2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
gunaydın kızlar
walla dun baya sıkıntılıydım sagolun sızın sayenızde bıraz daha ıyı oldum ..ıyıkı varsınız.dun oglen eve gıttıgımde sabah yıne kusmus benım oglan, oglen bısey verdırmedım anneme bız oglen yemegı yerken masaya onuda oturttum benım yedıgım yemege ekmegın ıcınden cok az koparttım yemegın suyuna batırdım verdım once burun kıvırsada sonra yedı pasam. arkasındanda cok az yogurt verdım yedı (normalde yogurdu hergun taze yapıp yedırıom ama o an denedım yıyınce bır ıkı kasık verdım yeterkı yesın dıye) bole 2-3 lokma yedırdım tabıkı herzamankı gıbı annem geldı o cocuk ac dedı gıttı corbasını yaptı yedırmeye kalktı yemedı ve agladı ( benım anneme bunu anlatmam baya zor olacak)cocuk herseferınde ac dıyo .kusuo mıdesı bosaldı ac dıye hemen arkasından bıseyler yapıp getırıo yedırmeye kalkıo sabır dıyoz herseferınde tekrar tekrar anlatmaya calısıoz haa sımdıde mıdesı usutmusuz cocugun ondan kusuyormus bunu cıkardı :)
nese ogleden sonra ıse gıtmedım ve ogleden sonra cocuga bısey vermedım ara sıra yogurt yedırdım sıkıldıgı yerde bıraktım ıkı saat sonra tekrar denedım formul sutunude kucagımda geze geze ıcırdım o sekılde etrafı ızleyerek ıcmeye basladı ınsalah once annemı sonra bebegı duzene sokmaya baslıcam allah bana guc versın...

Son düzenleme:

Allah yardımcın olsun cnm...sen rahat ol her şey sırayla düzene g,rcek tabiii. haftasonları da çalışıyor musun?

Ahhh şu büyükler. Ben annem konusunda şanslıyım, ben ne dersem onu yapar. Bir kere de "ben iki çocuk büyüttüm, sen beni dinle" demedi garibim, çok cazgırım ben galiba Ama her şeyi araştırarak, doktorumuza danışarak yapıyorum. Devir değişti anne, bilim sürekli yeniliyor kendini. Tıpta da değişiklikler oluyor, dolayısıyla çocuk bakımında da diyorum. Eskiden kıt imkanlarla kendiniz veriyormuşsunuz kararları, çözümleri kenfdiniz üretiyormuşsunuz ama artık bilgi çağındayız diyorum. O da anlıyor beni. Benim de sıkıntım kayınvalide. Her şeyi o bilir. Görümcemin oğlunu büyütürken her yemeğine et suyu koydu. Kahvatısnı bulamaç yapıp verdi sürekli. Çocuk 9 yaşında, kolesterol çıktı. Bir de zayıf yani. Ne peynir yer, ne yoğurt. Kahvaltılık hiçbir şeyle alakası yok. Bana da et suyu koy yemeklerine, kahvaltısını karıştırıp ver, biz oğlanı öyle büyüttük deyince dayanamadım artık, "annecim öyle büyüttünüz ama kolesterol çıktı bakın. Et suyu yararlı değil, sadece yağ var onda. Etin kendisini koyuyorum ben pürelerine, hem kahvaltıyı da tek tek seviyorken böyle veriyorum, neden bir de ayırmak için uğraşayım" dedim, pek bozuldu. Tatlılıkla halledicez artık, napalım. Onlar bizim büyüklerimiz. Zamanla kabulleniyorlar ama işi inada bindirmeden düzeltmeye çalışıyorum. Bebiş için de sıkılma hiç. Sıcaklar da iştah bırakmıyor. Benim kızımın iştahı iyidir normalde. Bugün anneannesi kahvaltısını verirken kırk takla atmış. Ben de çalışıyorum. Telefonda, istemiyorsa verme hepsini dedim. Yarıdan çoğunu yemiş hepsinin. Bizim gibi onlar da. Her zaman aynı iştah olmuyor. Hele de rahatsızsa... Derdimiz bu kadar olsun. Bak yavaş yavaş da başlamış yemeye. Uzmanlar bebek beslerken şu ilkeye göre besleyin diyor : Yemekte NE yeneceğine, yemeğin NEREDE yenileceğine ve NE ZAMAN yenileceğine siz; NE KADAR yenileceğine bebeğiniz karar versin. Kabullenmesi zor ama bazen azıcık yiyince doyuyorlar. Israr etmek daha da kötüleştiriyor. Yavaş yavaş mideciği eski haline döner. Öpüyorum miniğini gözlerinden.

