2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
al senin oğlanı bur benim kıza yavrum
gece gel bunları aynı yere tıkalım ağlayıp dursunlar[/QUOTE]

Olur valla canımm bu gidişle öyle olacak baksana gece kuşuu yaa...

tatlım ALLAH analı babalı büyüttürsün inş.. böyle şeyler kader kısmet zamanını ALLAH bilir bi...

bizde gecelik lohusa yatağı vs yoktur :)
Siyah elbisem var penye 4 aylıkken almıştım, onu giyerim ben

Son düzenleme:
kızlarr mevlütte gecelik giymekten bahsetmişsiniz.. Bu bazı yerlerde adettir. Aslında Taze annenin şımartılması gibi birşey. yatak odasında oturur bebeği ile birlikte öyle kalkıp iş falan yapmaz dolanmaz içerde yani. isteyen gider görür odaya.Gecelik olayı tercih meselesidir. isteyen şık bir gecelik sabahlık giyer oturur. isteyen şık bir elbise giyer oturur. Yöreye göre fark ediyor yani adetler. İsteyen yapar isteyen yapmaz yanii... Bu yazıyı da komik bulan arkadaşalra yazdım. İlk defa duyanlar olmuş heralde aramızda. Adetler yöreden yöreye fark ediyor arkadaşalr. Mesela biz de de o adet var ama ablam istemediği için yapmadı öyle şık bir elbise giydi tamam. Yapmak isteyenlerde saygı duyalım.

heyy
kuzum beni yanlış anlamayın amannnn
ben orada da yazdım bak
saygım sonsuz aman aman
adettir gelenektir
laf etmem haşa

evet bazı yerlerde yapılan bir adet mevlüt genelde kırk gün içinde yapılır ve kırk gün boyunca anne lohusa olduğu için ve lohusaykende gecelikle dolaştığı için evde mevlüttede giydirilir arkadaşımın dediği gibi maksat anneyi şımartmak anneliğin keyfine varması ama tabi yadırgayıp giymek istemeyende olur seve seve giyende benim annemde baksı yapıcak giydiye eminim ama ben baskın cıkıcam tabikide

Ben çok güldüm diyen arkadaşlar için yazdım crafty Senin için değil :)

Arkadaşlar samimiyetle fikrimi söyledim ve istanbulda yaşıyorum ve burada her kültürden insan var ve ilk kez duyuyorum.Biraz garipsedim açıkcası çünkü biz de mevlüt 40ı çıkınca kadın erkek hep beraber yapılır ve dolayısıyla gecelik giyilmez.Anne en şık kıyafetini giyer ve misafirlerini karşılayacak gücü bulduğu zaman yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…