ya kızlar ben bizim kızı oturtmaya çalışıyorum oturuyor ama dik durmuyor ayaklarına doğru eğiliyor ve hemen kendini yana atıyor şişko sizinkiler nasıl oturuyormu...
benimkide aynı hemen öne doğru gidiyo...ya siz baby tv yi izletiyonuzmu?
kablolu tv biz de de yok canım
slm kızlarr
çok gözeldi bacım sempatiksalakcinni
ailecek bi yemek yiyelim dedik biz mi yemek yedik yemek mi bizi yedi anlamadım ipekten kaydirigubbakcemile3
her türlü cadılığını etti hanım -tatlicadiarzu-
geldik ewe yıkadık cadalozu uyuttuk derken biz de sızmışız unutulmaz bi evlilik yıldönümüydü delikafadulden
kızlar günaydın herkese..
ya da tünaydın))
biz ömür doğduğunda kestik kurban ama nasıl bilmiyorum valla eşim halletti..
2 gün önce ayağımdan tırnak batması için operasyon geçirdim. 3 dikişim var dün gece hiç uyumadım diyebilirim. ömür tam bir felaketti gece öyle bir huysuzlandı ki eşim 3.30 da arabayla dışarıda gezdirip uyutabilmiş..
hala ayağımda sancı var allah kimsenin başına vermesin berbat birşey...
huhuuuu
evet canım çok duydum zaten %85 korumuyoş
fazla güvenmemek lazım ama olacağın önünede geçilmez
dün okudum topikte 8 aylık bebişi varmış hatunun 6 haftalık hamileymiş ondan baya etkilendim rüyalarıma girdi bilmiyorumkismile
ay negüzel hava serinledi tam uyku havası ...
şekerler ben geldimmmmmmmmmmmm kuzucuğum bu ayda rahat çok şükür ama öbür ay 3 tane yapılacakmış aşı hemşiresi ağrısı ateşi olabilir gelmeden yarım fitil at dedi eyvahedigeldismileağustosun 23ünde olacak tamda sıcaklarda ama ne yapalım sağlık için
ben sağlık ocağına pek güvenmiyorum ama yinede ölçüyorlar işte onların hesabına göre 1 ayda 400 gr almışız 2 cm falanda uzamışız ben yinede drumuzda ölçtürme taraftarıyım çocuğu bunlar elbiseleriyle tartıyorlar boyunu falan düzgünce ölçemiyor:umursamaz: ha birde bıngıldağına baktı aynı geçen ayki gibi güneşe çıkarmıyormusun dedi pek fazla değil dedim sabahları saat 9la 11 arası çıkar kolları bacakları gneş görsün yumuşaklık daha çabuk geçer dedi ne alakaysa anlamadım ama yaparız ne zararı olacakkibilmiyorumkismile
seçil geçmiş olsun canım...
tuğbacım maşallah canım mertkan'a..
aras paşa sanada maşallah yerim o parmaklarını ben yakışıklım...
zeynepcim güzel bir gece geçirmişsiniz nice senelere inş......
havvacım yatın boşver zaten sıkıcı bir hava var kahve içtim ama hala kendime gelemedim bende...
hülyacım sıcaktan bunalıyordur canım adana çok sıcak oluyormuş, ben hiç gitmedim ama benim kaynanam adanalı o söyler hep çokk sıcak olduğunu....
ebrucum dün milupadan paket geldi bize milupanın sütlü bisküvili mamasını yaptım beğenmedi bizim cadı,ama hero babynin mamasını severek yiyor,
selamm.
bugün biraz yogunum.kardeşim hemeroid ameliyatı olurya öyle ameliyat oldu yırtık varmış.eh olmak zorunda kaldı.bende dinlenecek.odasını hazırladım.yani defnenin odası orda bi kanepe var.artık bizimle bi kaçgün defnecik uuyacak:))gelmelerini bekliyorum .birkaç saat sonra çıkacaklar.
