2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Ben her sabah kahvaltıda zeytinyağı dökülmüş domates salatalık yiyorum ve hiç kabızlık çekmedim. Birde içtiğim süt yağsız.

gecen gün gittim mine hanıma pişman oldum özel kartını istedim bizim özelimiz yok dedi
orası benim hiç hoşuma gitmedi bende seninle aynı düşüncedeydim o yüzden şimdiye kadar gittiğim hastaneyi bıraktım ve devletteki doğumhane şartlarından acayip korkuyorum ben biraz pirpirikliyim sanırım insanların bana olan davranışlarını cok önemsiyorum bu konuda cok hassasım seni rahatsız etmek gibi olmasın ama orda doğum yapan arkadaşlarımdan duyduklarım beni endişelendiriyor kısacası COK KORKUYORUM

evet sirkeli suyu kullanıyorlar ama şuanda kullanan yok sanırım önceden yazılmıştı bende hiç kullanmadım bana doktorum sebamed sıvı sabun verdi onu kullanıyorum (bazı doktorlar önermesede ben çok memnunum sayesinde hiç geçmeyen enfeksiyondan kurtuldum)
senin yaptığında olur. ben o sirkeli suyla yıkayıp (taaretlenip) sonra kuruladıklarını hatırlıyorum için rahat etmezse topikde sor hatırlayan vardır belki..

Kizlar benim bebisim hala oynamiyo sabirsizlaniyorum artik daha cok mu erken acaba
Yada bizim oglan cokmu tembel

senin hissedeceğin kadar şiddetli olmadığı için hissetmyorsun daha cok küçük ben mesela arada ufak gaz kıpırdanması gibi bişeyler hissediyorum onun bebeğim olduğunu düşünüyorum asıl önümüzdeki ay hissedicez hiç meraklanma endişeye gerek yok yeter bi dur be oğlum diceğin günler yakındır

Eğer bebek normal boyutlarda doğarsa ne alâ ama eğer bebişin 4 kg ya yakın doğarsa aldığın iki takımıda ilk hafta giydirebilirsin. İdil bebe benimde favorim ama eğer bebeğim kilolu olursa diye Aynı kalitede Aziz Bebe var o daha iri bebişler için çalışıyor en azından bir ay giydirebiliriz.
Nerden mi biliyorum 4 ay önceye kadar sadece hamişlere bebekleriyle ilgili lazım olacak ürünlerin tamamını satıyordum. Ankara'nın en ünlü bebek mağazasında.

Çoookkk uzun olacak ama bir çoğunuza yorum yapmak istedim..

İçini rahat tut ve doktorlarına güven..inşallah bu sıkıntından da kurtulursun..

Çookk teşekkür ederim,hoşbulduk..bende birbirlerine hem kardeş hemde arkadaş olacaklarına inanıyorum..

Muhtemelen gaz vardır ondan öyledir..geçecek merak etme,ama bu seferde afedersiniz ama geceleri uykunuzda özellikle gaz çıkartacaksını hazırlıklı olun..

kızlar .. size komsumdan bahsetmiştim ya .. ikiz hamileydi.. aldırmıs bebeklerini.. dün aksam o kadar cok agladım ki.. cok kötü oldum..

Tüylerim diken diken oldu

ben yarın gidiyorum ayrıntılı ulktrasona crafty umarım herşey yolundadır....

Ne kadar erken..benim doktorum hem ilk bebeğimde hemde şimdi 22. haftamda istedi..

İlk gebeliğimde gebelik şekeri denen illetle karşılaştım ve diyet yapmak zorunda kaldım ama öyleki süper bişi,belki bir çok şeyden mahrum kalıyorsunuz ama tuvalet düzeniniz oluyor,bebeğiniz gereği kadar kilo alıyorsunuz..ben 10 kilo ile doğuma girmiştim..birde ben diyetisyene giderek diyet yaptım..

canlar cok saolun herseyi okuyorum ama surekli yattigim icin yazamiorum yazmam icin kalkmam veya uzanmam gerekior dualarinizi eksik etmeyin bizden RABBIM herseye ragmen nasip edicek insallah yavrumu

Dikkat et güzelim kendine,hem bebeğin hemde kendin için.

