2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kizlar doktorum bana ferroton diye bir demir ilaci yazmisti, kullandigimdan bu yana bulanti ve kusmalarim basladi. gerci onceleri de vardi ama simdi daha da artdi. oylenimi de cikarinca dayanamyip aradim ve soyledim daha onu kullanmami soyledi. bunyem kabul etmiyomus. gerci iyi olucagim icin sevindim ama bebeyimin ve benim demire olan ihtiyacimizi nasil gidericemizi merak ediyorum. :97: insallah bana uykun bir ilac bulur. sizin de boyle sorunlariniz varsa doktorunuza sorun muhakkak bir nedeni vardir.

Canım battaniye örneğini nerden buldun bende istiyorumda yapmayı örenk bulmam lazım ve anlatımlı :))

Canım battaniye örneğini nerden buldun bende istiyorumda yapmayı örenk bulmam lazım ve anlatımlı :))

benim örüdğüm iple tek model örülüyor.. haroşe yapıyosun kendiliğinden cıkıyor..ipin üzerinde öyle yazıyordu.. eşim secti ipide zaten.. ikimizinde gönlüne göre oldu yanii. benim için kolay onun için güzel :)

ama ben örgüde becerikli değilim pek.. eşime dümdüz atkıyı bile becerememiştim.. o yüzden kolayı sectim..

benim bu konuda hiç becerim yok etrafa yalvarıyorum lütfen bişiler örün edin diye:)))

genelde kayınvalide anneler duramaz.. benim annem beceremez zaten bende anamın kızıyım :) kayınvalidemde baslamıs şimdiden.. yelek sevmiyrum ben .. oda yelek örmek istiyor.. dedim baskaları yapcak zaten bi dolu.. kapsonlu ponponlu hırkalar var onlardan yap dedim.. şimdi model arıyor .. yapmak için..

benim bu konuda hiç becerim yok etrafa yalvarıyorum lütfen bişiler örün edin diye:)))

ben orebilirim ama oyle duz seyler, hani elbise yelek kazak otur seyler degil, dantel seklinde elde orulenler, mesela bataniye gibi
zaten dikisin her turlusu farketmez benim icin :)
Canim Turkiyedesiniz neler neler var ,ben orda olsam hic ormem alirim yada ordurturum ,burda malesef olmuyo oyle ordurtecek birileri

fatmacım hangi hastane hangi doktora gidiyorsun..

hakkikaten arkadaşlar yaaa hangi ilaçları kullanıyorsunuz? demir hapı ve elevit pronatel birlikte kullanıyormusunuz,elevitte de demir var diye demirimi kendi kendime içmiyorum ben, saçmalıyomuyumki

benim annem baya birseyler ormustu sagolsun ben 1 yillik evliyken bende basitinden ama cok guzel bir yelek ormustumkayinvalidemde ilk hamileligimde patik ormustu 2 tane elinden sadece bu kadari geldi zaarbakalim bunda neler yapacak hic birsey yapmaz sanmam hazir alirsa ona raziyim:86:

sempatim ben kundakliyacagim yavrumu kasimda kundaklamassan ne zaman kundaklanir kiben bir tane normal kundak alacagim annem gonderirise almam yabi:86:bir tanede kol destekli alacagim yeter bize

su siralar yatamiyorum yatakta saga don sola don derken sabah oluyor.destekli yastik almayi dusunuyorum ama birazcik tuzlu gibiler yabir tane buldum hem hamileyken kullaniyorsun yatarken hemde bebek dogunca emzirince

2-3 haftada bir gittim şuana kadar en erkende 1 hafta arayla gittim ..4,5 aylık bebeğim dünden beri çok hissetmiyorum ondan endişelendimm..

canım benim bebeklerimiz allaha emanet allahın izniyle bişey olmaz ki çocuk sürekli kıpırdıcak diye bişey yok.ben 3 aya kadar hep hissettim sonra hiç hissetmedim1 ay endişelendim ama allahım sana emanet dedim çok şükür bişeyi yok seninde erkek zannedersem erkekler çabuk hissedilirmiş..annesi o kadar telaşlanma minnacık o dinleniyordur 1 ay sonra tam yaramazlıklara başlar süreklide ultrasona girme bence hayırlı hamilelikler canım benim....

