2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Teşekür ederiz inşallah dizinde sorunsuz çıkar dişler... Uyku konusunda altı aydan küçükleri ağlatmayın dedikleri için kendisini uyutma konusunda müdahale etmedim emerek uyuyor ama cok yıprandım son zamanlarda sürekli kalkmak emzirmem yorucu oldu.. Emİrmedogimde cok ağlıyor uyumuyor uykusu açılıyor bakalım denerim artık dış tam çıksın..
Bizde disdilgiti yapılır bebek oturur önüne birseyler konur makas kalem telefon vb ne secerse ileride onu olur derler ve gelenlere hazırlanan dış bulguru verilir bulgur haline gelmemiş buğday :)) eğlenceli bir seremonidir :))

sevdalinkaaaa naber?
Nasılsın bakalım, kayınvaliden nasıl iyileşmiştir iyice inşallah.. Oğluşun nasıl bakalım, iyi misiniz? özledim ya valla seni nerelerdesin bakim kaç gündür?

iyiyim canım benim sağol. Kayınvalidem iyileşti şükür. Evine de döndü. Forumu sürekli takip ediyorum ama kimsecikler yok bu ara. Bugün biraz hareketlenmiş. Haftaya pazar babalar günü ve eşime güzel ve onu çok mutlu edebilecek bir babalar günü hediyesi almak istiyorum ama parlak bir fikir bulabilmiş değilim henüz. Parlak fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Birbirimize yardımcı olalım. Ben oğlana onun el ve ayaklarının izleri olan üzerinde de canım babam yazan bir tişört falan mı hazırlayıp giydirsem ve o günün sabahı babayı öyle mi uyandırsak diyorum hem hatıra kalır. Bir de ikisinin fotoğrafı olan bir saat mi yaptırsam diyorum.

Son düzenleme:

tubacan süpersnnnnnnnnnnnnn yahu

sevdalinkacım dua et inşallah birgün seninde müstakil bir evin olur, ben doğdum büyüdüm hep aynı apartman dairesi, büyük bir sitede büyüdüm olanakları falan iyiydi ama müstakil evin tadı başkaymış, ben de çok istemiştim hep dua etmiştim, çok şükür oldu, evlenince hemen müstakil bir ev, güzel bir bahçe, bahçemize kocamaan bir köpek aldık.. şimdi bir oyun parkı ve mini bir havuz düşünüyoz, bakalım para biriktirmeye başlayacaz, nasipse önümüzdeki yaza yaptıracaz bunları.. darısı başına tatlım, inşaaallaaah o güzel gönlüne göre olur evin..

aynı şekilde benim oğlumda öyle gündüz 40 dakika kadar uyur ve devam edemezdi uyumaya her defasında tekrar uyutuyordum.gece de çok sık kalkıyordu ama ben emzirmiyorum gece sadece 1 defa çok ağlarsa. 4 aylıkken tracy hogg kitabını okuyup uygulamaya çalıştım olmadı bazı yanlışlıklar yaptım sanırım olmadı. sonra kim west in kitabını okudum bi kaç hafta önce ve dün sabah canıma tak edince uygulamaya başladım ve allaha şükür iki gündür çok iyi. gece de sadece 1 kez uyandı. yatağına bırakıyorum kendi uyuyor iki gündür. tavsiye ederim.kim west ten eğitim almış bi bayan var danışmanlık yapıyo ona mesaj bile attım. ama gerek kalmadı danışmanlığa inş. kitaptaki metod yetti.

ekledim canım. Ben kilonun çoğunu attım 2-3 kilom kaldı. Onları da atıp biraz sıkılaşmam lazım. Göbeğim biraz lömbür lömbür oldu sanki.

inşallah canım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bu arada senin bazı iş planların vardı ne oldu?