Evet canım gebelik döneminde çok hassas oluyor insan,her söylenene ağlayası geliyor insanın,ama doğum yaptıktan sonrada 40ınız içinde de çok duygusal olup herşeye ağlamak isticeksiniz..eşinize internette bulduğunuz yazıları okutmanızı tavsiye ederim..

20 21. hafta gibi giriliyor. Bende istiyorum girmeyi ama kardeşim bile abla zamanında girki herşey netleşsin diyor zamanında girince bebişin siması bile belli oluyormuş. Daha kesin tanı oluyormuş.

Ben elimle bile hissettim kızçemi. Eşime de koydurdum elini ama yok hissetmedim dedi. Dedim bi dahakine konsantre ol.

ben sanıyorum ki 29. haftamda girmiştim ilk gebeliğimde renkli ultrasona,doğduğunda aynı bebekti,hiç bir farklılık yoktu nerdeyse..süper bişi,bu gebeliğimde de mutlaka gidip görmek istiyorum oğlumu..Birde siz hissedeceksiniz ama eşiniz hemen hissetmiyor malesef,haftasını hatırlayamıyrum ama çok uğraşmıştım ben hissetsin diye ,sonraları çok rahatlıkla hatta gözle görülür derecede oluyor..

Emin ol zaman geçtikçe diyeti uygulamak özellikle son aylarda bir hayli zorlaşacak ama uygularsan çok ii olur hemde bebeğin çok ii kilo alır..

İlk hamileliğimde sorunum yoktu diyet yaptığımdan dolayı ama şimdikinde bende sorun yaşıyorum,öğün aralarında kabuklu olmak şartıyla elma yemeyi de dene olur mu?

bende ilk gebeliğimde kızım olsun istemişti ama benimde oğlum oldu,sağlıklı gelsin inşallah..

burda turnusol kağıdı diye bi kağıttan bahsediyorlar suyun geldiğini anlayabiliyormuşsun bilmiyorum orda varmı. rahim uzunluğu 2,5cmin altı riskli

suyun geldiğini çok rahat anlarsın merak etme..

Bende üçlü testimi yaptırdım bu hafta inşallah sorunsuz bir şekilde çıkar ama sorunlu dahi olsa o benim bir parçam ve başımın üstünde yeri var..

Herkese merHaba! Ben 18.haftamdayim. Bahsi gecen sirkeli su ne icin acaba? Bende de gecmeyen bir vajinal kasinti var, merak ettim. Doktorum bir krem onerdi ama daha almadim.

kızlar tetanoz aşısı olan varmı? benim 3.aşımı olmam gerekiyor ama doktorum
20li haftalardan sonra yaptır dedi yaptıran varmı aranızda:26:

ben yaptırmadım canım, haberim bile yok böyle bi aşıdan.. ama aile hekimim 18. haftada aşın var buraya uğra demişti, tetanoz aşısımı acaba bahsettiği?

Arkadaşlar benim de kızım olacakmış bugün öğrendik sonunda :) darısı henüz öğrenememiş arkadaşların başına inşallah,

ben yaptırmadım canım, haberim bile yok böyle bi aşıdan.. ama aile hekimim 18. haftada aşın var buraya uğra demişti, tetanoz aşısımı acaba bahsettiği?

olabilir canım 5doz yapılıyormuş. banada aile hekimliğinde yaptılar. birinciyi önceki hamileliğimde 20. haftada yaptırmıştım, 2.yi bebeği kaybettikten sonra, 3.de cuma günü olmam gerekiyordu başka topikde erken doğuma neden oluyor diye bi konu geçmişti doğruluğu varmı bilmiyorum. 20.haftada yaptırıp 22de kaybedince korktum şimdi.
sende yaptırmadan önce doktoruna sor bence

Son düzenleme:
İlk gebeliğimde tetanoz aşısı oldum gebelik sonrasında da aşıma devam ettim..erken doğum yaptığını ben ilk kez duydum,alla alla..olmanız sizin açınızdan iyi olacaktır diye düşünüyorum..

