- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #11.261
hemen telaşa kapılma belki sen hissedemiyorsundur uyku düzeninide değiştirmiş olabilir sen uyurken belkide hareket ediyordur benim arkadaşımın 1 aylık bebeği var gündüzleri hiç oynamıyor diye üzülüyordu ama meğerse gündüzleri uyuyormuş şimdide uyuyo sevemiyoruz malesef :97:
saol cnm bunlar çok güzel kullanışlı ama uzun süre yatırma imkanı yok arkadaşımda var bundan çok rahat oturduğun yerde kendi kendine sallıyo bebeği gece yatacağında normal yatağında yatırıyo gün içinde yatırmak için uygunmuş bu bide fiyat baya yüksek biz burda 480 e sorduk onu.
En yakın arkadaşım iki hafta önce doğum yaptı. Hastane ziyaretimizden sonra ilk kez dün akşam bebişi tekrar görmeye gittik. Arkadaşımı çok keyifsiz görünce sordum hemen, "hayırdır, sıkıntı mı var bebekte veya sende?". Ağlamaya başladı. "Bebeğin kendisi sıkıntı zaten! Sadece ağlıyor, emiyor, uyuyor. Yaşama sevincimi kaybettim onun yüzünden" diye. Postnatal depresyon dedikleri olayı yaşıyor sanırım. Doğum sonrası depresyon yani. Geriye dönüp baktığımda evliliği de bebeği de olması gereken, zamanı gelen şeyler olarak yaşadığını farkettim. Evliliğinin ardından da benzer şeyler hissetmişti. Benim gibi önceden düşük yapan arkadaşlarla paylaşımda bulunduğumuz topikte bizler o kadar çok dile getirdik ki bebek isteğimizi, şimdi garipsiyorum. Annem de benden önce bir bebeğini kaybetmiş. O dokuz ay karnında taşıdıktan sonra doğumun 16 saat ardından hem de. Onun için de ben doğunca 24 saat hiç uyumadan bana bakıp ağlamış mutluluktan. Diyeceğim şu ki, bu hayatımızın en önemli deneyimi. Burada herkes mutlu, heyecanlı bir şekilde doğacak bebeğiyle ilgili güzel paylaşımlarda bulunuyor. Elbette birtakım fedakarlıklar gerekecek, o da işin tuzu biberi. Ama minik yaramazların eşyalarını, mobilyalarını hazırladığımız gibi, kendimizi olumsuzluklara da hazırlayalım şimdiden. Etrafımda çok çocuk büyüdü. Bazılarının ilk aylarına annesi kadar şahit oldum. Gerçekten zor ama bir o kadar da tatlı telaşlar. Psikolojimizi de hazırlayalım doğum sonrasına. Ailelerimiz büyüyor. Sorumluluklar artıyor.Şimdi bakıyorum da pek çoğumuz, oyuncak bebeğine biberon seçen neşeli çocuklar gibiyiz. Ne güzel, bu neşemizi hiç kaybetmeyelim. Ama anneliğe her anlamda hazırlanmayı da ihmal etmeden. Çünkü miniklerimizin süslü eşyalara ihtiyacı olduğundan çok fazla, bizim neşemize ve keyfimize ihtiyacı olacak. Tatlı heveslerimizin bebeğimizi sağlıkla, mutlulukla kucaklaması dileğiyle...
canım adresi kopyala kontrol panelinde çizelge bölümü var oraya yapıştır...Değişiklikleri kaydet de olsun :)
Biz de henüz alışveriş yapmadık. Ama ben de zor tutuyorum kendimi. İhtiyaç listesi oluşturuyorum. Kaç adet, ne lazım yazıp ona göre almayı düşünüyorum.
Tecrübeli annelere soruyorum. Onlar daha iyi bilir çünkü. Fazla masraf yapmak istemiyorum. Çünkü çabuk büyüyorlar.
Annem battaniye, hırka, yelek örüyor. Kış bebeği olacağı için inşallah, üşümesin bebişim.
Çok güzel şeyler var bebişler için, insan almak istiyor. Eylül'de almayı düşünüyorum nasipse.
bende senin gibi düşünüyorum bende 3- 4 yaşından sonra odasını almak daha mantıklı onun ilgisine zevkine yönelik. park yataklar çok portatif yazın seyahate yazlığa falanda götürülebilir
bende yatak konusunu düşünüyordum bebek için acaba nasıl bir yatak almalıyız bilgisi olan varmı. bir kaç yerde yarı ortopedik yatak falan yazıyor ama bilemiyorum..
uyku problemi bizdede var ilgimdisi ben 1 haftadir geceleri uyamiyorum dogru duzgun sabah 6 dan sonra uyuyabiliyorum.dun o kadar yorulmama ragmen dun gece yine uyuyamadim.simdi gozlerimden uyuku akiyor yatarsam aksama ancak kalkarim inan onun icin yatmiyorum.
bende yatak konusunu düşünüyordum bebek için acaba nasıl bir yatak almalıyız bilgisi olan varmı. bir kaç yerde yarı ortopedik yatak falan yazıyor ama bilemiyorum..
evet hıc alamıyorm uykumu.. bırde bacaklarmda kasınmalar var sankı ınadına gecelerı daha ck kasınıyrm kanattm artk dusunun yaa... naparz bılmıyorm bıtkı cayıda yasak malum neyle uyuycaz butun yaz.. Rabbım yardmcımız olsn yolu yarıladk ınsallahb saglıkla gecırırz.. buarada yap alışverışını bn bıtrmışım ıykı gecen cuma acaıp sışıyo ayaklarımm..
kızlar benım doktor kız dedi yaa 12 haftalıkken erkek dediler yazdık burdan da hatta geçen hafta gittim özele kıza benziyor haftaya bidaha gel dedi sonra haftaya bidaha gittim tekrar kız dedi anlayamadım kız mı erkek mi üüüüfffff yaa erkenden öğrendim diye seviniyordum şimdi çok tuhaf oldum bi erkek bi kız ... bağdaş kuruyor son iki seferde de gittiğimde öyle göstermiyordu doktor gördüde mi dedi göremedi de mi anlayamadım doktorumumu deiştirsem napsam yaa
bebekler için özel üretilmiş yataklardan alınması gerekiyor.
Ortopedik olmuyor onlar, omurga gelişimi için yumuşak mı ne olması gerekiomuş
YATAŞ da yaşlara göre yatak var en iisi onlar sanırım
2011 kasim bebeklerinin cicileri topigi acilmis ama yanlis kisma acilmis sanki:26:gebelik bolumunun altina acilmis.keske kasim anneleri bolumune acilsaydi
canim ozel mesajla bir moderatore yada yoneticiye bildirsen onlar tasirlar.
sIk kullnilanlara eklenince daha kolay olur ama benim demek istedim butun kasim 2011 topikleri bir yerde olmus olurdu tatlim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?