ee paketmi gelmiş milupadan.kız o kadar yere üye oldumk kimse bişey göndermedi bana.ben bi yanlışmı yaptım acep:umursamaz:yada beni sevmedilerlmaz:.sadece milupadan şu buzdolabına yapışan şeyler varya aylara göre beslenme yazıyo anca o geldi başkadam bişey yok (
ay kıyamam eee abi o yapacak tabiiiopuyorumnanaktan
benim oğlum da uslu kızelinden tuttun mu da oturmuyor artıkm direk ayağa kalkıyorakannehir huyları hareketleri de benziyor haaaklinialirimsmile
hem midem bulanıyor da diyon bak eyvahedigeldismile
Bu gazla sen mahalleyi temizlersin bacım hadi bakemkaydirigubbakcemile3
Ya benim oğlan ben ne zaman işe niyetlensem uyumuyor yaa uyuyorsa da kalkıyoohaoldumsmile
Hero baby hemen üye olunca geldi ama milupa herhalde ayına göre gönderiyo
ya kızlar ben bizim kızı oturtmaya çalışıyorum oturuyor ama dik durmuyor ayaklarına doğru eğiliyor ve hemen kendini yana atıyor şişko sizinkiler nasıl oturuyormu...
kucakta benimkide oturuyor ama kendi başına oturtunca direk ayaklarına doğru eğiliyor ben zeynep diye çağırıyorum kafasını kaldırmaya çalışıyor gülüyor bir kaç sn.sonra hoopp yana atıyor kendisini biraz daha zamanı var demekki anam iki çocuk büyüttüm ama kaç sene geçti, unutuyorum bazı şeyleri, bide her çocuk aynı olmuyor yaw...
selam canım nasılsın oğluşun nasıl,kocaman olmuş maşallah yakışıklım...
teyzesi 62 cm olduk biz kilomuzda 6600
sağol ttlım bende böyle yapimm
tatlm geldim geç olsun güç olmasın opuyorumnanaktan
herkes msde ya pek girmedim ama artı burdym
tatlım bana o topiğin linkini atar mısıun
ben bulamadım laelaelaelaelae
kızlar kociş bugünkü yazdıklarımı mı okudu nedir?
beceriksiz dedim, mirayla ilgilenemez dedim. söylememi bekliyor dedim :kedi:
çiçeklerle geldi bugün benim kociş. özel bigün falan da değil bizim için. ara ara alırdı ama bu ara maddi olarak fazla açıldık: gereksiz harcama yapmıyorduk.
hay zeynep ve havva allah sizden razı olsun. zeynep sayende kociş mirayı parka götürdü. hem de büyük bi zevkle. aklıma getirdiğin için çok sağol.
havva sanada teşekkür ederim, söylemekten hoşlanmıyorum aslında ama senin sözünü dinleyip söyleyeyim dedim.
süpermiş valla, yorgunluk atıyorum. bizbunu tekrarlayalım dedi hatta çıkarken. hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
iyi akşamlar kızlar herkes iyidir inşallah bizim ablada evde olunca zor oluyor girmesi zaten kızda az kilo aldı diye stres yaptım aç gibide yeterli beslenmese boyuda uzamaz diye düşünüyorum oysa boyu 4 cm uzamış bana akı verin ekgıdalara başladık bakalım bu haftanolucak
iyi akşamlar kızlar
bizim ciclerin topiğine ecrin hanımın cicilerini ekledim can sıkıntısından kıyafetleriyle oynuyorum :)
dineva canım maşallah 4cm uzamış besleniyodur doyuyodur merak etme sen
doymazsa ağlar hep zaten huzursuz olur
bakalım bizimde yarın aşımız var off bu aşılar bitsin artık her aşısıda yeni huy çıkıyoo
kızlar ülkerin prinç ununu aldım bebekler için olanını. içinde vitamin ve mineraller var. içeriği çok güzel tadı da. ama aklımı karıştıran birşey oldu. içinde şeker de var.
elif hanım sıvı yemedi katı yaptım bir çay kaşığı kadar yedi sonra midesi bulandı. o yemezse ben yerim tadı güzel.
ama benim kızz şekersiz şeyleri seviyo galiba bilmiyorumkismile
kelimesi kelimesine katılıyorum canım sana. benim söylemek istediğim de tam olarak buydu olumunekankayizsmile
evet canım akika da Peygamber Efendimiz sav ismini değiştirmiş. bakın bi siteden kopyaladım
AKİKA KURBANI
Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah'u Teâlâ'ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir. Hz. Aişe (r.a.)'den şöyle rivâyet edilmektedir.
"Resul-i Ekrem (sas} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515).