Ben oldum olası örmeyi severim şiş örgüsü yada dantel farketmez...Tabiki hazırları var ama kendim bişeyler yapmak istiyorum sonra onları zevkle giydireceğim..Benim kışlık kendime ördüğüm 2-3 kazakl 1-2 tanede hırkam zaten var...Annem ve kayınvalidemde beceriklidir ve örmek istiyorlar..Eee kış çocuğu olacak nasipse hepsini seve seve giydiririm...

evet o iplikleri biliyorum bebek icin cok guzel olur, burda varmi bilmiyorum ama bakicam bende
oh ne guzel ya demek annen 3 kiz kardese kullanmis, cok seviyorum boyle anneden kalma seyleri yada annelerin bize kullandiklarini, iste kendi bebeklik kundagim turkiyedeya aklimda hala

ben bakalim netten modelini cikarabilirsem bunlardan birini ormeyi dusunuyorum insallah tabi

Son düzenleme:
mrb cnm kapsül olan demir ilaçları kusma problemlerine yol açıyor ben gebelik öncesinden beri anemi tedavisi gördüğüm için bende de çok fazla oldu bu tür şikayetler.daha sonra doktorum oroferon verdi onu kullandım hiç bir şikayetim olmadı ve şimdi kadın doğum uzmanım kapsül yazcaktı engel oldum.oroferon kulanmak istiyorum dedim oroferon yazdı.beyaz bonibon gibi.memnunum.3 yıldır da kullanıyrm.

MILLIYET GAZETESI 31 MAY 2011

Gebelik boyunca 5-6 ultrason yeterli
Araştırmalar, dört dakikadan uzun süren ultrason muayenesinin bebeğin kalp ısısını artırdığını gösteriyor. Uygulama sadece sağlık amaçlı yapılmalı, “Bebeğin kaşı ve gözü kime benziyor?” tartışması doğumdan sonraya bırakılmalı.

Gebelik boyunca 5-6 ultrason yeterli

Ayşegül Aydoğan Atakan

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Cansun Demir, Türkiye’de ultrasonla yapılan kontrol sayısının dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, gebelik dönemi boyunca ortalama 5-6 kez ultrason incelemesinin yeterli olduğunu söylüyor. “Ultrasonun olumsuz etkileri olduğuna dair bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, Türkiye’de yapılan kontrollerin sayısı dünya standartlarının üzerinde” diyen Prof. Dr. Cansun Demir, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Fazla ultrason tetkikinden ne anlamalıyız?

‘Butik ultrason’ kavramı gelişti. Sadece bebeğin eli ayağı düzgün mü, bir anormallik var mı ona bakılıyor. Bebek kime benziyor? Kulağı kepçe mi ona bakılıyor. Hastaların bunun için gelmesine gerek yok.

Ultrason uygulamasının ideal süresi ne olmalı?

Öncelikle gebeliğin ilk aylarında bebek anne karnında mı, canlı mı ayırt etmek zor oluyor. Kalbini görmek için doppler dediğimiz bir uygulama yapıyoruz. Ses dalgasının başka bir şeklini veriyoruz. Bu dopleri uzun süreli verdiğiniz zaman, dört dakikayı geçerse bebeğin kalbinde ısı artışına ve anormalliklere neden olabileceği söyleniyor. Ultrasona bakan kişi bir dakikanın altında bir sürede kalbi görebilir. Aileye bebeğin yüzünü göstermek gibi nedenler yüzünden işlemi gereğinden fazla uzatmamak gerekiyor.

Özellikle bu süre ilk aylardaki tetkiklerde mi geçerli?

Evet, ilk üç ay için çok önemli. Özellikle doppler incelemeleri gebeliğin ilk haftalarında kısa süreli uygulanırsa termal risk azaltılır. Organlar gelişmiş olduğu için ondan sonraki aylarda önemi yok. Ses dalgası olduğu için ultrasonun bilinen bir zararı yok. Bizi asıl ilgilendiren konu, inceleme sırasındaki ısı artışı. Ultrason incelemesi sırasındaki ısı artışının hangi dönemlerde hangi biyolojik etkilere neden olabileceği konusu kesin değil. Domuzlarda yapılan bir çalışmada iki dakikadan uzun süreli bir uygulamanın olumsuz etkileri olabileceği görüldü. Genel yaklaşım, 1.5 derecelik ısı artışının, zararı olmayacağı yönünde. Beş dakika süreyle dört derece artıştan fazlasının zararlı olabileceği bildiriliyor.

Dünya standartları ne diyor bu konuda?

Türkiye’de gebelerde yaklaşık 11-12 kez ultrason kullanılıyor. Oysa bu sayı, en fazla yedi olmalı. Kişisel kanaatime göre 5-6 ultrason incelemesi yeterli. İlk üç ayda bir kez yapılması lazım. Sonra 18-20 ve 24-28’inci haftalarda olmak üzere toplam 5-6 kez yeterli olacaktır. ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibi sınırlı sayıda yapılıyor. İngiltere’ye, ABD’ye baktığınızda isteseniz de ultrason incelemesi yaptıramazsınız. İlk üç ayda, sonra 18-23’üncü hafta arasında daha sonra da gebeliğin son döneminde bebeğin eşi önde mi, bebek ters mi düz mü ona bakılıyor. Zaten sistem ancak üç ultrason parasını ödüyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bir önerisi var mı bu konuda?

