2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
princess cim canim su mont isi bence mantikli cunku nhs nin kitapciginda yenidogan bebekler ilk 2 ay icinde en az 3 kere asi ve kontrol icin hastaneye gelmeli yaziyordu. benim hastane ile ev arasi otobusle 15 dk durakta bekle vs cok soguk oluyor kasimdan sonra. gecen sene bi rahatsizligim olmustu aralikta gitmistim hastaneye o kadar soguktuki ustune birde cok fena grip olmustum. bence almakta yarar var.

herkese tesekkur ederim mont hakkindaki tavsiyeleri icin evet sertapcigim buranin yagmuur sogugu inan temmuza kadar bitmiyorkararsizim hala mont icin ama sanirim almma lazimbende cok seviyorum robot montlari(snowsuitleri)

yubacigim bende doguma kadar alacagim folic acidi canim

aaaa bu arada sakin tommee alma onun uzerinde bpa free tazmiyor tatlim,bende sasirdim inan oysa cok guzel biberonlari var.ben alacagim yakin zamanda hastane cantasina koymak lazim kucuklerden birde mama kasigi

ben avent yada mam alacagim ikisi arasinda gidip geliyorum mamin biberonu cok kullanisli ve $ik duruyor.

senin orada matalan varm?i kiyafetler ve tulumlar icin matalan cok uygun haberin olsun tatlim.banada uzak matalan bakalim bir sekilde gidecegim bakmak istiyorum heryere gucum yeterse tabisi

benimde 10 dk hastane busla ben netten tflden bustimelara bakip oyle cikiyorum.en az 5-7 dk bekliyorum ama bazen gecikiyor yinede evet ya galiba alacagim 6 aylik olanlardan benim butun arkadaslarimda tulumlulardan kullandi.hic bir yeri usumuyor bebeginkisin cok soguk oluyor burasi ya baksana hala yazi getiremedik

birde benim gezecek yerim cok bebisim 3 aylik olunca ben evde duramam galiba Rabbim izin verirde o gunleri gosterirse

yuba sana birsey soracagim bebek icin yatak isini ne yapacaksin biliyorum evden tasinmayi dusunuyorsunuz ama yinede sormak istedim.baby basket alayim diyorum ben ilk 3-4 ay yatabiliyor ondave birde cekmece alayim diyorum daha sonra park yatak,arti dolap alirim diyorum uygun bir yerde normalde oda takimlari en ucuzu 1000 pounds ya cok pahali.

sen ne dusunuyorsun bu konuda fikrini almak istedim.

princess selam benim kayınbiraderim ve eltim amerika da yasıyorlar onlar da gecen sene su meshur tommy tippe mi ne onun biberon setinden almıslardı dusun amerika da o kadr marka var yine de onu tercih ettiler en iyisi oymus.. emin misin pba free yazmadıgına ? cok sasırdım su anda... ve ustelik setini almıslardı mikro da ısıtıyorlardı..ve sterilize ediyorlardı..
sizin ingiltere'de babys'r'us yok mu?
ben omrumde boyle bir bebek store gormedim yani mothercare olsun bizim e-bebek olsun hikaye.. aslinda webden oradan alsam bana yollasalar eltimler diye dusunmedim bile degil..

bu arada kızlar ben gecen hafta ayse oner in kursuna gittim ucretsiz seminer.. bu haftad a gidecegim kismetse .. orada kadın en az 25-30 gun hicbri sekilde biberon vermeyin cocuga kendi sutunuz bile olsa farketmez diyor.. cunku biberonun kolaylıgına alıstı mı bir daha memenini almaz muhakkak memeye alıstırın.. eger calısıyorsanız ve sutunuzu sagmanız gerekiyorsa da muhakkak ilk baslarda 25-30 gun sonra aksamları sizin dısınızda biri versin biberonu dedi..
benim aklım karıstı simdi.. bu arada o kasıkları da sordu bir hamile.. agız yapısı uygun degildir yenidogan bebeklerin verilmez kasıkla dedi..
memeye alıstırmak icin ne gerekiyorsa yapın dedi..

Aslında öyle canım ben de oğlumu 10 aylık olana kadar filan her ay götürdüm.Sonra çok kötü hastalanmazsa götürmedim.Aynı ilaçları veriyorlar zaten :) Bakıyorum biraz burnu akmaya hafif öksürmeye başladı mı ilaçlarını veriyorum . Ateş ve ishal olmadığı sürece. Eskiden doktora gidiyordum hafif bi öksürükte ya da ateşte şu şurup diyor evde var diyorum tamam. Ben de bu yolu deniyorum artık...Ama Rabbime binlerce şükür ki sağlıklılar bi hastalıkları yok.Ne hastalıklar dertler var ya. Küçücük bedenleriyle ne acı çeken çocuklar var.Rabbim onlara şifa versin anne babalarına da dayanma gücü versin.

