2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım ben de ilk kontrol itibariyle oligofer fol kullandım ve doğuma kadar kullanmam gerekiyormuş fakat doktor bu ilacın kabız yapacağınıda söylemişti sen neden ishal oldun anlamadım, ya bünyen farklı reaksiyon gösterdi ya da başka bişeyden dolayı böyle oldun doktoruna ulaşamadıysan bile yakınlarda sağlık ocağı varsa oradaki aile hekiminede sorabilirsin, birde kuzenimde 4 aylıkken aynı şey olmuştu ama o durup dururken ishal oldu diye düşündük meğer içtiği sütten ve sudan zehirlenmiş bu ara yediklerinide bir gözden geçir değişik bişey yedin mi, kuzenim köyden gelen sütten zehirlenmişti pastorize değilmiş ondan offf çok uzattımm.. inşallah önemli bişey yoktur sen de bebişinde allaha emanet olun..

ve aleyküm selam canım teşekkür ederiz biz iyiyiz şimdilik, biraz halsizliğimiz var, onuda takmıyoruz bol bol dinleniyoruz, sen nasılsın?

yaa ne oluyor bu aralar anlamis degilim gündüzleri giriyorum birsey yaziyorum sonra site acilmiyor calismiyor ( hep disari atiliyorum istenmiyorum galiba
ALLAH iyilinizi daim eyler insaALLAH canim en iyisini yapion bol bol dinlen bende malesef imkan yok bu aralar dinlenemiyorum :S ev isi yemek kizim derken ayakda duramaz hale geliyorum annemin gelmesini dört gözle bekliyom ozaman biraz dinlenirim insaALLAH

iyi geceler hanimlar bugun yaptiginiz butun yorumlar icin cok ama cok tesekkur ediyorum Allaha razi olsun hepinizden. Bugun sabah hafiflemisti agrilarim ve sonradan iyice kesildi cok sukur.galiba normal agrilardi yediklerimden kaynaklanan.

günaydın arkadaşlar.. benim gibi erkeniler varmış topiğimizde.. sabahlaı geç saate kadar uyuabilen biri olmayı çok isterdim ama maalesef, sabahın köründe hortluyorum...

bitek benim koca triplerde değilmiş demekki..
bizim iş güç konusunda sıkıntımız yok.. ne söylesem yapar, söylemesemde yapar... ama ilgi alaka sıfır bu aralar.. bulduğu her fırsatta kendini dışarı atıyo, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyormuş beyefendi..
yavaş yavaş dolaşmaya başlayalım, alackalrımızı seçelim filan diyorum, beni uğaştırma, sen bak beğen al, ben anlamam... herşeyi yıkıyo üstüme..

anakucağı bende alıcam, evde lazım olmaz ama araba lazım.. bulunması lazım.. crafty bayada pahalıymış bunlar ya.. ben bu kadar tahmin etmiyordum.. sen 0-13 kg mı alacaksın?

Herkese Günaydın Kızlar :)))

Rabbime şükürler olsun ağrım biraz olsa hafiflemiş ama yatak istiratı pazartesiye kadar devam
aman kuzucum iyi olsunda ben razıyım...

Hepinize bebişlerle güzellll mutluu sağlıklı hafta sonları diliyorum

ay canım benim üzüldüm walla ben biraz bu konuda şanslıyım sanırım eşimin anne babası ayrı biri almanyada biri avşa adasında annesi büyütmemiş zaten çok fazla düşkün değil anne babasına varsa yoksa babannesi ama hiç böyle bişeyle karşılaşmadım aradaki dengeyi iyi kuruyor gerçi kayınvalidemde öle etliye sütliye çok karışmaz karıştırmam zatende sen çok fazla takma kafana canım eşinle aranı bozma yeter oda mutlaka seni anlıyordur ama arada da kalıyordur