bizim topikte hic sohbet olmuyor yahu ne kadar yavas bir gun gecirdi topigimiz

yuba canim sana birsey soracaktim hic online yakalayamiyorum seniemmas diary'deki forumlari doldurup yolladinmi canim mum to be ve argosun formlari bendeben daha hic birini doldurup yollamadim mum to benin bir suru free gift packi varmis.

ay birde hic hamile kiyafeti aldinmi ?aldiysan nerelerden aldin ben bayadir carsiya cikmiyorum nerelerde indirim var bu hafta sonu Allah nasip ederse bir mothercare bakicam sutyen almam lazim evdekiler olmuyor.sutyen kullanmadan dolasiyorum 2-3 gundur.

Son düzenleme:
mrb kızlar nasılsınız...
bugün doktorda randevum vardı gittikçe kendisine alıştığımı ve sevmeye başladığımı belirtmeliyim...
ultrasonda herşey yolunda gözüküyormuş ve bebişim oğlanmış :)

canim valla ben su son gunlerde bi acayip oldum her dakika basim agriyor midem bulaniyor ayakta duramiyorum uykum geliyor yorgun hissediyorum. 10 gun sonra midwife randevum var o zman soracagim ama sanirim demir eksikligi falan var yada hamillike normal bilemedim neden oluyor. bu yuzden girsem bile 10 dk durup cikiyorum okuyorum bazende yaziyorum.
canim su emmas dairy nin paketi icin ben internetten emmanin istesine uye oldum oradan direk gift pack icin ismine ait kagit cikti alabililyirsun posta ile biraz daha zor oluyor diye ben oyle yaptim. kagidi alip argosa gittim hemen verdiler icinden 2-3 brosur bir tane dried fruit, palmers in strech mark kreminin esantiyon boyu ve bide 1 tane bebk bezi cikti. toplamda 3 paket var birincisi hemen alabiliyosun 2. si 27. haftadan sonra 3. su sanirim ya dogumdan once ya dogumdan sonra.

ben midwife in verdigi bounty paketini daha cok sevdim o 5 paketmis. aslinda midwife 1 yane vermeliydi sanirim ikincisini sainsbury den almak gerekiyormus ama bana 2 paketide verince ben 1. paketten cikan 2. paketi alma kuponunu attim. diger 3 paketler dogum ve sonrasinda hastaneden verilecekmis.

aslinda bakarsan ben neredeyse butun baby clublara uye oldum ama pek birsey gondermediler brosurden baska birtek cow and gate firmasi oyuncak inek gonderdi.

canim alisverise gelince inan seninle ayni durumdayim sanirim goguslerim 100 beden oldular aglicam neredeyse bugun farkettim alt tarflari catlamis cikipta bi sutyen alamadim kendime sutyensiz daha da buyurmus. Ay unluler goguslerini buyutmek icin silikon taktirir ben gicik kaptim koca koca. sanirim sen benden once gidip alacaksin bakalim ben ne zmana cikabilirim bu bas agrisi beni cok etkiledi. markete bile gidmedim dun yolda tansiyonum dustu.insallah kisa zmanda gecer.

gunaydin qizlar? necesiniz? cinsiyyetini oyrenenleri tebrik edirem darisi basima insallah bu hafta gidicem doktora bu gun bir az hafif sancim var. bi de ben de kabizlik basladi. umarim yakinda yoluna duser.hepinize hayirli gun dileyiyle

Günaydın kızlar. İki gündür çok yoğunum. Foruma hiç bakamadım, geçmişi de okuyamadım. Umarım hepiniz iyisinizdir. Biz iyiyiz çok şükür. Dün akşam biraz korktum. Karnım çok ağrıdı. Ne sancısı olduğunu anlayamadım. Sanırım bu demir hapının yaptığı şişkinlik yüzünden. sabaha kadar 10 kere lavaboya gittim.. Uykum hep bölündü. Sabah biraz daha rahatlamıştım ama yine de hafif bir ağrı var. Sizde de böyle bir şikayet var mı? Doktorumu arasam mı? Bugün geçer diye umut ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…