Benim oğlumda annem aventin hem biberonunu hem de suluğunu almıştı.Bir kere bile kullanmadım. Tabi ben çalışmadım ücretsiz izne ayrıldım ve sütüm de vardı bolca. 5. aydan sonra da doktor kaşıkla ver ek gıdaları dedi. Yani belki de hiç kullanmayacaksınız biberonu.

Son düzenleme:
lunacigim var canim buradada babiesRus olmazmi ya bende guvenli bir marka olarak biliyorum tommee ama bende mothercarin katologu var butun biberonlarin altinda bpa free yazarken onda yok simdide netteki katologtan baktim emin olayim diye sadece bir biberonunun altinda yaziyor setlerde felan yok.dur bakalim hafta sonu cikacagim carsiya birde magazadan bakayim ambalajinin uzerinde yaziyormu yazmiyormu bende sasirdim.

meraba kızlar bu gün 17 + 6 olduk bebişim öyle hareketliki içimde sürekli takla atıyor sanki bide pıt pıt vuruyor göbişime bide kızlar şu demir ilacını doktorum banada yazmadı ama hamileliğin 7 .ci ayında olan bi arkadaşım var o 4ç cü aydan itibaren kullanmaya başlamış üstelik demir eksikliğide yokken bilmiyorum kafam karıştı kendi kafama görede bişey yapmak istemedim aranızda kullanan varmı daha öncede sormuştum ama topikteki hiç kimse cevap yazmamış

ben omrumde boyle bir magaza gormedim (babies'r'us) keske o zaman hamile olsaydım da supururdum hatta bavul cezası bile oderdim gerekirse..her sey var hele amerika'da gordugum devasa bir yerdi hatta herkes baby shower'da veya müslüman olanlar mevlutlerinde kendini oraya kaydettiriyor ve ihtiyaclarını misafirlerin alıyor.. mukemmel bir uygulama .. bizim tr'de hala boyle seylere alısık degil var ama cok ceikiniyor insanlar o listeye bakmadan herkes zıbın alıyor! belki daha ucuza daha yararlı bir sey alacaksın degil mi?

bence tommee'ye bir kere daha goz atıver tatlım benim eltim de cok meraklıdır boyle seyleri arastırır eder yani insallah pba free yazıyordur.. onlar taa amerika'da o markayı kullanıyorlarsa vardır bir himeti..

Son düzenleme:

Ooo başlamaz mı ben sanırım en erken hissedenlerdenim
Daha 16. haftada başladı ve doktorada söyledim gerçekten hissediyor olabilir miyim diye
Ince yapılısın olabilir tabi demişti
Gerçi o zamanlar çok ufak ufak ve seyrekti, böyle seyirme gibiydi, ama kesinlikle bağırsak/gaz hareketinden ayırabiliyordum
Şimdi 20. haftada ise artık nerdeyse hiç durmuyor
Bu hafta eşim, arkadaşım, annem hepsi elini koyduğunda rahatlıkla hisseti hareketleri
Hatta sırt üstü pozisyonda yatarken göbeğimi açıp bir süre oraya bakınca gözle bile görülüyor göbüşteki dalgalanma hareketleri
İnsan her defasında ilk kez olmuş gibi nasıl da heyecan yapıyor
Seninki de yakında arttırır tepinmeleri merak etme

sagol deryacim iyiyim cok sukur esimde iyi oldu bu tas dusurme isi bizi baya bi yordu ama cok sukur atlattik. sen nasilsin canim bayadir kilo topigindede goremedim seni.

bende iyiyim çok şükür ayy evet canım ben tartılmayı unutuorum geçen tartıldım kiloyu beğenmedim sölemedim sanada yarın sabah unutmazsam tartılim ama sanırsam ben kilo aldım yaaa:84:

selam ben de kullanıyorum üstelik kan değerlerim iyi olduğu halde verdi doktorum.bilemiyorum istersen sor doktoruna eminim bi bildiği vardır vermemekle.ama ilk bebişimde hiç kullanmamıştım doktor gerek duymamıştı gene kanım hiç düşmemişti çünkü.

Benim salı günü ultrason randevum vardı zati, o zaman doktora danıştım da yaptırdım aşıyı
Ama dediğin gibi herkese şart koşmuyorlarmış, sormakta fayda var

geçmiş olsun bol bol su iç ve dinlen

benimde hamilelikten öncede göbişim olduğu için erken hissedemiyorum sanırsam nette hep öyle yazıyor zayıf anne adayları daha kolay ve çabuk hissedermiş. :) neyse az kaldı inşalalhh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…