Günaydınlar,

Ay bende birtek benim kocam böyle ilgisizdir kaprislidir sanıyordum....Bizim söylediğimiz en ufak bişey bile büyüyo problem haline geliyor..Sonrada adımız dırdırcı oluyo ne bu yaaaa...Benim eşim arabada son ses müzik dinlemeye bayılır bende bütün gün zaten beynimi yoruyorum çalışırken gürltüye tahammül edemiyorum...Her akşam hemen hemen bu yüzden tartışıyoruz..Neymiş o öyle dinlemeyi seviyormuş...Evde de aynı şekilde tv sesi batıyor bana..Offff adam ne yapsa batıyor galiba...Yediği içtiği bişeyi ortada bırakması,hiç destek olmaması,herşeyi ayağına istemesiii şu hamilelik geçsede rahatlasak ya bebeğimde çılgın bişey olucak ondan korkuyorum....

ay kızlar üzülüyorum walla böyle şeylere anlayışsızlıkmı yoksa bilememe mi bilmiorum biz hamile olduğumuz için heralde yaptıkları daha da çok batıo şuan bize benimki sağolsun üstüme düşer gelin görünki bunu ben sırf bebk için böle yapıo diorum :) mesela bana tatil yasak çıkamıcam şehir dışına ama dedim seni göndericem 3 günlüğüne annenin yanına avşa adasına oda kabul etti şimdi beni bunun stresi sardı nie kabul etti die yani dicem oki hamilelikte daha bi rahatsız edio yaptıkları :))

Son düzenleme:
of kızlar ya şu çalışan anneler iş lerinin kıymetini bilsinler canım biraz sıkkın şu iş yüzünden sürekli ankaraya gelgit yapıyorum haftaya ziraatin sınavı var yine yorulcam bu da son şansım olabilir hem yaş hem de seneye çocukla daha zor olucak uff ya şimdi bi işim olsaydı bunlar dert olmazdı

bnde dıyorm koklatmıcam sana kızını dıyeee ... Allah korusn kızım huysz olck bustrese..

ay evet yaslı kadıncagı< demıyomuu.. sınırlenıyorum.. sormazlar kızlar sormzlarrrr bnmkınden bı kere engınar ıstedımdeee 10n kere soledım ancak oyle yaptı oda ıykı ıstedm usenıyosu n dedım de annemlerın yanında utandıgı ıcın yaptı...

:))evet bunaa kesin kanaat getirdik artık kasım babaları deprasyonda hahaha

evet sankı onlar dogurcakk patlatcak bnı stresten sıkıntıdan..

ınsallah anlıyordur arada kalmasını hıc ıstemıyorm da npalım el kızıyız ya batıooo..

ayagına ıstıyo bırak bırde ztn zor yemek yapıyorum kı en az ıkı cest yapmaya calısıyorm hala ona ragmen bıde sıpars verıooo.. kı cogu zaman bıde kardeslerını topluyo basıma.. asılama oldm kaynanam adım bıle atmadı nymıs efendım annem vrmıs..

günaydın kızlar

dünkü yorumlara bakıorumda ayyy bu kaynanaların genelimi böylee yaa aaa sinir oldum hee alla alla

genelı bole... emınım yanı artk ınsallah bızler anlayıslı kaynana olalım kızlarr .. evlatlarımızıda bızlere babaları kdr duskun yetıstırmeyelım.. azcık karı agzına baksınlar bnce..

günaydın kızlar anakucağı şu omuzlardan takılan bebeği içine koyup rahatça yürümeye imkan veren kucak değil mi yahu

ona kangru deniyo canım bildiğim kadarıyla.. ana kucağı hani şu sebet gibi çocuğu içine koyup taşıyosun, arab koltuğu olarak kullanıyosun evd de yatırıp uyutanlar filan var ya oo

Günaydın.

Bu aralar çok yoğun ve yorgun olduğum için sohbetlerin çoğunu kaçırıyorum. Okullar bize de kapansa ne güzel olacak. Bebişimle tatile çıkacağız inşallah.

Ana kucağı/Oto Koltuğu dediğiniz şeyin taşıması çok zor ya. Yani ağır bir şey zaten, bebeği koyunca çok ağır oluyor. Benim abimin maşallahı vardır 105 kilo filandır. O bile bi ara zorlanıyordu oğlunu bununla taşırken. Ben zaten taşıyamam da eşime de yazık. Yani ilk 3 ay filan iyi de sonradan bebek büyüdükçe bunda taşımak imkansız hale geliyor. Otomobile sabit bağlatıp kullanacaksanız o zaman başka tabi. Biz de şuan almayı düşünmüyoruz ama zaten abimlerinkini alabilirim, oğluşu 1 yaşına girdi onun maşallah.

