- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #9.921
ya kızlar tuvalet sorunu beni deli ediyor..
afedersiniz 5 gundur patlayacagım..
yemedigim kuru kayısı icmedigim duphalac kalmadı..
sebze yedim, zeytinyagı , yogurt .. bana mısın demiyor....
cıldırmak uzereyim... ve de patlamak uzere...
doktoruma da sormustum duphalac tan kuvvetli verebilecegim bir ilac yok demisti de magnezyum daha kuvvetli degil mi arkadaslar?
ya bir de dun erik marmelatı aradım durdum biriniz yazmıstınız da.. bulamadımmmm(
eğer sgk lıysan sen veya eşin, atatürk devlet ya da araştırma hastanesinin doktorlarından birini seçip onun özeline gidip muayenelerini özelden olup tahlil doğum vs için bağlı olduğu sgk hastanesini tercih edebilirsin, ben bu şekilde yapıyorum ve çok memnunum, birde bende özel hastanelere karşı bir antipati var, itibar edemiyorum işin içine para girince, gerekli mi gereksiz mi para için mi isteniyor bu tahliller diye düşünmekten alamıyorum kendimi, mesela normal doğum isteyip özel hastanede normal doğuran oluyor mu bilmiyorum,sanki herkesi sezeryane yönlendiriyorlar, walla devlet hastanesindeki ebelerin tecrübesi özeldekilerin bin katı,yeni doğanla ilgili hertürlü tertibatları var, kendimi daha rahat teslim edeceğim
[sıze="3"]aynen cnm hıc ıs yapmıyorum wcye kalkıorum sadece;sorma yaa enufak bıseyde panık oluyoruz bırde ben sızden daha once elma sırkelı suyla taaretlenmeyı duymustum sımdı nasl yapacagımı bılmedıgımden ve ellemeye korktugumdan pet sısete yaptım sırkelı suyu ıdrardan sonra tuvalet kagıdına dokuyorum hafıfce ustten usten sılıyorum kuruluyorum sız nasıl yapıyorsunuz wcden sonra?oyle bır kagıt yok cnm maleseff
[/sıze]
Kizlar benim bebisim hala oynamiyo sabirsizlaniyorum artik daha cok mu erken acaba
Yada bizim oglan cokmu tembel
sulis cnm,
ben 18. haftamda baslamistim hissetmeye,
sen de bikacgune hissedersin.
sessiz bir odada sirtini yasla ayaklarini uzat, hafif tatli biseyler ye (cikolata vs )
konsantre ol bekle, hissedeceksin bak
ya da sabah ilk uyandiginda yataktayken de cok guzel hissediliyor hareketleri ilk baslarda
sonra zaten bol bol hissedeceksin
bir de bi forumda sormussun hast. cikisini
ben cok arastirdim;
%100 pamuklu ve antialerjik olmasi hem de model olarak guzel olmasi bakimindan idil bebe tercih ettim
20li tam set aldim
cunlu icinden 2 tk. alt ust + 1 tulum
2 citcitli body, 2 zibin
2 onluk, 2 sapka, 2 eldiven cikiyor
+battaniye ve havlu da var
yani 2-3 tk giysin hazir oluyor,
ben yedek olarak weniceden de bi hast.cikis tk. siparis verdim; onda 1 body, 1 alt ust pijama, 1tulum, sapka, onluk var.
bunu evde birakicam, ihtiyac halinde esime bi kosu aldirtirim diye
optum cnmmm
yubacigim tatlim ilgin icin tesekkur ederim.
bebisimiz iyi cok sukur cervix uzunluguda iyi simdilik ama kiste hala bir aciklik getiremediler tatlim kanserli bir yapisi varmi yokmu diye emin olamadilar.bana kalirsa doktorlarin hepside azda olsa kanser riski tasidigi kanisinda ama daha cok emin olabilmek icin 2-3 hafta icinde MR cekilmek gerekirmis.bebegime bir sakincasi olmadigini soylediler emarin ama ben yinede korkuyorum.
eger hersey yolunda giderse dogumu sezeryan yaptirip kisti alacaklarmis.
hamileyken daha once emara girmis arkadaslar varmi acaba aramizda:26:
Hosgeldin canım...
Allah 2.bebeğinide sağsalim kucağına almayı nasip etsin.. biraz erken olmus 2. bebek gercekten ama ben ve kızkardeşimde aynen böyleymişiz annem ben 9 aylıkken kızkardesime hamile kalmıs..abla kardes gibi değiliz hic hep arkadas gibiyiz..bakımları zor olacaktır senin için mutlaka ama ikiz hatta üçüz bebekleri olandan daha sanslı görünüyorsun bence ..
ay evt ben özellikle bardakları ve tepsiyi merak ediyorum.. dün eşime anlattım bizde yapalım cok güzelm fikirlermiş dedi..
canım cok gecmiş olsun.. içimden bi ses kötü bişey olmadıgını söylüyor..sende ferah tut içini..dualarımız seninle..