Ultrasonun kaç kez kullanılması gerektiği konusunda bir uyarı yok. Dünya Sağlık Örgütü sadece gebelik takibinde muayenelerin sıklığı konusunda öneride bulunuyor. İlk yedi ay ayda bir kez, sekizinci ayda iki kez ve dokuzuncu ayda haftada bir kez muayeneyi öneriyor. Bunlar ultrason için değil, gebelik muayenesi sıklığı. Amerikan Ultrason Derneği’ne göre sorun olmadığı sürece hamilelerde her trimesterde bir kez olmak üzere toplam üç kez ultrason tetkiki yapılması gerekiyor.
Amerika’da hamilelere yapılan ultrason ücretinin devlet tarafından karşılanmamasının, ancak ülkemizde tümümün ödenmesinin de bu konuda önemli olduğu düşünüyorum.

* Bizde bu yönde bir öneri yok, değil mi? Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği ile Perinatoloji Derneği’nin henüz üzerinde vardığı bir karar yok. Ortaklaşa bir araya gelerek bir protokol oluşturulmalı.

“ULTRASON ARTIK STETESKOPUMUZ OLDU”

“Türkiye’de hastalar her geldiğinde ultrasonla bakıyoruz. Eskiden ellerimizle bakardık, artık kadın doğum uzmanlarının steteskopu oldu ultrason. Tamam ultrason kullanalım ama her ultrason da aynı kalitede değil, bir de böyle bir sıkıntı var. Bazen annenin tansiyonu dahi ölçülmüyor. Anne preeklampsiye kadar gidiyor. Bizler sadece fetüse yönelik değil anneye dönük de hekimlik yapmalıyız.”

canım bu haftalarda 4 d ultrasonda bebek alien gibi duruyor

biz cok gulduk doktor da dedi ki normaldir cunku kemikleri cıktı simdi daha bi sekilli ... eşim de patlattı kahakayı bu ne ya "alien " gibi

bir de son 4d de kızımın bacakları bukulmus guneslenir gibi duruyordu zilli.. bi tanesi plajda guneslenir gibi bukulmus bi tanesi uzanmıs.. elleri de yanaklarının yanında pek bi kibardı bohem havası vardııı

Son düzenleme:

benim annem malesef calisiyor oremez, ha belki taaa eskiden olsaydi orerdi ama simdi oremez ,ondan hazirlari bejkliyorum,zaten turkiyeyi aradi tanidiklerina siz degisik desik orun ben parasini verim dedi ,ne yapsin kadin
kaynanam pek ormez simdiye kadar gormedim bi alim orum icinde hevesi yok, zaten ordukleri eski seyler pek begenmem ormesin daha iyi
senin yine az cok biseycikler varmis, valla benim hic yok 0 dan alcaz orcez, ormeyi pek sevmem ama bebekler kisa denk geldigi icin yelek gibi orgulere mutlaka ihtiyac duyucaz sanirim

dzstekli yastik nasil oluyorki bilmiyorum ,aynen valla bende oyleyim ki simdi daha yeni daha zor ve sicak gunler bekliyor bizi ozaman ne yapcaz bilmiyorum ama hic duymadim destekli yastigi, tabi daha hic magazaya gidemedigim icinde varmi yokmu nasil bisey bilmiyorum
zaten ne ogrenirsem bura sayesinde ogrecem

hakkikaten arkadaşlar yaaa hangi ilaçları kullanıyorsunuz? demir hapı ve elevit pronatel birlikte kullanıyormusunuz,elevitte de demir var diye demirimi kendi kendime içmiyorum ben, saçmalıyomuyumki

Ben de sadece eleviti içiyorum demir ilacı dokunuyo die ama doktorum 22.haftadan sonra mecbur içicen hbrn olsn dedi

hazirlar pek guzel oluyor, bu kis turkiyey gittigimde yiyenime bi yelek elbise gibi biseydi allgim bir guzel 5 tlye almistik ,cok ucuzya ,hani ormeye degmez deriz ama yinede kendi el emegimiz gibi yok
bide simdi calismiyorum evdeyim ,bos durmam artik kendi el orgulerimizi seve seve giydiririz

:) yerim ben onları ya. ben zaten ilk haftalarda görrsem korkarım dedim minicik bişi zaten pimpiriğim ama şimdi iyice büyümüş olur. o gün gelsin inş fotosunu da yükleyip yayınlarım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…