2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

aa ilk kez duydum neden önermiyo acaba herkes yaptırıyo genelde sordunmu cnm sen neden önermediğini?

banada önermedi kızlar... dediki bize zaten karma aşı yapılmış bebeğede yapılacak o aşıda hepsi var gerek yok dedi...

buradada yok ya tetanoz asisi sanirsam yada varda benim bir bilgim yok haftaya gittigimde bir sorayim bakalim:26:

yubacigim senin bir bilgin varmi bu asi konusunda varsa benide bilgilendir tatlim.

kızlar bu tetenoz aşısını sağlık ocağındamı yaptırıcaksınız ordanmı gün alıosunuz biz naklimizi oturduğumuz yere almadık o yüzden bekarken olduğumuz yerde nakilimiz eşiminde benimde oradaki sağlık ocağına gidip kayıtmı yaptırmam gerekio

Son düzenleme:
bendee 16haftalık hamileyim doktor baktı baktı ben bi pipi göremiorum kız herhaldeee %80 kız amaa bazı erkek bebeklerin bu ayda pipisi küçük oluor anlaşılmıorrr ..kesin bi sonuç için bi ay daha beklielimmm...ama %80 kız gibi dedi........bizde kesin sonuç alamadık die bi tuaf oldukkk belkii ufak tefek hazırlıklara başlardım ama nasıl başlim diomm...hiç aşermedim canım sadce geçen ay güllaç istediii onuda hiç bi yerde bulamadık ramazanda oluormuşşşş...ne yapimmm yaa kızmıdır acabaa hep erkek dğmuştu içimee herkeste snein erkek dediii...tedirgin oldum bişide alamıomm...kesinn sonuç yok diee....ama %80 kız dediii.....en azından şimdilikk kız ismi düşünüommm...ne yapsam bilmiommmmm:26::26::26::26:

normalde ilk kontrole gidildiğinde sisteme işleniyorya hamile olduğumuz. birkaç hafta içinde sağlık ocağından arıyorlar gelin kayıt yaptıralım diye. test falan yapılmamışsa ordada yapılıyor testler. eğer muayene olduğunuz hastane kayıtlarında tel numaranız varsa tabi. seni aramadılarsa oturduğum semtteki sağlık ocağına git görüş kaydını yaptır bence. çünkü kayıt belli bi haftadan önce yapılması gerekiyor bildiğim kadarı ile.

"]:97: tetenoz aşısını ilk dr un önermesi gerekio yani benimki daha bu konuda bişi demedi 21 haziranda kontrolüm var sorayım bari o bişi demeden hareket etmim ben

aaaaaaa beni arayan olmadı ama ben özel muayenehanesine gidiyorum ondan olabilir gerçi farklı hastahanelerede gittim ama oturduğum evin adresini veriorum onlara ondan geri dönüş olmuo sanırım ama sağlık ocağı dışındada bu aşı yapılıodur heralde benim dr um cerahpaşa tıp fakültesinde prof. oraya yönlendiriyor testlerim olduğu zaman tetenozuda orda olurum sanırım

ben belli bir hafta öncesi diye duymadım istediğinde gidip yaptırıyorsun sanırım kaydı.. ama belki asının ilk vurulma vakti gecmesin diye söylenmiş olabiilir..

zaten cok kolay kızlar.. aile hekimine kaydını yaptırıyorsun seni ebeye yönlendiriyor.. boy kilo tansiyon ölçüyor.. kalp atısını dinletiyor.. sonra ası için gün veriyor.. dogum sonrası bebeğin asıları acsısından da cok önemli.. özel saglık sigortası asıyı kapsamıyor.. sağlık ocakları hem ilgileniyor ve takip ediyor hemde asını ücretsiz yapıyor.. evine yakın olmasıda avantaj.. cok rhata bebegi götürüp getirebiliyorsun..

benim oğluş 18. haftada 100de100 belli olmuştu

naklini yaptırman gerekiyor.. sanırım cezası var belli bir süre yapmayınca.. iice arastırın bence..

tabi canım diğer hastanelerdede oluyor. sağlık ocağında ücretsiz sanırım. devlettede öyledir. özellerdede paralır. benim özeldeki doktorumda bişi demedi bu aşı ile ilgili.

beni aradıklarında kayıt için geç kalmışız falan demişlerdi. ondan dedim canım.

Benim doktorumda Helennle aynı olduğundan ben sormadım bile..Yaptırmayacağım işyeri hekimime danıştım kendi doktorun ne diyorsa onu yap yaptırma dediyse yaptırma sonuçta yaptırsanda yaptırmasanda bişey değişmez dedi..yani çok bişey kaybetmezsin yaptırmazsan dedi...

ben doktoruma sormadım daha.. normalde yarın gitmem gerek ama gitmicem.. tatil dönüşügiderim sanırım.. yada aksam arasam mı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…