Ahhh şu büyükler. Ben annem konusunda şanslıyım, ben ne dersem onu yapar. Bir kere de "ben iki çocuk büyüttüm, sen beni dinle" demedi garibim, çok cazgırım ben galiba Ama her şeyi araştırarak, doktorumuza danışarak yapıyorum. Devir değişti anne, bilim sürekli yeniliyor kendini. Tıpta da değişiklikler oluyor, dolayısıyla çocuk bakımında da diyorum. Eskiden kıt imkanlarla kendiniz veriyormuşsunuz kararları, çözümleri kenfdiniz üretiyormuşsunuz ama artık bilgi çağındayız diyorum. O da anlıyor beni. Benim de sıkıntım kayınvalide. Her şeyi o bilir. Görümcemin oğlunu büyütürken her yemeğine et suyu koydu. Kahvatısnı bulamaç yapıp verdi sürekli. Çocuk 9 yaşında, kolesterol çıktı. Bir de zayıf yani. Ne peynir yer, ne yoğurt. Kahvaltılık hiçbir şeyle alakası yok. Bana da et suyu koy yemeklerine, kahvaltısını karıştırıp ver, biz oğlanı öyle büyüttük deyince dayanamadım artık, "annecim öyle büyüttünüz ama kolesterol çıktı bakın. Et suyu yararlı değil, sadece yağ var onda. Etin kendisini koyuyorum ben pürelerine, hem kahvaltıyı da tek tek seviyorken böyle veriyorum, neden bir de ayırmak için uğraşayım" dedim, pek bozuldu. Tatlılıkla halledicez artık, napalım. Onlar bizim büyüklerimiz. Zamanla kabulleniyorlar ama işi inada bindirmeden düzeltmeye çalışıyorum. Bebiş için de sıkılma hiç. Sıcaklar da iştah bırakmıyor. Benim kızımın iştahı iyidir normalde. Bugün anneannesi kahvaltısını verirken kırk takla atmış. Ben de çalışıyorum. Telefonda, istemiyorsa verme hepsini dedim. Yarıdan çoğunu yemiş hepsinin. Bizim gibi onlar da. Her zaman aynı iştah olmuyor. Hele de rahatsızsa... Derdimiz bu kadar olsun. Bak yavaş yavaş da başlamış yemeye. Uzmanlar bebek beslerken şu ilkeye göre besleyin diyor : Yemekte NE yeneceğine, yemeğin NEREDE yenileceğine ve NE ZAMAN yenileceğine siz; NE KADAR yenileceğine bebeğiniz karar versin. Kabullenmesi zor ama bazen azıcık yiyince doyuyorlar. Israr etmek daha da kötüleştiriyor. Yavaş yavaş mideciği eski haline döner. Öpüyorum miniğini gözlerinden.

Herkese merhaba bende 2008 aralık 2011 kasım annesiyim daha öncede gelmiştim bi ara çok kalabalıktı kim ne yazıyodu kaçırıyodum bi arada çok boştu asu arkadaşa katılıyorum her bebek kısmeti kadar emer ilkinde yok denecek kadar azdı mamayla büyüdü diebilirim anne sütü alan çoğu bebekten daha sağlıklı sen sağlıklı beslenmez sütün kalitesini arttırmazsan 1 yaşından sonra sağlıksız beslerse ne faydası kalır anne sütünün ikincide de daha fazlaydı sabah akşam mama alıyodu yine ama ablamıza göre çok iyiydi bazı problemlerden oda gitti

canım artık havalar çok sıcak ben de çorap giydirmiyorum gece gündüz kolsuz zıbınıyla yatıyor geceleri üstünü ince bir pikeyle örtüyorum ama hemen açıyor ve gece gündüz sürekli terliyor hatta bazen sıcaktan uyuyamıyor bir oyana bir buyana dönüyor mızıklıyor ben de salondaki klimayı açıyorum ev küçük onun odasını da serinletiveriyor biraz çalıştıktan sonra kapatıyorum rahat uyuyor

arkadaşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
larrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nerdesinizz ya hu.....
bi gece geliyosunuz
bi gece kacıyosunuz
vardıyalı mı çalışıyosunuz??

arkadaslar yaaaaaa
aranızda lezer eplsyon yaptran varmı
hangı yontem oldunuz ve ne kadar surdu?
dusunuyorm da
soyle bı pıyasa yoklaması yapaym dedm
cevaplarsanız sevnrmmm

arkadaslar yaaaaaa
aranızda lezer eplsyon yaptran varmı
hangı yontem oldunuz ve ne kadar surdu?
dusunuyorm da
soyle bı pıyasa yoklaması yapaym dedm
cevaplarsanız sevnrmmm

canım benim şu an yakın arkadaşım yaptarıyor özel bölgesi ve koltuk altına ilk seansı daha 950 tl 10 taksitle yaptırıyor ilk seans ücretli sonraki seanslar tüyler bitena kadar ücretsiz aynı yerde onun başka arkadaşları yaptırmıştı ama nekadar sürede bittiğini hatırlamıyorum konuştuğumda sorarım senin için

Son düzenleme:
nereye kaçtın asu_24 aradım arkadaşımı sordum 2. seanstan sonra çık çokmıyormuş 4-5 seansta bitiyormuş

