2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Günaydın canım..Ben Mersin Pozcu'dayım..Yenişehir Hastanesine gidiyorum..Ayşe Ögetman bizim doktorumuz..Çok tatlı bir hanım ama bazen yoğunluktan dolayı çok fazla ilgilenemiyor maalesef..Ben de bir ara başka bir doktor arayışına girmiştim..Bana sistem tıp hastanesi'nden Esat Yılgör'ü tavsiye ettiler..Gerçi ben gitmedim henüz ama çok iyi bir doktor olduğunu söylüyorlar..
İştahsızlık çok zor biliyorum ama benim oğlumda hastalandığı vakit çok fazla ağladı ve iştahsızdı..Hala daha tam olarak iştahı yerine gelmiş sayılmaz ama bunda sıcağında etkisi var..Biz de sadece yoğurt ve meyve yiyoruz bu aralar..Meme emmeyide kesmişti hastayken..Yeni yeni başladı tekrar emmeye..İnşallah kısa zamanda iyileşir bebişin..Tekrardan çok geçmiş olsun
devkule, canım, o zaman ramazandan sonra konuşalım..Madem Beyhan'da gelebilecek, artık hepimize uygun olacak bir yer buluruz buluşmak için..

cnm ben yenısehırde calısmıstım ama yenısehır hastanesını hıc begenmem tabı orası el degıstırdı zaten dr da cok degıstırıo o dr benım zamnımda yoktu ama o hastaneye gıtmeyı hıc duusnmedım ama esat bey evet ya ben bunu duymustum nıye aklıma gelmedi ayy okadar cok dr dusundumkı aklıma esat gelmedı ben normalde ımc de saıme aksına goturuom dogdugundan berı aylık kontrollerımzı hep oaraya gıttık ama cok yogun oldugundan cok fazla ılgılenemıo bıde unutuo ama ona alıstıgımzı ocıcn yıne bısey oldumu ılk ona gotururduk aradıkmı telınden yardımcı oluodu ama bu son kontrolumuzde bısey bılamadı dr geldık cocuk aglamaya basladı hıc durmuodu cocuk hastanesının acılıne goturduk gece bogazı enfeksıyon kapmıs ddı ılac verdı ozaman saımeye sınır oldum bu ıkı gundurde ates ledı mızmızlık devamlı aglıo bı arkadasın aracılıgla forum yasama goturdum alı ıltem guzel muayene ettı antıbıyotık baslamamız lazım dedı dr verdıgı hıc bı ılacı begenmedı baya bogazı ılerlemıs dedı.
ama bu esat beye goturecem oda cok tahlılıcı dıyorlar yaa olsun..

ramazandan sonra eylulun ortasına dogru bulusuruz.havalar bıraz serınlesın dısarılar cok kotu cunku cocuklar mahfolur ...

bir dr ismide benden dondurmacı halil in yanındaymış orayı biliyorsunuzdur umarım.gültekin altuntaş bu dr bildiğim kadarı ile antibiyotik vermiyor. arkadaşım çok memnun ilk doğduğundan bu yana götürüyor ocak 2011 doğumlu. inşallah işine yarar.

eylül sonu ben gidiyorum aklınızın bir köşesinde dursun yoksa happy anne nin dediği gibi olur ilk onla tanışırım sizlerde seneye kalırsınız

o dr bılıom cnm gıttım ama sonuc bulamadı bıse cok azarlıo dınlemden hemen bısuru sey soluyor. sımdı sızde dıceksınız kıza dr begendıremıoz gırmedıgı delık kalmamıs dıye ben kontrole gıttıgım zaman bıseyyı yok cok ıyı dıo dr gelıoz 2,-3 gun ıcınde sıddeteno ama o an mudahale edılse bu durumlara dusmez cocuk. bende saglıkcıyım az cok bende bıseylerı evde yapıom bılıom benı dınlıyen en onemlı sey bu dınleyen bır dr lazım .
hatırlarsanız haftalar once agız kokusu var dıodum cocugun buyuk olasılık burdan bogaz enjeksıyonu olabılır dendı bende arastırmamda ole dusundum o sırada dr soledım acaba neden belkı mıdesı belkı agzında pamukcuk dedı verdı bısuru ılac ama cucuk ıyelesecegıne daha kotu oldu 2-3 dr gotrdum hıc bırı net bısey solemedı en son dr gıttıgımzde bogazın baya kotu durumda oldugun cok ılerledıgını soledı eger basta teshıs konsaydı 2 haftadır bu sıkıntıları cekmezdım oyuzden dr a guven yok bıde ustelık bende dr yanında calısıom ama bızınkısı hıc bısey solemıo cocuktur hastalanır dıo boyle buyucek dıo ya sole yap bole yap yok sınır oldum neden benı bulur bole ınsanlar

