2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
tetanoz için bana 5 doz yapılcak demişlerdi.. 2sini önceki hamileliğimde yaptırdım 3.yü yaptırmam gerekiyordu doktoruma sordum gerek yok zaten risklisin birde onu yaptırma dedi. sağlık ocaklarında pek önemsemiyorlar bence yaptırmadan önce doktorunuza sorun

herşey onlar için.. inşallah emeklerimiz boşa gitmez.. proluton alerji yapıyor ama hiç önemli değil bebeğime faydası olsunda.. banada annem bakıyor bütün işimi herşeyimi o yapıyor sağolsun ama kendin yapamamak birine muhtaç olmak çok

arkadaşlar tetanoz aşısı acıtıyormu? benim aşımda 29 haziranda

canım ben bugün vurundum aşıyı kan alırken daha çok acıyor ama aşı acımadı 5 dk sonra azcık ağrısı oldu şimdi çok şüküür iyi ağrısı sızısı yok...hemşire 2 gün ağrır dedi ama inş böyle gider..bende çok korkmuştum ama korktuğum gibi çıkmadı..şimdiden geçmiş olsun..

kizlar size birsey soracagim yine

Allah izin veririse bizim bebisler kis bebegi olacaklar mont yada kalin kis tulumu almak lazimmi disari cikarken felan giydirmek icin:26:bir battaniye yetmez heralde.peki alirsak 0-6 aylikmi alinmali 0-3 mu?

selam kızlar ben bebegimi 2 haftadır hissediyorum hele dün akşam resmen tekme attı aklım gitti anlatamam ama çok güzel bi duygu
benim tetanoz aşımda pazartesi bende o gün gidip yaptıracagım

canım benim ilk bebeğimde ocak da doğmuştu ben almadım mont veya kalın tulum
zaten kış oluyor pekte biyere gitmiyoruz gitsekte etek bezi ve battaniye ye sarılıyor zaten küçük oluyor bebiş koca mont ve tulum giydirilmiyor bence daha sonra alınmalı yinede sen bilirsin canım özeniyorsan alabilirsin

bizim kendi arabamiz yok bilemiyorum esim doguma kadar bir araba alirmi almazmi.bebek arabasi alinacak mecburen kis gunu biz doktorumuza felan gitmek zorundayiz onun icin sormustum yani.

merhaba kızlar...
şimdi hastaneden geldik.doktorum suyumun az olduğunu söyledi.günde 2,5 3 litre su tüketiyorum ama 2 gündür içmedim doğru düzgün.
2 hafta sonra tekrar gidicem doktora.eğer yine azsa bebğimin böbrek gelişiminde sorun olabilirmişo daha çok küçük ama yaaaaaaaaa
kızlar biş olmaz dimi?Allah ım bebklerimizi tüm sağlık problemlerinden korusun..

evet maalesef hep bi tedirginlik oluodu ama ben son bi kaç gündür düzenli tekmelerini hissettiğim için kızımın içim rahatladı çok fazla olumsuz düşünmüorum artık :)

Canım bence de gerek yok.Kasımda doğacaklar en az 2 ay dışarı çıkmayız zaten.marttan sonra da yaz gelecek. Benim oğlum 20 aylık şimdi eylül doğumlu ilk yıl almadım.Kalın örgü battaniyesi vardı onu kullandım.Pek de dışarı çıkmadım zaten. Ama bu kış aldım lazımdı. Seneye alırsın çabucak büyüyorlar zaten büyük alsan içinde boğulur. Yaşına göre alsan fazla kullanılmamış olacak. Oğlum kreşe gittiği için aldım ben her gün dışarı çıkıyordu mecburen. Şimdi o küçülecek bu kışa yine alacam ona. Geçen eşyalarını toparladım bi valiz gelir nerdeyse bzıları hiç kullanılmamış.EE bu da kız olacak giyemez bi ihtiyacı olana gönderecem artık.Çok eşya almayın bence .Sonra büyüdükçe alırsınız şimdilik ilk 3-4 aylık kıyafet alın yeter. Ben öyle yapacam bunda . Biliyorum çok hevesleniyorsunuz ama zaten büyüdükçe hep alacaksınız sıpalar çabuk büyüyecekler. Oğluma her mevsimde yeni kıyafetler alınıyor malum geçen yılki yazlıklar olmuyor yeniden baştan düzüyoruz .Benden nacizane tavsiyeler size.

ay canım büyük geçmiş olsun içim cız etti resmen walla fena acımıştır benimde belim ağrıo evet galiba sola yatmaktan hep bel ağrısıyla kalkıorum yataktan

bizim kendi arabamiz yok bilemiyorum esim doguma kadar bir araba alirmi almazmi.bebek arabasi alinacak mecburen kis gunu biz doktorumuza felan gitmek zorundayiz onun icin sormustum yani.

