2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
En yakın arkadaşım iki hafta önce doğum yaptı. Hastane ziyaretimizden sonra ilk kez dün akşam bebişi tekrar görmeye gittik. Arkadaşımı çok keyifsiz görünce sordum hemen, "hayırdır, sıkıntı mı var bebekte veya sende?". Ağlamaya başladı. "Bebeğin kendisi sıkıntı zaten! Sadece ağlıyor, emiyor, uyuyor. Yaşama sevincimi kaybettim onun yüzünden" diye. Postnatal depresyon dedikleri olayı yaşıyor sanırım. Doğum sonrası depresyon yani. Geriye dönüp baktığımda evliliği de bebeği de olması gereken, zamanı gelen şeyler olarak yaşadığını farkettim. Evliliğinin ardından da benzer şeyler hissetmişti. Benim gibi önceden düşük yapan arkadaşlarla paylaşımda bulunduğumuz topikte bizler o kadar çok dile getirdik ki bebek isteğimizi, şimdi garipsiyorum. Annem de benden önce bir bebeğini kaybetmiş. O dokuz ay karnında taşıdıktan sonra doğumun 16 saat ardından hem de. Onun için de ben doğunca 24 saat hiç uyumadan bana bakıp ağlamış mutluluktan. Diyeceğim şu ki, bu hayatımızın en önemli deneyimi. Burada herkes mutlu, heyecanlı bir şekilde doğacak bebeğiyle ilgili güzel paylaşımlarda bulunuyor. Elbette birtakım fedakarlıklar gerekecek, o da işin tuzu biberi. Ama minik yaramazların eşyalarını, mobilyalarını hazırladığımız gibi, kendimizi olumsuzluklara da hazırlayalım şimdiden. Etrafımda çok çocuk büyüdü. Bazılarının ilk aylarına annesi kadar şahit oldum. Gerçekten zor ama bir o kadar da tatlı telaşlar. Psikolojimizi de hazırlayalım doğum sonrasına. Ailelerimiz büyüyor. Sorumluluklar artıyor.Şimdi bakıyorum da pek çoğumuz, oyuncak bebeğine biberon seçen neşeli çocuklar gibiyiz. Ne güzel, bu neşemizi hiç kaybetmeyelim. Ama anneliğe her anlamda hazırlanmayı da ihmal etmeden. Çünkü miniklerimizin süslü eşyalara ihtiyacı olduğundan çok fazla, bizim neşemize ve keyfimize ihtiyacı olacak. Tatlı heveslerimizin bebeğimizi sağlıkla, mutlulukla kucaklaması dileğiyle...

benimde cinsiyet belli degil daha. ama bu cuma günü randevumuz var doktorumuzla. göstercek bize insallah prensmi prensesmi oldugunu
tabi ögrendikten sonrada "biri beni durdursuuuuun " diye bagircam herhalde carsida-pazarda :90:

inşallah görebilirsiniz hayırlısı olsun rabbim gönlündekini versin.

kesinlikle katılıyorum inşallah hiç birimiz yaşamayız tabii bebişlerimizin bize ihtiyacı var çünkü

korkma hiç :) daha vaktin var hissetmeye
bebektir o ama bu dönem hareketleri tutarsız oluomuş. 24 den sona nasıl hissetçen gör de bak

kızlar bugün bebişimin ilk hareketini çok net olarak hissettim çokkkk güzeldiiiiii.
uzanmış televizyon seyrediyordum sabah elimde göbüşümdeydi elimle bile hissettim çok güçlüylü maşallah bebişime.

herkese günaydın..
bu sabah kimsecikler paylaşmamış bişiler. nerdesin kızlar uyuyormu herkse yoksa.

dün ben çıktıktan sonra yorumları okudum. bende park yatağa karar verenlerdenim. ALLAH nasip ederse tatil dönüşü alıcam. ozmana kadar fikrim değişmezse ise tabi :). ben bide kraft dondy almayı düşünüyorum. komşum kullanıyordu çokta memnunmuş otomatik sallanıyor müzikli ana kucağı ve bebiş büyüyüncede mama sandalyesi oluyor.

slm güzel anneler nasılsnz
ben bikaç gündür biraz rahatsızım neden bilmiyorum çok halsiz bitkinim bayılacak gibi hissediyor nefes alamıyorym sanki dün akşam acile gitik serum felan taktılar birz rahatladım galiba kansızlıktan ola gerek değerlerim düşük çıkmış
ve bir aydaha giremeyeceğim topiğe bugün memlkete gidiyorum biray kalacağım gelince görüşürüz göbüşler Rabbime emant kendinize iyi bakın

gunaydınn kızlarrr.... gece pek ıyı uyuyamadık kızımla. sabah ezanı okudu oyle uyumusz yenı uyandık.. kasıklarmzda bıraz sancı var adet olucakmışız gbıı.. Rabbım korusun melegımı..

internette uzman doktor diye videoları olan bi site var onda dinşemiştim eğer tam olarak bebek cinsiyetini göstermemişse ayakları açık ise kız olarak düşünebiliriz dedi benimde bebeğim hep bağdaş kuruyo anlayamıyor doktor bizde belki erkektir diye umut ettik bugün öğreneceğiz inşallah kesin sonucu bilmemek çok huzursuz ediyor insanı inşallah en kısa zamanda kesin sonuç belli olur ama doktorundan memnunsan bir cinsiyetini bilemedi diye değiştirme bence.