eylül sonu ben gidiyorum aklınızın bir köşesinde dursun yoksa happy anne nin dediği gibi olur ilk onla tanışırım sizlerde seneye kalırsınız

cnm ozaman ona gore ayarlanır bayram bır bıtsın netlesır sen gıtmeden gorusulur

Son düzenleme:
beyhan25, benim de bir doktordan en önemli beklentim bu..Beni doğru düzgün, aceleye getirmeden dinlesin istiyorum..Ama maalesef biraz baştan savma davranıyorlar..Ben de bir kaç doktor değiştirdim bu sebepten..Şimdilik sağlık ocağının doktoruna gidiyorum sadece..İyi bir doktor bulmak hakikaten kısmet işi..Sen Esat beye gittiğin vakit olan biteni anlatırsan sevinirim..Bakalım dedikleri kadar iyi bir doktor mu?..

devkule, Beyhan'ın da dediği gibi sen gitmeden görüşürüz canım..

beyhancım çok geçmiş olsun
sana doktor ismi veremem belki amam(mersin nireee manisa nireee)
doktor seçiminde yardımcı olabilirsem ne mutlu
daha önce yazmıştım belki okumuşsundur kızımın doğduğundan beri birçok rahatsızlığı oldu
sürekli gittiğimiz doc.hep üni.hastanesine yönlendiriyodu
sonra birkaç doktor daha denedik
enson bir doc.vardı 65 yaşlarında onun özeline götürdük
daha önce bi arkadaşın gittiğini duymuştumda gülmüştüm onun kendine hayrı yoktur hayatta gitmem die
ama biliyomusun hakkaten ne varsa eskilerde var
şıp die taşhis,ilaç,tedavi ve mutlu son
sürekli olmasada böyle hastalık durumlarında
yaşadığı sürece ona götürücem bundan sonrada

çevrende böyle bir doc. araştır derim ben

oyyyyyyy, tatlışlar noldu sizin çocuklara böle yaa.. okudum da azcık bu doktor güvensizliğinizi, çook haklısınız.. insan güvenemiyor kimseye, evlat emanet etmek öle kolay olmuyor, bide adam akıllı muamele göremeyince insanın gerçekten tepesi atar.. bize olsa belki, amaan der başkasına gidiveririz ama söz konusu evlat olunca tırnakları çıkarıp saldırası geliyor gerçekten insanın.. sadece bana mı öle oluyo acaba..

ben bu konuda çook şükür ki çook şanslıyım.. daha öncede sağlık sektöründe çalıştığım için, i<mitteki hemen hemen tüm çocuk doktorlarını çook iyi tanırım.. kim nasıl muamele ediyo, kim işini sevio, kim mecburiyetten yapıyo, kim kıymet biliyo, kim adam gibi adam, kim şeref..iz hepsini biliriim ben onlarıın.. bizim ufaklık için çok iyi oldu bu durum yani.. izmitte belki 60- 70 tane çocuk doktoru var, ama inanın sadece 4-5 tanesine gözüm kapalı emanet edebilirim çocuğumu, okadar az yani.. ki bunların 2 tanesi asker, aklınıza olsun onlar çok daha disiplinli ve ilgili..Allah kimseleri onların eline bırakmasın, muhtaç etmesin inşallah.. cuma hayırına, inşallah tüm hasta bebeler şifa bulur tez zamanda.. sprey dualarımız da sen ve gökçede var, unutmuş değiliz canım..

biz iyiyiz çook şükür, şimdi uyuyo oğluş.. yarına iftara yine misafir var, bugünden başlayacağım hazırlığa, herşey bi günde çok yoruyo.. bide dün acaip hastalandım, cır cır.. bu havada nasıl oldu anlamadım ama, ölüyom sandım yane.. zaten oruçtan susuz kalıyoz, bide böle sıvı kaybedince iftarı nasıl yaptığımı hatırlamıyorum.. bol bol kahve limon içtim, bugün daha tık yok, iyiyim çok şükür..

ayy öle işte, bu arada senemy, ilkim aras, sevdalinka, yas84, kubii ve daha diğerleri, çok boşladınız burayı çoookkkkk...