MR konusunda benim şöyle bi deneyimim oldu.. ama olumsuz algılama ltf. gecen sene adanaya bayrama gittiğimizde benim aniden bi kac kec basım döndü yer ayagımın altından kaydı cok korktuk hemen hastaneye gittik. ilk sorulan hamilemisin oldu.. değilim dedim.. beyin tomografisi alalım dedi.. tmm dedim.. bişey cıkamadı megerse vertigoymusum ..eve geldim .. kızkardeşim cok kızdı ( dr olan ) önce gebelik testi yaptırsaydın dedi. zaten o odanın heryerinde hamileler giremez diyor.. ama kızkardeşim henüz yeni mezun bi dr .. uzmanlasmıs birinin düşüncesi yorumu daha önemli.. sonra düşündüm cok acil bir durum olsaydı ne olacaktı... mecburen yapılacaktı..bunun farklı uygulanan bir yöntemi olmalı hamileler için.. ama benim sana önerim önce iice arastır..
merhaba tarkulcum.. günaydınlar...
bende ilk öğrendiğim gün gidip defter almıstık .. bi babası bi ben yazıyorum.. ne yasadıysam herseyi ayrıntılı yazıyorum.. arkasındada dra gittiğimde sordugum sorular ve cevapları var.. bugün bişey oldugunda ben ilk annemi arıyorum anne sende nasıldı diye soruyorum.. olurda kızımın yanında olamazsam bu defter ona yardımcı olsun istiyorum.. yarın anne bu nasıldı diye sormak isterse ve ben yoksam elindeki defterle eksikliğimi hissetmesin istiyorum..
kızlar birşey soracağım benim karnım gurulduyor 2 gündür dışarıdan duyulacak şekilde karnımda tok anlamadım nedir bu böyle gurul gurul çok komik geliyor şuanda :) var mıböyle birşey yaşayan? :)
kızlar .. size komsumdan bahsetmiştim ya .. ikiz hamileydi.. aldırmıs bebeklerini.. dün aksam o kadar cok agladım ki.. cok kötü oldum..
ben yarın gidiyorum ayrıntılı ulktrasona crafty umarım herşey yolundadır....
benim bu diyet işe yarıyor.. hem tuvalet sorunum çözüldü.. hem şişliğim gitti daha 3 günde.. sabahta baktım 400 gr vermişim.. 2 hafta sonraki kontrolde görcem aslında faydasını ben zayıflarken bebişim alıyomu kilo diye.. 2 hafta sonra bende 18 oluyorum benide alırmı doktor detaylıya acep.. ay heyecan sardı..
canlar cok saolun herseyi okuyorum ama surekli yattigim icin yazamiorum yazmam icin kalkmam veya uzanmam gerekior dualarinizi eksik etmeyin bizden RABBIM herseye ragmen nasip edicek insallah yavrumu
bide bende tuttu benimde 100 ve bebişim kız..
bu ne için ben anlamadım.. geçmişte kacırdımmı acep..
aglama bende de var .. dün özellikle komusmun olayındanda cok etkilendim.. bide aksam öyle bir gecer zamankide inci hocanın cocuk esirgemedeki anlarını gösterdiler.. cocukların sacları kesilirken nasıl agladıklarını .. nasıl agladım.. eşimde normal değilsin diyor.. ama napim.. benki hic aglamam normalde ama dün cok kötüydüm..suan daha iyi hissediyorum kendimi..
düşünüyorumda cok hassas bi dönemde oldugumuz için acaba herkesin söyledikleri batıyormu bize eşimiz dahil.. kimin kendini düzeltmesi lazım acaba.. onların cokmu anlayıs göstermesi lazım yoksa bizim vücudumuzdaki horman değişikliğine kafamı tutmamız mı lazım.. bi şekilde bu depresif durumun gecmesi gerekiyor bebişlerimiz için.. bilemedim ben...
20 21. hafta gibi giriliyor. Bende istiyorum girmeyi ama kardeşim bile abla zamanında girki herşey netleşsin diyor zamanında girince bebişin siması bile belli oluyormuş. Daha kesin tanı oluyormuş.