Bizim de yok arabamız. Ama şimdi iki tane olunca mecbur alacağız gibi.Doktorun çok uzak değilse gerek yok. İnşaallah canım çok doktora da gitmezsiniz. Ayda bir gidersin o da kontrole. Oğlumda Allaha şükür hiç lazım olmadı benim.İnşaallah kızım da sağlıklı olur abisi gibi uslu olur. Ben hiç hatırlamam uykusuz gecelerimi maşaallah. Bazen de korkuyorum kızım bana yaşatır mı uykusuz geceler diye:)

yuba nbr canım ne zamandır raslaşamıoduk seninle nasıl gidio hamilelik eşinde rahatsızlanmış sanırım geçmiş olsun canım

coookk tatli seyler bunlar yaaaa!! ay nasi özendim simdi bi bilsen canim sanirim sen ingilteredeydin? ve ingilterenin sogugunu yagmurunu bilirim ben! arabanizda yoksa eger lazim olur tabiki. o soguklarda yagmurlarda battaniyelerle zor olur. 0-6 aylik al alacaksan. hem kislik montlarin kislik ceketlerin biraz büyük olmasi iyi olur. biz bile bi mont falan alirken altina kazak giyeriz kalinmalin giyeriz diye büyük aliyoruz biraz. zaten 6 ay bittiginde ise yaz gelmis olacak. ben resimdeki robot tulumu almak isterdim ama bana gercektende gerek yok. evden asansörle direkt binamizin altindaki otoparka iniyoruz. bebek disari havasi bile almadan arabaya biniyoruz yani.

ne kadar cok ilac iciyorsunuz gercekten
ben bu hamileligimde demir kullanmadim kabizlik yapiyor bana asiri derecede
kullandigim folic acid,tiroid hapim aradada b12 aliyorum.

merhaba fatmacim valla sanirim bi ilac vermeme ingiltereye ozel ben gecen gorusmede sordum kalsiuma yada demire ihtiyacim varmi dedim. yok hicbirsey kullanma degerlerin normal dedi. ben yinede pregnancare in folic asidli vitamimini aliyorum.

aa bu arada bugun babyrus tan brosur geldi biberonlarda tommy de de philips tede % 50 indirim vardi baya bi heveslendim almaya ama esim en son aliriz onlari dedi ve hevesimi kirdi

yuba nbr canım ne zamandır raslaşamıoduk seninle nasıl gidio hamilelik eşinde rahatsızlanmış sanırım geçmiş olsun canım

sagol deryacim iyiyim cok sukur esimde iyi oldu bu tas dusurme isi bizi baya bi yordu ama cok sukur atlattik. sen nasilsin canim bayadir kilo topigindede goremedim seni.

kızım doğdu her ay doktor kontrolüne götürüyordum,
sonra aşılarımız başladı doktor vurdu özel olarak, bazı aşılar sağlık ocaklarında yapılıyor sadece biliyorsunuz sağlık ocağına gittim vurdurmak için bir gün; dedim doktoru vuruyor aşıları kontrole gidicez onamı vurdursam falan dedim hemşireye
ya dedi ben sizi anlamıyorum sağlıklı bir çocuğu heray niye doktora götürüyorsun bir rahatsızlığı yoksa ne kontrolu yaptırıyorsun bir kızdı bana
sonra dedi bütün aşıları biz yapıyoruz çok mu paran var doktora bir sürü aşı parası veriyorsun
sonra düşündüm haklıydı aslında kadın, ondan sonra götürmedim yavrumu her ay kontrole
işte öksürükte falan götürdüm; sonra aşı kartını arada bir doktora götürüyordum ben bu aşıları sağlık ocağında yaptırdım sizin yapmanız yada yaptırın demeniz gereken bir aşı varsa yapalım falan diyordum böyle daha iyi oldu
Allah izin ederse yine öyle düşünüyorum Allah bir rahatsızlık aksilik vermesin ihşallah

(nerden aklıma geldiyse, yazmak istedim birden)

Son düzenleme:

allah yardimcin olsun guzelim lutfen uzulme bak benim de sorunlarim var. ama inaniyorum ki her sey guzel olucak. lutfen kalbini rahat tut. sana deyilenleri yapmaya calis ve elinden gelenin en iyisini yap. insallah her sey duzelicekş sen su icmeye devam et meyve suyu ve bol bol meyve tuket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…