2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ne kadar cok ilac iciyorsunuz gercekten
ben bu hamileligimde demir kullanmadim kabizlik yapiyor bana asiri derecede
kullandigim folic acid,tiroid hapim aradada b12 aliyorum.

aa bu arada levotiron içiyorum birde troid için onu da unutmuşum yazmayı... Evet yaa çok ilaç içiyorum canım sıkılıyor bu duruma. Kabızlık bende de var ama kan hapı da kullanmak zorundayım kanımda düşük.

slm arkadaşlar bende yeni sayılırım burda kasımda doğum yapıcam inş.sat 22 şubat 16 haftalığım cinsiyeti erkek yaş 28 benide ekleyebilirsiniz..herkese hayırlı olsun..

hemen ekliyorum cnm hoşgeldin

bizde eşimle civile gitttik gezdik ve almak istediğim bişey oldu ve eşim almadı allah korusun bişey olur sonradan bakıp üzülürsün dayanamam dedi benimde hevesimi kaçırdı hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

kızlar biz geldik 20+3 günlük olduk çok şükür çok iyiyiz sizler nasılsınız görüşmeyeli iyisinizdir inşallah

ben mothercareden alicam galiba bir magaza daha var orayada bakayim istedigimi bulamazsam bu takimi alacagim.unisex alacagim zaten bebegimin cinsiyeti belli degil henuz,belli olsada bunu alirdim 2.bebekte kullanabilir sonucta hemen eskiyecek birsey degiller.takima ek olara corap ve eldiven alacagim.yine beyaz renkte.

10 Piece Unisex Starter Set : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

luna çok geçmiş olsun canım çok şükür iyimişsin şimdi
allah yardımcın olsun şimdi biraz zorlanabilirsin yürürken falan dimi tekrar geçmiş olsun

Bana da kadın doğum doktorum 12.hafta da elevit ve demir hapı yazmıştı ama eğer bulantın devam ediyorsa demire başlamayı geciktirebilirsin demişti
Nerdeyse 16. haftada filan ancak başlayabildim demire kusmalar yüzünden
Bugün de sağlık ocağına gittim kan aldılar birsürü değerime bakacaklar özellikle de demir depolarım ne durumdaymış diye
Merakla sonucu bekliyorum bakalım, pazartesi alıcam
Bu arada bana bugün tetanoz aşısı da vurdular, malum 20. hafta, 1 ay sonra da ikincisine geleceksin dediler
Ben bir tane olcak sanıyodum ya

canım seninle sat aynı sanırım. Bende pazartesi vurduracağım tetanoz aşısını. evet 2 doz oluyormuş

kızlar"ye ekşiyi doğur ayşeyi "derler ama ben hamileliğimin başından beri bol bol limon yiyorum hatta tuzlayıp yiyorum ama oğluşum olacakmış

Bizimki de oğlan ve ilk hamileliğimi öğrendiğim sıralar deli gibi canım şalgam suyu isterdi
İlk 3-4 aylık kusma dönemi boyunca ise ne tatlı ne ekşi bişey canım çekmedi, varsa yoksa tuzlu şeyler
Nasıl bulantılar bitti o zaman başladı tatlı sevdası özellikle de dondurma ve karpuz krizlerim
Her gün mutlaka az da olsa her ikisinden de yiyorum şimdi

canım biz esimle surekli kavga ediyoruz ama ben sebebini iyi biliyorum.. psikolojik olarak hem cinsel hayatımız yok diye hem de zaten sinirlidir biraz simdi kendisini tutmasi gerektigini de biliyor ya ekstra bi kavga ediyoruz.. ama Allah icin evde bana cok yardımcı oluyor o ayrı.. hicbir seye dokundurtmuyor..

luna çok geçmiş olsun canım çok şükür iyimişsin şimdi
allah yardımcın olsun şimdi biraz zorlanabilirsin yürürken falan dimi tekrar geçmiş olsun

kızlar cok tesekkur ederim.. aman ha dikkatli olun siz de.. iki gun yattım bugun ise geldim ama koltuk degnegi kullanıyorum cok canım yanıyor..ama tabi zıplamıyorum bebişi dusunerek..
yalnız bu sol tarafımdaki bel agrısı beni olduruyor ki bu ayagımın oncesinden beri var..