ya kızlar hep sık giriyim diorum bitürlü olmadı resmen hep bişeyler cıkıo haalam rahatsızlanmıs annem babam abim yengem onu ziyarete geldi çorumdan e gelince ben ilgilendim yolu cok bilio gibi hacettepeye falan gittim öldüm resmen oruç kafa ipek bi yandan ne bu ya cok zormus gercekten...sonrada eve gelip iftar falan hazırla yedir icir gece geri döndüler ne yorucu ya saolsunlar annemler yardım etti ama yol yorgunu napsınlar ama bu sefer annem icin kalbim ferahladı abimlerle biraz konustum gelinimiize abla gibi tavsiyede bulundum oda akıllı bi şekilde cevaplar verdi güvenimi geri kazandı şükür ama temkinli olmak lazım tabi insan oglu çiğ süt emmiş bi anı bi anını tutmuyo ins hic bozulmaz mutlulukları

neyse gelelim fasulye faydalarına
kızımın ek gıda durumu normal gdio şükür en azından bi düzen kurduk kısaca ek gıda listemizi anlatayım tuttugum listeyi yazmaya kalksam baya oldu heralde kızarsnz kac gün giremeyince
hergün sabah kahvaltısında mutlaka yumurta( sarısını pişiriyorum tereyagıyla kaynatma yemio bunu çatalal ezipelimle veriorum )en azından yarısını mutlaka yiyoo,
meyve suyu (meyve genelde şeftali,kayısı,kavun)
keçiboynuzu pekmezi bi çay kaşığı (bunu meyve suyuna karıştırıorum)
kahvaltı hakkında meyve suyunu çaylara tercih ediorum çünküğ benim kızım çok fazla öğün sevmio kendini ii hissettiği saatler belirledik o zamanlar yiyo o zamanlar en cok gerekli olan şeyleri yedirmeye çalışıorum tabi sevdiğide kızımın eline bu arada cici bebe veya bisküvi veriorum o onu parçalamaya çalışıp oyalanıo herseye elini atmıo ama benim verdiğim şeyleri yiyo çünkü bu lezzetlere alıştı arada peynir falanda deniorum ama ısrar edip kızımı yemekten sogutmamaya çalışıorum
kahvaltı değişkenlerimiz kıymalı yumurta,melemen falan ama sdce yumurta sarısı ile tabi değeişik önerilerinz benim denemediğim şeyler olura söylersenz denerm daha atom gibi şeyleri kızım kabul etmio senemgy tarifleri güzel ama kızım genelde bizim yediğimiz gibi yemekten hoşlanıo onları yaptıgıma hüsrana ugramaktansa tek tek vermek bizim icin böle tabi

aralarda istediği kadar anne sütü istediği kadar çünkü her çocuk farklıymış eger ben 3 saat yada şu kadar dakika die sınırlandırırsam kızım için zor olabilirmiş önemli olan ek gıdadan önce emmemesi sonrasında ne kadar isterse o kadar emmesi önemliymş bu da benim çocugumun bünyesi HAPPY kız saol valla 3saat fikri ekgıda öncesi icin ii oldu ama bizim 3 saat deil 2 saatte yetio

öğle menümüz yine içilecek mutlaka meyve suyu kuşburnu suyu ffalan ama sade şekilde elinde parçalıyacagı bişey ben kaşıkla çorba yada sebze suyu veriorum oda bunlardan yiyo ekmek lokmasıyla birer yudum meyve suyundan tabi tavuk falan varsa onu yediriorum zaten öglen olmasa akşam mutlaka tavuk kıyma veya et oluo bu arada misafir cok olmasa bile eşim yemekelere et koymadan yemez yemeğin icindeki etten seçioruz kuşumla sevio çünkü

akşam normal bizim gibi yine ne yemk varsa biraz biraz yiyo corba yemek suyu pilav ben pirinc unu yerine pirincin kendisini ve herşeyi bahçeden gelen yiyeceklerle kızımı baya organik yetiştiriyorum......
sonra biizm çay içme seremonimiz oda eşlik edio ve mutlaka ceviz,fındık badem fıstık yiyo
ve meyve alıo bazen yatarken
dedesi dün gelir gelmez bakkala götürmüş çokokremlerin krem tüplüsünden almış kolay yenilio die tabi bbakkal amca ondan vermiş ya nası biliolar kücücük cocuklara Allahım nası kızmışım babama birden çocucga o verilir mi die babamda acamaz elinde oynası dedi benimde işime geldi pişik kremine saldırır onun kututsuna benzio oynasın ded,m sonra bi ara yedirmişler ya kızmıorm ama ne yapayım zararlı yiyecekler şimdilik böle yiyecekler yemesn
meyve suları benim yaptıgım püreler bardağa konulmus halde cünkü kızım sürekli kaşıkla gelen seyleri sevmio bende böle yapıorum

sizi seviorum

Son düzenleme:
arkadaşlar bana yardım edermisiniz?

