- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #11.241
benimde cinsiyet belli degil daha. ama bu cuma günü randevumuz var doktorumuzla. göstercek bize insallah prensmi prensesmi oldugunu
tabi ögrendikten sonrada "biri beni durdursuuuuun" diye bagircam herhalde carsida-pazarda :90:
En yakın arkadaşım iki hafta önce doğum yaptı. Hastane ziyaretimizden sonra ilk kez dün akşam bebişi tekrar görmeye gittik. Arkadaşımı çok keyifsiz görünce sordum hemen, "hayırdır, sıkıntı mı var bebekte veya sende?". Ağlamaya başladı. "Bebeğin kendisi sıkıntı zaten! Sadece ağlıyor, emiyor, uyuyor. Yaşama sevincimi kaybettim onun yüzünden" diye. Postnatal depresyon dedikleri olayı yaşıyor sanırım. Doğum sonrası depresyon yani. Geriye dönüp baktığımda evliliği de bebeği de olması gereken, zamanı gelen şeyler olarak yaşadığını farkettim. Evliliğinin ardından da benzer şeyler hissetmişti. Benim gibi önceden düşük yapan arkadaşlarla paylaşımda bulunduğumuz topikte bizler o kadar çok dile getirdik ki bebek isteğimizi, şimdi garipsiyorum. Annem de benden önce bir bebeğini kaybetmiş. O dokuz ay karnında taşıdıktan sonra doğumun 16 saat ardından hem de. Onun için de ben doğunca 24 saat hiç uyumadan bana bakıp ağlamış mutluluktan. Diyeceğim şu ki, bu hayatımızın en önemli deneyimi. Burada herkes mutlu, heyecanlı bir şekilde doğacak bebeğiyle ilgili güzel paylaşımlarda bulunuyor. Elbette birtakım fedakarlıklar gerekecek, o da işin tuzu biberi. Ama minik yaramazların eşyalarını, mobilyalarını hazırladığımız gibi, kendimizi olumsuzluklara da hazırlayalım şimdiden. Etrafımda çok çocuk büyüdü. Bazılarının ilk aylarına annesi kadar şahit oldum. Gerçekten zor ama bir o kadar da tatlı telaşlar. Psikolojimizi de hazırlayalım doğum sonrasına. Ailelerimiz büyüyor. Sorumluluklar artıyor.Şimdi bakıyorum da pek çoğumuz, oyuncak bebeğine biberon seçen neşeli çocuklar gibiyiz. Ne güzel, bu neşemizi hiç kaybetmeyelim. Ama anneliğe her anlamda hazırlanmayı da ihmal etmeden. Çünkü miniklerimizin süslü eşyalara ihtiyacı olduğundan çok fazla, bizim neşemize ve keyfimize ihtiyacı olacak. Tatlı heveslerimizin bebeğimizi sağlıkla, mutlulukla kucaklaması dileğiyle...
Merhaba guzel kasim anneleri benimde insallah dogumum 11 kasimda.... ben biraz korkuyorum galiba sizlere ihtiyacim var gecen hafta bebegimin hep ayni yerde hafifden atislarini hissediyordum damar atmasi gibi ama bu hafta hic bisey hissetmiyorum sadece seyirme tarzinda belli bellirsiz sizce normal mi bebegim yermi degistirdi acababebegimi neden hissetmiyorum yada erken mi gecen hafta hissetiklerim bebegim deilmiydi
kızlar benım doktor kız dedi yaa 12 haftalıkken erkek dediler yazdık burdan da hatta geçen hafta gittim özele kıza benziyor haftaya bidaha gel dedi sonra haftaya bidaha gittim tekrar kız dedi anlayamadım kız mı erkek mi üüüüfffff yaa erkenden öğrendim diye seviniyordum şimdi çok tuhaf oldum bi erkek bi kız ... bağdaş kuruyor son iki seferde de gittiğimde öyle göstermiyordu doktor gördüde mi dedi göremedi de mi anlayamadım doktorumumu deiştirsem napsam yaa
hadi ya bebek demek ortada oluyomuş.nerdeyse 5 güngür hissediyorum.ama aynı yerlerde hep.hiç yan tarflarımda değil.baya hareketli ama:).uzanınca anlıyorum.demek bebeğimmiş.sonrdan dahamı kuvvetleniyo?
ben büyüyen karyola almayı düşünüyordum şimdilerde park yatakları düşünmeye başladım sonrası için kaldır bi köşeye koy çünkü 2-3 yaşında oda yapıcam mobilyayı ozaman alayım diyorum hem park yataklarda cıvıl cıvıl bi sürü özellikleri var tam karar vermiş değilim yinede ama şuan böle görünüyor
slm kızlar nasılsınız bakalım,
dün ilk tekmemizi hissettik çook güzel bi duyguydu yaa anlatamam inşallah en kısa zamanda sizlerde hissedersiniz.
yatak konusunda bende park yatak alacam bu dondy dediğiniz model hangisi göremedm ben mama sandalyesi olması güzelmiş doğrusu benim arkadaşım o incecik alez gibi olan yataklardan almış ama çok ince geldi bana ya hiç yatak gibi değildi.
Merhaba guzel anneler ben biraz korkuyorum galiba sizlere ihtiyacim var gecen hafta bebegimin hep ayni yerde hafifden atislarini hissediyordum damar atmasi gibi ama bu hafta hic bisey hissetmiyorum sadece seyirme tarzinda belli bellirsiz sizce normal mi bebegim yermi degistirdi acaba
Kesinlikle çok iş varrrr.. Bir de senin ikizlerin varmış. Maşallah.. Ben liste yapıyorum, yapılacaklar uzadıkça uzuyor. Şu tatile bir çıkayım geleyim de hayırlısıyla el atmam lazım herşeye. Zaman bilemiyorum ne zaman bana çabuk geçecek. Sanki günler geçmiyor... Saydıkça mı uzuyor nedir? :)
linki veriyorum burdan bakabilirsin. http://www.e-........../mama_sandalyeleri/kraft/kraft_dondy_besik_mama_sandalyesi/KRA-95598
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?