Yine Hz. Âişe validemizin rivâyetine göre, Peygamber Efendimiz (sas), torunları Hasan ile Hüseyin'in doğumlarının yedinci günü akika kurbanlarını kesmiş ve adlarını koymuştur. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI, 401)
İslâm'dan önceki câhilî Arap toplumunda sadece erkek çocuklar için kurban* kesilirdi. Kız çocukları için böyle bir merâsim söz konusu değildi. İslâm bu değişikliği yaparak kız çocuklarına da değer verilmesini sağlamıştır .
Akîka kurbanında aranan şartlar
Kurban edilecek hayvan tek veya iki gözünden kör olmamalı; dişlerinin ekserisi düşmüş olmamalı; kulakları kesik olmamalı; boynuzlarından biri veya ikisi kökünden kırılmış olmamalı; kulağı veya kuyruğunun yarısından çoğu, memelerinin uçları kesik olmamalı; yahut yaratılıştan kulak ve kuyruğu olmayan bir hayvan olmamalıdır. Akîka kurbanı Hanefi mezhebine göre mübah ve dolayısıyla menduptur. Diğer üç büyük imâma göre sünnet, Zahiri mezhebine göre ise farzdır.
Hz. Peygamber bu kurbanın kesilmesi sırasında bir örf olarak başa kan sürülmesi âdetini yasaklamış, (Ebu Dâvud, Edahî, 20) kesilen saçların ağırlığınca altın veya gümüş tasadduk edilmesini emretmiştir. Akîka kelimesi anne-babaya isyân anlamına geldiği için Resulullah bu kurbanın adını "itaat ve ibadet" anlamına gelen "Nesike" kelimesi ile değiştirmiştir. (İbn Hanbel, II, 182)
Bu kurban çocuğun doğduğu günden bâlîğ olacağı güne kadar kesilebilir. Ancak doğumun yedinci gününde kesilmesi daha çok sevap kazanmaya sebeptir. Kesilen kurbanın kemikleri çocuğun sıhhatli olmasına sebep olsun niyetiyle kırılmayıp eklem yerlerinden sıyrılır ve öylece pişirilir. Sonra bu kemikler bir yere gömülür. Akîka kurbanının etinden bunu tasadduk eden kimsenin yiyebileceği gibi ev halkı da bu etten istifâde eder. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.
Ahmed AĞIRAKÇA
biz kesmedik ama bayramda kessek diyoruz. babam bizim için hep kurban bayramlarında kesmiş. şimdi burda kimsem yok nasıl kesecem de paylayıp dağıtacağım akannehir
kızlar bişi diyecem
ben bazen gece kimse yokken yazıyorum ve sabah hevesle bakıyorum kim cevap yazmış diye. herkes günaydınla başlıyor ve kimse bana cevap yazmıyor. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali kırılıyorum
mümkünse mesajımı okuyun ve bana cevap yazın laelaelaelaelae (yüzsüzlüğün de bu kadarı naniknanik)
İyı geceler kızlar ....
hosgeldın mesajlarınızı aldım saolun vatana hosbuldukopuyorumnanaktan
öyle böyle sıcaklara alısıyoruz Ecem yavrum ensesı boyun kısmı hep ısılık oldu sıcaktan günde kaç kere yıkıyorum bıde çok nemli burası çok bugün krem aldımda ıyı geldı yavruma
herkeze alıstı gelene gıdene gülücükler saçıyo herkeze boncuk dagıtıyo valla cadı
kısmetse cuma günüde mevlüdümüzü yapıcaz ona kosturuyorum kendı evımızde olucak oranın temızlıgı falan ugrasıyom ıste daha tatıldeyım dıyemedım su mevlüt geçsın hergün denıze gıtcem valla bunaldım artık
anlatacak çok sey var aslındada hadı neyse eve dönünce artık RAHAT RAHAT anlatırım:1ninca:
nasıl özlemısım sızle muhabbet etmeyı
neyse ara ara bakarım hepınızı öpüyorum bebsılerıde tabı
günaydın kızlar a.s.
fatoşum iki silip süpüreydin bide :roflol:
ecrin hanımın tekmeleriyle uyandım bugün kalk diyo resmen cadı sırnaşık şey
bide size rüyamı anlatıyım rüyamda 7 haftalık hamileydim :CüvCüv:
ama ağlıyorum daha ecrin çok küçük ona hakkızlık bu diyorum
ama dr gidip onun kalp atışlarını duyduğumda kendime çok kızıyorum neden istemiyorum Allah bana bu çocuğu nasip etti diye
ayy gece bi topik vardı onu okudum öle yattım etkilenmişim demek yerimseniben
çok gözeldi bacım sempatiksalakcinni
ailecek bi yemek yiyelim dedik biz mi yemek yedik yemek mi bizi yedi anlamadım ipekten kaydirigubbakcemile3
her türlü cadılığını etti hanım -tatlicadiarzu-
geldik ewe yıkadık cadalozu uyuttuk derken biz de sızmışız unutulmaz bi evlilik yıldönümüydü delikafadulden
kızlar günaydın herkese..
ya da tünaydın))
biz ömür doğduğunda kestik kurban ama nasıl bilmiyorum valla eşim halletti..