Son düzenleme:
nereye kaçtın asu_24 aradım arkadaşımı sordum 2. seanstan sonra çık çokmıyormuş 4-5 seansta bitiyormuş

sevdacm tesekkrler
memnun kalmıs mı dye dorcaktm ama onun da daha yenı ımıs
genelde memnun kalıyorlar ama bazen sonradan tekrar cıkanlar oluyormus
herhalde bı kac yontem var bu lazerde
bı de yanmamak cok onemlı galıba
kımısı de baya bı kızarıklık oluyrmus

ben de dusunuyrm ama bı soraym ıstedm
artk ugrasmak coook zor gelıyr valla
su emla dye krem var ya hanı
uyusturuyr
onu alaym bı dedm
ama hep onla da olmaz kı
zaten 5 paketi ellı altmıs lıra
ona verecgm parayı lazere versem de toptan kurtulsam

senn bebeğin iştahı nasıl
guzel yıyor mu

canım o daha önceden yaptıran arkadaşlar memnun baya oldu onlar yaptıralı hiçbir sorun yaşamadılar, evet canım o iş çocuk olalı daha zor oluyor gerçekten ha uyudu ha uyandı derken insan cesaret edemiyor tek başına ben de annemin geldiği günleri kolluyorum allahtan ayda en az 2 kez görüşüyoruz :)
oğlum da ek gıda konusunda iyi gidiyor ama emme konusunda 6 aydır sorunluyuz canı sıkılıveriyor hemen yarım yamalak emip bırakıyor sonra emsin diye uğraş dur

kızlaaarr...
nasıl özled,k oglumla sizi..gamze asu sevda kemece tuba denizim..
daha niceleri
kısın nasılda girerdik subatta martta evde tıkılmıs bütün gün dgil mi..gazdı tek sorunumuz..ne sohbetler ederdik..süt yetti mi yetmedi mi vs vs...
ay simdilerde hiç giremiyorum ben nete..baskasının evinde gezerken orda burda zor oluyo..ama özledim yahu sizlerle sohbet etmeyi..
velet fena büyüdü..bi görseniz..bugun bi kuralı yıktık ve artık mecbur kalınca yürütec aldık..malesef..cünkü hiiiiççç durmuyo..zaptedemiyoruz 5 kişi evin içinde..gecen gün aynı gün içerisinde 3 kere düsüp kafasını morartınca artık yeter dedik..yürütec aldık..cünkü oturdugu yerden kendini öyle bi fırlatıyo ki..hatta gecen sabah deniz de sezlongta kurulanırken ARKAMI 1 SANİYE DÖNMEmle bi baktım kafayı kuma gömmüş...Allah ım ne akraksiyonlu bi hayatımız oldu..
yanlış hatırlamıyosam kememcecim bu kadar gezme olayı ile ek gıdayı nasıl hallettiğimi sormustu..canım biz benim tamda istedigim gibi ek gıda olayına daha gecen hafta basladık..kilo alımı da herhafta yerinde olunca sadece anne sütü devam ettik..antalya ya gelmemle simdi basladık yani..masallah tosun gibi oldu da anne sütü ile.korktugum gibi olmadı..1 yasında olması gereken kilo ya geldi bile şimdiden..yalnız bu kadar sişko olan bebek nasıl bu kadar hareketli olabiliyo anlamıs degilim ya.neyse.şimdilerde girip giirpi sizin tARİFLERİ OKUYORUM..YAPMAYA BASLİCAM..
bi de benim aşa pütürlü yemeyi seviyo yani o yüzden de gezmek zor olmuyo..lapa yemiyo zaten..benim tabagımda ne varsa onu yiyo..peynir falan bildigin catalla alıp çignemeyi seviyo..yani ben cici bebe tarzı bulamaclar yapamadım..nedense istemiyo..meyveyide hatta cerliston biber alıyo sanki dişi varmıs gibi yiyo..dilim ekmek simit genelde tercihleri..ööyle yani canım benim..
siz hala gögüs pedi kullanıyo musunuz..bu sıcaklarda ben bıktım yaa...
bu arada hala hasta olmadım...hergün denize girmeye devam..nerdeyse hiç hSTA olmadn 2 bebege hamile kalıcam sanırım...

bu bilgisayarda su alttaki efektlerden yapamıyom..ama sizleri teker teker öpüyom..cokc coooooookkk...
görüsürüz..
eşim haftaya yanıma geliyo i pad imi getircek..insallah daha sık girebilirim o sekilde..öptüm tekrar..doyamadımm...

EDİBE85 Aman annesi dikkat et afacana şimdi avuçlayıp avuçlayıp kumları da sokar o ağzına. Yürüteci benim oğlan da çok seviyor arkadaşa gittiğimizde koymuştuk onların yürütece ordan oraya bir sevinç sorma. Ama ben hala alıp almamak da kararsızım erkek çocukları için iyi değil diyorlar. Gerçi varıp da üstünde bütün gün tutacak halimiz yok ya o zaman zararlıdır herhalede. Ek gıda konusunda da 6 aylık olunca mutlaka başlamak gerekiyormuş aman ihmal etme günde bir iki öğün az da olsa yedirmeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…