Allah bozmasın bugün çok keyfim yerinde. Yarın doğumgünüm eşim bugün müsait olduğu için bugün bizi gezmeğe götürdü çok güzeldi. şu an evim dandini. Mutfak bulaşık dolu. Bir sürü ütü var. Ama canım fatma gülü izleyip bir yandan sizinle sohbet etmek istiyor. Bu akşam da böyle olsun :) bu aralar oğlan hep ilgi istiyor bir an yalnız kalmak istemiyor ve gün içinde yetişemiyorum hiçbirşeye anca karnımızı doyuruyoruz :) geceleri o uyuyunca toparlıyorum evi.

Son düzenleme:

bn de oyle ıdm sevdacan....
bir an bile ayrlamyrdm yanından
cok komık ama
resmen saklambac oynar gıbı oda kapıısndan cıkmaya calısyrm ama
hemen yakıyor farları
odadan cıkıncada basyr yaygarayı
brak ev işini yemek bıle zor yapyrdm
ama artk temzlık için kadn cagryrm valla
ne rahatmş yaaw

inşallah canım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bu arada senin bazı iş planların vardı ne oldu?
evet planladığım yerde ki planladığım iş yattı, sgk nın yanında ev yemekleri lokantası açacaktım, sadece öğlen yemeği olacaktı, amaaaa sgk içerde yemek vermeye başlamışşş benim aklıma gelen çok şükür birilerininde aklına gelmiş ve garibanlar doğru düzgün yemek yiyolarmış artık, ama benim iş yattı işte.. şimdi başka işler peşindeyim araştırıyorum, varsa bi tavsiye değerlendirmeye alabilirim yani, hani herkesin vardırya bi hayali, bigün piyangodan bana para çıksada şu işi yapsam diye..
ekledim canım. Ben kilonun çoğunu attım 2-3 kilom kaldı. Onları da atıp biraz sıkılaşmam lazım. Göbeğim biraz lömbür lömbür oldu sanki.
bunlar kilo verdirmiyo zaten canım, vücudu toparlayıp sıkılaştırıyo.. feat bir vücut için yani bunlar, hani lömbürlükler için yani..
aman maşaallaah maşaalllahh.. bu arada sen hediye işini bence çözmüşsün, hiiç başkalarına sorup kafanı karıştırma aklındaki fikirler müthiş bence..

kızlar benim koca geldi çok şükür.. ben çıkayım şimdi kapris yapmasın asucum bu arada ne demek ne demek görevimiz paylaşmak bunun için buradayız..
sevgiyle kalın, iyi geceler hepinize bebişlerinizede..

valla hiç çıkasım yok, topiğe uğrayanların sayısı hergeçen dak artıyo.. yaaaaaaa gündüz nerdesiniz ya siz.. neyse çok kaynatmayın, okuması zor oluyo, hadi bu sefer gittim..

hayırlı olsun ilk dişiniz emekleme ve dönme vs bizde de yok, daha çok çek, yakala ve dök seviyo yürüteç almayacağım faydası olduğunu düşünmüyorum birde evde çok yer kaplayan gereksiz birşey bence

teşekkürler hadi bir ki bir kibu arada oğlun çok tatlıydı fotoğraflarda, oyun arkadaşı konusunda sana katılıyorum ayrıca. Benim de kızım bebekken bir milka ineği vardı, cici cici diye severek uyurdu daha sonra adını cicikız koymuştuk yıllarca onunla sorunsuz uyudu hala da arasıra çıkarır uyur, koklar, tabi yıkanmaktan kullanılmaktan haşadı çıktı, defalarca diktim tamir ettim. Oğlumu da alıştırmaya çalışıyorum bi tane tedy bear ayı aldım ama bizimki sarılıp yatmak yerine popusunu dönüp yatıyor bende bakıcı kapalı onun eşarbına sarmıştı, ona alışmasın diye kendimin evde namaz kılarken falan kullandığım bi tülbentim vardı onu verdim, benim kokumda onu kah kokluyor, kah emiyor, kah dişliyor sanırım onsuz uyumayacak. Bir de bu oyuncaklardan yada verdiğimiz şeylerin yedeği olan şeyler olması lazım, biz bi cicikızı kaybetmiştikte aklımız çıkmıştı, yabancı bir arkadaşım isviçreden getirip hediye etmişti

canım sen bizden fikir istiyon, ben senden iyi bi fikir aldım bile... bence tişört iyi