2 gün önce ayağımdan tırnak batması için operasyon geçirdim. 3 dikişim var dün gece hiç uyumadım diyebilirim. ömür tam bir felaketti gece öyle bir huysuzlandı ki eşim 3.30 da arabayla dışarıda gezdirip uyutabilmiş..
hala ayağımda sancı var allah kimsenin başına vermesin berbat birşey...
kızlar herkeze merhaba bende sabah kalktım etrafı topladım ütü yaptım hemen bilgisayarın başına geçtim kaç gündür birileri geliyo açamıyom açtığımdada okuyup çıkıyom hemen kızlar ayakda sallamamk negüzel bişeymiş yaaaaa biraz sabrım taşıyo böyle uyutana kadar ama alışcak inşallah.bizimde aşı günümüz 1 ağustos şimdiden mideme ağrılar giriyo aman onuda atlatırsak 1 yaşına kadar yok aşı.benim kızımda kahvaltı maması var milupanın ballı tahıllı aldım çok severek yemedi ama ülkerin pkmezli peynirliyi seviyo pirinçli mamaları sevmedi birde bu pirinç ununu bu mamaların yerine mi veriyoruz kızlar? bugun ne yemek yapcaksınız evde bişeyde kalmamış ne yapmcam bilmiyom onu düşünüyom?
fatoşum iyiyim cnm sen nasılsın
immün yetmezlik varmış oğlumda fakültede test yaptılar tekrar çok fazla düşük deilmiş şurupla tedavi olucak
immün yetmezlik olunca bağışıklık sistemi zayıf oluyor ve tüm hastaklıkları hemen kapıyor hep hastalanıyodu zaten
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...t-bebi351lerinin-cicileri-6.html#post14271374
kızlar böyle bi topikciğimiz varmış öksüz kalmış diğer topiklerde herkesler ekliyo resimleri
bende dün ekledim sizlerde ekleyin yahu
ya canım biz önlemimizi alırız genede kalırsak yapıcak bişey yok
onu diyorum zaten ya valla acaba bizden 2. ye kim hamiş kalcak onu merak ettim bende
yetişe bildiğin kadar canem sıkma kendini Şeniz
bende bilemidm canım.evet ya bende güvcenmiyorum.sırf gelmedi olmasın diye gediyorum saglık ocaklarına.degilse pek güvenilir bulmuyorum.bizim aşıda 8 agustosta.şekerler ben geldimmmmmmmmmmmm kuzucuğum bu ayda rahat çok şükür ama öbür ay 3 tane yapılacakmış aşı hemşiresi ağrısı ateşi olabilir gelmeden yarım fitil at dedi eyvahedigeldismileağustosun 23ünde olacak tamda sıcaklarda ama ne yapalım sağlık için
ben sağlık ocağına pek güvenmiyorum ama yinede ölçüyorlar işte onların hesabına göre 1 ayda 400 gr almışız 2 cm falanda uzamışız ben yinede drumuzda ölçtürme taraftarıyım çocuğu bunlar elbiseleriyle tartıyorlar boyunu falan düzgünce ölçemiyor:umursamaz: ha birde bıngıldağına baktı aynı geçen ayki gibi güneşe çıkarmıyormusun dedi pek fazla değil dedim sabahları saat 9la 11 arası çıkar kolları bacakları gneş görsün yumuşaklık daha çabuk geçer dedi ne alakaysa anlamadım ama yaparız ne zararı olacakkibilmiyorumkismile
ö................""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""0h bvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvgn yhıouuuuuuuuuu o k b
Herkese selammm güzel annişler.
topiğin tembelli geldi
Bu sabah Esra da uyumuş o uyudukça ben de uyumuşum. Gece 3 te kalktı 150 cc süt içti.