HAYIR nasıl deniyor ya, nasıl insanlar sizden bişi istediğinde, gözlerinin içine bakarak HAYIR NASIL DENİYO.. BEN ARTIK ÇIĞLIK ATMAK İSTİYORUM HAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRR DİYE.. ama hiç yapabildim mi.. yine HAYIIR.. ÖFFFFFFF öffffffffffffffff..

ya bu bencillik nasıl bişi, insanlar bunu nasıl beceriyo, ne yapmak lazım, nasıl oluyo, biri bana öğretsin yaa.. Allah rızası için.. bende birazcıcık bencil olmayı başarabilsem, Allahım noluurrr bana bencillik ver....

gamzee sonunda kızının beslenmesini bir rutine oturtabilmene sevindim canım.. maşşaalllaaah ipeğe..
yesinde büyüsün dicem ama,sen yine de bol bol emzir, ara öğünlerini meyve suyu yerine anne sütü ile yaptırsana, daha çok faydası var ona sütün.. şunun şurasında daha ne kadar emecekler ki zaten, alabildiği kadar alsın bence anne sütünü.. meyve suyunu hayatı boyunca içecek zaten, ama süt.. bence, nacizane tavsiyem..

bende yapamadgm icin tavsiyem yok cnm cok zor b durum oluo seni anlıorum tek bahanem kocam huysuz buda gercekten Allah eşleri birbirine göre verirmiş bazen sırf onla bu konular icin kavga etmeyelm die evet demiorum hayr da dmeiorum onu bahane ediorum insanlarda zor olsada gec olsada anlıo dielim ama yavas yavas oda bana benzio şok oluyorum oda beni akrabalarıma bile evet dio napcam bi bahanem kocamdı yazık oda bana benzediiii

nası yani ??? bzm ara ögün pek yok ki yanlışmı anlattım acaba karısık yazıom sanrm yemeklerin yanına sulu bi meyve bardakta veriom cnm benm kızm anne sütü manyagı zatenn ac bırakarak ek gıda olusturdm onun haricinde hep emio zaten bide işe başlıcam bari 4saat ben okuldabn gelene kadar öglene kadar anne sütü yerine halasında kahvaltı yapmasın mı:26:

yani ona kalsa yine yemezde bi meyve püresi icio bi yemek alıo azına elindede cici bbe falan kandırıom yksa milletin icinde bile yakama yapısıo emicem die kıyafetlerimi cekio elini sokuo falan bide acayip hareketli düşün oyun parkının alt seviyesinde yatagı ayaga kalkıp annee die bagırıo ben cıkınca arkamdan ennnnnnnnnneeee die kosuo herkesn bebegi gbidr belki ama bana ve cevreme gnre gercktn erdeminnnnnnnn kız versiyonu happy de gördü ama milletn yanında ilk basta acılamadı bide böle bebekler bebek arabasında kuzu oluyolar hareketli ek gıdada olmayınca yakamdan düşmüo acıktıgı icin

Son düzenleme:

ok canım yaa, sen doğru yazmışın da ben yanlış anlamışım canım sıkkın biraz kusura bakma.. tabiki doğru diyorsun canım çalışmaya başlayınca zorlanmasın bıdık, alıştırman iyi olur.. doğru düşünmüşsün.. halasını da yazık dimi ama, o ağlarsa halasıda üzülür, napacağını şaşırız kıcağız.. sen rutini oturt ki ikiside zorlanmasın, Allah kolaylık versin canım..

aynı durumdaym uykusuz yorgun bi sürü ev işi ve yine hafta sonu dayımlar samsundan yatılı gelio kocamın ailesinden korkuodm evlenrken en iisi onlamıs kalabalık deiller ben aloşkın oldugum düeni değiştiremem diodum ama bende az insana alışmışım kendi sülalemi cekemiorum cok kalabalıklar

ben bilmiyorum canım
bilen varsa banada söylesin

ben tam hayır dicek oluyorum
bir bakmışım hay hay diyorum

bide bebeklerin hareketlenmesine sevndm inş. hep böle akıllı olurlarv ben sizlerin sölediği bi cok harekete şaşıramıorum yani önden gidio falan demiorum yanlış anlaşılmasın kızım sıralıo hareketlendiği anda beklemedgm seyleride yaptıgı icin artık hicbi ahtreket ilginç gelmio baya korkunç gelio hersey tehlike sacıo tek yüürürse heyecanlanacagm reklamlardaki gİbi ondada mutfakta yemek yapıo olup yada misafr agırlıo olup kacırmam inş. ben ne memnuniyetsiz bişey oldum dikkat ettnz mi bu ara herseyi sikayet ediorum aclık beni asabi yaptı sanırıkm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…