Bu kaynatma lafı geçtiğinden beri internette araştırma yapıyorum
Zararlı madde diye söylediğiniz şeyin adı BPA, polikarbonattan yapılan her türlü şişenin yapısına bu madde saydamlığı ve sertliği sağlamak üzere katılıyormuş son senelere kadar (hazır su aldığımız damacanalarda da varmış bu madde mesela)
Ama asıl zararı ısıya maruz kaldığında ortaya çıkıyormuş yani biberonların kaynatılması sterilize edilmesi gibi durumlarda bu madde ısındıkça içindeki sıvıya karışıyormuş, özellikle de biberonda çizikler oluştukça daha da artıyormuş salınım
Hatta firmalar bu nedenle çizik biberonları sık sık yenileyin diye tavsiye veriyorlarmış
Ancak zamanla avrupa ve amerika'da zararlarına dair insanlar tepki göstermeye başlayınca biberon üreticisi firmalar BPA maddesini içermeyen alternatiflerini piyasaya sürmeye başlamışlar ve zaten İngiltere Kanada gibi ülkelerde bebekler için üretilen ürünlerde kullanılması da yasaklanmış
2010 senesine kadar ülkemize bu biberonlardan gelmediği için özellikle Avent'e insanlar şikayet mailleri atmışlar niye avrupada satamadığınız zehirli biberonları bizim ülkemizde tüketmeye çalışıyorsunuz diye, bayabi tepki oluşmuş, bloglarda bununla ilgili pekçook yazı var
Ama avent'in sitesinde de görebileceğiniz gibi artık Türkiye'ye de bu biberonlardan getiriliyormuş
Tek yapmamız gereken biberon alırken markası ne olursa olsun üzerinde BPA-free ya da %0 BPA yazıp yazmadığına bakmak
Online alışveriş yapılabilecek pek çok sitede biberonlara hep bunu yazmışlar (Nuk, Bebedor, chicco, avent hepsinin vardı ben baktığımda)
Ama ürünün kutusunda da yazıyor mu diye gene bi bakmak da fayda var bence[/QUOTE]

evet evet bahsettgm madde bpa nuk un aldm bn bıberonnlarını onda yazıo kutuda BPA-FREE ıcım cok rahat.

dıkkat et arkadasım.. bnde ılk 16 hafta hıc kalkmadm 16. haftaya kdr da proluton vuruldm ve progestan kullandm smdı yıne ev ışı vs yapamıyorm camSR asmk mumkun degl sadece yemek yapıyorm onuda esım ıse gıderkn tezgahn ustune cıkarıo malzemelerı ole yapıyorm ... carsıya gttım tekerleklı sandalye rıca ettm komsudn sen bebegnı dusunn gecıcek bugunler napalım... bunada sukur meleklerımız bızmle yaaa o yeter ınsallh kucagmzda gorelım..

bende eutrox içiyorum tiroid için hamile kaldıktan sonra 7. hafta başladım. aynı hafta elevit başlattı doktor. ferrumuda 18. hafta biterken başladım. balık hapını doktordan istedim ama kullanmaktan vazgeçtim onun yerine hergün 3 tane ceviz yiyiyorum günlük omega-3 ihtiyacını karşılıyormuş oda.

geçmiş olsun canım.. ayy okurken bile içim kalktı ne çok canın yanmıştır.. ben sürekli yattığım için belimde kalçalarımda çok ağrıyor hatta uzun süre bir tarafıma yatınca kolum bacağım uyuşuyor.
benim erkek canım hep ekşi tuzlu şeyler yiyorum tatlı hiç aklıma bile gelmiyor
yaa bu bebik kocaman oldu niye hala hissetmiyorum

bende daha yeni hissetmeye başladım 2gündür küçük kıpırtılar dokunuşlar hissediyorum. yakında sende hissedersin

burda her kontrole gittiginizde yani ayda 1 kere kan aliniyo ve kaninizda hangi vitaminler eksik görüldüyse recetenize o ilac yaziliyo. gecen ay gittigimde doktor kanima bakti ve "kanindaki demir orani yükselmis cok güzel, demir hapi verecektim ama gerek kalmadi" dedi. doktora hergün bi yemek kasigi pekmez yedigimi söylemedim ama :) yarin aylik randevum var yine kan alinip bakilacak ve kanimda hangi vitamin eksikse o hap verilecek.

arkadaşlar bende kızımda sürekli ekşi şeyler turşu meyve yiyordum tatlı asla yiyemiyordum hatta tatlı bile diyemiyordum, çok aşırı kusmam da vardı 1 ay boyunca hiç bişey yiyemedim sadece serumla beslendim ondan sonra bünye hapa cevapverdide 1 ayda mide bulatısı ilaçlarıyla idare ettim
çok şükür şimdi ki hamileliğim daha iyi ve rahat ağrım sancım da yok bulantımda fazla olmadı ama canımın istediği ve yediğim şeyler benzerlik gösteriyor tuzlu ve ekşi ağırlıklı ama aşırı olmasada tatlı şeylerde yiyorum hep bunuda kız olur diye bile bekledim ama erkek çıktı

Bu koldaki ağrıyı bi kez daha çekicez desene
Kuzucum iyi olsun da her türlü ağrıya razıyım valla
Aaa evet o zaman sen ben bi de crafty vardı sanırsam gündaş olmuşuz

evet evet canım crafty de vardı. :) hareketler başladı mı senin ben 5-6 kez hisettim daha şuana kadar doktor yavaş yavaş artacak dedi. bakalım. ben en çokda eşim için itiyorum. Konuşuyor konulyor hadi bir tekme at oğlum diyor yok bizimkinde tık :):)

canım bende dedim doktora hergün 3-4 tane ceviz yiyroum diye haftadayada 15 günde 1 balık yiyebiliyorum dedim oda az dedim. olsun balık yağı yazyım dedi. ama hergün içmeyeceğim yaa kilo aldırıyrmuş anneye fazladan. haftada 3 kere kullanmak yeerli yazıyor doktor sitelerinde. bebeğe yarasın yeterli sonuçta cevizde yiyroum arada birde balık da yiyiyorum. çok da fazla ilaç içmek istemiyorum yaaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…