Kaynana mevzu ve eşlerin ilgisizlikleri gerçekten sinir bozucu bir konu. Allah'a şükür bizim çok büyük problemlerimiz yok, kayınvalidemler başka şehirde oturuyorlar. Gerçi sinir etmek isteyen telefonda bile sinir edebiliyor. Arada mesafe olması pek sorun değil yani. Benim en sinir olduğum konu oğulları bunlara toz kondurmuyor, sen ne desen ya da yapsan suçlu oluyorsun ya ona deli oluyorum. Benim eşim çok ilgilidir, çok yardım ediyor bana, sağolsun hakkını yiyemem ama iş anne mevzuna gelince senin annen şöyle dedi/yaptı desen sen suçlu oluyorsun. Tamam kimse annesini kötülemek istemez ama mesela benim babam çok konuşkan bir adamdır, bir ara benim ve eşimin hoşuma gitmeyecek bir şey söyledi, ben hemen babama cevabını verdim. Uyardım onu. Koskoca adam uyarılır mı? Uygun dille uyardım. Kızıyım çünkü, eşimi muhattab etmem, ben hemen konuyu kapattırdım. Yani yeri gelince ben babama bile cevap veriyorum, eşimi koruyorum. Ben de eşimden bunu bekliyorum aslında. Eşim ama annesine laf etmez, beni de onun karşısında koruduğunu hiç görmedim. Yani mesela moralimi bozan bir şey söylediğinde eşim araya girip anne niye böyle diyorsun dese eşim, olay kapanır. Ama bizimki sustuğu için iş bana düşüyor. Valla bende de dil pabuç kadar. Hak ettiği cevabı veriyorum. Ama inanın bunu isteyerek yapmıyorum, benim babama yaptığımı eşim de ailesine yapabilir, ama yapmıyor. Tek deli olduğum konu bu. Ay sabah sabah sinirlemdim gene. En iyisi bunları takmamak ve eşimizle mutluluğumuzu, yuvamızın huzurunu inşa etmek, dış güçlerin bunu bozmasına izin vermemek.

ayy benim kayananam da çok düşüncesizdir.. öyle kötü niyetli değildir ama çok anlayışsızdır.. ben hiç iş güç bişey beklemem zaten kayınvalideden. zaten yaşlı kendi işini görse yeter bana.. daha bir bardak çayını bile içmedim, kayınvalideye giderkende yemeğimi yapar götürürüm... kendime bi beklentimde yok, onlarında benden beklentisi olmasın diye biraz çaba sarfettim ama.. başlarda hergün gideyim hizmet edeyim filan istedi.. ben gitmesem o geldi hergün ( hemde sabahın köründe gelip akşam hava kararana kadar) o aralar oynatma noktasına gelmiştim ki.. sağolsun eşim el attı hemen... düzene girdik artık.. öyle sık sık gelmiyo ben zaten pek geçmiyorum. ama bana bi misafr geldimi damlıyo hemen. biz gençlerle oturucaz mesela, oda yanımızda bitiveriyo, böyle düşüncesizlikler var.. yemek filan istemem ben zaten kayınvalidemden, yapsada pek yemem ben biraz cinsşm heralde.

benim eşim annesinin hatasını kendi görürse annesinide uyarır.. ama kendi görüyorsa.. bana ters gelen bişeyse gidip benim için hiç bişi demez.. ona yanlış geliyorsa tedbirini alır.. ama bizi pek yüz yüze getirmez.zaten ben bişey desem çok kızar.. en baştan konuşmuştuk zaten, eğer annemle ilgili bi sorun olursa bana söyle ben hallederim ben sizi yüz yüze getirmem dedi.. fakat sen kendin anneme ters bişey dersen seni hiç affetmem dedi.. sen sus, bana söyle ben seni ezdirmem demişti.. ben hiç ağzımı açmam kayınvalideye o yüzden.. koca halledere herşeyi.. ama herşeyde kocaya söylenmiyo tabii, söylensede kocaya sorun görünmüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…