hadi ya bebek demek ortada oluyomuş.nerdeyse 5 güngür hissediyorum.ama aynı yerlerde hep.hiç yan tarflarımda değil.baya hareketli ama:).uzanınca anlıyorum.demek bebeğimmiş.sonrdan dahamı kuvvetleniyo?

daha kemikleri tam olarak sertleşmediği için tam olarak hissedemiyormuşuz ama 18 le 22 haftadan sonra daha çok hissedecekmişiz bende doktornevra diye bi kadın doğum uzmanının sitesi var hafta hafta hamilelik diye bir bölüm var ordan takip ediyorum ne olacakmış diye herkese tavsiye ederim çok güzel bilgiler var

slm kızlar nasılsınız bakalım,
dün ilk tekmemizi hissettik çook güzel bi duyguydu yaa anlatamam inşallah en kısa zamanda sizlerde hissedersiniz.
yatak konusunda bende park yatak alacam bu dondy dediğiniz model hangisi göremedm ben mama sandalyesi olması güzelmiş doğrusu benim arkadaşım o incecik alez gibi olan yataklardan almış ama çok ince geldi bana ya hiç yatak gibi değildi.

bende senin gibi düşünüyorum bende 3- 4 yaşından sonra odasını almak daha mantıklı onun ilgisine zevkine yönelik. park yataklar çok portatif yazın seyahate yazlığa falanda götürülebilir

Günaydın kızlar :)
bende bebeişimi bgn hissetmedim hiç seyirme gibi baloncuk gibi olurdu sabahları göbeğimde bişeyler ama olmadı
24. hafta demiş bir arkadaş bak nasıl hissetceksiniz diye Rabbim günler çabuk geçsin hissedelim dimi ama
ara ara benimde kasık sancım oluyo ama normal diyo doktorlar...
Rabbim meleklerimizi ve bizi korusun

gunaydin kizlar

masallah odalar,park yataklar felan aliniyor artik bugunune cok sukurle rolsun Rabbim neredeyse yolu yariladikmi ne

Rabbim hepimizi tamamina erdirsin insallah

bizim dun randevumuz vardi cok sukur icime soguk sular serpildi yavrumu kipir,kipir gordum.MR'dan sonra ilk gorusumdu baya korkmustum yavruma birsey oldumu diye,Allah'a sukurler olsun bebegim iyi 180 gr olmus boyunu soylemedi gicik kadin olcmedim dedi ya miyomlarim ve kistimdede buyume olmamis son iki haftada cok sukur insallah hep boyle olur.Rahim uzunlugumde 3.4 cmmis.

dun guzel gunesli bir gun vardi ingilterede esimde bir gunluk izin almisti isinden randevudan sonra parklari bahceleri dolastik yavas,yavas. ayyy cok yoruldum ama surekli evde kalina yurumeye,yurumeye bacaklarim tutulmus ve ayaklarim ,bacaklarim cok disti kizlar.disardada yemegimizi yedik aksamada sinemaya gittik.X Man gittik anam ne yuksek sesli bir sinemaydi ya insallah yavrum korkmamistir seslerden sonucta artik sesleri isite biliyor karnimi kapattim ellerimle,cantamlases gitmesin bebegime diyekisacasi dun dort bucuk aydan sonra ilk defa icim rahat,eglenceli bir gun gecirdim,gecirdik Rabbime sukurler olsun.esimle dun karar verdik bu hafta sonu artik birseyler alacagiz bebegimize yoksa ben hic yuruyemecek hale gelecegim sicaklarda baslarsa cikamam disari felan,dunku gunes bile beni sisirdide ,sisirdi:84:

bu arada yubacigim tekrar buradanda gecmis olsun diliyorum canim biz iki gundur konusuyoruz ama olsunRabbim beterinden korusun canim.

linki veriyorum burdan bakabilirsin. http://www.e-........../mama_sandalyeleri/kraft/kraft_dondy_besik_mama_sandalyesi/KRA-95598

uyku problemi bizdede var ilgimdisi ben 1 haftadir geceleri uyamiyorum dogru duzgun sabah 6 dan sonra uyuyabiliyorum.dun o kadar yorulmama ragmen dun gece yine uyuyamadim.simdi gozlerimden uyuku akiyor yatarsam aksama ancak kalkarim inan onun icin yatmiyorum.

Gözün aydın çok sevindim canım bu kadarla geçmiş olsun...
neredeyse yolu yarıladık gerçekten Rabbime şükürler olsun

hemen telaşa kapılma belki sen hissedemiyorsundur uyku düzeninide değiştirmiş olabilir sen uyurken belkide hareket ediyordur benim arkadaşımın 1 aylık bebeği var gündüzleri hiç oynamıyor diye üzülüyordu ama meğerse gündüzleri uyuyormuş şimdide uyuyo sevemiyoruz malesef :97:

evt evt kesinlikle saydıkça uzuyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…