumnanaktan
öyle böyle sıcaklara alısıyoruz Ecem yavrum ensesı boyun kısmı hep ısılık oldu sıcaktan günde kaç kere yıkıyorum bıde çok nemli burası çok bugün krem aldımda ıyı geldı yavruma
herkeze alıstı gelene gıdene gülücükler saçıyo herkeze boncuk dagıtıyo valla cadı

kısmetse cuma günüde mevlüdümüzü yapıcaz ona kosturuyorum kendı evımızde olucak oranın temızlıgı falan ugrasıyom ıste daha tatıldeyım dıyemedım su mevlüt geçsın hergün denıze gıtcem valla bunaldım artık
anlatacak çok sey var aslındada hadı neyse eve dönünce artık RAHAT RAHAT anlatırım:1ninca:

nasıl özlemısım sızle muhabbet etmeyı
neyse ara ara bakarım hepınızı öpüyorum bebsılerıde tabı

herkese günaydınnnn topiğin kapılarını ben açtım gelin gari......

serapçıom demekki neymiş zeyneple sen açmıyomuşunuz sadece canım topiği açmak için uyuyamadım.....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ay alemsin fatoş kaydirigubbakcemile3
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bende sabahın köründe burdayım yani bana göre
birazdan paşayı sağlık ocağına götürcem yoksa bana göre kalkmak için erken bir saat :roflol:

Günaydın şekerler.

Kız Allah iyiliğini versin Fatoş ne azimlisin heekaydirigubbakcemile3 Ben de şu f..k siteye dalmışım 9 dan sonra yasaklanıyor diye yoksa sana kaptırmazdım yakaydirigubbakcemile3
Zeynep kız iki gündür gelmiyorsun bak yerini Fatoşa kaptırdınkaydirigubbakcemile3 Gerçi sen hamarat gacısın işe girişmişsindirkaydirigubbakcemile3

Kız Rüveyda Allah iyiliğini versin ama çok iyi yapmışsın bundan sonra bana cevap yazın diye yüzsüzlüğe vuralım yoksa daha çok sinir oluyoz kaydirigubbakcemile3
Ben Akika kurbanı diye bişey duymadım hiç canım ya ailemde etrafımda da görmedimbilmiyorumkismile

Reyhancım atlatın da sen de rahatla bari. Sen eve dönünce rahat rahat dedikodu yaparız hiiç merak etmekaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
rüveyda canım bende bilmiyorum ki eşin anlamaz mı yada size yol gösterecek kimse yokmu kurbanda kesmek iyi fikir ama hem bir kasap bulursunuz onlar istersen parçalar paylaştırır
bizde daha ek gıdaya geçmedik o konudada bişey diyemem ben sadece geceleri uyumuyor diye ülkerin gece mamasını aldım bir kere yaptım çocuk bir kaşık aldı ağlamaya başladı sonrada çıkarttı bende bir daha vermedim ama sen kendin deneyerek öğrenebilirsin mamalarda çeşit çeşit Elif hangisini beğenirse ondan alırsın çok fenalar çok parmaklarında oynatıyorlar analarını

abo saat kaç olmuş ben hala burdayım şimdi geç kalcem ne kadar erken gidersem okadar erken gelirim kalabalık olmadan zaten sadece kontrol var aşı yok çok şükür ben kaçar öpüldünüzopuyorumnanaktan

bizim şimdi 5 tane kurban kesmemizmi lazım, bilmiyordum,eşime söyleyeyim bakalım bizde kestirelim çocuklarımız için....

serapçım şekerim azimliyimdir valla şaka bi yana erkenciyim eskiden hatırlarsan ben olurdum hep sabahlatrı hamileiken ama şimdi yorgun oluyom canım yoksa gündüzleri bırakmam seni yalnız...kız zeynepin evlilik yıldönümü vardı ya yazık kıyamam yorgundur rahat bırak hatunu yav...aklinialirimsmileaklinialirimsmile
rüveydacım bilmiyom bacım bende hşiç duymadım akika kurbanını ii oldu bilgi verdiğin öğrendik ek gıdayaıda zamanla kabul etçek yavaş yavaş deneyecen canım hemen pres etmek yok seni gidi tavşan seni küsme ttalı tavşancıkopuyorumnanaktan
tubacım günaydın canım kontrolumu var paşanımn..gidin gelin bakalım
reyhancım canım benim daha çok yoruluyon tatil diyer geldin mevlüdünüzü yapın rahatlarsın bacım ama sanki kafa daha yorgun takma tatlım hiç bişiyi dönünce kazana atar kaynatırız hepsini öptüm canım senide ecemide bizde seni özledik hep gözüm arıyo valla...

günaydın kızlar a.s.
fatoşum iki silip süpüreydin bide :roflol:
ecrin hanımın tekmeleriyle uyandım bugün kalk diyo resmen cadı sırnaşık şey

bide size rüyamı anlatıyım rüyamda 7 haftalık hamileydim :CüvCüv:
ama ağlıyorum daha ecrin çok küçük ona hakkızlık bu diyorum
ama dr gidip onun kalp atışlarını duyduğumda kendime çok kızıyorum neden istemiyorum Allah bana bu çocuğu nasip etti diye
ayy gece bi topik vardı onu okudum öle yattım etkilenmişim demek yerimseniben

fatocum günadın canım hayır olsun rüyan aman dikkat bacım ....rüya işte kız süpürmememmi kapıları camları açtım silfdim süpürdüm gelmedimi mis kokular canım benim....
selmacım günaydın bacım....

ohh dınle kafanı canım...
ınan cok ıyı gelıyor. hem onlar ıcınde ıyı oluyor bebeklerıyle başbaşa vakıt gecırmek. bızım ersin şimdi ipek diye ölüyor. bayılıyo kızını alsın beraber gezıp dolaşsınlar. baglılıgı artıyo ınan sorumluluk almaya alışıyolar.
sız sık sık tekrar edın bunu hem sende azcık kafanı dınlersın canım opuyorumnanaktan
ohhh masallahhhh....
doymasa beslenmese 4 cm uzarmı kız...
ay derya cok alem gacısın ha koptum bıde yazmış bana cevap verin dıye Allah ıyılıgını versın kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
canım bızde özledik seni... daha ne kadar anavatandasın?

kız Allah senı napmasın
kız sabahtan ipoşla duş aldım ewı ocagı topladım kahvaltı derken sonra ıpegı doyurdum anca geldım. 2 gundur firardayım bağışla beni bacım kaydirigubbakcemile3
kız dur bide çıkarmış rüyan hehe o zaman sen seyreyle gümbürtüyü kaydirigubbakcemile3

herkese günaydınnnnnnnnnnnnn sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…