şimdiden mutlu yıllar sana

gamzecan mesajımı alınca haberleşelim, bu arada senin bıdık çok tatlı çıkmış, yiycem ben onu, abla kız olmuş ya, saçı bile uzamış

karaca nerdesin arkadaşım merak ettim, kaç gündür mesaj yazmadın umarım iyisindir, alıştırdın bizi

denis bizi habersiz bırakma, özledik seni de

edibe içimden bi ses Ankaradasın diyo, yoksa ben bugün seni mi gördüm 7 de

ne güzel kısa bir sürede çözüm bulmuşsunuz, metod hakkında bilgi verirmisiniz?

ne güzel kısa bir sürede çözüm bulmuşsunuz, metod hakkında bilgi verirmisiniz?

evet beklediğimden iyi gidiyo umarım kalıcı olur. metoda göre öncelikle her uyku öncesi yapabileceğimiz bi ritüel oluşturuyoruz. ben şimdi uyuyacak oğlum deyip yatırıyorum üzerini örtüp emziğini verip öpüyorum ayıcıklar falan bırakıyorum yanına. hep aynı şekilde. sonra yatağının yanına bi sandalye koyup oturuyorum bi süre sonra memnuniyetsiz tavırlar ve tabiki ağlama başlıyo. sakinleştirmek için bişeyler söylüyorum ama dinlemiyo tabi.ellerimi itmezse ellerine dokunuyorum böylelikle ilk denememde ara ara susup ağlayarak yarım saatte uyuyabildi. ama sonrakilerde neredeyse hiç ağlamadı ama hep uyuyana kadar yanında oturup bekledim.yöntem bu şekilde 3 günlük denemelerle yavaş yavaş sandalyemizi yatağından uzaklaştıracağız inş.

Aynı ben anlatmissin yontemianlatirmisin nasıl Oluyor püf noktaları ne?? Nerden ve nasıl başlamalı benimki ya memede ya da ayağımda sallayarak uyuyor....

Aynı ben anlatmissin yontemianlatirmisin nasıl Oluyor püf noktaları ne?? Nerden ve nasıl başlamalı benimki ya memede ya da ayağımda sallayarak uyuyor....

evet malesef uyku büyük problem. yukarıda biraz anlattım kitapta çocuğu yatırdıktan sonra ağlayınca sözlerinizle sakinleştirmeye çalışın diyor. ağlaması histerik hale gelirse kucağınıza alın diyor. ama bence en önemli püf noktası çocuğu yatırırken çok kötü olursa kaldırırım ne olacak diye düşünmemek. ben kaldırmayacağım kesinlikle diyerek başladım. çünkü bende ayağımda sallayarak uyutuyordum ve ona da son günlerde çok direnmeye başlamıştı. böyle her defasında ağlayıp zorlanmasına dayanamadım artık. yöntem çok bilindik basit gelebilir ama bende işe yaradı 2 gündür. ayrıca evde yalnızım eşim 5 günlüğüne şehir dışına çıktı nasıl yaparım tek başıma diye korktum ama şükür iyi geçti

Ağladığında konuşmalı ta da sakinleştirmem için kucağa almayı öneriyor mü yoksa ne olursa olsun kucaklamayın mı diyor.. Ben iki gündur gündüz yanına yatarak uyutayım diyorum mümkün değil uykusu gelince cok bağırıyor memeye alıyorum hemen uyuyor

tabi kucağa almak son çare olarak var ama ben tracy hogg yatır-kaldır yönteminde kucağıma aldığım için yapamadım. çünkü ne zaman alıp ne zaman bırakacağını kestiremiyorsun tam olarak . tavsiyem kucaklamayıp elini yüzünü okşayıp öpmendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…