Ben elimle bile hissettim kızçemi. Eşime de koydurdum elini ama yok hissetmedim dedi. Dedim bi dahakine konsantre ol.
canım bugün diyette 3. günüm.. sadece tuvalet sorunumu çözmüş olması bile benim için yettii. ama 2 hafta yapcam bunu sonra kontrolde bebeğimin kilosu normalse.. sonuna kadar yapmayı düşünüyorum.. zaten suanda hedefim ilk 6 ay hiç kilo almadan kapatmak.. 4 ayda 2 kilo verdim hatta.. gerci son 2 ayda kilom hep aynı.. bunu korur ve son 3 ayda diyetisyenimin dediği gibi 7 kilo alırsam yani bunu basarırsam o da dogumda gider ve ben dogum haftamda normal halime dönmüş olurum.. emzirme döneminde de zayıflarımay yazarken hosuma gitti de uygulamayıda nasip eder inşallah Allah..
Diyetim..
Kalkınca :
1-2 bardak ılık su+2 adt kayısı
Sabah:
1 bardak süt
1 adet sandwic (çavdar ekmeği) veya 2 ince dilim ekmek
2 kibrit kutusu peynir veya 1 yumurta+1 kibrit kutusu peynir
domates salatalık
Ara:
saat 10:00 gibi 1 porsiyon meyve +2 tam ceviz veya 5-6 fındık
Öğle:
4 köfte veya tavuk veya 7-8 yemek kasığı baklagil yemeği veya balık veya kıymalı sebze
yemeği veya et yemeği
domates salatalık
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek
İkindi:
saat 15:00 1 porsiyon meyve
İkindi:
saat 16:30 2 galeta veya 2 ince dilim ekmek veya 5-6 grisini +2 kk b.peynir
Aksam:
6-7 yk sebze yemeği
4 yk yoğurt
salata +1 dilim ekmek
Gece: 1 porsiyon meyve
bol bol su..
ya kızlar tuvalet sorunu beni deli ediyor..
afedersiniz 5 gundur patlayacagım..
yemedigim kuru kayısı icmedigim duphalac kalmadı..
sebze yedim, zeytinyagı , yogurt .. bana mısın demiyor....
cıldırmak uzereyim... ve de patlamak uzere...
doktoruma da sormustum duphalac tan kuvvetli verebilecegim bir ilac yok demisti de magnezyum daha kuvvetli degil mi arkadaslar?
ya bir de dun erik marmelatı aradım durdum biriniz yazmıstınız da.. bulamadımmmm(
serklaj sonrası pembe akıntı normal canım benim 1hafta devam etmişti. kabızlık içinde ilaç vermeleri çok iyi olmuş sakın zorlama ıkınma. sancı ve kasılmalar rahimin uzunluğunun kısalmasına neden oluyor dikkat et. akıntınıda takip et aman enfeksiyon olmasın.. yok canım boşver yapma sen bişey, yat sürekli banyoyada sık girme ve çok kalma. eğilme, uzanma. biçok bilgiyi verdik zaten sana. birde insan biraz panik oluyor ama her şeye dikkat et en küçük sorunda boşver geçer deme sonra çok geç olabilir.. malesef hiiçç rahat olamıyoruz.. ayakta fazla durma yerçekiminde uzak durmamız gerekiyor dün doktorum bana bundan sonra poponun altına bişey koyarak biraz yükseltirsen daha iyi olur dedi.
sağol canım ne yalan söyliyim ben hep kız istediğim için erkeğe hala alışamadım göbüşümü severken bazen hala kızım diye seviyorum sonra toparlıyorum
inşallah sende öğrenirsin bende aynen soramamıştım dr kendi söyledi
burda turnusol kağıdı diye bi kağıttan bahsediyorlar suyun geldiğini anlayabiliyormuşsun bilmiyorum orda varmı. rahim uzunluğu 2,5cmin altı riskli
Herkese merHaba! Ben 18.haftamdayim. Bahsi gecen sirkeli su ne icin acaba? Bende de gecmeyen bir vajinal kasinti var, merak ettim. Doktorum bir krem onerdi ama daha almadim.
ben yaptırmadım canım, haberim bile yok böyle bi aşıdan.. ama aile hekimim 18. haftada aşın var buraya uğra demişti, tetanoz aşısımı acaba bahsettiği?
bizim topikte hic sohbet olmuyor yahu ne kadar yavas bir gun gecirdi topigimiz
yuba canim sana birsey soracaktim hic online yakalayamiyorum seniemmas diary'deki forumlari doldurup yolladinmi canim mum to be ve argosun formlari bende ben daha hic birini doldurup yollamadim mum to benin bir suru free gift packi varmis.
ay birde hic hamile kiyafeti aldinmi ?aldiysan nerelerden aldin ben bayadir carsiya cikmiyorum nerelerde indirim var bu hafta sonu Allah nasip ederse bir mothercare bakicam sutyen almam lazim evdekiler olmuyor.sutyen kullanmadan dolasiyorum 2-3 gundur.
Arkadaşlar benim de kızım olacakmış bugün öğrendik sonunda :)darısı henüz öğrenememiş arkadaşların başına inşallah,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?