Sabah 8 de 120 cc bir de 11 30 da kalktı 90 cc.
Oh o uyumuş ben uyumuşum.
Şimdi iş zamanı biraz toparlayayım gözüm de burda...
Tubacım maşpallah Mertkan a
Seçilcim geçmiş olsun canım.
Zeynep ne güzel bir gece geçirmişsiniz. İpek soslu... Allah bozmasın.
Kardeş konussunda bakalım kim kardeşlenecek önce
selam kızlar...
hanımın bir buçuk saattir uykusu var daha yeni uyuyabildi. tüm işlerim duruyor daha. tüp bitti bi de: onu bekliyorum. hiç halim yok bugün nedense: midem de bi tuhaf. ve Adana yine cayır cayır akannehir
aynen bi meraklı klavyeyeki sormayın üstüne atlıyo
teyzeleri oğlum artık karada kendini kurtarıyo dönüyo tekrar sırt üstü dönüyo elinden tutuyom bi kalkışı var maşallah çivi gibi elde durmuyoz resmen kucakta yürüyoz bıraktığım yerde durmuyo az önce salonun ortasına koydum bende kapıda çiçekleri suluyom 2 dakika olmadan ağlamaya başladı girdim koyduğum yerde yok ebn şok anam benim oğlan sehpanın altına girmiş kafayı kaldıramıyo cırım cırım bağırıyo geri geri emekliyo yakındır tam emeklemesi....çok tatlı bu sıpalar ya
kardeş mii??? daha erken değil mi yawwww eyvahedigeldismile
zaten adet olmadım: feci korkuyorum.
neyse bu korku eşliğinde bi temizlki yaparım ben.
geçmiş olsun canım, ne mutlu kardeşine ne güzel kızkardeşi bakacak ona, benim kızkardeşim yok malesef, ama olsun çok şükür kızım var o bana arkadaş olacak inş.
sibel söylemişti hero babye üye olmuştum ordanda geldi bana paket,seni evdemi bulamıyorlar acaba ayşegülüm....
Ayşegülcüm geçmiş olsun canım. Ayy inşallah atlatır çabucak. bol bol kayısı yesin. kendimden biliyorum.
Selmacım baya şey varmış içinde. Bakalım bana da gelecekmi
fatocum olmadı valla canım huysuzluğu ateşde olmadı şükür ben hiç ateşdüşürücü ilaç fitil filanda kullanmadım...inşallah ecrinişnde olmaz hiç bi bebeişimizin...
ayşegül geçmiş olsun canımkarfdeşine ey gidi hey varmı kardeş gibisi....
Ayşegül geçmiş olsun bacım ne mutlu ki ablası var
Ben tek çocuğum üzülüyorum:sinifsinif:
benimkide aynı hemen öne doğru gidiyo...ya siz baby tv yi izletiyonuzmu?
ohh ne güzel. ipek varlığını hissettirmiiş. nice yıllara tekrar.
çok geçmiş olsun cnm.
aboww, zor bee. ennemde ben 9 sylıkken kardeşime hamile kalmış. sütlerim de heba oldu: mecbur bıraktırmışlar ohaoldumsmile
maşallah kuzuma.
evet cnm, adana çok sıcak. nem de olunca yapış yapış. günde en az 2 kez duş almazsak olmuyo: çocuk ne yapsın.
geçmiş olsun cnm. bi kız kardeşinin olması hoş bi duygu olsagerek. kolay gelsin sana da opuyorumnanaktan
miray izin verse ne işler yapacaktım da: uyandı 1 saat olmadan.
aynen Miray da öyle. dün oturma minderine yerleştirdim. kayıyor, oturamıyor daha. hatta geriye doğru kaydırdı birden kendini doiiingg kafayı vurdu: bi de onun için ağladı: herşeye ağlıyo bu ara.
yerimseniben
desteksiz oturtunca benimki de ayaklarına doğru eğiliyor ama çok normal bence daha vücutlarını kontrol edemiyorlar
yirim ben o şişkoyukaydirigubbakcemile3
papatya sağol cnm iyi olucak inş. oğluşum
sen nasılsın
kızlar ya sizdede öylemi sayfalar çok geç açılıyor haliyle ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum gidem yemeğimi yapayımda belkim sonra düzelir ozaman inş. sizin hızınıza yetişebilirim nasılda kalabalık burası hiçte gidesimde yok ama :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?